X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto latek dla Kubusia <3 i dużo dużo zdrówka <3

diewuszka86 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia <3

Niestety dziś w roczek byliśmy u lekarza. Antybiotyk odstawiony (bo zbyt mocny, bo wysypka, bo w moczu nie wyszły nam żadne bakterie!!!). Jutro jadę Kubusiowi zrobić crp i dalej będą zgadywanki co dalej. Gorączka nie wróciła, ale martwi mnie brak apetytu, dziś zjadł na kolację pół miseczki kaszki a zawsze je 3 razy tyle. No nic, zobaczymy co jutro się okaże.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, a może to faktycznie jakaś trzydniòwka?
    Jedzeniem się nie martw, jest osĺabiony po gorączce.
    Mnie poraża to, że jak byliście w weekend to od razu mu nie zrobili badań. Paranoja!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytanie o mmr. Szczepicie?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina też tak myśleliśmy, ale lekarz stwierdził, że ta wysypka inaczej by wyglądała. A co do tego, że w szpitalu nie skierowali nas na badania to też jestem, delikatnie mówiąc, zdziwiona. I mam pretensje do siebie, że tego nie wymusiłam. Ale cóż, stało się, czasu nie cofnę. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.

l54t4dr.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    dziewczyny pytanie o mmr. Szczepicie?

My już po.
    Niestety.
    Gdybym wiedziała, że tak to się skończy to bym nie zaszczepiła.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Karolina też tak myśleliśmy, ale lekarz stwierdził, że ta wysypka inaczej by wyglądała. A co do tego, że w szpitalu nie skierowali nas na badania to też jestem, delikatnie mówiąc, zdziwiona. I mam pretensje do siebie, że tego nie wymusiłam. Ale cóż, stało się, czasu nie cofnę. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.
    Diewuszka, byłaś zdenerwowana i zmartwiona sytuacją, więc miałaś prawo o czymś nie pomyśleć. Nie ma co teraz mieć do siebie pretensji. Zabraliście Kubula do lekarza, więc zareagowaliście najlepiej jak się dało!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    My już po.
    Niestety.
    Gdybym wiedziała, że tak to się skończy to bym nie zaszczepiła.
    Karola a co się dzieje? czemu tak mówisz? chyba mnie coś ominęło :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina właśnie doczytałam o co chodzi. Myślę że taka reakcja jest jeszcze w normie nic większego z Małym się nie stało to chyba jednak na plus że został zaszczepiony. Ja chcę zaszczepić chociaż trochę się martwię i boje tego szczepienia.
    Pisałam na grupie na fb i bardzo dużo mam odpisalo ze ich dzieci nie reagowały na szczepionkę w ogóle, u kilku byla gorączka jeden dzień..Może nie takie to straszne

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wczoraj byliśmy u lekarza. Zapalenie oskrzeli i podejrzenie astmy.
    Wiem, że Mały jest obciążony i astma mogła się pojawić, ale do tej pory nic się nie działo, a jesteśmy pod stałą opieką alergologa. Chory też nigdy nie był.
    Nie chce wyjść na jakiegoś oszołoma, bo generalnie jestem za szczepieniami, ale gdybym mogła to odroczyłabym akurat to w czasie. Raz ze względu na jajo (najpierw zrobiłabym prowokację),a dwa na jakiś cieplejszy okres, gdzie nie lata tyle wirusów.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuję. Oby to jednak nie była astma. Ignaś od końca stycznia do lipca ciągle na inhalacjach i sterydach był.

My jutro mamy wizytę i prawdopodobnie szczepienie

Ja z kolei obawiam sie tego kolejnego szczepienia w 16-18 mż. Od razu po szczepieniu Mikołaj zachorował na Kawasaki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mmr na razie w ogóle nie wchodzi w grę, bo Mikołaja nie wolno teraz szczepić żywymi szczepami. Nie dostał jeszcze nawet trzeciej dawki 6w1. Teraz za to ma mieć szczepienie przeciwko grypie. Taka procedura. Oczywiście jak wyleczymy katar.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie. Nasza kruszynka waży 11 kg :-) mamy 77 cm długości :-) tylko zapisali nas na szczepienie 20 grudnia i bede je przekładać bo wolalabym malego nie szczepic na święta.

Reni@, diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas MMR bylo w pt razem z ospa. Jakichkolwiek objawow brak. A i samo szczepienie zniósł na medal, nawet sie nie skrzywil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 20:59

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kryzys i temperatura. Zbijam na razie sama, kontaktowałam się z pediatrą tylko przez czat. Jutro wysyłam męża z moczem do labu, dostaliśmy też skierowanie na krew i nie wiem czy mam jechać z Jasiem do przychodni, czy jeszcze czekać. Innych objawów oprócz temp i ogólnego marudzenia - jak to wiadomo przy temperaturze nie ma, więc staram się nie panikować. Trochę boje się syfu jaki możemy przywlec, a że i ja w ciąży to nie tak łatwo będzie nam się wykaraskać z tego. Wizytę mamy na 15.45 w razie czego, ale nie wiem czy się wybierzemy... ehh mam nadzieję że jutro będzie lepiej, na razie śpi i temp. około 37 stopni. Mam w domu 3 termometry i każdy pokazuje inną temperaturę i już nie wiem którego sprzętu mam się słuchać, więc kieruje się intuicją i po prostu dotykam i czuje że jest gorący i wtedy działam z przeciwgorączkowymi. Rozbieżnosci są ogromne, ten ze skroni co się mierzy to podaje mi raz 39.9 a za 10 minut 38.3 i bądź tu człowieku mądry...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Diewuszka, byłaś zdenerwowana i zmartwiona sytuacją, więc miałaś prawo o czymś nie pomyśleć. Nie ma co teraz mieć do siebie pretensji. Zabraliście Kubula do lekarza, więc zareagowaliście najlepiej jak się dało!

<3

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kurcze niefajnie, oby te podejrzenia się nie sprawdziły. Kciuki za Olka!!

Anieńka współczuję choroby Jasia, tym bardziej teraz jak jesteś w tak zaawansowanej ciąży to jest ciężka sytuacja. Oby jutro było lepiej.

A u nas jest tak: crp wyszło ujemne, gorączka nie wróciła, wysypka powoli znika. Oprócz mniejszego apetytu nic Kubusiowi nie jest. Lekarz sam stwierdził, że nie wie co to było. Może wirus, może zęby, a może jeszcze coś innego. Także wychodzi na to, że mi Kubulka pokłuli 2 razy zupełnie niepotrzebnie.. Eh.. Ale grunt, że jest dobrze i oby tak zostało. Za to mnie z mężem coś wzięło, chyba coś w tych przychodniach/szpitalach podłapaliśmy. Oby do weekendu przeszło bo w niedzielę impreza roczkowa ;)

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewuszka, dziewczyny jak co 4h podaje na zmiane ibuprofen z paracetamolem to jest ok? Przetrzymalam go chwile ale temp rosla juz do 39 i musialam podac druga porcje innego leku. Ehhhna spiocha mu podalam, czekam az spadnie i zdrzemne sie chwile..

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sezon chorobowy rozpoczęty. Masakra z tym dzieciecym chorowaniem, nigdy nie wiadomo do końca, co to jest, dzieciak się męczy, rodzina denerwuje, a matka po dwóch nieprzespanych nocach pada na pysk. A niechże już będzie maj!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka mi lekarz powiedział, że w razie potrzeby paracetamol i ibuprofen można podawać zamiennie nawet co 3 godziny.

Kai niech będzie już maj :D Zgadzam się :-)

l54t4dr.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ