Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlon dzięki za info. Wygooglalam sobie co to jest ta antygrypina i skład ma całkiem niezły u nas odpukac też bez poważniejszych chorób, ale nie zaszkodzi zrobić taką miksturę od czasu do czasu.
Sylwusia mega szybko się rozkręciła choroba u Huberta. Zdrówka! Dla Ignasia oczywiście też!
Kai a jak reszta nocy, Mikołaj zasnął wreszcie? Oby dzisiaj było lepiejReni@ lubi tę wiadomość
-
No u nas noc dobrze. Obyło się bez większego kaszlu. Niestety jak wstał to męczy go ten odrywajacy kaszel. Dzisiaj wycieka już mu taki gesty katar to może wreszcie się skończy. Niestety rano jeszcze mial gorączkę. Jeżeli jutro się powtórzy gorączka to niestety będziemy zmuszeni podać antybiotyk na ucho.
-
Mnie dopadł morderczy katar, mam nadzieję, że już się będzie kończył
Jak Ignas i Hubert już lepiej?
Dzisiaj pierwsza noc Hania spała w nowym łóżeczku. Wstała o 7 dopiero, jestem ciekawa jak dalej będzie szło.
Dajecie dzieciakom poduszkę? U nas nie ma i w sumie Hania tak się wierci, że i tak by na niej nie spała raczej.
Marlon fajny specyfik spróbuję -
U nas mały obudził się o 6, ale kaszel go nie męczył tylko chyba bardziej brzuszek. Dałam mleko i poszedł jeszcze spać na pół godziny. Wstał to popuszczal baki, zrobił kupę i ułożyło. Katar leci już gesty i bardzo mało już kaszle. Dzisiaj będziemy ostatni dzień podawać ibuprofen i jak jutro nie będzie gorączki to mamy nie podawać antybiotyku. Powiem wam, że po moim dziecku wcale nie było widać choroby. On cały czas ładnie się bawił, wszystko zjada. Cieszę się, że nie doskwiera mu bardzo choroba. Odwrotnie jak tatusiowi, bo ten umiera już przez katar
-
Zdrówka dla chłopaków
Sylwia, jak dzisiejsza nocka?
Szynszyl, Ania śpi na płaskiej poduszce 40x60. Jak zasypia daje jej misia albo inną podusię do przytulenia i jak zaśnie to zabieram Ogólnie ostatnio fajnie nam zasypia sama w łóżeczku, odkładamy ją i za jakiś czas już śpi. Gdyby jeszcze nie budziła się w nocy, to byłoby idealnie
Ogólnie to odkąd wróciłam do pracy mam mało czasu na wszystko, tęsknię za Anią i naszymi spacerami Ale szczerze mówiąc, myślałam że będzie gorzej. Kamień z serca, że Ania już polubiła żłobek (choć początki były trudne), zaprowadzam i odbieram ją uśmiechniętą. To była dobra decyzja -
A u nas dzisiaj masakra jakaś. O 2 w nocy Basia obudziła się z tak histerycznym płaczem że po prostu cały dom na nogi. Nie wiedziałam co mam robić, w ogóle co jej się stało. Tak się zanosiła że oddychać nie mogła, a darła się że gardło zdarła na pewno. Powiem Wam że nie życzę nikomu takiej pobudki sama się popłakałam bo nie umiałam jej uspokoić. Wydawało mi się to trwać wieczność. Mąż włączył jej ulubioną bajkę na YT i jakoś się uspokoiła, rozbudziła się i przeszło... No ale jeszcze nie śpi choć już wolę żeby się śmiała po nocach niz budziła w ten sposób. To nie był placz, nie mam na to określenia jestem przerażona że pójdę do szpitala a ona będzie miała taką noc i nie będzie mnie przy niej..
Justysia dobrze że jesteś zadowolona z obrotu sprawy jeśli chodzi o żłobek itd :* fajnie że Ania tak sobie radzi i gratuluję zasypiania
Sylwusia oby nie było potrzeby dawać antybiotyku!
Moja Basia ma taką dość płaską i miękką podusie na której śpi. No chyba ze śpi z nami to wtedy śpi na mojej takiej sztywnej i też płaskiej, jakby jej nie bylo -
Sylwia niedługo Marysia będzie z wami
Ja jednak dałam teraz na noc antybiotyk bo mały popołudniu dostał gorączki. Nie będę czekać już dłużej. Mam nadzieję, że teraz wreszcie szybko się wyleczy i choroba minie.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Wpółczuję Sylwia
Ignas lepiej ale dalej kaszle. Na szczęśćie noce spokojniejsze. Dziś zajrzałam do buzi i wychodzi mu juz 6 zębów na raz. Górne czwórki juz się trochę przebiły a dolne 2 i 4 pod samym dziasłem już. Czuć je pod palcem
Ignaś już od kilku miesięcy śpi na "normalnej poduszcze" tylko takiej wielkosci do łózeczka 40x60. Odkąd ją ma śpi trochę lepiej bo wcześniej było pierdyliard pobudek w nocy. Nie wiem czy to dzieki poduszce czy akurat tak sie złozyło. Dodatkowo od urodzenia klin pod materacem -
Renia u nas Hubert też mniej kaszle. W nocy i w dzień spał ładnie. Tylko ta powracając gorączka a przy jego zapaleniu ucha nie będę dłużej czekać, bo dzisiaj jest 4 dzień. Może wcześniej nie był do końca wyleczony i teraz to wszystko powróciło. Sama już nie wiem. Dałam teraz antybiotyk, aby czegoś więcej nie złapać.