X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest?
    Im dalej w ciążę to mdłości mam większe a na dodatek od 2 dni dopadają mnie poranne wymioty ;/ A najgorsze jest to, że nie zdążam dolecieć do łazienki;/;/;/;/;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Hej :)
    dziewczyny troszkę Wam zazdroszczę niezmienionej wagi :) ja nawet nie mam jakiegoś super apetytu, ale mam jakieś 2 kg do przodu ;/ już tak myślę o pozbyciu się ich :D po schudnięciu 10 kg obiecałam sobie, że nigdy więcej nadwagi, tylko pięknie wyrzeźbione ciało :)

wczoraj powiedzieliśmy teściom, ogromnie się ucieszyli, już tak bardzo oczekiwali wieści, a teściowi aż się łezka w oku zakręciła ^^
    po cichu liczą na chłopca, bo mają tylko jedną wnuczkę :) heheh ale mały konflikt interesów jest bo moja mama liczy na dziewczynkę, bo ma z kolei samych wnuków :)

a dziewczyny powiedzcie jak to jest wg "ludowych powiedzonek", że jak na słodkie to na dziewczynkę czy chłopca?
    Bo mi teściowa wczoraj mówi, że słodkie to na chłopca, a mi się cały czas wydawało, że na odwrót XD

Dziewczyny gratuluję kolejnych wizyt :)oby już spływały same dobre wieści :)

MMM nie przejmuj się słowami mamy, ważne, że będzie zdrowy dzieciaczek, a dwóch braci to też zawsze super się dogada :)

Miłych przygotowań świątecznych :)

Szynszyl daj spokój czas na figure modelki przyjdzie po porodzie, a teraz powinno w zdrowych proporcjach ciałko przybywac;-) ja mam takie odczucie, ze jak u kogos systematycznie przywa w ciazy to ze jest bardzo zdrowa. A mi spada waga od pewnego momentu wiec nie wiem czy to normalne.

Kochani tesciowie i rodzice beda mieli niespodzianke;-) na ktora nikt nie ma wplywu.

Ja znam, ze slodkie na dziewczynke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, jak to jest?
    Im dalej w ciążę to mdłości mam większe a na dodatek od 2 dni dopadają mnie poranne wymioty ;/ A najgorsze jest to, że nie zdążam dolecieć do łazienki;/;/;/;/;/

Ja jestem w 13tc i jeszcze w środę w pracy i w domu nie moglam powstrzymac wymiotów, a w 2 ost tygodniach 2 razy wybieglam z samochodu prosto w krzaki;-)

• Blu Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    U mnie dzis szaro i ponuro i chyba dopadł mnie jakiś straszny przed swiąteczny dół. Po wczorajszym usg oczywiście cieszyłam sie ze dzidzia zdrowa i wszystko jest dobrze ale tak bardzo liczyłam na dziewczynkę. Jeszcze na dodatek jak powiedzieliśmy ze będzie synek to wszyscy mówią o to kiepsko, to szkoda itp dobijają człowieka. Wiem ze najważniejsze ze jest zdrowe ale jakoś tak mi dziwnie z ta myślą ze będe mieć dwóch chłopaków. Ta ciąża mi chyba na mózg padła

Kasia nie przejmuj się takim gadaniem :) a poza tym do 3 razy sztuka i będzie córeczka :) ja sobie tak myślę, że teraz u mnie bedze druga córa, a trzeci chłopak :)

Wizytę u doktorka tez mam po świętach i nie wiem czy chwalić się reszcie rodziny czy nie... I niestety też od wczoraj gorzej się czuje mdłości, ból brzucha...

Dobra lecę dalej na mopie ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Śmiesznie, bo my z kolei w styczniu byliśmy zdecydowani na przeprowadzkę do Warszawy, ale okazało się że się udało więc stwierdziliśmy, że zostajemy w Lbn :)

I ja się męczę z bólami brzucha, ale gdy zaczynam się tym przejmować to sobie pakuje do głowy, że to przez to całe rozciąganie macicy i więzadeł. No i skoro wszystkie tak mamy to chyba normalne :)

Byłam dzisiaj na usg genetycznym, dzidzia ma już 5,5cm i TP znowu wrócił na 05.10, wszystkie pomiary wyszły dobrze, lekarz nie chciał podpatrzec płci, ale w końcu powiedział "nie biorę za to odpowiedzialności, ale jakiś tam ogonek jest " także możliwe, że rośnie tam mały chłopczyk :). Szczerze mówiąc trochę się zawiodłam tym całym usg genetycznym, w zasadzie identycznie wyglądało moje ostatnie usg "ciąży" tydzień temu, za co te 200 zł ja się pytam :P. Drug raz chyba bym się nie zdecydowała na usg genetyczne :).

Spóźnione gratulacje dla wszystkich wspanialych wizyt!!!!!!!! Dzieci są dla mnie najwiekszym Skarbem naszego swiata, wiec chciałabym, zeby wszystkie byly zdrowe i tego Wam zycze dziewczyny!!!! ;-)

Kawola, ja dwa razy byłam nie przytomna z bolu glowy i brzucha chyba tak ma być ;-)

Usg genteyczne to usg zwykłe plus pomiary;-) tu nie 200 zl jest wazne tylko dobry sprzęt i profesjonalny lekarz. To maja byc zajeviscie dobre pomiary, najbardziej dokładne na swiecie i ja sie kierowalam tym kryterium. Wiedzialam, ze luxmed mi te pomiary zrobi na lenia i tez tak jak Ty wydalam 200 zl, ale widzialam jak gin kilkarazy mierzył, zeby upewnic sie czy jest dobrze ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Mój lekarz powiedział żebym usg genetyczne zrobiła w multimed na Waryńskiego maja podobno bardzo dobry sprzęt i dobrego lekarza więc w dobre ręce trafisz :-) dla mnie za daleko tam jechać i bliżej polecił mi boramed na Ursynowie jako drugie miejsce

Ja polecam Adad Med na własnej skórze przetestowałam ;-)

• kawola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Usg genteyczne to usg zwykłe plus pomiary;-) tu nie 200 zl jest wazne tylko dobry sprzęt i profesjonalny lekarz. To maja byc zajeviscie dobre pomiary, najbardziej dokładne na swiecie i ja sie kierowalam tym kryterium. Wiedzialam, ze luxmed mi te pomiary zrobi na lenia i tez tak jak Ty wydalam 200 zl, ale widzialam jak gin kilkarazy mierzył, zeby upewnic sie czy jest dobrze ;-)

Tzn ja też się sugerowałam dokładniejszymi pomiarami, usg genetyczne i to tydzień wcześniej robiłam w luxmedzie, sprzet mają tu dobry. Chodzi mi o to że te dwa badania niczym się od siebie w zasadzie nie różniły oprócz ceny :P. Może ja jakoś źle trafiłam, wczoraj to w ogóle trafiałam na jakiś chamskich albo zirytowanych ludzi, którym już nic się nie chciało, cóż święta święta :P

961lupjyvic92ect.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Tzn ja też się sugerowałam dokładniejszymi pomiarami, usg genetyczne i to tydzień wcześniej robiłam w luxmedzie, sprzet mają tu dobry. Chodzi mi o to że te dwa badania niczym się od siebie w zasadzie nie różniły oprócz ceny :P. Może ja jakoś źle trafiłam, wczoraj to w ogóle trafiałam na jakiś chamskich albo zirytowanych ludzi, którym już nic się nie chciało, cóż święta święta :P

Tak, tak. Cena jest wyzsza bo gin musi mieć ceryfikat do robienia wymiarów i dlatego doja z nas kase;-) heheh

Nie znosze jak lekarze robia coś z łaską albo bez humoru. Jest mi wtedy przykro bo czuję sie jakbym byla dla nich ciezarem :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:16

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o bólach podbrzusza i u mnie rownież wróciły taki pobolewania.
    Byłam na wizycie u gin i mowi ze to normalne, więzadła pracują. Dzidzia miała 45 mm, serducho 156/min i pierwszy raz mogłam usłyszeć ten piękny dźwięk <3 kość nosowa juz widoczna.
    USG prenatalne mam 30 marca w Medicover na Wilanowie. Czy przy tych badaniach robi sie nagranie na płytę DVD?

Rutelka, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie spotkałam się z tym, ze przy prenatalnym daja DVD. Gratulacje, to niesamowite uczucie słyszeć serducho dzidziusia z brzuszka;-) Wszystkiego dobrego na kolejnych wizytach;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:19

Asia_08 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    USG prenatalne mam 30 marca w Medicover na Wilanowie. Czy przy tych badaniach robi sie nagranie na płytę DVD?
    W Medicover jeśli chodzisz z abonamentu to musisz dodatkowo zapłacić za nagranie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Asia nie spotkałam się z tym, ze przy prenatalnym daja DVD. Gratulacje, to niesamowite uczucie słyszeć serducho dzidziusia z brzuszka;-) Wszystkiego dobrego na kolejnych wizytach;-)
    U mojego doktorka numer jeden w pierwszej ciazy dostalam nagranie zarowno z prenatalnych jak i polowkowych. Nagranie wliczone w cene badania.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Piszecie o bólach podbrzusza i u mnie rownież wróciły taki pobolewania.
    Byłam na wizycie u gin i mowi ze to normalne, więzadła pracują. Dzidzia miała 45 mm, serducho 156/min i pierwszy raz mogłam usłyszeć ten piękny dźwięk <3 kość nosowa juz widoczna.

My musieliśmy w Lux Medzie dopłacać 30 zł za nagranie, ale dostaliśmy je na pendrivie który wygląda jak mały bobasek, żeby je odczytać trzeba dziecku oderwać głowę , straszne :P

Asia_08, marti_88, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    W Medicover jeśli chodzisz z abonamentu to musisz dodatkowo zapłacić za nagranie

Dziękuje za info:) mam abonament z pracy.
    Czy mam to jakoś na początku powiedzieć w recepcji czy lekarzowi ze chce mieć to nagranie ?

uwo93e3kacedpezy.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziękuje za info:) mam abonament z pracy.
    Czy mam to jakoś na początku powiedzieć w recepcji czy lekarzowi ze chce mieć to nagranie ?

Raczej na początku w recepcji

961lupjyvic92ect.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    U mojego doktorka numer jeden w pierwszej ciazy dostalam nagranie zarowno z prenatalnych jak i polowkowych. Nagranie wliczone w cene badania.

Super, ja niestety za nagrania musiałabym dodatkowo płacić, ale na kolejne usg w maju ide na 3/4D i z nagraniem;-)
    A w Luxmedzie o nagraniu nie chcą słyszeć jak robie badanie z pakietu opłacanego przez moja firme. Nie wiem jak za kase

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawola dzieki za ingo, a jaka była jakoś nagrania z Lux medu???

• kawola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Kawola dzieki za ingo, a jaka była jakoś nagrania z Lux medu???

wyglądało identycznie jak na monitorze na wizycie, ale tak "klatkowało" obraz delikatnie, mogę zaraz wstawić zdjęcie to i jakość można podejrzeć

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd5633a95fadfd40med.jpg

oczywiście te pionowe kreski to przez drukarkę w luxmedzie

szynszyl, Beattkie, Asia_08, Blu, Visenna, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!! ;-)

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ