Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beattkie wrote:Moim zdaniem przy 99 Twoj wynik 104 to dużo. Moja położna powiedziała, ze 93 przy normie 99 u kobiety w ciazy to duzo. Idz wczesniej na konsultacje bedziesz miała pewność. Co lekarz to opinia.
Ibiza lubi tę wiadomość
-
Maja123 wrote:Hej dziewczyny mam takie pytanie Może z innej beczki.Czy włosy w 1 trymestrze można farbowac bo Pani z salonu mi powiedziała,że do 3 miesiąca się wstrzymać A ja chciałam mieć fryzurę na święta :(Pomóżcie
Właśnie mi też by się przydało umalować włosy, a słyszałam że w 1 trymestrze lepiej nie, ale jak to jest naprawdę to nie wiemchyba taką bez amoniaku to można by było
-
Aha jeszcze odnośnie cukru. Robiłam teraz glukozę z krwi, a test obciążenia glukoza w okolicy połowy ciąży. Tak jest u mnie w luxmedzie (Kraków). Jeśli byłoby za dużo, to najpierw dieta. myślę że warto to kontrolować, jeśli jest na granicy normy lub powyżej.
-
nick nieaktualnydaisy1984 wrote:Dużo to 150, a na tak wczesnym etapie ciąży to co najwyżej jest w górnej granicy normy. Nie dajmy się zwariować. Może zjadło się coś wieczorem co podniosło troszeczkę cukier. Wystarczy na następny raz jeść przez tydzień niskoglikemicznie i pewnie cukier będzie o wiele ładniejszy. Stres też podnosi poziom cukru.
Wiesz ja powtarzam słowa położnej, niestety swojej wiedzy na ten temat nie mam. Wiem tyle co usłyszałam na swoim przykładzie. Z drugiej strony ja jestem czujna na każde nawet minimalne zagrozenie i wole byc pewna niż nie;-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Na kiedy macie terminy porodu
? To wasze 1 dzieci czy kolejne ?
JA mam na 24 paźniernik, to moja 4 ciąża a dzieciątko byłoby drugie jeśli wszystko dobrze się ułożyCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny