X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy po wizycie serduszkowej.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Czesc Dziewczyny,
    Mam dzis taka rozkminke bo poki co prowadze ciaze w luxmedzie ale coraz bardziej wsciekam sie na panujace tam zasadny chociaz moja pani ginekolog jest bardzo mila. Bede wizyty kontynuowac ale zapisalam sie rowniez prywatnie do innego centrum i ide w pt. Tam tez lekarz ma 20min na pacjentke wiec pewnie bedzie to wygladalo w takim biegu jak w luxmedzie ale zalezy mi zeby poznac sie z ta pania bo ma bardzo dobre opinie w sieci.
    Bynajmniej o co mi chodzi. W luxmedzie pani doktor kazala mi isc na usg w tyg 11 do 13t6d, czyli rozumiem ze jest to usg prenatalne (nie uzyla jednak tego stwierdzenia), w systemie jednak mam skierowanie na usg ciazy transwaginalne, a mialam nadzieje ze juz wiecej nie bede miec usg dowcipnie tylko juz przez brzuszek i bez mojej krepacji pojdzie ze mna maz... czy orientujecie sie czy ma to jakies znaczenie czy usg lekarze posiadaja obudwie koncowkim i podejmuja decyzje ktorej uzyc? Ostatnio mi doktor powiedzial tylko prosze przygotowac sie do badania nie wskazujac ktora partie mam odslonic.

Przepraszam za beznadziejne pytanie ale nie wiem czy ma znaczenie fakt ze jest to prenatalne usg czy robia to na zwyklym sprzecie jak zwykle. A z uwagi na moja pierwsza ciaze to nie ogarniam a nie dopytalam :(

Też prowadzę ciążę w LuxMedzie. Chodzę do lekarza, który ma bardzo dobre opinie = jest rozchwytywany i na kilka miesięcy w przód, nie ma do niego miejsc. Prowadząc u niego ciążę, jestem wciskana pomiędzy pacjentki i... dzięki temu mam okazję chodzić co 2-4 tyg. Być może masz podobną sytuację...

Niestety tutaj trzeba wykazać się zrozumieniem... też drażni mnie pośpiech, ale... nigdy żadne moje pytanie nie zostało pozostawione bez odpowiedzi. Chodzi o taką presję raczej - sama na korytarzu widzę tłum kobiet, co dopiero ma czuć lekarz :) Doceniam, że mimo tylu pacjentek i mnie gdzieś wciska :) Nigdy nie odmówił. Na wizytach prywatnych (także u niego) siedzę często po 40-50 min, ale w LuxMedzie nie ma szans na taki luksus. Trzeba to zrozumieć :)

Jeśli chodzi o USG genetyczne - ja zostałam poinformowana, że takiego USG nie ma w LuxMedzie. I nie drążyłam tematu, bo jakość sprzętu nie powala na kolana. Od razu wiedziałam, że nawet gdybym miała to badanie w pakiecie, to i tak robiłabym jeszcze gdzieś raz, dodatkowo. Przy takim badaniu chciałabym mieć pewność, że lekarz będzie w stanie wszystko dobrze zmierzyć i wychwycić. Na twoim miejscu zainwestowałabym w dodatkowe USG w innym miejscu. W LuxMedzie chodzę najczęściej do Marriottu, ale... ta sytuacja podejrzewam dotyczy wszystkich ich placówek. Aha, i też mam wizytę w okolicy terminu, gdzie robi się genetyczne i też będę miałam USG z pewnością, ale... chodzi tylko o sprawdzenie, czy serduszko pika, jak Kropek urósł itp. - wątpię, by tutaj lekarz dokonywał pozostałych pomiarów.

A żeby zobrazować różnicę w sprzęcie... pierwsze ciążą, beta 260 i przez tydz. nic nie urosła. Wizyta prywatna, lekarz był w stanie wychwycić pęcherzyk w dobrym miejscu - szans na rozwój oczywiście nie było, ale wykluczona została ciążą pozamaciczna. USG dzień później w LuxMedzie - pusto, czarno - nic nie było widać. Pomijam już fakt, że było to robione u przypadkowego lekarza i okazał się burakiem :) Także, ja robię tak, że rutynowe USG - LuxMed, dokładne i precyzyjne - inne miejsce.

Transwaginalne, czy przez brzuch - Sama jeszcze tego USG nie miałam, ale bywa różnie z tego co czytam. Jedni przez brzuch, inni i tak i tak. Inni dowcipnie. Dla mnie akurat to nie ma znaczenia... jeśli lekarz będzie mógł zrobić leprze pomiary transwaginalnie to proszę bardzo... :) Partnera zabieram, niezależnie od tego, jak to będzie wyglądać. Na pierwszych USG czekał za drzwiami, ale... teraz już coraz piękniej wszystko widać, więc to i dla niego fajne przeżycie. Na ost. był już (dowcipne) i bardzo się cieszył :) Sam przyznał, że skupił się na monitorze, nie analizował, jak badanie było robione i że... byłam tak pozasłaniania, że było to po prostu ok i w porządku :)

A jak lekarz coś mówi, choćby w stylu "przygotować się do badania" i nie wiesz co robić, to pytać, pytać, pytać... :) To najlepsza droga, by się dowiedzieć :)

I napisałam referat :P Haha! Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 07:09

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze jak lekarz mówi proszę sie przygotować to raczej chodzi o zdjecie spodni. Moj często wskazuje miejsce gdzie mam iść i jest to albo łazienka albo lozko. Jak łazienka to idę zdjąć wszystko od pasa w dół a jak lozko to sie kładę i zadzieram bluzkę troche opuszczam leginsy.

A usg przez brzuch juz dwa razy miałam w pon i dwa tyg temu wiec myśle ze jak mam prenatalne za dwa tyg to tex bedzie przez brzuch.

:)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci bardzo!!! Wlasnie takie potwierdzenie chcialam od ktorejs z was przeczytac, teraz juz wiem co robic. Oczywiscie na usg sie zapisze bo co bede zalowac skoro za to nie place i w pt dopytam pani gdzie najlepiej zrobic w moich okolicach to prenatalne, jestem z Piaseczna. :)

Visenna lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zabieram męża od początku, w ciązy z synem też, lekarz kładzie mi na brzuszek i niżej ręczniczek papierowy więc nic nie widać. Mąż nie patrzy mi między nogi tylko na ekran :D

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maż tez od początku był ze mna nawet jak było dopochwowe. Raczej partner bedzie tak zachwycony ze nawet nie zwróci na Ciebie uwagi :)

Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki witam sie z rana :) jak samopoczucie ? Bo ja tradycyjnie od kilku dni ciagle sid budze do wc.... a propo wizyty ja juz sto razy pisalam ze mam 31.03 i sie doczekac nie moge normalnoe co za noecierpliwosc haha

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Dziekuje Ci bardzo!!! Wlasnie takie potwierdzenie chcialam od ktorejs z was przeczytac, teraz juz wiem co robic. Oczywiscie na usg sie zapisze bo co bede zalowac skoro za to nie place i w pt dopytam pani gdzie najlepiej zrobic w moich okolicach to prenatalne, jestem z Piaseczna. :)

Pisałam to juz wiele razy, ale... ja robię w Unicare. Najtaniej może nie jest, pewnie i da się w Warszawie znaleźć atrakcyjniejszą cenę, ale... i jakości sprzętu i lekarzom ufam :) Dla mnie wybór był bardzo prosty :)

Powodzenia jeszcze raz :)

A teraz do praaaacyyy... tak się tutaj zasiedziałam, ze zaraz się spóźnię :P

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moj dzien dziewczyny , jadę na 16 do unicare , od 5 nie śpię ....

Ja od juz około 2 tyg nie mam specjalnie mdlosci , czuje sie hmm dobrze nawet bardzo i to mnie martwi czy nadal wszystko ok...

A co do usg , jak i w pierwszej ciazy i w drugiej moj maz a wcześniej narzeczony był ze mna i czy usg dopochwowe czy przez brzuch nie było problemu. Dla nas to tak naturalne ze nawet nie przyszło by nam do głowy nad tym rozmyślać czy ma wyjsć z gabinetu ...przy cc tez bedzie :) , jedyne czego bym nie chciała to zeby był przy porodzie sn , on zreszta by zemdlał :) nie na jego nerwy takie atrakcje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 07:34

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Czesc Dziewczyny,
    Mam dzis taka rozkminke bo poki co prowadze ciaze w luxmedzie ale coraz bardziej wsciekam sie na panujace tam zasadny chociaz moja pani ginekolog jest bardzo mila. Bede wizyty kontynuowac ale zapisalam sie rowniez prywatnie do innego centrum i ide w pt. Tam tez lekarz ma 20min na pacjentke wiec pewnie bedzie to wygladalo w takim biegu jak w luxmedzie ale zalezy mi zeby poznac sie z ta pania bo ma bardzo dobre opinie w sieci.
    Bynajmniej o co mi chodzi. W luxmedzie pani doktor kazala mi isc na usg w tyg 11 do 13t6d, czyli rozumiem ze jest to usg prenatalne (nie uzyla jednak tego stwierdzenia), w systemie jednak mam skierowanie na usg ciazy transwaginalne, a mialam nadzieje ze juz wiecej nie bede miec usg dowcipnie tylko juz przez brzuszek i bez mojej krepacji pojdzie ze mna maz... czy orientujecie sie czy ma to jakies znaczenie czy usg lekarze posiadaja obudwie koncowkim i podejmuja decyzje ktorej uzyc? Ostatnio mi doktor powiedzial tylko prosze przygotowac sie do badania nie wskazujac ktora partie mam odslonic.

Przepraszam za beznadziejne pytanie ale nie wiem czy ma znaczenie fakt ze jest to prenatalne usg czy robia to na zwyklym sprzecie jak zwykle. A z uwagi na moja pierwsza ciaze to nie ogarniam a nie dopytalam :(

Tez chodzę do luxmedu i tez miałam w systemie usg ciąży transwaginalne ale pani dr zrobiła je normalnie przez brzuch. Owszem zmierzyła NT, główkę i popatrzyła na narządy i przepływy ale opis strasznie marny. Zero informacje czy narządy są prawidłowe czy o budowie serduszka nic. Wiec ja uważam za konieczne iść prywatnie na usg bo przynajmniej ja w pierwszej ciąży miałam chyba 3 strony danych o dziecku. Niby sprzęt nie był najgorszy, baśnie trwało moze 5 min

Visenna lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:

Ja od juz około 2 tyg nie mam specjalnie mdlosci , czuje sie hmm dobrze nawet bardzo i to mnie martwi czy nadal wszystko ok...
    Kochana na pewno jest wszystko dobrze, tego się trzymaj.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:

Bedzie wszystko dobrze! Powodzenia na wizycie :) Daj znać koniecznie!
    Do kogo jedziesz dokładnie :)? To genetyczne, czy kontrolne? Ja u nich robię genetyczne, ale dopiero 07.04.

oar8vfxmctme5m5e.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prowadzę ciążę podwójnie, w Luxmedzie i prywatnie. W Luxmedzie mam w pakiecie większość badań, ale nie oszukujmy się, sprzęt do USG mają kiepski :/ Prenatalne będzie mi robić pani doktor, do której chodzę prywatnie, ma fantastyczny sprzęt, świetne opinie w całym necie i międzynarodowe certyfikaty, więc jestem spokojna o jakość :)

Dzisiaj właśnie idę na wizytę, boję się jak jasna cholera, to dla mnie bardzo źle kojarzący się tydzień ciąży... Jak dzisiaj wszystko będzie ok, chyba w końcu zacznę trochę lżej oddychać.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Bedzie wszystko dobrze! Powodzenia na wizycie :) Daj znać koniecznie!
    Do kogo jedziesz dokładnie :)? To genetyczne, czy kontrolne? Ja u nich robię genetyczne, ale dopiero 07.04.

Do mojego doktora Leszka Lewandowskiego , mam wizytę z usg ale sadze ze on zrobi juz usg genetyczne , na ostatniej wizycie nie dopytalam bo był 7 tydzien dopiero i jak sie zapisywalam to nie przeliczyłam ze to juz 11 tydzien bedzie a poza tym to myslam ze te badanie sie wykonuje ciut pózniej :)

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta genetyczne mam zamiar zrobić jeszcze u dr Piotra solowieja w medicover - rewelacyjny specjalista od usg

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem już po pierwszym USG genetycznym. Dzidzia zdrowiutenka, CRL 54mm :) Wymarzylam sobie dziewczynkę i jest dziewczynka ! Lekarz wczoraj powiedział że wlasnie na dziewczynkę mamy się nastawiać, pokazał nawet co i jak ;) Chłopak jeszcze dopytywał czy na pewno nie syn czy może jeszcze coś z tego będzie ale lekarz tylko pokrecil głową hahaha Boze tak się cieszę że to córeczka :)

MMM2016, lu.iza, Blu, Visenna, kehlana_miyu, Jusstin, Rutelka, Auro, NiecierpliwaKarolina, Zetzet, tutti87, Dea28 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Czesc dziewczyny! Nie mam dobrych wiesci. Dzis bylam na planowanej drugiej wizycie. Doktor nie znalazl tetna dziecka. Diagnoza: ciaza obumarla, skierowanie do szpitala. Niewiele myslac pojechalam do nastepnego lekarza - diagnoza ta sama. Planowo dzis rozpoczelam 11 tydzien. Wedlug usg ciaza obumarla w 7 tygodniu. Jutro na 9 jade do szpitala. Tak cholernie jest mi przykro. Boje sie tego zabiegu, boje sie kazdego kolejnego dnia. Tak bardzo pragnelam tego dziecka.

Nadrabiam czytanie.....
    Przykro mi strasznie.........
    Kiepskie wiadomości..
    Mocno ściskam......
    Trzymaj się w szpitalu.......

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja zauważyłam, że moje samopoczucie jest już zupełnie normalne. Czyli nie mdli mnie, nie mam zachcianek i nie jestem senna juppi!
    Witaj w klubie :) fajnie co? :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem już po pierwszym USG genetycznym. Dzidzia zdrowiutenka, CRL 54mm :) Wymarzylam sobie dziewczynkę i jest dziewczynka ! Lekarz wczoraj powiedział że wlasnie na dziewczynkę mamy się nastawiać, pokazał nawet co i jak ;) Chłopak jeszcze dopytywał czy na pewno nie syn czy może jeszcze coś z tego będzie ale lekarz tylko pokrecil głową hahaha Boze tak się cieszę że to córeczka :)

Super wieści:) Cieszę sie razem z Tobą z dziewczynki ;););)

Madziuszka lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Przed chwilą wróciłam z usg. Po krwiaku ani śladu, sam się wchłonął.
    Moje cudeńko ma 38mm ( 10 tyg i 2 dni) widać było mikroskopijne paluszki:)
    Siedzę i płaczę ze szczęścia.

Madziuszka, MMM2016, Blu, Visenna, kehlana_miyu, Jusstin, Rutelka, Auro, NiecierpliwaKarolina, Zetzet, tutti87, Dea28 lubią tę wiadomość

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ