X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na genetyczne USG jadę 50km, u nas w Lidzbarku nie ma mowy o takich badaniach
    Lekarz tlumaczyl mi ze badanie musi byc na jakims tam sprzecie a lekarz musi miec certyfikat FMF czy jakos tak ;)

Jest gdzies w necie lista lekarzy z certyfikatem

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Gratulacje :) dobre informacje z rana od razu poprawiaja humor :)
    Madziuszka gratuluje córeczki :) super!!! :)

Madziuszka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Witajcie !
    Przed chwilą wróciłam z usg. Po krwiaku ani śladu, sam się wchłonął.
    Moje cudeńko ma 38mm ( 10 tyg i 2 dni) widać było mikroskopijne paluszki:)
    Siedzę i płaczę ze szczęścia.

Z tym nieszczęsnym krwiakiem przeszłaś swoje........
    No i bardzo się cieszę, że sie wchłonął :)
    Cieszę sie bardzo z tych dobrych wiadomości :)
    Płacz:) a co tam :) Ze szczęścia - pozwalam :)
    Super!

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości! Gratuluję maleństw!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak, doczekałam się, dwucyfrowy wynik w paseczku :D

Visenna, kehlana_miyu, Rutelka, Blu, NiecierpliwaKarolina, Zetzet, marti_88 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

Witam się II Trymestrze ;)

Anulka oto link https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Kasia G. Przykro Mi ..

Madziuszka Pielęgniarka Limerikowo Gratuluję udanych wizyt ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:53

kehlana_miyu, Zetzet, marti_88, Madziuszka lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka- gratulacje- i badań i poznania płci :)
    Pielęgniarka w mundurze- również gratuluje, wspaniałe wieści z samego rana :)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super słyszeć tyle pozytywnych wieści z wizyt! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Anulka oto link https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
    Fajna stronka :) jesli chodzi o mojego doktorka numer jeden to nie mialam watpliwosci czy ma wszystkie potrzebne uprawnienia, ale teraz wiem rowniez, ze lekarka z Medicover, ktora tez bedzie robic prenatalne ma uprawnienia. Pamietam, że w pierwszej ciązy badanie bylo wykonywane u tych samych dwoch lekarzy w odstepie 3 dni i pomiary troche sie od siebie roznily. Na szczescie nawet te 'mniej korzystne' caly czas nie wskazywaly na wade genetyczna, wiec sie tym jakos nie przejmowalam, choc roznice na pewno byly zastanawiajace.

LillaMy lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee trzymam kciuki za dzisiejszą Twoją wizytę;-) Będzie dobrze!

Ola, Visenna co do spotkania to na drugim forum założę jakiś osoby/dodatkowy temat tylko po to, żebyśmy mogły ustalać tam terminy i miejsca spotkań w Wawie. Ja na pewno będę miała sporo czasu i z przyjemnością się mogę spotykać.

Jutysia ja zastanawiałam się czy powiedzieć po pierwszym usg czy po drugim. Ale zdecydowałam się jak najszybciej. Pomyślałam, że jeżeli coś się stanie to chcę żeby wszyscy przezywali to razem ze mną… Żeby rozumieli dlaczego potem mogę być zła i zdenerwowana itd.

Szynszyl również od jutra mam urlop, a dzisiaj koczuję jeszcze w robocie;-) Oby Ci szybko zleciało.

Limerikowo gratulacje udanej wizyty! ;-)

Iskierka33 ja jak zminimalizowałam masowanie brzucha to chyba lepiej się czuje i macica mnie przestała boleć. Mam nadzieje, że to nie autosugestia, a nawet gdyby to pomaga;p

Anieńka mi lekarz powiedział, że to zależy od osoby wykonującej usg. Jak przez brzuszek będzie kiepska widoczność to pójdzie tunelem;-)
    Visenna do kogo chodzi, bo ja mam podobnie, najbliższa wizyta dostepna u mojego gin w Luxmedzie jest na czerwiec. Jakas porażka.
    Mi na chmielnej w Lux medzie powiedzieli, że robią prenatalne tylko oni tego tak nie nazywają i że nawet mają USG w 3D za 250zł. Ale Jakoś Pani nie była przekonana do tego co mówiła i zniechęciło mnie to. Zapisałam się prywatnie. Zresztą to usg jest dla mnie tak ważne, że chcę żeby było u doświadczonego specjalisty.

Kasiowa właśnie to co napisałaś mnie w Lux med martwi….

Madziuszka gratulacje! Cudowne informacje. Dużo zdrówka dla Was!

pielegniarka_w_mundurze Taka informacja to lepiej niż wygrana w Lotto. Bravo!;-) Mam nadzieję, że nie będziesz musiała się już martwić zdrówkiem.

• Malutka235 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)

Też czekam na moje szczęście do 22 pazdziernika <3

Poprzednia ciąza zakonczyła sie w 24 tyg, niestety moja Laura żyła tylko nie całe dwa miesiące . Ale bardzo ją kocham i bardzo tesknie <3

Mam nadzieje że tym razem bedzie wszystko dobrze.

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

Laura [*] 24 tydz <3
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża pierwsza, mój wiek to 26 lat - małopolska.

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka235 wrote:
    Witam wszystkich :)

Też czekam na moje szczęście do 22 pazdziernika <3

Poprzednia ciąza zakonczyła sie w 24 tyg, niestety moja Laura żyła tylko nie całe dwa miesiące . Ale bardzo ją kocham i bardzo tesknie <3

Mam nadzieje że tym razem bedzie wszystko dobrze.

Współczuję straty dziecka.....
    Mam nadzieję, że obecna ciążą zakończy sie w terminie i oczywiście - szczęśliwie :)

Malutka235 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrobelek18 wrote:
    Ciąża pierwsza, mój wiek to 26 lat - małopolska.

Cześć :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Cudowne wieści :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczyny ja na genetyczne USG jadę 50km, u nas w Lidzbarku nie ma mowy o takich badaniach
    Lekarz tlumaczyl mi ze badanie musi byc na jakims tam sprzecie a lekarz musi miec certyfikat FMF czy jakos tak ;)

Jest gdzies w necie lista lekarzy z certyfikatem

Taki certyfikat:

•Posiada certyfikat Fetal Medicin Fundation z Londynu do wykonywania usg w 11 - 13tyg z oceną przezierności karkowej i testów PAPPA.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Witam, nareszcie chwila by skrobnac pare zdan
    nie spie juz od 4 rano a wczoraj od 2, zegar mi sie na pl czas i klimat totalnie pozmienial
    no ale nie ma tego zlego, nadrabiam nasze forum, zamowilam juz nowe kierpce corce na wiosne, z bartka 23 juz wyrosla i ost dzwonek na kolejny rozmiar

Moja wizyta u gina w pon udana, serducho pukalo, slyszalam pare sec a emocje wielkie
    maluch chyba spal, ma teraz 3,24 cm wiec okruszek, wg usg 10tc a wg om 11 zaczal sie, obstawiam mala dziewczynke choc dzis snily mi sie jajeczka ;-)

W ogole Poz mnie wczor ciut umordowal, do dermatologa z corka i mama 6,6km jechalam 45min i jeszcze 350m doszylsmy w deszczu bo nie mialam juz nerwa te ostatnie metry jechac kolejny km wg gps w remontach w centrum
    juz klnelam ze jak przed Euro12 6km jechalo sie 1h, masakra
    plus trasa Poz-Szek na szczescie juz ok

moja mama patrzy na brzuszek patrzy i nic nie mowi
    pewnie sie grubo zastanawia co ja sie tak utuczyla na wyspie ha ha ha
    mam nadz ze do niedz wytrzymam na niespodzianke na jej 70ta urodzine

Gratuluję udanej wizyty. Obyś wytrzymała do niedzieli. Na pewno będzie mega niespodzianka. :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną wizytę we wtorek po świętach, a ostatnią wizytę miałam w poprzedni czwartek i zastanawiam czy znowu będzie robił mi usg dopochwowe? mialam robione już na 2 wizytach i nie wiem czy tak częste usg nie jest szkodliwe...

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalaa_aa, nie martw się, liczne badania potwierdziły, że USG nie jest szkodliwe dla ciąży :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem już po pierwszym USG genetycznym. Dzidzia zdrowiutenka, CRL 54mm :) Wymarzylam sobie dziewczynkę i jest dziewczynka ! Lekarz wczoraj powiedział że wlasnie na dziewczynkę mamy się nastawiać, pokazał nawet co i jak ;) Chłopak jeszcze dopytywał czy na pewno nie syn czy może jeszcze coś z tego będzie ale lekarz tylko pokrecil głową hahaha Boze tak się cieszę że to córeczka :)

Super Madziuszka. :) Bardzo się cieszę. Ja też liczę na córeczkę. :)

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ