Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Dziewczyny, wszystko dobrze!!!
Maleństwo jest nie takie małe, bo ma już 3cm, co wskazuje na 9t6d - idealnie z OM, ale że ja jak zwykle miałam owulację 17/18dc, jest nawet większeSerduszko zasuwa 179 uderzeń na minutę
Ma rączki, nóżki, wszystko co trzeba, a przepływy idealne
Szczerzyłam się do wszystkich przechodniów na ulicy i teraz szczerzę się do komputera
Gratuluję!Piękna dzidzia. Możesz odetchnąć.
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Jestem w domu, oglądałam zdjęcia z usg , I nie mogę w to wszystko uwierzyć , taki bąbel rośnie we mnie
Z nowości , termin porodu według usg zmienił sie z 10 na 2 październikwedlug usg 12 tydzień ciąży , cos mi sie wydaje ze ja miałam jakaś wcześniejsza owulacje niż sobie wyliczałam
i cos mi sie wydaje ze wyląduje we wrześniu tym bardziej ze będzie cc,
Teraz czekam na 1 kwietnia , na dokładne usg genetyczne i kolejna wizyta 20 kwietnia wiec idealnie
Moge iść spać spokojnieRutelka, walleriana, kehlana_miyu, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Visenna lubią tę wiadomość
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
nick nieaktualnyEvee wrote:Jestem w domu, oglądałam zdjęcia z usg , I nie mogę w to wszystko uwierzyć , taki bąbel rośnie we mnie
Z nowości , termin porodu według usg zmienił sie z 10 na 2 październikwedlug usg 12 tydzień ciąży , cos mi sie wydaje ze ja miałam jakaś wcześniejsza owulacje niż sobie wyliczałam
i cos mi sie wydaje ze wyląduje we wrześniu tym bardziej ze będzie cc,
Teraz czekam na 1 kwietnia , na dokładne usg genetyczne i kolejna wizyta 20 kwietnia wiec idealnie
Moge iść spać spokojnie
Super, bardzo dobra wiadomość.
Mam zmienić termin na liście?
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Dziewczyny, wszystko dobrze!!!
Maleństwo jest nie takie małe, bo ma już 3cm, co wskazuje na 9t6d - idealnie z OM, ale że ja jak zwykle miałam owulację 17/18dc, jest nawet większeSerduszko zasuwa 179 uderzeń na minutę
Ma rączki, nóżki, wszystko co trzeba, a przepływy idealne
Szczerzyłam się do wszystkich przechodniów na ulicy i teraz szczerzę się do komputera
Jak wstawić takie duże zdjęcie ??????????
Jakaś tępa jestem ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:59
-
Ja wrzucam zdjęcia na fotosik.pl i tam, jak klikam na "wszystkie linki do zdjęcia", są 3 rodzaje kodów na forum - miniaturka, środkowe właśnie takie jak tu wkleiłam i normalny rozmiar zdjecia, który zazwyczaj jest większy niż okno na forum, więc za duży. Właściwy kod wybrałam metodą prób i błędów, wklejałam różne i edytowałam mój post aż znalazłam właściwy
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Kochane gratuluję wizyt. Bardzo się cieszę. Moja fasolka w poniedziałek w 10 tygodniu miała tętno 176.
Dopadł mnie dzisiaj katar. Ledwo żyje.
Juz wczesniej polecałam na katar i zatoki- sól jodowana rozgrzac na patelni wsypac goraca do bawełnianej chusteczki i przykladac do nosa i czoła;-) mi to zycie ratuje, a powiedział mi o tym w dziecinstwie lekarz jak miałam nawracające zatoki i dzisiaj już mam je wyleczone;-)
UWAGA SZYBKO SIE ROZGRZEWA! Wspolczuje i zdroweczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:44
-
nick nieaktualnyelficzka wrote:yyy a u mnie nie było widać nic, niby lekarz zaglądał między nogi dzidzi, ale powiedział, że ciężko jeszcze określić
Ps. Ja też robilam usg u lekarza z tym certyfikatem. Mierzył wszystko, od a do zprzepływy, narządy. Super sprawa. Ale ja testu pappa nie robiłam - podobno wcześniejsze plamienia czy nawet branie luteiny może zakłócać wynik
zresztą mi usg wyszło z małym ryzykiem, 1 do ponad 3tys.
Ale ryzyko wg wieku już gorzej
Ps. Nie wiecie jakie są normy dla DV?
U mnie tez nic, niespodzianka. Jakie masz NT na opisie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byliśmy dzisiaj na tym wyczekanym usg genetycznym
Wszystko jest dobrze
Maleństwo ma 7 cm(dobrze, że przyspieszyłam wizytę o tydzień...bo lekarz stwierdził, ze za tydzień małe przekroczyłoby górną granicę wielkości niezbędną do pomiarów na tym etapie)
Termin porodu wg miesiączki wyznaczył: 5.10.2016
Termin porodu wg usg wyznaczył: 27.09.2016
Pierwszy raz słyszeliśmy bicie serca, FHR 163 (to chyba właśnie tętno) W każdym razie lekarz powiedział, ze serducho bije miarowo i wszystko jest ok.
Niestety, okazało się, ze od ostatniego usg pojawił się krwiak 23 mm
Lekarz stwierdził, ze jest w takim miejscu, że nie zagraża ciąży i nazwał go, ze jest teraz na etapie wchłaniania - tak przynajmniej zrozumiałam). Mam brać luteinę 3 x 100 i więcej odpoczywać.
Za dwa tygodnie kontrola.
Ogólnie jesteśmy szczęśliwiMałe usiadło jakby po turecku
potem fikało i odpychało sie jakby..nogami od ściany macicy
Śmiechu było sporo
PozdrawiamNiecierpliwaKarolina, Zetzet, Visenna, Jusstin, Asia_08, Ibiza, kehlana_miyu, szynszyl, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość