Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka1978 wrote:U mnie trzecie dziecię, dwójka juz mocno wyrosnięta
Imiona wybraneLeon Konstanty
i Adrianna (Ada? jeszcze nie wiem czy wersja długa czy krótka)
mój mąz oszalał na punkcie tego imienia i to jedyna opcja jesli chodzi o imię dla dziewczynki
zresztą jesli choddzi o chlopca to tez juz nie dyskutujemy, będzie Leoś
Jadę zaraz na wizytę... trzymac kciuki!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witajcie mdłości mnie nie opuszczaja już mam dosyć najpierw były rano teraz sa wieczorami ile można wytrzymać masakra jakaś jeszcze ta pogoda do d.... nawet wyjść na spacer nie można bo zimno szaro i ponuro ;(
co do imienia to mamy już wybrane od 12 lat dla chłopca bedzie Jakub Gwidon a dla dziewczynki nie mamy bo co mi sie podoba to maz odrzuca ja chciałam Liliankę Natalkę Alicję ale maz nie chce to do dziewczynki bedziemy myslec jak poznamy płec ja mam nadzieje że tam roścnie synuś -
sarcia koleżanki córeczka ma na imię Inez
ciekawe imię, takie nietypowe
co do imion to dla dziewczynki skłaniamy się ku Hani, a dla chłopca nie mamy pojęcia, bo u mnie rodzina ma rozbudowaną męską linie i wszytko zajęte
właśnie co z anulka? tak napisała, że nie wiem cy coś dobrego czy złego. -
szynszyl wrote:
właśnie co z anulka? tak napisała, że nie wiem cy coś dobrego czy złego.
Pojechała na wizytę do lekarza na nfz
Co do imion, to u mnie dziewczynka byłaby Natalia albo Anna, a chłopiec... Nie wiem. Krystian albo Marcin może
Chciałabym jakieś mniej popularne imię, niekoniecznie w pierwszej 10tce. Ja wiem, że to indywidualna sprawa rodziców, ale u mojego syna jest czterech chłopców o identycznym imieniu i wolałabym tego uniknąćchociaż chyba się nie da, ja też mam mniej popularne imię (Ewelina), a w pracy było nas chyba 7 czy 8 hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:18
-
Hej dziewczyny
melduje się
Jutro pierwsza wizyta u ginekologa. Jestem strasznie ciekawa, nie możemy się z mężem doczekać
Do 7 tc czułam się świetnie ale teraz...eh mam nadzieje że się to jak najszybciej skończy bo momentami jestem wykonczona. Zaczęłam 8 tc i wymiotuje praktycznie codziennie. Mam wstręt do zapachu smazonej cebuli i wielu innych kuchennych specjałów :-/trzymam za nas kciuki
Pumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZona92, mi też mdłości się zaczęły jakoś w 8 tygodniu. Wcześniej czułam się super. Teraz muszę uważać na wszystko co jem bo zaraz umieram. Trzymam kciuki, żeby szybko Ci przeszło.
Sarcia123, zazdroszczę ochoty na mięso... Ja mogłabym makarony non stop, nawet sucheNo i mrożone owoce - truskawki i czarna porzeczka. A i brzoskwinie w syropie...
Karola - Jakub Gwidon - Rewelacja.
Szynszyl - Hanka, też super.
U mnie jak dziewczyna to Ela będzie. Ale nie wiem czemu, czuję że będzie chłopak. -
nick nieaktualny
-
U mnie od kilku dni trochę lepsze samopoczucie. Mniej mnie mdli.
Ostatnio mam ochotę na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Do tego sałata.
Wróciłam do moich ulubionych zup, na które przez ostatnie tygodnie dosłownie mnie odrzucało.
Co do napojów, z którymi też miałam kłopot...poratowałam się dzisiaj lekko gazowaną wodą
-
Hej wszystkim
mam za sobą duużo spokojniejszą noc, po tym jak mi uświadomiłyście, że nie tylko ja mam takie skurcze brzucha
Dziewczyny, które mają mdłości, trzymam kciuki, żeby przeszło jak najszybciej! U mnie mdłości niewiele, chociaż jeszcze całkiem nie przeszły. Z zachciankami różnie, raz na kwaśne, raz na słodkie, twarożek z pomidorami i szczypiorkiem rządzi stale. Też odrzuciło mnie od czosnku no i nie zjadłam ani jednego jajka od kiedy jestem w ciąży...może do wielkanocy się ogarnęNo i cierpię na to otępienie i zapominam rzeczy, o które bym siebie nie podejrzewała. Dziwna sprawa.
Moja wizyta w najbliższą sobotę i już prawie nie mogę myśleć o niczym innym. Zazdroszczę tym z Was, które mają swoje szybciejA o imionach jeszcze kompletnie nie rozmawiamy z mężem.
-
Jestem
Powiem, że zaskoczona zostałam pozytywnie bo mimo że ostatnio 3 tygodnie temu mialam robione USG (u tego lekarza na NFZ wlasnie) to dzisiaj tez doktor zaproponował podglądanie maluchabadania tego standardowego, ginekologicznego nie mialam za to, ale wyniki badan omówione i oczywiście USG
Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cmfikał w brzuchu az miło
trudno było złapać moment bezruchu zeby fotkę zrobic
jestem mega spokojna i szczęsliwa
Serduszko bije, dziecko pełne energii... jest cudnie
Glukoza... 102 na czczo - lekarz powiedzial ze mogloby byc mniej ale nie jest to wysoki poziom... po 2 godzinach po obciązeniu wynik piękny (77), poki co nie robimy z tym nic... pytalam czy przy kazdej morfologii teraz bedziemy kontrolowac glukozę na czczo ale powiedzial ze nie ma takiej potrzeby, nie nalezy popadac w paranoję...
Po prostu powtórzymy krzywą, tym razem 3punktową ale dopiero wtedy kiedy przyjdzie na to czas czyli w 2 polowie ciązy
Morfologie mam dobrą, aż za dobrą... witamin mam nie łykać, tylko foliany
Mialam zapytac o prenatalne - czy to tylko USG jest refundowane czy moze w zestawie razem z Pappa - powiedzial ze skierowanie ktore otrzymuja pacjentki z racji wieku czy po prostu bycia w grupie ryzyka to skierowanie na zestaw badan a tam Pappa powinno byc... moze to zalezec od miejsca gdzie badania sa wykonywane ale trudno bylo mu stwierdzic jak jest naprawdę
Visenna, Zetzet, Ibiza, tutti87, szynszyl, Sunflower, kkkaaarrr, midnight, marti_88, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Blu, Limerikowo, daisy1984, Dea28 lubią tę wiadomość