Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja bym tego tętna tak na serio nie brała, bo z tego co piszemy wychodzi, że w zasadzie wszystkie urodzimy dziewczynki
No babiniec będzie najwyżej!
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnyEvee wrote:Krwinki białe 11,80
Mchc 36
%neurocytow 70,5
Liczba neurocytow 8,31
W morfologi miesiąc temu miałam tylko podwyższone mchc i to nieznacznie
I w moczu mam podwyższona liczbę monacytow
To u mnie były poniżej normy hemoglobina i hematokryty i na tej podstawie musiałam wprowadzic diete bogata w zelazo;-) -
Co do wartości tętna, przeczytałam gdzieś, że poniżej któregoś tam tygodnia (13,14?) to nie ma zbyt dużego znaczenia, bo jest nieustabilizowane i mocno zmienne. Ważne, żeby było powyżej 100. Dlatego pewnie wielu lekarzy pisze tylko, że serce bije, ale nie podaje wartości, żeby się pacjentki nie stresowały
u mnie w 8 tc tętno dziecka wyniosło 177 a tydzień pózniej 140 i podobno jedna i druga wartość była ok. Teraz na usg genetycznym w 12+0 było 167 ud/min.
Dea28 lubi tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Ja będę mieć w Medicoverze, na Wilanowie bo tylko tam robią.
Najlepszy lekarz, najcudowniejszy, z powołania to dr.Jęczeń
Ja mam badanie w pakiecie, ale prywatnie ok 250zł -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny , bąbelek ma 54 mm , serduszko bije jak szalone 170 , macha raczkami i nożkami , według usg jest ok , ale lekarz stwierdził ze woli je wykonać jak dziecko bedzie jeszcze większe wiec jestem umówiona na 1 kwietnia i mam nadzieje ze bedzie juz widac tez płeć
Jestem przeszczesliwaaaaaaa !!!! Mam ochotę płakać ze szczęścia !tutti87, kehlana_miyu, elficzka, Asia_08, Zetzet, walleriana, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Blu, Limerikowo, Visenna, Jusstin, Auro, Ibiza, Dea28 lubią tę wiadomość
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
Evee wrote:Dziewczyny , bąbelek ma 54 mm , serduszko bije jak szalone 170 , macha raczkami i nożkami , według usg jest ok , ale lekarz stwierdził ze woli je wykonać jak dziecko bedzie jeszcze większe wiec jestem umówiona na 1 kwietnia i mam nadzieje ze bedzie juz widac tez płeć
Jestem przeszczesliwaaaaaaa !!!! Mam ochotę płakać ze szczęścia ! -
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Na usg prosiłam panią dr, żeby cos tam podejrzała. Próbowała długo, ale tylko się uśmiała, bo "skoczek" nie dał się oglądać
strasznie wierzgał/a. Powiedziała, że mogę się spodziewać, że Dzieciątko będzie bardzo ruchliwe
No i zgodnie z usg 13t1d, więc nastawiam się jednak na wrzesień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:36
kehlana_miyu, Limerikowo, Auro, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Evee, jaaaki duży bąbelek! Super, gratulacje
Mam pytanie do dziewczyn, którym wyszlo, że nie przechodziły toksoplazmozy, kiedy macie powtórzyć badanie? Ja byłam z wynikami na początku marca i na następną wizytę 30.03 mam przynieść wyniki nowego badania, tym razem tylko IgM. I tak się zastanawiam jaki to ma sens, żeby tak szybko powtarzać? I ile razy będę je musiała robic...Jak to jest u Was? -
tutti87 wrote:Evee, jaaaki duży bąbelek! Super, gratulacje
Mam pytanie do dziewczyn, którym wyszlo, że nie przechodziły toksoplazmozy, kiedy macie powtórzyć badanie? Ja byłam z wynikami na początku marca i na następną wizytę 30.03 mam przynieść wyniki nowego badania, tym razem tylko IgM. I tak się zastanawiam jaki to ma sens, żeby tak szybko powtarzać? I ile razy będę je musiała robic...Jak to jest u Was?tutti87 lubi tę wiadomość