X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Moim zdaniem przy 99 Twoj wynik 104 to dużo. Moja położna powiedziała, ze 93 przy normie 99 u kobiety w ciazy to duzo. Idz wczesniej na konsultacje bedziesz miała pewność. Co lekarz to opinia.
    Dużo to 150, a na tak wczesnym etapie ciąży to co najwyżej jest w górnej granicy normy. Nie dajmy się zwariować. Może zjadło się coś wieczorem co podniosło troszeczkę cukier. Wystarczy na następny raz jeść przez tydzień niskoglikemicznie i pewnie cukier będzie o wiele ładniejszy. Stres też podnosi poziom cukru.

Ibiza lubi tę wiadomość

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie Może z innej beczki.Czy włosy w 1 trymestrze można farbowac bo Pani z salonu mi powiedziała,że do 3 miesiąca się wstrzymać A ja chciałam mieć fryzurę na święta :(Pomóżcie :)

Maja
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, u nas aż tak dobrze nie jest zasypia o 20, śpi do 6. Ale to i tak sukces, bo bez wstawania w nocy.

Midnight, za pierwszym razem trudno było jej zasnąć, rozgląda la się o co chodzi :P Wczoraj po prostu padła:)

midnight lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rooibos wpływa na bezsenność? O Boże zeby mi nie przyszło do głowy jej pić :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Hej dziewczyny mam takie pytanie Może z innej beczki.Czy włosy w 1 trymestrze można farbowac bo Pani z salonu mi powiedziała,że do 3 miesiąca się wstrzymać A ja chciałam mieć fryzurę na święta :(Pomóżcie :)

Właśnie mi też by się przydało umalować włosy, a słyszałam że w 1 trymestrze lepiej nie, ale jak to jest naprawdę to nie wiem :) chyba taką bez amoniaku to można by było :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze odnośnie cukru. Robiłam teraz glukozę z krwi, a test obciążenia glukoza w okolicy połowy ciąży. Tak jest u mnie w luxmedzie (Kraków). Jeśli byłoby za dużo, to najpierw dieta. myślę że warto to kontrolować, jeśli jest na granicy normy lub powyżej.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Cierpisz na bezsenność?

Ja napisałam włosy w poprzednim tygodniu, szamponem koloryzujacum bez amoniaku. Tylko ja orzyciemnialam ciut..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy1984 wrote:
    Dużo to 150, a na tak wczesnym etapie ciąży to co najwyżej jest w górnej granicy normy. Nie dajmy się zwariować. Może zjadło się coś wieczorem co podniosło troszeczkę cukier. Wystarczy na następny raz jeść przez tydzień niskoglikemicznie i pewnie cukier będzie o wiele ładniejszy. Stres też podnosi poziom cukru.

Wiesz ja powtarzam słowa położnej, niestety swojej wiedzy na ten temat nie mam. Wiem tyle co usłyszałam na swoim przykładzie. Z drugiej strony ja jestem czujna na każde nawet minimalne zagrozenie i wole byc pewna niż nie;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgage i bole zoladka najlepszy jest koper wlosi od lat go pije zawsze pomaga

natalaa_aa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 1 corunia ma 4 latka i juz rodzenstwa sie doczekac nie moze :)

Blu, Ola_85, KKasiaKK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani w aptece odradziła gdy chciałam kupić u niej farbe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciaxy farbowalam wlosy normalnie palette bez amoniaku i nigdy mi nic nie bylo ani dziecku, nawet nie zwsranawialam sie czy mozna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Czy to rooibos? Bo ja tez mam ta herbatę ale zupełnie o niej zapomniałam, maz mi z RPA przywioz, podobno dobra na wszystko.

Tak rooibos;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:

To znaczy, ze chcesz cierpiec na bezsennosc? Bo rooibos minimalizuje trudnoaci z zasypianiem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kiedy macie terminy porodu :) ? To wasze 1 dzieci czy kolejne ?

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

według moich wyliczeń 28 październik , w czwartek dowiem się co powie lekarz :) moje pierwsze :)

a jak u Ciebie ?

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

JA mam na 24 paźniernik, to moja 4 ciąża a dzieciątko byłoby drugie jeśli wszystko dobrze się ułoży :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wstępne terminy porodów widoczne są na pierwszej stronie.
    My oczekujemy drugiego bąbla :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    według moich wyliczeń 28 październik , w czwartek dowiem się co powie lekarz :) moje pierwsze :)

a jak u Ciebie ?

Masz juz pomysł na imie dla chlopca lub dziewczynki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 12.10 ;) moje drugie, mam juz niesfornam4 latke przedszkolaczke :)

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ