X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Może moja opinia nie zdobędzie uznania większości, ale myślę, że utworzenie nowego forum przysporzy nam jedynie zamieszania. Będzie część dziewczyn, która się przeniesie tylko tam, część zostanie tylko tu, a część będzie raz tu a raz tam. Osoboście, zostaje na belly ze względu na kalendarz i inne wątki, w których się udzielam.
    Nie chcę zrobić nikomu przykrości, ale zgadzam się w 100%.

walleriana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie a zapomniałam zapytać w kadrach! Kurde, będę tam dopiero za tydzień :)

Może wiecie jak jest opłacane ubezpieczenie grupowe jak jestem na zwolnieniu? Pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób. To on wypłaca mi chorobowe, zastanawiam się czy będą potracali mi składki na ubezpieczenie (całe 22zl) :)
    Ja mam normalnie opłacaną składkę. W pierwszej ciąży również także dostałam kasę za urodzenie dziecka. Z tym że u Ciebie pytanie czy jest więcej niż 25 osób. Wówczas kasę dostajesz od pracodawcy a nie z zusu. Naklepiej w kadrach podpytaj.

• walleriana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zamieszanie robicie :)
    Szkoda troche, bo tu sie fajnie czyta..
    Poza tym nie rozumiem troche idei tej zmiany ? :P

NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie..... najważniejsze to podejść do sprawy na spokojnie :)
    Ja zarejestrowałam się na nowym forum ale tutaj też będę zaglądać. Udzielam się też na wątku: postanowienie-na-2016-zajde-w-upragniona-ciaze i to się nie zmieni :)
    Najważniejsze to nadal móc dzielić się swoim Szczęściem czyli radością z oczekiwania Maleństwa :)

natalaa_aa, walleriana, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Ja mam normalnie opłacaną składkę. W pierwszej ciąży również także dostałam kasę za urodzenie dziecka. Z tym że u Ciebie pytanie czy jest więcej niż 25 osób. Wówczas kasę dostajesz od pracodawcy a nie z zusu. Naklepiej w kadrach podpytaj.

Tak, zatrudnia ponad setkę :)

Tak czy inaczej zapytam w kadrach we wtorek.

Ps. Ja też jestem za jednym forum, ogólnie.to chciałam Was poznać na Facebooku, z dziewczynami z grupy staraczek mamy tajną grupę, gdzie nikt nie ma dostępu :) ale rozumiem, że cenicie sobie prywatność :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o rozstepy polecam elancyl- w dużej tubie z pompka. Po pierwszej ciazy nie mam żadnych rozstepow, a dla mnie ma konsystencje wiele lepsza niz palmers. Do tego delikatny zapach i super wydajny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:25

Blu lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Ps. Ja też jestem za jednym forum, ogólnie.to chciałam Was poznać na Facebooku, z dziewczynami z grupy staraczek mamy tajną grupę, gdzie nikt nie ma dostępu :) ale rozumiem, że cenicie sobie prywatność :)

Elficzka przypuszczam że na prywatnym forum, nie jedna z Nas straci swoją prywatność :)

natalaa_aa lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem dziewczyny chodzi o to aby się poznać lepiej , tutejsze forum nie zapewnia żadnej prywatności ;)

natalaa_aa, Visenna lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Tak, zatrudnia ponad setkę :)

Tak czy inaczej zapytam w kadrach we wtorek.

To myślę, że możesz spać spokojnie ;)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za nowym forum. Można tam zaprowadzić większy porządek i... większa prywatność, przy zachowaniu anonimowości.
    Nie zmieniajmy nickow, w miarę możliwości i avatarow :)

Przez pierwsza chwilę bedzie pewnie zamieszanie, ale może z czasem uda się tam przejść całkowicie? To forum wcale nie jest wygodne, ma mało opcji :) Zarejestruję się, jak tylko będę w domu...

Jestem grafikiem, trochę programuję, wiele lat byłam moderatorką na forum wizaz.pl - jakby były jakieś problemy - służę pomocą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:46

natalaa_aa, LillaMy lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Ogółem dziewczyny chodzi o to aby się poznać lepiej , tutejsze forum nie zapewnia żadnej prywatności ;)

Jak ktos mysli o stalym kontakcie to sie zgadzam. Nasze dzieci beda rosły razem, bedziemy miały wspolne problemy dzieciece, a moze raz w roku uda nam sie spotkać razem- kto wie. Moja kolezanka od kilku lat jest w takiej zamknietej grupie nawet ja te dziewczyny osobscie poznałam, a było ich 5 z roznych stron Polski ;-)

Wolałabym, zeby 1000 osob nie czytało, że się beattkie pochwa przy porodzie rozerwała:-P taki przykład

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:40

Visenna, natalaa_aa, LillaMy, Jusstin lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, no i zamieszanie stało się faktem... No nic, szkoda, że się będziemy teraz dzielić na zwolenniczki starego, nowego i niezdecydowane. Pozostaje jedynie mieć nadzieje, że wśród tych z nas, które tu zostaną nie powstanie za jakiś czas kolejny pomysł przenosin do nowego, bo to nie poskutkuje niczym innym jak tylko kolejnym zamieszaniem

Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Jak ktos mysli o stalym kontakcie to sie zgadzam. Nasze dzieci beda rosły razem, bedziemy miały wspolne problemy dzieciece, a moze raz w roku uda nam sie spotkać razem- kto wie. Moja kolezanka od kilku lat jest w takiej zamknietej grupie nawet ja te dziewczyny osobscie poznałam, a było ich 5 z roznych stron Polski ;-)

Wolałabym, zeby 1000 osob nie czytało, że się beattkie pochwa przy porodzie rozerwała:-P taki przykład

ale to napisałaś, tak się uśmiałam :D

Beattkie lubi tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi wcale nie odnajduje tej strony z forum :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, mi wcale nie odnajduje tej strony z forum :(
    Skopiuj cały link a później musisz się zarejestrować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazuje mi ze ta strona nie istnieje;/
    Mogę poprosić o link? Może zły mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pazdziernikowemamusie2016.fora.pl
    Skopiuj cały i daj znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie cale zamieszanie wybuchło :D Ja bede zagladac tu i tu, mi sie tez ttuaj dobzre pisze wiec bede zagl;adac tez i tutaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo sie

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:58

Visenna lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ