Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja na genetyczne USG jadę 50km, u nas w Lidzbarku nie ma mowy o takich badaniach
Lekarz tlumaczyl mi ze badanie musi byc na jakims tam sprzecie a lekarz musi miec certyfikat FMF czy jakos tak
Jest gdzies w necie lista lekarzy z certyfikatem
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Witajcie !
Przed chwilą wróciłam z usg. Po krwiaku ani śladu, sam się wchłonął.
Moje cudeńko ma 38mm ( 10 tyg i 2 dni) widać było mikroskopijne paluszki:)
Siedzę i płaczę ze szczęścia.
Z tym nieszczęsnym krwiakiem przeszłaś swoje........
No i bardzo się cieszę, że sie wchłonął
Cieszę sie bardzo z tych dobrych wiadomości
Płacz:) a co tamZe szczęścia - pozwalam
Super!
-
Dzień Dobry,
Witam się II Trymestrze
Anulka oto link https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Kasia G. Przykro Mi ..
Madziuszka Pielęgniarka Limerikowo Gratuluję udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:53
kehlana_miyu, Zetzet, marti_88, Madziuszka lubią tę wiadomość
-
LillaMy wrote:Anulka oto link https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
jesli chodzi o mojego doktorka numer jeden to nie mialam watpliwosci czy ma wszystkie potrzebne uprawnienia, ale teraz wiem rowniez, ze lekarka z Medicover, ktora tez bedzie robic prenatalne ma uprawnienia. Pamietam, że w pierwszej ciązy badanie bylo wykonywane u tych samych dwoch lekarzy w odstepie 3 dni i pomiary troche sie od siebie roznily. Na szczescie nawet te 'mniej korzystne' caly czas nie wskazywaly na wade genetyczna, wiec sie tym jakos nie przejmowalam, choc roznice na pewno byly zastanawiajace.
LillaMy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvee trzymam kciuki za dzisiejszą Twoją wizytę
Będzie dobrze!
Ola, Visenna co do spotkania to na drugim forum założę jakiś osoby/dodatkowy temat tylko po to, żebyśmy mogły ustalać tam terminy i miejsca spotkań w Wawie. Ja na pewno będę miała sporo czasu i z przyjemnością się mogę spotykać.
Jutysia ja zastanawiałam się czy powiedzieć po pierwszym usg czy po drugim. Ale zdecydowałam się jak najszybciej. Pomyślałam, że jeżeli coś się stanie to chcę żeby wszyscy przezywali to razem ze mną… Żeby rozumieli dlaczego potem mogę być zła i zdenerwowana itd.
Szynszyl również od jutra mam urlop, a dzisiaj koczuję jeszcze w robocie;-) Oby Ci szybko zleciało.
Limerikowo gratulacje udanej wizyty!
Iskierka33 ja jak zminimalizowałam masowanie brzucha to chyba lepiej się czuje i macica mnie przestała boleć. Mam nadzieje, że to nie autosugestia, a nawet gdyby to pomaga;p
Anieńka mi lekarz powiedział, że to zależy od osoby wykonującej usg. Jak przez brzuszek będzie kiepska widoczność to pójdzie tunelem;-)
Visenna do kogo chodzi, bo ja mam podobnie, najbliższa wizyta dostepna u mojego gin w Luxmedzie jest na czerwiec. Jakas porażka.
Mi na chmielnej w Lux medzie powiedzieli, że robią prenatalne tylko oni tego tak nie nazywają i że nawet mają USG w 3D za 250zł. Ale Jakoś Pani nie była przekonana do tego co mówiła i zniechęciło mnie to. Zapisałam się prywatnie. Zresztą to usg jest dla mnie tak ważne, że chcę żeby było u doświadczonego specjalisty.
Kasiowa właśnie to co napisałaś mnie w Lux med martwi….
Madziuszka gratulacje! Cudowne informacje. Dużo zdrówka dla Was!
pielegniarka_w_mundurze Taka informacja to lepiej niż wygrana w Lotto. Bravo!Mam nadzieję, że nie będziesz musiała się już martwić zdrówkiem.
Madziuszka lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkich
Też czekam na moje szczęście do 22 pazdziernika
Poprzednia ciąza zakonczyła sie w 24 tyg, niestety moja Laura żyła tylko nie całe dwa miesiące . Ale bardzo ją kocham i bardzo tesknie
Mam nadzieje że tym razem bedzie wszystko dobrze.Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
Laura [*] 24 tydz -
Malutka235 wrote:Witam wszystkich
Też czekam na moje szczęście do 22 pazdziernika
Poprzednia ciąza zakonczyła sie w 24 tyg, niestety moja Laura żyła tylko nie całe dwa miesiące . Ale bardzo ją kocham i bardzo tesknie
Mam nadzieje że tym razem bedzie wszystko dobrze.
Współczuję straty dziecka.....
Mam nadzieję, że obecna ciążą zakończy sie w terminie i oczywiście - szczęśliwieMalutka235 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:Dziewczyny ja na genetyczne USG jadę 50km, u nas w Lidzbarku nie ma mowy o takich badaniach
Lekarz tlumaczyl mi ze badanie musi byc na jakims tam sprzecie a lekarz musi miec certyfikat FMF czy jakos tak
Jest gdzies w necie lista lekarzy z certyfikatem
Taki certyfikat:
•Posiada certyfikat Fetal Medicin Fundation z Londynu do wykonywania usg w 11 - 13tyg z oceną przezierności karkowej i testów PAPPA.
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Witam, nareszcie chwila by skrobnac pare zdan
nie spie juz od 4 rano a wczoraj od 2, zegar mi sie na pl czas i klimat totalnie pozmienial
no ale nie ma tego zlego, nadrabiam nasze forum, zamowilam juz nowe kierpce corce na wiosne, z bartka 23 juz wyrosla i ost dzwonek na kolejny rozmiar
Moja wizyta u gina w pon udana, serducho pukalo, slyszalam pare sec a emocje wielkie
maluch chyba spal, ma teraz 3,24 cm wiec okruszek, wg usg 10tc a wg om 11 zaczal sie, obstawiam mala dziewczynke choc dzis snily mi sie jajeczka
W ogole Poz mnie wczor ciut umordowal, do dermatologa z corka i mama 6,6km jechalam 45min i jeszcze 350m doszylsmy w deszczu bo nie mialam juz nerwa te ostatnie metry jechac kolejny km wg gps w remontach w centrum
juz klnelam ze jak przed Euro12 6km jechalo sie 1h, masakra
plus trasa Poz-Szek na szczescie juz ok
moja mama patrzy na brzuszek patrzy i nic nie mowi
pewnie sie grubo zastanawia co ja sie tak utuczyla na wyspie ha ha ha
mam nadz ze do niedz wytrzymam na niespodzianke na jej 70ta urodzine
Gratuluję udanej wizyty. Obyś wytrzymała do niedzieli. Na pewno będzie mega niespodzianka. -
nick nieaktualnyMadziuszka wrote:Cześć dziewczyny, jestem już po pierwszym USG genetycznym. Dzidzia zdrowiutenka, CRL 54mm
Wymarzylam sobie dziewczynkę i jest dziewczynka ! Lekarz wczoraj powiedział że wlasnie na dziewczynkę mamy się nastawiać, pokazał nawet co i jak
Chłopak jeszcze dopytywał czy na pewno nie syn czy może jeszcze coś z tego będzie ale lekarz tylko pokrecil głową hahaha Boze tak się cieszę że to córeczka
Super Madziuszka.Bardzo się cieszę. Ja też liczę na córeczkę.
Madziuszka lubi tę wiadomość