X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Moim zdaniem przy 99 Twoj wynik 104 to dużo. Moja położna powiedziała, ze 93 przy normie 99 u kobiety w ciazy to duzo. Idz wczesniej na konsultacje bedziesz miała pewność. Co lekarz to opinia.
    Dużo to 150, a na tak wczesnym etapie ciąży to co najwyżej jest w górnej granicy normy. Nie dajmy się zwariować. Może zjadło się coś wieczorem co podniosło troszeczkę cukier. Wystarczy na następny raz jeść przez tydzień niskoglikemicznie i pewnie cukier będzie o wiele ładniejszy. Stres też podnosi poziom cukru.

Ibiza lubi tę wiadomość

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie Może z innej beczki.Czy włosy w 1 trymestrze można farbowac bo Pani z salonu mi powiedziała,że do 3 miesiąca się wstrzymać A ja chciałam mieć fryzurę na święta :(Pomóżcie :)

Maja
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, u nas aż tak dobrze nie jest zasypia o 20, śpi do 6. Ale to i tak sukces, bo bez wstawania w nocy.

Midnight, za pierwszym razem trudno było jej zasnąć, rozgląda la się o co chodzi :P Wczoraj po prostu padła:)

midnight lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rooibos wpływa na bezsenność? O Boże zeby mi nie przyszło do głowy jej pić :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Hej dziewczyny mam takie pytanie Może z innej beczki.Czy włosy w 1 trymestrze można farbowac bo Pani z salonu mi powiedziała,że do 3 miesiąca się wstrzymać A ja chciałam mieć fryzurę na święta :(Pomóżcie :)

Właśnie mi też by się przydało umalować włosy, a słyszałam że w 1 trymestrze lepiej nie, ale jak to jest naprawdę to nie wiem :) chyba taką bez amoniaku to można by było :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze odnośnie cukru. Robiłam teraz glukozę z krwi, a test obciążenia glukoza w okolicy połowy ciąży. Tak jest u mnie w luxmedzie (Kraków). Jeśli byłoby za dużo, to najpierw dieta. myślę że warto to kontrolować, jeśli jest na granicy normy lub powyżej.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Cierpisz na bezsenność?

Ja napisałam włosy w poprzednim tygodniu, szamponem koloryzujacum bez amoniaku. Tylko ja orzyciemnialam ciut..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy1984 wrote:
    Dużo to 150, a na tak wczesnym etapie ciąży to co najwyżej jest w górnej granicy normy. Nie dajmy się zwariować. Może zjadło się coś wieczorem co podniosło troszeczkę cukier. Wystarczy na następny raz jeść przez tydzień niskoglikemicznie i pewnie cukier będzie o wiele ładniejszy. Stres też podnosi poziom cukru.

Wiesz ja powtarzam słowa położnej, niestety swojej wiedzy na ten temat nie mam. Wiem tyle co usłyszałam na swoim przykładzie. Z drugiej strony ja jestem czujna na każde nawet minimalne zagrozenie i wole byc pewna niż nie;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgage i bole zoladka najlepszy jest koper wlosi od lat go pije zawsze pomaga

natalaa_aa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 1 corunia ma 4 latka i juz rodzenstwa sie doczekac nie moze :)

Blu, Ola_85, KKasiaKK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani w aptece odradziła gdy chciałam kupić u niej farbe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciaxy farbowalam wlosy normalnie palette bez amoniaku i nigdy mi nic nie bylo ani dziecku, nawet nie zwsranawialam sie czy mozna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Czy to rooibos? Bo ja tez mam ta herbatę ale zupełnie o niej zapomniałam, maz mi z RPA przywioz, podobno dobra na wszystko.

Tak rooibos;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:

To znaczy, ze chcesz cierpiec na bezsennosc? Bo rooibos minimalizuje trudnoaci z zasypianiem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kiedy macie terminy porodu :) ? To wasze 1 dzieci czy kolejne ?

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

według moich wyliczeń 28 październik , w czwartek dowiem się co powie lekarz :) moje pierwsze :)

a jak u Ciebie ?

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

JA mam na 24 paźniernik, to moja 4 ciąża a dzieciątko byłoby drugie jeśli wszystko dobrze się ułoży :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wstępne terminy porodów widoczne są na pierwszej stronie.
    My oczekujemy drugiego bąbla :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    według moich wyliczeń 28 październik , w czwartek dowiem się co powie lekarz :) moje pierwsze :)

a jak u Ciebie ?

Masz juz pomysł na imie dla chlopca lub dziewczynki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 12.10 ;) moje drugie, mam juz niesfornam4 latke przedszkolaczke :)

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ