X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza wizyta b.udana :) Maluch rozmiarem wskazuje na ukonczony 8 tydzien, a serduszko bije jak dzwon :) Dostalam karte ciazy :) Zaczynam ostroznie wierzyc, ze moze jednak tym razem sie uda :)

Visenna, tutti87, Ibiza, szynszyl, Sunflower, kkkaaarrr, Zetzet, midnight, marti_88, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Limerikowo, Blu, Anoolka, daisy1984, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Jestem :)

Gratuluję :) Super wieści! Też chętnie podejrzałabym już co u mojego Kropka :) A USG miałam dopiero tydz. temu :)

Wbijając się znów w temat o cukrze! :)

Dziś byłam u endokrynologa, by skonsultować krzywą i... cukrzycy ciążowej nie ma. Fakt, że jestem na lekach nie jest tutaj bez znaczenia, ale... jeszcze z insuliną się nie witam. Jedynie z glukometrem od przyszłego tyg. i... w pizdu pomiarów mam przez tydz. robić :P Będzie kłucie, będzie...

A krzywa:
    Glukoza na czczo 90,00 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 164,00 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 121,00 mg/dl

Na czczo glukoza spadła z 95,2 (!), super! Tego mam pilnować i nie przekraczać 95. Po godz. max. 180, po 2h - max. 150. Takie normy mi dziś przekazał endo :) Normy po godz. i dwóch dotyczą obciążenia 75g glukozy. Po godz., gdy jemy normalny posiłek najlepiej by glukoza była do 120.

Hemoglobina glikowana na poziomie 5,20% - czyli w ostatnich III miesiącach cukrzycy nie było, o! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:17

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    anulka1978, u mnie też planowany Konstanty :)
    Leon też super.
    U Was Konstanty na pierwsze? super :)
    Mi się bardzo spodobalo to imię w zestawie z Leonem, pięknie brzmi :)
    tak jak Jan Jakub :) takie udane duety

BEATTKIE :) Zuzanna bardzo ładne imię, kojarzy mi się ze śliczną i baaaardzo temperamentną dziewczynką :P takie żywe srebero :P

SZYNSZYL Hanki sa fajne ;) kochane, spokojne, delikatne i wrazliwe...
    Moja to naprawdę cudny dzieciak, nie mogę narzekać ;)

SARCIA bardzo nietypowe imię, Inez, fajne :) nie spotkałam się jeszcze z dziewczynką o tym imieniu :)

Beattkie lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka czyli wszystkie pomiary zebrał do omówienia aspektów genetycznych?
    Kiedy masz kolejne usg?
    Gtatulacje;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:15

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dzisiejsza wizyta b.udana :) Maluch rozmiarem wskazuje na ukonczony 8 tydzien, a serduszko bije jak dzwon :) Dostalam karte ciazy :) Zaczynam ostroznie wierzyc, ze moze jednak tym razem sie uda :)
    Super :) pewnie ze sie uda <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Super, duzo zdrówka;-)

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anulka czyli wszystkie pomiary zebrał do omówienia aspektów genetycznych?
    Kiedy masz kolejne usg?
    Gtatulacje;-)
    Ja nie bylam dzisiaj na prenatalnych tylko pytalam czy mam samo USG w pakiecie czy moze z Pappa - jadę w przyszly czwartek na badania - na tzw prenatalne
    Dzisiaj mialam standardowe USG zeby podejrzec maluszka ;) dla mojego spokoju ze tak powiem :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, juz widze nawiazanie do tego w Twojej wcześniejszej wiadomości;-) ślepota nie boli:-P jestem bardzo ciekawa prenatalnych;-)

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, czekam jak na szpilkach :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt, kehlana_miyu uda się na pewno! Anulka super, że mogłaś podejrzeć dzieciaczka, już jest taki duży :) aż nie mogę się doczekać wizyty, jeszcze 2 tyg :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję pozytywnych wiadomości :-) duży bąbelek już :-) wow <3

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wizyty dovzekac nie moge juz tez bym podejrzala comu malego smerfika slychac, ostatni raz wdzialam go 19.02, a gdzie tu jeszcze do swiat doczekac a w ogole juz do wizyty xD lekarz mowil ze jak sie nic nie dzieje to od ostatniej wizyty dopiero za 6 tygodni :) luteina dopochwowa 2x1 od 6 tygodnoa do wizyty mam brac :) wszystko by bylo fajnie gdyby nie samopoczucie z 1 corcia czulam sie exttra do ostatniego dnia jescze robilam porzadki i zakupy a po tych 2 latach staran normalnie sie czuje jak emerytka xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasciwie apropo jedzenia to przedwczoraj naszla mnie chec na lososia z piekarnika matkooo myslalam ze oszaleje o 20 jechalam do kauflandu kupic swiezego lososia xD a tydzien szybciej kaczka z jabkami na masle za mna chodzila i tak sobie mysle w formie zartu co za hrabia siedzi w moim brzuchu ze ma chec na takie specjaly ??? Hahaha :)

Limerikowo, Blu, Visenna lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cm :)
    Aaaa, dopiero co podawałyśmy takie wymiary w milimetrach, a tu już ponad 5cm!!

Ale jestem ciekawa jak mój Bąbelek rośnie. Na początku jest w przybliżeniu 1mm na na dzień, a potem? Chciałabym mieć taki symulator, który wylicza wiek na podstawie wpisanych wymiarów wg dokładnie takich samych algorytmów jakie mają zaprogramowane aparaty USG :D

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukoze na czczo tobilam 26.02 i mialam 84,3

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja oszaleje. Przeszła mi infekcja grzybicza, teraz godzina 16:00 zaczęło mnie rozkładać. Katar i rwanie w kościach. No ja pierd... Rozumiem ze tylko naturalne metody leczenia wchodzą w rachubę?

Anulka i kehlana gratuluje dobrych wiadomości. Pamiętajcie dziewczyny teraz z górki :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Super, bardzo się cieszę. :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super <3 <3 <3 strasznie się cieszę i gratuluję :-)
    Mam nadzieję, że mój fasol też ok. Znowu się zaczynam stresować czy serduszko nadal bije :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Jestem :)

Powiem, że zaskoczona zostałam pozytywnie bo mimo że ostatnio 3 tygodnie temu mialam robione USG (u tego lekarza na NFZ wlasnie) to dzisiaj tez doktor zaproponował podglądanie malucha :) badania tego standardowego, ginekologicznego nie mialam za to, ale wyniki badan omówione i oczywiście USG :)

Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cm :) fikał w brzuchu az miło :D trudno było złapać moment bezruchu zeby fotkę zrobic :) jestem mega spokojna i szczęsliwa <3
    Serduszko bije, dziecko pełne energii... jest cudnie :)

Glukoza... 102 na czczo - lekarz powiedzial ze mogloby byc mniej ale nie jest to wysoki poziom... po 2 godzinach po obciązeniu wynik piękny (77), poki co nie robimy z tym nic... pytalam czy przy kazdej morfologii teraz bedziemy kontrolowac glukozę na czczo ale powiedzial ze nie ma takiej potrzeby, nie nalezy popadac w paranoję...
    Po prostu powtórzymy krzywą, tym razem 3punktową ale dopiero wtedy kiedy przyjdzie na to czas czyli w 2 polowie ciązy

Morfologie mam dobrą, aż za dobrą... witamin mam nie łykać, tylko foliany

Mialam zapytac o prenatalne - czy to tylko USG jest refundowane czy moze w zestawie razem z Pappa - powiedzial ze skierowanie ktore otrzymuja pacjentki z racji wieku czy po prostu bycia w grupie ryzyka to skierowanie na zestaw badan a tam Pappa powinno byc... moze to zalezec od miejsca gdzie badania sa wykonywane ale trudno bylo mu stwierdzic jak jest naprawdę

Anulka, :) aż się mordka uśmiecha sama na takie dobre wieści. :D :D

• Blu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana miyu i anulka1978 gratulacje! Duże juz są Wasze bobośka ;)

Ibiza super ze czas mdłości juz mija. Może też się doczekam :) na razie leżę i kwicze :/

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ