Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ibiza wrote:MMM2016 no wlasnie piersi niewiele sie powiekszyly, jeszcze niedawno bardzo byly wrazliwe i wrecz nawet swierzbialy naokraglo, troche przestalo i dlatego sie martwie. a z brzuszkiem, to brzuszek mi sie zwiekszyl, ale chwilami bopje sie ,ze to tylko przez objedzenie bo ostatnio apetyt mi dopisywal. Pocieszam sie tym,ze jakby cos sie wydarzylo, to chyba mialabym jakies objawy..?
Wiadomo co ma byc to bedzie, ale mam nadzieje ,ze ebdzie tylko dobrze.
Mnie obecnie też piersi nie bolą już tak mocno jak na początku. Myślę, że to może być normalne. Dobrze, że wizyta już niedługoDaj znać po
Trzymam kciukiIbiza lubi tę wiadomość
-
wrobelek18 wrote:To u mnie w porównaniu do waszych było niskie, w 8-tygodniu miałam 140ud/min.
Ja Miałam 178 teraz w poniedziałek a w 7 tygodniu 146
Cukier u mnie wyszedł 86, morfologia i pozostałe badania także w normie.
Pytałam się czy mam brać jakieś witaminy, a ona powiedziała ze widać że się dobrze odżywiam i nie jest to konieczne ale również nie zaszkodzi.
A Wy coś bierzecie? Jak tak to chętnie poczytam co dokładnie
Kwas foliowy do którego tygodnia trzeba brać, zapomniałam spytać?
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnykasiaa.. wrote:Ja usg mam na kazdej wizycie co 3 tyg. A ostatnio mialam tydzien po tygodniu poniewaz poszlam do ginekolog na nfz po skierowania na badania i przy okazji zrobila usg a za tydzien mialam wizyte u swojego lekarza prywatnego i znowu usg... W poprzednich ciazach jak chodzilam na nfz mialam tyllko 3 usg max 4 i stres duzy wyczekiwanie czy wszystko ok. Teraz jestem szczesliwa ze moge podejrzec dzidziusia... i Potwierdzam byly robione badania i nikt nie powiedzial aby usg bylo szkodliwe
kochane dziękuję za informację, ja jednak pozostanę przy minimum. Mam też w rodzinie lekarzy i nikt mi na pismie nie da, że w 100% jest to bezpieczne -
walleriana wrote:Ja Miałam 178 teraz w poniedziałek a w 7 tygodniu 146
Cukier u mnie wyszedł 86, morfologia i pozostałe badania także w normie.
Pytałam się czy mam brać jakieś witaminy, a ona powiedziała ze widać że się dobrze odżywiam i nie jest to konieczne ale również nie zaszkodzi.
A Wy coś bierzecie? Jak tak to chętnie poczytam co dokładnie
Kwas foliowy do którego tygodnia trzeba brać, zapomniałam spytać?
-
Ibiza wrote:Tak, dziewczyny, ja w Irlandii mieszkam.
Do dzisiaj bylam spokojna i wydawalo mi sie,ze tak jak jest jest dobrze, ze tak bezstresowo, bez latania do lekarzy, ze i tak nie mam wplywu na wiele rzeczy. Ale dzis...juz tego taka nie jestem pewna...zaluje bardzo,ze nie poszlam prywatnie do lekarza. No nic jutro sie wszystkiego dowiem.
MMM2016 to moja druga ciaza i tak jak w pierwszej chodzilam co chwila do lekarzy prywatnie, to tym razem jakos tak chcialam isc tym irlandzkim tokiem, ale tak jak do tej pory bylam spokojna, bo mialam objawy, tak teraz zaczynam sie stresowac. Ten test tak z glupoty zrobilam, a mnie nakrecil, jak przy 13 tyg moze byc blada kreska...
Oby szybko zlecilo do jutra.
moja kolezanka po 26tyg w Irl dowiedziala sie ze syn ma syndrom downa, nie musze pisac ze przezyla z rodzina szok i trwa on do dzis , maly ma wade serca i sporo choruje, do pracy juz nie wrocila, jest na zasilku opiekunczym i raczej szybko nie wroci
dziewczyny z pracy opowiadaly ze tak sie cieszyla a potem tylko plakala...
Nie twierdze ze jakby prywatnie poszla na 1usg prenatalne to ten szok bylby mniejszy
tez irl "spokojnym" trybem ciazowym szla, oszczednie i wierzac ze all is ok
Mi teraz przyszedl list na 8kwiecien do szpitala, dziekuje nie skorzystam z krzeselka 3h plus na scan, wywiad , mierzenie i wazenie
do tego czasu bede miec juz 3scany zaliczone plus prenatalny i full wiedze na czym stoje
reasumujac , nie krytykujac kazdy robi jak uwaza
Mi swiety spokoj z wiedza i usg jest potrzebny
kazda ciaza jest inna a po irl bez pryw scanow i badan to jest rollercoaster bez trzymanki
-
Dziewczyny moja wizyta dziś jest obsunieta o pół godziny , czyli wejdę około 16:30 , juz dwa razy byłam w wc taki mam stres
kurde musi byc dobrze , moj maz odebrał tez wyniki morfo krwi i wyszły mi jakieś wskaźniki na granicach chyba cos z żelazem ale juz sprawdził w dr googl i ponoc to normalne dla ciężarnych , musze dopytać na wizycie ...
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
nick nieaktualnyEvee wrote:Dziewczyny moja wizyta dziś jest obsunieta o pół godziny , czyli wejdę około 16:30 , juz dwa razy byłam w wc taki mam stres
kurde musi byc dobrze , moj maz odebrał tez wyniki morfo krwi i wyszły mi jakieś wskaźniki na granicach chyba cos z żelazem ale juz sprawdził w dr googl i ponoc to normalne dla ciężarnych , musze dopytać na wizycie ...
A które konkretnie mi tez wyszło, ze mam problemy z zelazem z krwi. -
Dziewczyny, wszystko dobrze!!!
Maleństwo jest nie takie małe, bo ma już 3cm, co wskazuje na 9t6d - idealnie z OM, ale że ja jak zwykle miałam owulację 17/18dc, jest nawet większeSerduszko zasuwa 179 uderzeń na minutę
Ma rączki, nóżki, wszystko co trzeba, a przepływy idealne
Szczerzyłam się do wszystkich przechodniów na ulicy i teraz szczerzę się do komputera
kkkaaarrr, Jusstin, walleriana, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Zetzet, elficzka, tutti87, Blu, szynszyl, Asia_08, Rutelka, midnight, Limerikowo, Auro, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Czytam dyskusję powyżej i wygląda na to, że jak tak wysokie tętno to dziewczynka - zobaczymy, czy u mnie się sprawdzi
No u mnie też wysokie tętno..no i doktor kilkukrotnie zaglądał miedzy nogi i kilka razy powówtórzył ze wszystko wskazuje na dziewczynkę.
Za 2 tyg mam USG genetyczne ale na nfz akurat wiec może jak znów dobrze się ułoży to bedziemy miec pewnośćkehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
kehlana_miyu wrote:Dziewczyny, wszystko dobrze!!!
Maleństwo jest nie takie małe, bo ma już 3cm, co wskazuje na 9t6d - idealnie z OM, ale że ja jak zwykle miałam owulację 17/18dc, jest nawet większeSerduszko zasuwa 179 uderzeń na minutę
Ma rączki, nóżki, wszystko co trzeba, a przepływy idealne
Szczerzyłam się do wszystkich przechodniów na ulicy i teraz szczerzę się do komputera
Cudne maleństwokehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Krwinki białe 11,80
Mchc 36
%neurocytow 70,5
Liczba neurocytow 8,31
W morfologi miesiąc temu miałam tylko podwyższone mchc i to nieznacznie
I w moczu mam podwyższona liczbę monacytow16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!