Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiejsza wizyta b.udana
Maluch rozmiarem wskazuje na ukonczony 8 tydzien, a serduszko bije jak dzwon
Dostalam karte ciazy
Zaczynam ostroznie wierzyc, ze moze jednak tym razem sie uda
Visenna, tutti87, Ibiza, szynszyl, Sunflower, kkkaaarrr, Zetzet, midnight, marti_88, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Limerikowo, Blu, Anoolka, daisy1984, Dea28 lubią tę wiadomość

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
anulka1978 wrote:Jestem

Gratuluję
Super wieści! Też chętnie podejrzałabym już co u mojego Kropka
A USG miałam dopiero tydz. temu 
Wbijając się znów w temat o cukrze!
Dziś byłam u endokrynologa, by skonsultować krzywą i... cukrzycy ciążowej nie ma. Fakt, że jestem na lekach nie jest tutaj bez znaczenia, ale... jeszcze z insuliną się nie witam. Jedynie z glukometrem od przyszłego tyg. i... w pizdu pomiarów mam przez tydz. robić
Będzie kłucie, będzie...
A krzywa:
Glukoza na czczo 90,00 mg/dl
Glukoza po 1 godz. 164,00 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 121,00 mg/dl
Na czczo glukoza spadła z 95,2 (!), super! Tego mam pilnować i nie przekraczać 95. Po godz. max. 180, po 2h - max. 150. Takie normy mi dziś przekazał endo
Normy po godz. i dwóch dotyczą obciążenia 75g glukozy. Po godz., gdy jemy normalny posiłek najlepiej by glukoza była do 120.
Hemoglobina glikowana na poziomie 5,20% - czyli w ostatnich III miesiącach cukrzycy nie było, o!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:17
-
U Was Konstanty na pierwsze? superPumpkin wrote:anulka1978, u mnie też planowany Konstanty

Leon też super.
Mi się bardzo spodobalo to imię w zestawie z Leonem, pięknie brzmi
tak jak Jan Jakub
takie udane duety
BEATTKIE
Zuzanna bardzo ładne imię, kojarzy mi się ze śliczną i baaaardzo temperamentną dziewczynką
takie żywe srebero 
SZYNSZYL Hanki sa fajne
kochane, spokojne, delikatne i wrazliwe...
Moja to naprawdę cudny dzieciak, nie mogę narzekać
SARCIA bardzo nietypowe imię, Inez, fajne
nie spotkałam się jeszcze z dziewczynką o tym imieniu 
Beattkie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie bylam dzisiaj na prenatalnych tylko pytalam czy mam samo USG w pakiecie czy moze z Pappa - jadę w przyszly czwartek na badania - na tzw prenatalneBeattkie wrote:Anulka czyli wszystkie pomiary zebrał do omówienia aspektów genetycznych?
Kiedy masz kolejne usg?
Gtatulacje;-)
Dzisiaj mialam standardowe USG zeby podejrzec maluszka
dla mojego spokoju ze tak powiem 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja sie wizyty dovzekac nie moge juz tez bym podejrzala comu malego smerfika slychac, ostatni raz wdzialam go 19.02, a gdzie tu jeszcze do swiat doczekac a w ogole juz do wizyty xD lekarz mowil ze jak sie nic nie dzieje to od ostatniej wizyty dopiero za 6 tygodni
luteina dopochwowa 2x1 od 6 tygodnoa do wizyty mam brac
wszystko by bylo fajnie gdyby nie samopoczucie z 1 corcia czulam sie exttra do ostatniego dnia jescze robilam porzadki i zakupy a po tych 2 latach staran normalnie sie czuje jak emerytka xD
-
nick nieaktualnyA wlasciwie apropo jedzenia to przedwczoraj naszla mnie chec na lososia z piekarnika matkooo myslalam ze oszaleje o 20 jechalam do kauflandu kupic swiezego lososia xD a tydzien szybciej kaczka z jabkami na masle za mna chodzila i tak sobie mysle w formie zartu co za hrabia siedzi w moim brzuchu ze ma chec na takie specjaly ??? Hahaha
Limerikowo, Blu, Visenna lubią tę wiadomość
-
Aaaa, dopiero co podawałyśmy takie wymiary w milimetrach, a tu już ponad 5cm!!anulka1978 wrote:Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cm

Ale jestem ciekawa jak mój Bąbelek rośnie. Na początku jest w przybliżeniu 1mm na na dzień, a potem? Chciałabym mieć taki symulator, który wylicza wiek na podstawie wpisanych wymiarów wg dokładnie takich samych algorytmów jakie mają zaprogramowane aparaty USG
Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja oszaleje. Przeszła mi infekcja grzybicza, teraz godzina 16:00 zaczęło mnie rozkładać. Katar i rwanie w kościach. No ja pierd... Rozumiem ze tylko naturalne metody leczenia wchodzą w rachubę?
Anulka i kehlana gratuluje dobrych wiadomości. Pamiętajcie dziewczyny teraz z górki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:Jestem

Powiem, że zaskoczona zostałam pozytywnie bo mimo że ostatnio 3 tygodnie temu mialam robione USG (u tego lekarza na NFZ wlasnie) to dzisiaj tez doktor zaproponował podglądanie malucha
badania tego standardowego, ginekologicznego nie mialam za to, ale wyniki badan omówione i oczywiście USG 
Brzdąc rośnie, jest duży - ma 5,5cm
fikał w brzuchu az miło
trudno było złapać moment bezruchu zeby fotkę zrobic
jestem mega spokojna i szczęsliwa 
Serduszko bije, dziecko pełne energii... jest cudnie
Glukoza... 102 na czczo - lekarz powiedzial ze mogloby byc mniej ale nie jest to wysoki poziom... po 2 godzinach po obciązeniu wynik piękny (77), poki co nie robimy z tym nic... pytalam czy przy kazdej morfologii teraz bedziemy kontrolowac glukozę na czczo ale powiedzial ze nie ma takiej potrzeby, nie nalezy popadac w paranoję...
Po prostu powtórzymy krzywą, tym razem 3punktową ale dopiero wtedy kiedy przyjdzie na to czas czyli w 2 polowie ciązy
Morfologie mam dobrą, aż za dobrą... witamin mam nie łykać, tylko foliany
Mialam zapytac o prenatalne - czy to tylko USG jest refundowane czy moze w zestawie razem z Pappa - powiedzial ze skierowanie ktore otrzymuja pacjentki z racji wieku czy po prostu bycia w grupie ryzyka to skierowanie na zestaw badan a tam Pappa powinno byc... moze to zalezec od miejsca gdzie badania sa wykonywane ale trudno bylo mu stwierdzic jak jest naprawdę
Anulka,
aż się mordka uśmiecha sama na takie dobre wieści.