Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiejsza wizyta b.udana
Maluch rozmiarem wskazuje na ukonczony 8 tydzien, a serduszko bije jak dzwon
Dostalam karte ciazy
Zaczynam ostroznie wierzyc, ze moze jednak tym razem sie uda
Visenna, tutti87, Ibiza, szynszyl, Sunflower, kkkaaarrr, Zetzet, midnight, marti_88, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Limerikowo, Blu, Anoolka, daisy1984, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
anulka1978 wrote:Jestem
GratulujęSuper wieści! Też chętnie podejrzałabym już co u mojego Kropka
A USG miałam dopiero tydz. temu
Wbijając się znów w temat o cukrze!
Dziś byłam u endokrynologa, by skonsultować krzywą i... cukrzycy ciążowej nie ma. Fakt, że jestem na lekach nie jest tutaj bez znaczenia, ale... jeszcze z insuliną się nie witam. Jedynie z glukometrem od przyszłego tyg. i... w pizdu pomiarów mam przez tydz. robićBędzie kłucie, będzie...
A krzywa:
Glukoza na czczo 90,00 mg/dl
Glukoza po 1 godz. 164,00 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 121,00 mg/dl
Na czczo glukoza spadła z 95,2 (!), super! Tego mam pilnować i nie przekraczać 95. Po godz. max. 180, po 2h - max. 150. Takie normy mi dziś przekazał endoNormy po godz. i dwóch dotyczą obciążenia 75g glukozy. Po godz., gdy jemy normalny posiłek najlepiej by glukoza była do 120.
Hemoglobina glikowana na poziomie 5,20% - czyli w ostatnich III miesiącach cukrzycy nie było, o!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:17
-
Pumpkin wrote:anulka1978, u mnie też planowany Konstanty
Leon też super.
Mi się bardzo spodobalo to imię w zestawie z Leonem, pięknie brzmi
tak jak Jan Jakubtakie udane duety
BEATTKIEZuzanna bardzo ładne imię, kojarzy mi się ze śliczną i baaaardzo temperamentną dziewczynką
takie żywe srebero
SZYNSZYL Hanki sa fajnekochane, spokojne, delikatne i wrazliwe...
Moja to naprawdę cudny dzieciak, nie mogę narzekać
SARCIA bardzo nietypowe imię, Inez, fajnenie spotkałam się jeszcze z dziewczynką o tym imieniu
Beattkie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Anulka czyli wszystkie pomiary zebrał do omówienia aspektów genetycznych?
Kiedy masz kolejne usg?
Gtatulacje;-)
Dzisiaj mialam standardowe USG zeby podejrzec maluszkadla mojego spokoju ze tak powiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja sie wizyty dovzekac nie moge juz tez bym podejrzala comu malego smerfika slychac, ostatni raz wdzialam go 19.02, a gdzie tu jeszcze do swiat doczekac a w ogole juz do wizyty xD lekarz mowil ze jak sie nic nie dzieje to od ostatniej wizyty dopiero za 6 tygodni
luteina dopochwowa 2x1 od 6 tygodnoa do wizyty mam brac
wszystko by bylo fajnie gdyby nie samopoczucie z 1 corcia czulam sie exttra do ostatniego dnia jescze robilam porzadki i zakupy a po tych 2 latach staran normalnie sie czuje jak emerytka xD
-
nick nieaktualnyA wlasciwie apropo jedzenia to przedwczoraj naszla mnie chec na lososia z piekarnika matkooo myslalam ze oszaleje o 20 jechalam do kauflandu kupic swiezego lososia xD a tydzien szybciej kaczka z jabkami na masle za mna chodzila i tak sobie mysle w formie zartu co za hrabia siedzi w moim brzuchu ze ma chec na takie specjaly ??? Hahaha
Limerikowo, Blu, Visenna lubią tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cm
Ale jestem ciekawa jak mój Bąbelek rośnie. Na początku jest w przybliżeniu 1mm na na dzień, a potem? Chciałabym mieć taki symulator, który wylicza wiek na podstawie wpisanych wymiarów wg dokładnie takich samych algorytmów jakie mają zaprogramowane aparaty USGBlu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja oszaleje. Przeszła mi infekcja grzybicza, teraz godzina 16:00 zaczęło mnie rozkładać. Katar i rwanie w kościach. No ja pierd... Rozumiem ze tylko naturalne metody leczenia wchodzą w rachubę?
Anulka i kehlana gratuluje dobrych wiadomości. Pamiętajcie dziewczyny teraz z górki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:Jestem
Powiem, że zaskoczona zostałam pozytywnie bo mimo że ostatnio 3 tygodnie temu mialam robione USG (u tego lekarza na NFZ wlasnie) to dzisiaj tez doktor zaproponował podglądanie maluchabadania tego standardowego, ginekologicznego nie mialam za to, ale wyniki badan omówione i oczywiście USG
Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cmfikał w brzuchu az miło
trudno było złapać moment bezruchu zeby fotkę zrobic
jestem mega spokojna i szczęsliwa
Serduszko bije, dziecko pełne energii... jest cudnie
Glukoza... 102 na czczo - lekarz powiedzial ze mogloby byc mniej ale nie jest to wysoki poziom... po 2 godzinach po obciązeniu wynik piękny (77), poki co nie robimy z tym nic... pytalam czy przy kazdej morfologii teraz bedziemy kontrolowac glukozę na czczo ale powiedzial ze nie ma takiej potrzeby, nie nalezy popadac w paranoję...
Po prostu powtórzymy krzywą, tym razem 3punktową ale dopiero wtedy kiedy przyjdzie na to czas czyli w 2 polowie ciązy
Morfologie mam dobrą, aż za dobrą... witamin mam nie łykać, tylko foliany
Mialam zapytac o prenatalne - czy to tylko USG jest refundowane czy moze w zestawie razem z Pappa - powiedzial ze skierowanie ktore otrzymuja pacjentki z racji wieku czy po prostu bycia w grupie ryzyka to skierowanie na zestaw badan a tam Pappa powinno byc... moze to zalezec od miejsca gdzie badania sa wykonywane ale trudno bylo mu stwierdzic jak jest naprawdę
Anulka,aż się mordka uśmiecha sama na takie dobre wieści.