X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję wizyt. Bardzo się cieszę. Moja fasolka w poniedziałek w 10 tygodniu miała tętno 176.
    Dopadł mnie dzisiaj katar. Ledwo żyje.

Ibiza lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, wszystko dobrze!!! :)

Maleństwo jest nie takie małe, bo ma już 3cm, co wskazuje na 9t6d - idealnie z OM, ale że ja jak zwykle miałam owulację 17/18dc, jest nawet większe :) Serduszko zasuwa 179 uderzeń na minutę :) Ma rączki, nóżki, wszystko co trzeba, a przepływy idealne :)

Szczerzyłam się do wszystkich przechodniów na ulicy i teraz szczerzę się do komputera :)

7ebc7e60f9f84c85med.jpg

Gratuluję! :) Piękna dzidzia. Możesz odetchnąć. :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, oglądałam zdjęcia z usg , I nie mogę w to wszystko uwierzyć , taki bąbel rośnie we mnie :)
    Z nowości , termin porodu według usg zmienił sie z 10 na 2 październik :) wedlug usg 12 tydzień ciąży , cos mi sie wydaje ze ja miałam jakaś wcześniejsza owulacje niż sobie wyliczałam :) i cos mi sie wydaje ze wyląduje we wrześniu tym bardziej ze będzie cc,
    Teraz czekam na 1 kwietnia , na dokładne usg genetyczne i kolejna wizyta 20 kwietnia wiec idealnie :)

Moge iść spać spokojnie :)

Rutelka, walleriana, kehlana_miyu, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Visenna lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee super wiadomości :) Pewnie sporo z nas jednak urodzi we wrzeniu, ale co na to poradzić :) a pozwól, że zapytam, dlaczego cc?

Niecierpliwa ładnie ten Twój bąbelek do przodu wybiegł :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Jestem w domu, oglądałam zdjęcia z usg , I nie mogę w to wszystko uwierzyć , taki bąbel rośnie we mnie :)
    Z nowości , termin porodu według usg zmienił sie z 10 na 2 październik :) wedlug usg 12 tydzień ciąży , cos mi sie wydaje ze ja miałam jakaś wcześniejsza owulacje niż sobie wyliczałam :) i cos mi sie wydaje ze wyląduje we wrześniu tym bardziej ze będzie cc,
    Teraz czekam na 1 kwietnia , na dokładne usg genetyczne i kolejna wizyta 20 kwietnia wiec idealnie :)

Moge iść spać spokojnie :)

Super, bardzo dobra wiadomość. :)
    Mam zmienić termin na liście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, wszystko dobrze!!! :)

Maleństwo jest nie takie małe, bo ma już 3cm, co wskazuje na 9t6d - idealnie z OM, ale że ja jak zwykle miałam owulację 17/18dc, jest nawet większe :) Serduszko zasuwa 179 uderzeń na minutę :) Ma rączki, nóżki, wszystko co trzeba, a przepływy idealne :)

Szczerzyłam się do wszystkich przechodniów na ulicy i teraz szczerzę się do komputera :)

7ebc7e60f9f84c85med.jpg

Jak wstawić takie duże zdjęcie ??????????
    Jakaś tępa jestem ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:59

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucam zdjęcia na fotosik.pl i tam, jak klikam na "wszystkie linki do zdjęcia", są 3 rodzaje kodów na forum - miniaturka, środkowe właśnie takie jak tu wkleiłam i normalny rozmiar zdjecia, który zazwyczaj jest większy niż okno na forum, więc za duży. Właściwy kod wybrałam metodą prób i błędów, wklejałam różne i edytowałam mój post aż znalazłam właściwy :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c1251b202dad36d6med.jpg

kehlana_miyu, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Zetzet, Sylwusia100, Visenna, Jusstin, Auro, Asia_08, Ibiza, Anoolka, paaolka, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boże udało się !! to nie dla mnie, to wstawianie zdjęć. Upociłam się jak nie wiem :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję sukcesu! Piękne zdjęcie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka super bobas :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Kochane gratuluję wizyt. Bardzo się cieszę. Moja fasolka w poniedziałek w 10 tygodniu miała tętno 176.
    Dopadł mnie dzisiaj katar. Ledwo żyje.

Juz wczesniej polecałam na katar i zatoki- sól jodowana rozgrzac na patelni wsypac goraca do bawełnianej chusteczki i przykladac do nosa i czoła;-) mi to zycie ratuje, a powiedział mi o tym w dziecinstwie lekarz jak miałam nawracające zatoki i dzisiaj już mam je wyleczone;-)

UWAGA SZYBKO SIE ROZGRZEWA! Wspolczuje i zdroweczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    yyy a u mnie nie było widać nic, niby lekarz zaglądał między nogi dzidzi, ale powiedział, że ciężko jeszcze określić :)

Ps. Ja też robilam usg u lekarza z tym certyfikatem. Mierzył wszystko, od a do z :) przepływy, narządy. Super sprawa. Ale ja testu pappa nie robiłam - podobno wcześniejsze plamienia czy nawet branie luteiny może zakłócać wynik :) zresztą mi usg wyszło z małym ryzykiem, 1 do ponad 3tys.

Ale ryzyko wg wieku już gorzej :/

Ps. Nie wiecie jakie są normy dla DV?

U mnie tez nic, niespodzianka. Jakie masz NT na opisie?

• elficzka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    U mnie tez nic, niespodzianka. Jakie masz NT na opisie?

1,3mm przy crl 52mm. Mam jeszcze jakieś DV, jakiś przepływ na zyle czy coś.

A Ty jakie Masz nt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:49

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    1,3mm przy crl 52mm. Mam jeszcze jakieś DV, jakiś przepływ na zyle czy coś.

A Ty jakie Masz nt?

1,7 mm przy 57,9mm

Czyli fajnie nam to wyszło, proporcjonalnie jak na moje oko i to co czytałam ;-)

Wysłany: 23 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka ja mam DV 0,87. Prawidłowe. Niestety nie wiem jakie są normy.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nt z dzisiaj 1,4 przy CRL 69,2mm.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DV mam 1.090 i obok tych danych takie małe wykresy pokazujące czy miesza sie one w normie;-)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na tym wyczekanym usg genetycznym :)
    Wszystko jest dobrze :)
    Maleństwo ma 7 cm :) (dobrze, że przyspieszyłam wizytę o tydzień...bo lekarz stwierdził, ze za tydzień małe przekroczyłoby górną granicę wielkości niezbędną do pomiarów na tym etapie)
    Termin porodu wg miesiączki wyznaczył: 5.10.2016
    Termin porodu wg usg wyznaczył: 27.09.2016
    Pierwszy raz słyszeliśmy bicie serca :), FHR 163 (to chyba właśnie tętno) W każdym razie lekarz powiedział, ze serducho bije miarowo i wszystko jest ok.
    Niestety, okazało się, ze od ostatniego usg pojawił się krwiak 23 mm
    Lekarz stwierdził, ze jest w takim miejscu, że nie zagraża ciąży i nazwał go, ze jest teraz na etapie wchłaniania - tak przynajmniej zrozumiałam). Mam brać luteinę 3 x 100 i więcej odpoczywać.
    Za dwa tygodnie kontrola.
    Ogólnie jesteśmy szczęśliwi :) Małe usiadło jakby po turecku :) potem fikało i odpychało sie jakby..nogami od ściany macicy :)
    Śmiechu było sporo :)
    Pozdrawiam

NiecierpliwaKarolina, Zetzet, Visenna, Jusstin, Asia_08, Ibiza, kehlana_miyu, szynszyl, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png

Wysłany: 23 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM super! Gratuluję :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ