X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzilam poraz 2 na Madalinskiego i drugi raz jestem bardzo zadowolona :) chociaz ten 1 byl z przebojami.najlepszy jest moj maz, bo mowi mi ze wszyscy traktuja go jak bohatera ze byl przy porodzie a on jak ten 1 porod odczul bardziej po sobie zmeczeniem fizycznym tak teraz bylo tak szybko ze sobie tam tylko byl i patrzyl. ludzie nad nim wzdychaja jaki super tatus, a o mnie zapytaja a spoko urodzila bo urodzila no w koncu musiala :D on sam sie z tego smieje ze jest wiekszym bohaterem niz ja :p i juz sie smieje ze tak mu sie podobalo, ze juz trzecie tez chce. ooonie... :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a Ty gdzie rodzilas i bedziesz rodzila?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka!!!! Gratulacje!!!!!

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka ale super poród <3 zazdroszczę braku pęknięcia i nacięcia wow ! Mąż faktycznie bohater haha :D oby i u nas tak poszło. To samo miałam że skurczami z Basią bez oxy bym nie dała rady

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy u pediatry z Basią odnośnie spania. Najpierw nas zbagatelizowała ale jak posłuchała jak to wygląda to stwierdziła sama że jeszcze takiego dziecka nie spotkała. Mamy sprawdzić kał czy nie ma robaków, spróbować nocne jedzenie powoli zastępować wodą i stopniowo coraz mniej. Dała nam też numer do dobrego neurologa dziecięcego i będziemy robić EEG choćby pod kątem zanoszenia się bo ona jak tylko się uderzy to bardzo się zanosi i lepiej sprawdzić co i jak czy wszystko ok.. no i dostała też syrop który jest jako lek na uspokojenie, na alergię i też przeciwwymiotny ale powiedziała że jej nie zaszkodzi przez jakiś czas może złapie rytm. Bo dzisiaj oczywiście też nie spała w nocy.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka ja rodziłam w szpitalu na Czerniakowskiej, Orłowskiego i drugi poród też tam planuje.
    Sylwia to trzymam kciuki żeby wreszcie znalazł się winowajca nieprzespanych nocy

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przypomniało mi się, że u znajomej córeczka miała robaki i przez to nie spała w nocy. Tylko jej Lilka strasznie się krecila, była nie spokojna przez sen. Ona chciała spać a nie mogła. Mam nadzieję, że znajdziecie przyczynę i wreszcie się wyspisz.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Zuza miala ciezki porod przez przyduszenie pepowina I tez w sumie 4 mce ledwo co spala plus ogromne kolki I klopoty z jedzeniem, w sumie tylko w nocy Z przerwami na karmieniea spala ok a tak to hard core caly dzien, w wozku tez na spacerze nie spala nam

dopiero tu w Irl udalo mi sie ja, unormowac, moze inny klimat i czlowek we wlasnym domu plus wiadomo 4 mce plus juz miala

nasza tez bardzo placze jak sie uderzy albo jak powiem nu nu nie mozna lub cos jej sie zabierze od razu ma krokodyle lzy momentalnie w oczach I drze sie jakby ze skory obdzierali, show na uszy ze ho ho

kladziemy to tez na karb charakteru ze miala trudne przyjscie na swiat I jest bardziej wrazliwa of Loli I mniejszy prog bolu jak ja

za to jak sie cieszy to tez jest bardxo glosna , piszczy bo jeszce nei mowi jak cos chce, rozroznia kota I psa, ptaszka na dzwieki

nieraz wolam z kuchni:Lola nie piszcz tak, a Lola: mamo to nie ja to Zuzanna
    wiec skale glosu ma ;-)

tu straszny sztorm, kolejny zreszta, mam nadzieje ze dach zostanie na chalupie, alert zolty za zoltym
    kominek zatkalismy rezcnikiem by tak nie halasowal wiatr

zastanawiam sie skad juz robaczki u tak malych dzieci? chyba ze rodzenstwo z przedszkola przynioslo

u nas tez neurology sprawdzal Zuze jak miala 4 mce I wyszlo na scanie ze miedzy polkolami jest jakas tam roznica na 1mm, ale miesci sie w normach oraz ze mamy ja, obserwowac

dalej w sumie walczymy troche na jedzenie, bo np obudzi sie po 7h po nocce I nie chce jesc (ostatnia bule ma kolo polnocy lub 1ej w nocy jak sie obudzi na nia glodna), tak to po 19 ukladamy obie do snu
    no ale miesci sie w siatkach na sredniej wiec jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 23:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję że w końcu coś się zmieni... Bo ja już w nocy wyję z bezradności.

Dzisiaj Basia po 20 miała kąpiel, o 21 butla i syrop i powoli usypianie. Bujałam 10min padła o 21.30 ale po godzinie już się obudziła z płaczem. Próbowaliśmy z mężem szybko utulić nawet na rękach bo czasem to działa ale coś nie bardzo. Wzięliśmy ją na łóżko i teraz właśnie już zasypia. Różnica jest taka że wcześniej zawsze jak się budziła to były śmiechy i skakanie a teraz jest bardzo senna i widać że chce spać. Ciekawe czy to po tym syropoe

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo robaczki np. stąd że dziecko dotyka wielu rzeczy, bawi się na podłodze, ręce pcha do buzi i niestety mogą się pojawić.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my myjemy podlogi co 2 gi dzien na dole, przy Loli co dzien mylismy ale teraz pracujac I przy 2jce to nie wyrabiamy z silami ;-), oby robaczkow nie bylo he he
    pod domem w lecie mamy mrowki ale walczymy z nimi I pare x znalazlam w domu slimaka bez skorupki, pewnie z ogrodka :-)

ale ok ze piszecie o robaczkach trzeba miec to na wzgledzie w razie w, jak Karolinka pojdzie we wrzesniu do przedszkola..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 23:36

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnej przespanej nocki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja myślałam że ona zasypia a ona spala i co chwila płacz i od nowa. I tak z 6 razy jak nie więcej... Aż coraz bardziej się budziła... Dałam ją przed chwilą do łóżeczka bo była u nas na łóżku i otworzylam okno.. przewietrzylo się, zamknęłam, zajrzałam do łóżeczka a ona śpi! Szok. To ja tyle tuliłam i nic a w łóżeczku zasnęła to do niej nie podobne. Co prawda kręci się strasznie i boje się że zaraz się obudzi ale może nie...

Limerikowo ja jestem z nią często sama i z brzuszkiem nie daje rady nic takiego robić ze względu na rozwarcie... Ogólnie brudno nie jest i Basia w ogóle nie raczkuje już dawno, też nic z podłogi do budzi nie bierze na szczęście wiec nie wiem. Z drugiej strony chyba bym wolała żeby się okazało że to robaczki bo wyleczymy i będzie może spokój a tak szukaj igły w stogu siana co za przyczyna...

• marlon Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,
    A moze to alergia?

Myslalas o trenerze snu?

U nas jest extra do 5.20

O tej godzinie sasiad wychodzi z psem na spacer. Mieszkamy w kamiennicy, wiec jest studnia podworkowa i o tej 5.20 rozlega sie szczekanie, i odbija sie po scianach. Pies sobie koty gania, szczeka a Andrzej budzi sie z placzem. Masakra pptem juz nie zasypia tak mocno.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienko, ogromne gratulacje!
    Sylwio, naprawdę Ci współczuję z tym niespaniem. Mój Miki tylko niektóre nocki ma takie, a ja już czasem wychodzę z siebie. Dziś sobie zasnął ślicznie o 20:30, ja usiadłam do przygotowania lekcji, polozylam się o 0:30. O 1:00 się obudził i do tej pory nie śpi. Wychodzę z siebie. Mąż na nocce, ja jeszcze nic nie spałam, a mały mruczy i mruczy do snu, kiedy go kolysze, a potem nagle wybucha placzem, rzuca smoczkiem. Ja chyba zwariuje. Jutro (a właściwie dzisiaj!) idę do roboty... jak ja mam funkcjonowac po takiej nocy? Do cholery jasnej, kiedy te dzieciaki wreszcie będą noce przesypiac? Wszystkie noce, a nie tylko co którąś...Ja już jestem jak pies Pawlowa, nawet jak maly spi, to ja i tak się budzę kilka razy w ciagu nocy. A wiem, że mój Miki i tak śpi sto razy lepiej niż Basia. Sylwio, ja nie wiem, jak Ty dajesz radę, naprawdę.
    Chciałabym za jakiś czas starać się o drugie dziecko, ale w takiw noce jak ta, jak sobie pomyślę o tych kolejnych nieprzespanych nocach, to mi się ciemno robi przed oczami. A może to jest kwestia wieku? Jak mialam 20 lat to moglam całą noc nie spać i bez problemu funkcjonowalam cały następny dzień. A teraz, jak już bliżej do 40 niż 30, to już tak różowo nie jest.
    Ok, wyzalilam się i od razu mi lepiej. Fajnie, że jest to forum.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai dokładnie Cię rozumiem.. w sobotę od 2 w nocy byłam na nogach i cały dzień na zajęciach potem... Nie wyobrażam sobie jakbym miała wrócić do pracy bo tak przynajmniej jak ona idzie na drzemkę to ja mogę odespać. Mam nadzieję że druga będzie łaskawsza. Ja bym chciała żeby Basia przynajmniej co drugą noc miała dobrą. No ale tak jak pisałam. Położyłam do łóżeczka i zasnęła o dziwo sama może to okno otwarte się przyczyniło, może jej było za ciepło tym razem? I tak śpi do teraz, słyszałam że trochę się kręciła ale nie wstawałam do niej bo nie było potrzeby skoro zasypiała dalej. Szok. Pies Pawłowa co? Też się obudziłam bo po prostu już mam w rytmie dnia i nocy ze tyle snu (5h pod rząd) to za dużo i coś nie gra!
    Kai, żal się ile wlezie <3

Marlon, nie myślałam o trenerze snu, ja naprawdę dzień w dzień mam nadzieję że może tym razem się uda żeby spala :( a zarazem jestem przerażona jak ją kładę spać na noc. Niby miala stwierdzone AZS ale miała wysyp i spala dużo lepiej a teraz skóra czysta i taki cyrk. Jaką alergię sugerujesz? Hmm

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może rzeczywiście masz za ciepło w pokoju. Jak u nas jest za ciepło to Michał gorzej śpi. A i pod kołdrą też mu za ciepło, śpi pod kocykiem.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai współczuję takich nocy

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,
    alergia nie zawsze sie objawia w sensie na skórze.
    Moze byc nabiał. Cytrusy, na przykład kiwi.
    Mozna tez sprawdzic candide albicans czy nie ma jej za duzo.
    Moja rehabilitantka tez miala niespiaca corke, to z nia przed snem cwiczyla, by ja zmeczyc.
    O tych trenerach to slyszalam dobre i złe rzeczy. Moja kolezanka ma bloga motheratorka i pisała, ze byla zadowolona.

Tak kombinuje, bo strasznie Ci wspolczuje. :*

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U znajomej robaki były od pieska. Dostali wszyscy tabletki i wyleczyli je. Mała spała lepiej. U nich była jeszcze nietolerancja laktozy. Trochę im zeszło zaczym doszli do tego wszystkiego.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ