X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze! :)

Jeszcze tylko 3h i 30minut w pracy:)

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Już coraz bliżej tego 2 trymestru, ale chyba odetchnę jak już będę czuć bobaska :)

Kurcze stresuje się troszke i chciałabym mieć częstsze wizyty, ale nie można się dać zwariować :)

Ja jakoś myślę, że będzie dziewczynka :) nie mam pojęcia dlaczego, ale z chłopca będę się również cieszyć niesłychanie :)

Tak widzę że przyszły tydzień pełen badań Będzie :) ja tylko mam nadzieję, że Pani mnie dobrze zapisała na to prenatalne, bo lekarz też mi zwracał uwagę, że nie na każdym sprzęcie można robić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 11:57

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, witam sie w 12 tygodniu <3 <3 - szok!

Jakie wspaniale tutaj dzis nowinki, az serce rosnie! Gratuluje wszystkim :)

Milego popoludnia :)

PS. Ktoras z Was uzywa tu takich fajnych emotikonow, smiesznych i ruszajacych sie - wiecie moze, gdzie je znalezc?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Natalaa_aa, nie martw się, liczne badania potwierdziły, że USG nie jest szkodliwe dla ciąży :)

Ja słyszałam, ze liczne badania pokazały, ze to nie zostało potwierdzone. Nie wiadomo czy to jest szkodliwe czy nie, a ze nie maja dowodow na szkodliwosc to uznaje sie za nieszkodliwe. Tylko, ze ja tak na ludzki rozum sie zastanawiam jak to mozliwe? Przeciez to silne oddziaływanie, ktore przeswietla nasze ciało... Hymmm ja sie ograniczam z usg ;-)

Ogladałam program dokumentalny na ten temat innych źrodeł nie znam:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:06

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie - umiar zawsze i we wszystkim jest najważniejszy.
    Czasami po prostu..siła wyższa..szpital, plamienia itd.... Wiadomo nikt nie chce tych badań robić zbyt często.

Beattkie lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG jest wykonywane od wielu lat w bardzo wielu krajach - gdyby było ryzykowne dla dziecka, na pewno zostało by to już zauważone.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziewczyny, ja w Irlandii mieszkam.
    Do dzisiaj bylam spokojna i wydawalo mi sie,ze tak jak jest jest dobrze, ze tak bezstresowo, bez latania do lekarzy, ze i tak nie mam wplywu na wiele rzeczy. Ale dzis...juz tego taka nie jestem pewna...zaluje bardzo,ze nie poszlam prywatnie do lekarza. No nic jutro sie wszystkiego dowiem.

MMM2016 to moja druga ciaza i tak jak w pierwszej chodzilam co chwila do lekarzy prywatnie, to tym razem jakos tak chcialam isc tym irlandzkim tokiem, ale tak jak do tej pory bylam spokojna, bo mialam objawy, tak teraz zaczynam sie stresowac. Ten test tak z glupoty zrobilam, a mnie nakrecil, jak przy 13 tyg moze byc blada kreska...
    Oby szybko zlecilo do jutra.

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Tak, dziewczyny, ja w Irlandii mieszkam.
    Do dzisiaj bylam spokojna i wydawalo mi sie,ze tak jak jest jest dobrze, ze tak bezstresowo, bez latania do lekarzy, ze i tak nie mam wplywu na wiele rzeczy. Ale dzis...juz tego taka nie jestem pewna...zaluje bardzo,ze nie poszlam prywatnie do lekarza. No nic jutro sie wszystkiego dowiem.

MMM2016 to moja druga ciaza i tak jak w pierwszej chodzilam co chwila do lekarzy prywatnie, to tym razem jakos tak chcialam isc tym irlandzkim tokiem, ale tak jak do tej pory bylam spokojna, bo mialam objawy, tak teraz zaczynam sie stresowac. Ten test tak z glupoty zrobilam, a mnie nakrecil, jak przy 13 tyg moze byc blada kreska...
    Oby szybko zlecilo do jutra.

Skoro to Twoja druga ciąża to jest duża szansa, że brzuszek i piersi powiększyły się trochę szybciej niż w pierwszej ciąży. Zauważasz jakiekolwiek, najmniejsze zmiany?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Fajnie, tylko dziecko mogłoby jeszcze dłużej w nocy spać, to juz nic więcej bym sobie nie życzyła :P
    Chciałabym coś doradzić w tej kwesti :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do mam z pociechami czy yslicie ze moge synka wiek 4 lata zabrac na badanie usg .Akurat mam po poludniu i nnie ma z kim zostac wiec musi jechac ze mna.Nie wiem czy nie bedzie to dla niego dobry widok.Chociaz sam upomina sie ze chce dzidzie zobaczyc.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 myślę, że nie ma żadnych przeszkód, tym bardziej że nie masz z kim zostawić. A mały pewnie będzie się cieszył :)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wydaje mi się, że nie powinno być problemu z zabraniem dziecka, szczególnie już dużego, 4-letniego :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja w podobnym okresie miałam 177/min :) jest dobrze :)
    u mnie tetno wiek plodu wg usg 10,5 tygodnia 178/min nic mi lekarz nie mowil aby bylo za duze .. Tez tak sie zastanawialam bo oczywiscie w necie mozna wyczytac ze za duze :-) ale dziewczyny mialy juz usg genetyczne wyzej opisuja i tetno 178 wiec chyba ok jak lekarz nie zwrocil na to uwagi ??

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rowniez w necie wyczytałam jak czytałam o biciu serduszka ,że wyższe tętno najczesciej jest u płci żeńskiej ,nigdy wczesniej nie słyszalam o czyms takim...A w poprzedniej ciazy z synkiem nie pamietam jakie mialo tetno

201610141756.png
    201802217352.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Super Madziuszka. :) Bardzo się cieszę. Ja też liczę na córeczkę. :)
    Mam nadzieje że również będzie u Ciebie dziewczynka skoro na to liczysz :) Ja się prawie posikałam ze szczęścia no i jak zwykle postawiłam na swoim haha :D Radość nie do opisania !

Dea28 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • wrobelek18 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie w porównaniu do waszych było niskie, w 8-tygodniu miałam 140ud/min.

oar89jcg79sqhu64.png
  • kasiaa.. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja słyszałam, ze liczne badania pokazały, ze to nie zostało potwierdzone. Nie wiadomo czy to jest szkodliwe czy nie, a ze nie maja dowodow na szkodliwosc to uznaje sie za nieszkodliwe. Tylko, ze ja tak na ludzki rozum sie zastanawiam jak to mozliwe? Przeciez to silne oddziaływanie, ktore przeswietla nasze ciało... Hymmm ja sie ograniczam z usg ;-)

Ogladałam program dokumentalny na ten temat innych źrodeł nie znam:-P
    Ja usg mam na kazdej wizycie co 3 tyg. A ostatnio mialam tydzien po tygodniu poniewaz poszlam do ginekolog na nfz po skierowania na badania i przy okazji zrobila usg a za tydzien mialam wizyte u swojego lekarza prywatnego i znowu usg... W poprzednich ciazach jak chodzilam na nfz mialam tyllko 3 usg max 4 i stres duzy wyczekiwanie czy wszystko ok. Teraz jestem szczesliwa ze moge podejrzec dzidziusia... i Potwierdzam byly robione badania i nikt nie powiedzial aby usg bylo szkodliwe :-)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 no wlasnie piersi niewiele sie powiekszyly, jeszcze niedawno bardzo byly wrazliwe i wrecz nawet swierzbialy naokraglo, troche przestalo i dlatego sie martwie. a z brzuszkiem, to brzuszek mi sie zwiekszyl, ale chwilami bopje sie ,ze to tylko przez objedzenie bo ostatnio apetyt mi dopisywal. Pocieszam sie tym,ze jakby cos sie wydarzylo, to chyba mialabym jakies objawy..?
    Wiadomo co ma byc to bedzie, ale mam nadzieje ,ze ebdzie tylko dobrze :D.

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Też bym chciała córeczkę, ale mam dziwne przeczucie, że będzie chłopak :)
    Oby zdrowy dzidziuś :)
    Mi się zmieniały te przeczucia w zależności od humoru :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Mam nadzieje że również będzie u Ciebie dziewczynka skoro na to liczysz :) Ja się prawie posikałam ze szczęścia no i jak zwykle postawiłam na swoim haha :D Radość nie do opisania !
    A jakie tetno mial twoj dzidzius na badaniu ???

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ja robie na Ursynowie w Boramed. koszt 250 zl podobno swietna jest kobieta przyjmuje w piatki od 16,00 ja do niej sie zapisalam

Ja będę mieć w Medicoverze, na Wilanowie bo tylko tam robią.
    Najlepszy lekarz, najcudowniejszy, z powołania to dr.Jęczeń
    Ja mam badanie w pakiecie, ale prywatnie ok 250zł

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ