X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj spokój, a dzisiaj znowu różowo. Ale lekarz twierdzi, że to normalne i że szyjka się przugotowuje do porodu i na tym etapie już nic nie robimy.

Szynszyl, oby najpóźniej we wtorek ruszyło samo! Ale dobrze musi być u mamusi :-)
    A wrzesniowe dzieci są bardzo fajne ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to się będzie działo we wrześniu :-)

Szynszyl życzę jak najszybszego i bezproblemowego porodu a Tobie Karolina żeby maluszek chociaż jeszcze 2 tygodnie posiedział w brzuszku.

U nas ostatnia prosta w przygotowaniach przed wakacjami. 11.09 lecimy, trochę mam stres, ale mam nadzieję, że jakoś przetrwamy te 5 godzin w samolocie a potem już tylko laba 2 tygodnie :-)

Kubuś wreszcie powiedział TATA!! :D Mąż zakochał się 2 raz :P

Blu lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tata było późno powiedziane, za to teraz cały czas mówi. A jak mąż w tygodniu dłużej pracuje to w weekend syn nawet z nim do łazienki chce chodzic :-)
    Wtedy mama może odpocząć :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl jak tam u Ciebie?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę co tam u Ciebie i trzymam kciuki, żebyś szybko przytuliła synka :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jak u was sytuacja z przedszkolem?
    U nas Hubert czuje się super w starszakach :-) wczoraj nie chciał wychodzić, w dzień poszedł spać do sypialni w żłobku :-) jestem zadowolona, bo już się zaklimatyzowal :-)
    Ja też wchodzę i patrzę czy Szynszyl coś napisała :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl buduje napiecie

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) oczywiście w szpitalu XD czekam na lekarza, żeby zdecydowali co robimy i czy w ogóle dzisiaj :) ehh te moje dzieci takie niechętne do narodzin ;)

Diewuszka nie dziwię się tacie, że jest wniebowzięty ^^

A u nas Hania nauczyła się swojego imienia takie jakie jest a nie po swojemu :)

Blu te 3 książki rewelacja! Hania je uwielbia i zaczęła więcej powtarzać i ciągle chciałaby je czytać, jest w nich coś co porywa dzieci!

Karolina mam nadzieję, że Twój maluszek jeszcze się nigdzie nie wybiera.

U której pierwsze dwa latka będą??

EDYCJA: założyli mi cewnik i zobaczymy jak zadziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 17:12

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl już niedługo :) trzymamy kciuki!
    Brawo dla Hani, że potrafi powiedzieć swoje imię :)

Leon mówi o sobie "Leee" albo ja.

Sylwusia u nas też dobrze z adaptacją w przedszkolu. Nie chcę zapeszyc bo to się jeszcze może zmienić, ale Natala wręcz biegnie do sali, trudno o jakiegoś buziaka na pożegnanie. Dzisiaj pani rozłożyła im maty, żeby odpoczęli przed obiadem, na co Natalka powiedziała, że ona odpoczywa w domu ;) średnio je obiady, ale w domu też marudzi. Na razie jestem bardzo zadowolona, trochę mi się wręcz nudzi samej z Leosiem w domu :P

szynszyl lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa latka chyba najpierw u nas :-) juz zaczynam myśleć nad imprezą i w przyszłym tygodniu zacznę jakieś przygotowania. Teraz to już będą takie bardziej świadome urodziny :-)

Mam termin w szpitalu na 2 października także mała jeszcze niech posiedzi trochę. Chociaż już mi tak ciężko...

Mam nadzieję, że akcja ruszyła i jutro będziemy miały kolejnego grupowego maluszka :-)

Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl teraz już z górki :-)
    My w tym roku nie robimy imprezy. Zamówiliśmy mu sesje na urodzinowa, a w listopadzie chcemy pojechać nad morze, więc trochę wydatków będzie. Za rok zrobimy imprezę, wtedy będzie już starszy. A kto będzie chciał do Huberta wpaść z życzeniami to bez zaproszenia się pojawi. Chcieliśmy zaprosić chrzestnego, ale on mieszka z rodzicami, więc i ich wypadałoby zaprosić a jak ich to drugiego wujka i ciocie tez, bo się obraża. A my w mieszkaniu nie mamy miejsca, więc w tym roku, bez zapraszania i imprezy. Syn chyba się nie obrazi :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png

Wysłany: 5 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, jak sytuacja?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nic z tego dzisiaj... Balonik wczoraj pękł, zrobił rozwarcie na 3 cm.. Dzisiaj podali mi oksytocyne już na sali porodowej i kompletnie nic się nie zmieniło. Szyjka jest ponoć kompletnie nie dojrzała. No i jutro jakieś kolejne działania. Jeśli będą ku temu przesłanki. Tęsknię za Hanią :( i chce już do domku.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, a jak rodzilas Hanię to co pomogło?

U mnie za pierwszym i drugim razem najpierw zrobili lewatywę, potem 2x oksy, bo szyjka też kompletnie nie chciała współpracować. Dasz radę, jeśli masz jakieś rozwarcie to już tyle jesteś do przodu. Trzymam kciuki, może w nocy coś się rozkręci.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Hania już mi się saczyły wody i jakoś poszło. Szyjka jest jeszcze twarda o nie zgładzona i nie wycentrowana i dlatego tak. Dostałam jedna kroplówkę, bo lekarz stwierdził, że nie ma sensu, żebym pochodziła dzisiaj i zobaczymy jutro

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 5 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopcom chyba faktycznie się nie spieszy ;-)
    Może pobiegaj po schodach? ;-)
    Moja znajoma masowała sobie sutki, żeby przyspieszyć akcję.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello trzymamy kciuki za ciezarne :) szynszyl szybkiego rozwiazania :)

U nas tez Jasio potrafi powiedziec od niedawna swoje imie i jakies pojedyncze slowa ostatnia nowosc to siusiu :D
    Olinek juz siedzi, pelza i wspina sie na wszystko co stanie na jej drodze, juz coraz pewniej jej idzie, lozeczko juz na samym dole. Stoi na nogach, ale jeszcze nie raczkuje. Od 7miesiaca idzie jak z procy. A i od 1.09 ma juz 2 zabki :) obydwoje robia teraz takie postepy ze nie nadarzam za nimi :)
    Ale Jasio dokucza troche Oli i zadne prosby i grozby nie pomagaja...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Już :) mamy Stasia urodził się 06.09 :)
    miałam mieć jednodniową przerwę w wywoływaniu i tak sobie nic nie robiłam, o 18 odeszły wody i o 22.02 juz się tuliliśmy. Poród całkowicie naturalny, no na ostatnie 10 minut oksytocyna, bo maluszek wolno schodził. Taki naturalny poród to jednak bajka jednak.

Karolina jak u Ciebie?

Anieńka Olusia to duża panna jest ^^ Jasio pewnie testuje co można, teraz chyba nasze dzieciaczki wpadną w taki wiek rozrabiania, widzę po Hani że też robi różne psoty i patrzy na reakcję.

Blu, Kai lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 7 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, cudnie <3 gratuluję z całego serca i cieszę, że było pięknie :-)
    Tak coś czułam, że już dziś przeczytamy o maluchu :-) wielkie buziaki dla Stasia!!!

U mnie pooooowoli. Jak to w 9 mcu ;-) jakies tam bóle i skurcze się pojawiają (dużo mocniejsze niż z Olkiem), ale póki co straszaki. Torba spakowana, ja zaczynam skreślać dni w kalendarzu do terminu :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl gratuluję. Buziaki dla Stasia :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ