X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto latek dla Kubusia <3 i dużo dużo zdrówka <3

diewuszka86 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia <3

Niestety dziś w roczek byliśmy u lekarza. Antybiotyk odstawiony (bo zbyt mocny, bo wysypka, bo w moczu nie wyszły nam żadne bakterie!!!). Jutro jadę Kubusiowi zrobić crp i dalej będą zgadywanki co dalej. Gorączka nie wróciła, ale martwi mnie brak apetytu, dziś zjadł na kolację pół miseczki kaszki a zawsze je 3 razy tyle. No nic, zobaczymy co jutro się okaże.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, a może to faktycznie jakaś trzydniòwka?
    Jedzeniem się nie martw, jest osĺabiony po gorączce.
    Mnie poraża to, że jak byliście w weekend to od razu mu nie zrobili badań. Paranoja!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytanie o mmr. Szczepicie?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina też tak myśleliśmy, ale lekarz stwierdził, że ta wysypka inaczej by wyglądała. A co do tego, że w szpitalu nie skierowali nas na badania to też jestem, delikatnie mówiąc, zdziwiona. I mam pretensje do siebie, że tego nie wymusiłam. Ale cóż, stało się, czasu nie cofnę. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.

l54t4dr.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    dziewczyny pytanie o mmr. Szczepicie?

My już po.
    Niestety.
    Gdybym wiedziała, że tak to się skończy to bym nie zaszczepiła.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 listopada 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Karolina też tak myśleliśmy, ale lekarz stwierdził, że ta wysypka inaczej by wyglądała. A co do tego, że w szpitalu nie skierowali nas na badania to też jestem, delikatnie mówiąc, zdziwiona. I mam pretensje do siebie, że tego nie wymusiłam. Ale cóż, stało się, czasu nie cofnę. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.
    Diewuszka, byłaś zdenerwowana i zmartwiona sytuacją, więc miałaś prawo o czymś nie pomyśleć. Nie ma co teraz mieć do siebie pretensji. Zabraliście Kubula do lekarza, więc zareagowaliście najlepiej jak się dało!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    My już po.
    Niestety.
    Gdybym wiedziała, że tak to się skończy to bym nie zaszczepiła.
    Karola a co się dzieje? czemu tak mówisz? chyba mnie coś ominęło :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina właśnie doczytałam o co chodzi. Myślę że taka reakcja jest jeszcze w normie nic większego z Małym się nie stało to chyba jednak na plus że został zaszczepiony. Ja chcę zaszczepić chociaż trochę się martwię i boje tego szczepienia.
    Pisałam na grupie na fb i bardzo dużo mam odpisalo ze ich dzieci nie reagowały na szczepionkę w ogóle, u kilku byla gorączka jeden dzień..Może nie takie to straszne

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wczoraj byliśmy u lekarza. Zapalenie oskrzeli i podejrzenie astmy.
    Wiem, że Mały jest obciążony i astma mogła się pojawić, ale do tej pory nic się nie działo, a jesteśmy pod stałą opieką alergologa. Chory też nigdy nie był.
    Nie chce wyjść na jakiegoś oszołoma, bo generalnie jestem za szczepieniami, ale gdybym mogła to odroczyłabym akurat to w czasie. Raz ze względu na jajo (najpierw zrobiłabym prowokację),a dwa na jakiś cieplejszy okres, gdzie nie lata tyle wirusów.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuję. Oby to jednak nie była astma. Ignaś od końca stycznia do lipca ciągle na inhalacjach i sterydach był.

My jutro mamy wizytę i prawdopodobnie szczepienie

Ja z kolei obawiam sie tego kolejnego szczepienia w 16-18 mż. Od razu po szczepieniu Mikołaj zachorował na Kawasaki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mmr na razie w ogóle nie wchodzi w grę, bo Mikołaja nie wolno teraz szczepić żywymi szczepami. Nie dostał jeszcze nawet trzeciej dawki 6w1. Teraz za to ma mieć szczepienie przeciwko grypie. Taka procedura. Oczywiście jak wyleczymy katar.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie. Nasza kruszynka waży 11 kg :-) mamy 77 cm długości :-) tylko zapisali nas na szczepienie 20 grudnia i bede je przekładać bo wolalabym malego nie szczepic na święta.

Reni@, diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas MMR bylo w pt razem z ospa. Jakichkolwiek objawow brak. A i samo szczepienie zniósł na medal, nawet sie nie skrzywil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 20:59

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kryzys i temperatura. Zbijam na razie sama, kontaktowałam się z pediatrą tylko przez czat. Jutro wysyłam męża z moczem do labu, dostaliśmy też skierowanie na krew i nie wiem czy mam jechać z Jasiem do przychodni, czy jeszcze czekać. Innych objawów oprócz temp i ogólnego marudzenia - jak to wiadomo przy temperaturze nie ma, więc staram się nie panikować. Trochę boje się syfu jaki możemy przywlec, a że i ja w ciąży to nie tak łatwo będzie nam się wykaraskać z tego. Wizytę mamy na 15.45 w razie czego, ale nie wiem czy się wybierzemy... ehh mam nadzieję że jutro będzie lepiej, na razie śpi i temp. około 37 stopni. Mam w domu 3 termometry i każdy pokazuje inną temperaturę i już nie wiem którego sprzętu mam się słuchać, więc kieruje się intuicją i po prostu dotykam i czuje że jest gorący i wtedy działam z przeciwgorączkowymi. Rozbieżnosci są ogromne, ten ze skroni co się mierzy to podaje mi raz 39.9 a za 10 minut 38.3 i bądź tu człowieku mądry...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Diewuszka, byłaś zdenerwowana i zmartwiona sytuacją, więc miałaś prawo o czymś nie pomyśleć. Nie ma co teraz mieć do siebie pretensji. Zabraliście Kubula do lekarza, więc zareagowaliście najlepiej jak się dało!

<3

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kurcze niefajnie, oby te podejrzenia się nie sprawdziły. Kciuki za Olka!!

Anieńka współczuję choroby Jasia, tym bardziej teraz jak jesteś w tak zaawansowanej ciąży to jest ciężka sytuacja. Oby jutro było lepiej.

A u nas jest tak: crp wyszło ujemne, gorączka nie wróciła, wysypka powoli znika. Oprócz mniejszego apetytu nic Kubusiowi nie jest. Lekarz sam stwierdził, że nie wie co to było. Może wirus, może zęby, a może jeszcze coś innego. Także wychodzi na to, że mi Kubulka pokłuli 2 razy zupełnie niepotrzebnie.. Eh.. Ale grunt, że jest dobrze i oby tak zostało. Za to mnie z mężem coś wzięło, chyba coś w tych przychodniach/szpitalach podłapaliśmy. Oby do weekendu przeszło bo w niedzielę impreza roczkowa ;)

l54t4dr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewuszka, dziewczyny jak co 4h podaje na zmiane ibuprofen z paracetamolem to jest ok? Przetrzymalam go chwile ale temp rosla juz do 39 i musialam podac druga porcje innego leku. Ehhhna spiocha mu podalam, czekam az spadnie i zdrzemne sie chwile..

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sezon chorobowy rozpoczęty. Masakra z tym dzieciecym chorowaniem, nigdy nie wiadomo do końca, co to jest, dzieciak się męczy, rodzina denerwuje, a matka po dwóch nieprzespanych nocach pada na pysk. A niechże już będzie maj!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka mi lekarz powiedział, że w razie potrzeby paracetamol i ibuprofen można podawać zamiennie nawet co 3 godziny.

Kai niech będzie już maj :D Zgadzam się :-)

l54t4dr.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ