X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę rodzinnych świąt, żeby był to czas spokoju i radości dla Was wszystkich!

Marlon trzymam kciuki za bożonarodzeniowy cud!

marlon, Sylwia91, diewuszka86, Kai, Sylwusia100, Ola_Ola, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, Wesołych Świąt :)

Również trzymam kciuki za 2 kreski na teście :)

diewuszka86, Kai, marlon, Sylwusia100, Ola_Ola, Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my z Kubusiem składamy najlepsze życzenia na te nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Zdrówka dla Was i maluchów. Szczęśliwego rozwiązania dla oczekujących na kolejne szczęście, 2 kreseczek dla Ciebie marlon i spełnienia wszelkich marzeń dla Was wszystkich. Wesołych Świąt!! :-)

Kai, marlon, Sylwusia100, Ola_Ola, Sylwia91, Reni@, Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i jak tam nocka? Lepiej?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu co noc jest to samo... Dzisiaj nie dałam jej mleka tylko wodę napić się a i tak nie spała 2h ja już usypiałam więc mama ją wzięła i uspila. Spala potem 8h bez przerwy więc w sumie się wyspałam ale i tak wolałabym bez takich akcji ehh

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza gromadka również dołącza się do życzeń, by Święta Bożego Narodzenia upłynęły w cudownej rodzinnej atmosferze. Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności <3 oczywiście więcej przespanych nocy i szczęśliwych rozwiązań dla przyszłorocznych mam!

Marlon szacun dla Andrzeja, że nie bał się Mikołaja ;)

marlon, Sylwusia100, Reni@, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my również życzymy zdrowych, spokojnych, rodzinnych i radosnych Świąt <3

Zapakowanym podwójnym mamom lekkiego kuleczkowania i współpracy ze strony maluchów na zewnątrz :-)

Marlon, dwóch grubaśnych kreseczek <3 jak już je ujrzysz to prześlij mi troszkę wirusków ;-)

Sylwusia100, marlon, Blu, Reni@, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwio, mój Mikołaj się chyba na Twoją Basię zapatrzyl z tym niespaniem. Dziś od 1:30 do 5:45. W dodatku całą rodzinę pobudzil. Pojechaliśmy do mojej mamy na święta. Chyba usniemy przy wigilijnym stole... ;-). Radosnego świętowania dla wszystkich mam i dzieciaków!

Sylwusia100, marlon, Blu, Reni@, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych wesolych Swiat i spokojnego wypoczynku w rodzinnym gronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 22:33

Reni@, marlon, Sylwusia100, Sylwia91, diewuszka86 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwestii snu nie pomoge
    Obie corki spia super nocki jak sa zdrowe
    Mamy dla obu sjeste po obiedzie.godzinna dla starszej i do 1.5-2h dla mlodszej.co 2gi dzien kapiel w zimie a po polud jak pogoda ok 2gi spacer by je zmeczyc

Zuzia w sumie teraz tez b lgnie na raczki a to chyba "wina" rowniez meza bo byle zaplacze to od razu na raczki i nosi.twierdzi ze lubi.no ale potem na mojej zmianie ciezko cos zrobic w domu czy nosic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 22:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hubert wie kogo moze wtkorzystywac do noszenia na rekach :-) moja mama jest na pierwszym miejscu :-) meza jak zobaczy przy drzwiach balkonowych to od razu chce do niego na rece i podziwiaja samochody i psy. Do mnie zazwyczaj przychodzi przed snem. Nas syn nalezy do tych dzieci malo noszonych. On jak jest zmeczony to odpoczywa w wozku. Ale jakbym nauczyla go nosic a jestem z nim w dzien sama bo mąż pracuje to bym nic nie zrobila, bo nikt nam nie pomaga. A tak to idzie przy nim i sprzatnac i ugotowac. Hubert siedzi sobie w pokoju i bawi zabawkami. Chociaz ostatnio ma pomysly ciekawe. Wczoraj bylam w lazience umyc rece wychodze a on siedzi na lozku. Podsunal sobie swoj fotelik i wlazl na niego i pozniej na lozku. Przy stole tez wiecznie podstawia rozne zabawki żeby cos sobie ściągnąć.

Limerikowo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jakiś skok rozwojowy z tą chęcią bycia na rękach? Od kilku dni Leon non stop chce żebym go nosiła, ale tylko ja od innych osób się wyrywa. Wcześniej tak nie było, bo ja przy nich też muszę trochę posprzątać i przygotować obiad. I fajne to jest że chce się przytulać i całować, ale z drugiej strony nie chce żeby był maminsynkiem tylko zaradnym facetem :P

A jak święta Wam mijają? My mieliśmy wczoraj dwie wigilie, najpierw u teściów, później u nas w domu z moimi rodzicami. Trochę szaleństwo ale każdy chce mieć wnuki chociaż na chwilę :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy u tesciowej na wigili a pozniej jeszcze na 30 urodzinach chrzestnego Huberta. Wczoraj przyjechalismy do moich rodzicow i zostaje z malym do sylwestra, bede miala troche wolnego :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wigilia w domu, pierwszy dzień u dziadka a teraz drugi dzień my mieliśmy gości. :) Ogólnie padam na twarz bo pół dnia spędzałam w kościele a potem ciągle coś... Do tego Basia w nocy..

Kai u nas w nocy po wigilii Basia od 1 do 5 nie spała. Porażka...
    Dzisiaj już jest taka zmęczona że ja nie wiem jak nie będzie spala to idę po leki na sen dla niej do lekarza bo i ona się męczy i ja i wszyscy dookoła.

Basia na ręce nie chce, bardzo rzadko. Raczej się bawi na dywanie a teraz biega sama wszędzie i zwiedza katy aby tylko chodzić. Na szczęście choinka ją nie interesuje uff :)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello po swietach! Ja sie melduje juz prawie ze na wylocie, moja Olcia przekroczyla juz granice 3kg wiec pakowac trzeba sie zaczac i ulozona jest glowkowo, wiec 2tyg i bedziemy ja zapraszac na swiat.
    Jasio w swieta dostal tony zabawek, nie wiadomo gdzie my bedziemy wszystko trzymac niedlugo, a w przyszlym roku dojdzie kolekcja lalek ;) smiga sobie na nogach juz sprytnie, gada tez cos, jestesmy z niego dumni.
    A ja do jutra zamierzam spakowac torbe do szpitala :D

Sylwia91, diewuszka86, Limerikowo, Jutysia lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka ale super <3 poniekąd zazdroszczę bo już mi okropnie ciężko do tego puchną mi nogi bardzo :( powiem Ci że Olcia sporo waży! Basia w 37+2 miała 2700 zaledwie. Taka chuda glizda była heheh powiedzenia przy pakowaniu :* i gratulacje postępów dla Jasia!

Basia też już tak sprawnie biega że nieraz nie daje rady jej złapać! Niestety nasze problemy ze spaniem zamiast mijać to się nasilają ehh

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po Świętach. Szybko minęło jak co roku. My wigilię spędziliśmy i u teściów i u moich rodziców a same Święta też 1 dzień tu a drugi tu. Męczące to trochę, ale wiadomo, że nie można nikogo faworyzować. W przyszłym roku może zrobimy wigilię u nas i będzie wygodniej.

U nas Kubuś ostatnio tragicznie śpi. Budzi się z 7 czy 8 razy w nocy albo i czasem nawet więcej. Rzuca się, nie może spać, nie wiem co się dzieje. Zębów nie widać, żeby szły. Mamy ostatnio duży problem z pupą, odparzona jest i nie możemy tego zwalczyć niczym. Mamy tylko taki dość mocny krem od lekarza na receptę, ale nie chcę go zbyt często używać bo jest naprawdę mocny, to już taka ostateczność. I nie wiem czy ta pupa go piecze i dlatego nie śpi czy coś innego bo to już prawie ze 2 tygodnie takie cyrki.
    Drugi problem jest z jedzeniem. Kubuś rano je cyca a potem przed drzemką kaszkę. No i jak teraz pójdę od stycznia do pracy na cały etat to rano mnie już nie będzie no i cyca nie dam. Próbowałam mm, nie ma opcji żeby wypił. Próbowałam zrobić kaszkę na tym mleku, ni hu hu. Jajecznica też nie. Chleba nie chce jeść. No i chyba skończy się na tym, że będzie jadł 2 kaszki rano no bo co innego?? Masakra, z jedzeniem to u nas jakaś makabra.

Anieńka to Ty już prawie rodzisz!! Jejku kiedy to zleciało. Powodzenia w pakowaniu torby i oczywiście informuj nas tutaj jak już będzie po wszystkim :)

A jakie u Was plany na Sylwestra? My w tym roku tak jak w zeszłym siedzimy w domku z Kubusiem, mi to akurat pasuje a może w przyszłym roku gdzieś zabalujemy a Małego damy do dziadków.

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, ale zleciało. Wybrałaś super imię :)
    Diewuszka u nas najlepsze na odparzenia Tormentalum. Może piecze go pupcia, a może przeżywa że Ciebie nie widzi kilka godzin?
    W tym roku Sylwester podobny do zeszłorocznego, Warszawa, Zakopane i co tam jeszcze będzie w tv :)
    A nie przepraszam, to będzie mój pierwszy Sylwester od x lat bez alkoholu

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, a probowalas w nadmanganianie potasu mu dupke namoczyc? Andrzej mial lekko siurka zaczerwienionego, 3 kapiele i przeszlo.

U nas po Swietach spoko. Wigilia u mojej siostry, pierwszy dzien w domu. A drugi u moich rodzicow. Moj tesc dostal mikronudaru i jest w szpitalu, wiec moj maz wisi na skajpie i jest nerwowka, bo w stanach uwaga uwaga czeka sie na pokoj i tomograf juz ponad 24 godziny.

Dzieki dziewczyny za kciuki, ale dostalam okres. Glupia jestem, bo sie poplakalam. No nic. Zrobie sobie krew i ide 8 do lekarza.
    Moze po tym lyzeczkowaniu cos sie zadzialo, albo sama nie wiem. Z Andrzejem to byl zloty strzal za pierwszym razem a tu juz kolejny miesiac. No i jeszcze te pamietniki na ovu podczytuje. Ale co ma byc to bedzie.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, Ja za to na odparzenia polecam tylko make ziemniaczana i eko pieluchy z rossmana Naty. Jak uzywalam kremow i maki to nie bylo efektu a po odstawieniu wszystkich kremow przeszlo. Oczywiscie nie efekt spektakularny z dnia na dzien, ale grubo ponad miesiac z tym walczylismy. I naprawde dzieci boli odparzenie, wiec mozliwe ze slabo spi przez to.
    Teraz jak tylko lekko czerwona pupa to mascia pieciornikowa z ziajki smarujemy i problemu nie ma, na codzien nic nie uzywam i tak tez bede postepowac z drugim dzieciem.

No zlecialo oj zlecialo, od wczoraj trzyma sie mnie jakos zly nastroj, serio jakos sie nastawilam ze Krolewna bedzie mniejsza niz Ksieciunio... byleby mi do porodu przeszlo. Ogolnie mam dosc ciazy, ciezko mi stac i chodzic i najlepiej mi sie tylko siedzi albo lezy, ale na pewno nie na krzesle... dogodz ciezarnej.

Marlon, trzymam kciuki za tescia. Slaba sprawa z tym czekaniem na pokoj i badania. A jesli chodzi o pojawienie sie okresu to przykro mi... ale dalej trzymamy kciuki za dalsze powodzenia, glowa do gory jest wiele czynnikow na zajscie w ciaze, wiec w koncu sie uda.

Wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocy. U nas tez od jakiegos czasu Jasio wstaje okolo 4, 5 rano ale tylko pomarudzi i usnie w ciagu 15min. Przejal ten obowiazek moj maz, bo ja jak wstaje to potem juz sama nie moge usnac. W ogole wiecie, ze moj maz przejmuje od jakiegos miesiaca ode mnie dziecko wieczorami i rezultat jest taki ze Jasio w ogole nie chce sie ze mna bawic, nie przyjdzie do mnie sam jak go nie zawolam i krok w krok chodzi za ojcem? :p niby to dobrze bo jak pojde do szpitala tonawet nie zauwazy, ale czasem az czuje sie zazdrosna :p

marlon lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ