Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Hej
dziewczyny troszkę Wam zazdroszczę niezmienionej wagija nawet nie mam jakiegoś super apetytu, ale mam jakieś 2 kg do przodu ;/ już tak myślę o pozbyciu się ich
po schudnięciu 10 kg obiecałam sobie, że nigdy więcej nadwagi, tylko pięknie wyrzeźbione ciało
wczoraj powiedzieliśmy teściom, ogromnie się ucieszyli, już tak bardzo oczekiwali wieści, a teściowi aż się łezka w oku zakręciła ^^
po cichu liczą na chłopca, bo mają tylko jedną wnuczkęheheh ale mały konflikt interesów jest bo moja mama liczy na dziewczynkę, bo ma z kolei samych wnuków
a dziewczyny powiedzcie jak to jest wg "ludowych powiedzonek", że jak na słodkie to na dziewczynkę czy chłopca?
Bo mi teściowa wczoraj mówi, że słodkie to na chłopca, a mi się cały czas wydawało, że na odwrót
Dziewczyny gratuluję kolejnych wizyt :)oby już spływały same dobre wieści
MMM nie przejmuj się słowami mamy, ważne, że będzie zdrowy dzieciaczek, a dwóch braci to też zawsze super się dogada
Miłych przygotowań świątecznych
Szynszyl daj spokój czas na figure modelki przyjdzie po porodzie, a teraz powinno w zdrowych proporcjach ciałko przybywac;-) ja mam takie odczucie, ze jak u kogos systematycznie przywa w ciazy to ze jest bardzo zdrowa. A mi spada waga od pewnego momentu wiec nie wiem czy to normalne.
Kochani tesciowie i rodzice beda mieli niespodzianke;-) na ktora nikt nie ma wplywu.
Ja znam, ze slodkie na dziewczynke.
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny, jak to jest?
Im dalej w ciążę to mdłości mam większe a na dodatek od 2 dni dopadają mnie poranne wymioty ;/ A najgorsze jest to, że nie zdążam dolecieć do łazienki;/;/;/;/;/
Ja jestem w 13tc i jeszcze w środę w pracy i w domu nie moglam powstrzymac wymiotów, a w 2 ost tygodniach 2 razy wybieglam z samochodu prosto w krzaki;-) -
Kasiowa wrote:U mnie dzis szaro i ponuro i chyba dopadł mnie jakiś straszny przed swiąteczny dół. Po wczorajszym usg oczywiście cieszyłam sie ze dzidzia zdrowa i wszystko jest dobrze ale tak bardzo liczyłam na dziewczynkę. Jeszcze na dodatek jak powiedzieliśmy ze będzie synek to wszyscy mówią o to kiepsko, to szkoda itp dobijają człowieka. Wiem ze najważniejsze ze jest zdrowe ale jakoś tak mi dziwnie z ta myślą ze będe mieć dwóch chłopaków. Ta ciąża mi chyba na mózg padła
Kasia nie przejmuj się takim gadaniema poza tym do 3 razy sztuka i będzie córeczka
ja sobie tak myślę, że teraz u mnie bedze druga córa, a trzeci chłopak
Wizytę u doktorka tez mam po świętach i nie wiem czy chwalić się reszcie rodziny czy nie... I niestety też od wczoraj gorzej się czuje mdłości, ból brzucha...
Dobra lecę dalej na mopie
-
nick nieaktualnykawola wrote:Śmiesznie, bo my z kolei w styczniu byliśmy zdecydowani na przeprowadzkę do Warszawy, ale okazało się że się udało więc stwierdziliśmy, że zostajemy w Lbn
I ja się męczę z bólami brzucha, ale gdy zaczynam się tym przejmować to sobie pakuje do głowy, że to przez to całe rozciąganie macicy i więzadeł. No i skoro wszystkie tak mamy to chyba normalne
Byłam dzisiaj na usg genetycznym, dzidzia ma już 5,5cm i TP znowu wrócił na 05.10, wszystkie pomiary wyszły dobrze, lekarz nie chciał podpatrzec płci, ale w końcu powiedział "nie biorę za to odpowiedzialności, ale jakiś tam ogonek jest " także możliwe, że rośnie tam mały chłopczyk. Szczerze mówiąc trochę się zawiodłam tym całym usg genetycznym, w zasadzie identycznie wyglądało moje ostatnie usg "ciąży" tydzień temu, za co te 200 zł ja się pytam
. Drug raz chyba bym się nie zdecydowała na usg genetyczne
.
Spóźnione gratulacje dla wszystkich wspanialych wizyt!!!!!!!! Dzieci są dla mnie najwiekszym Skarbem naszego swiata, wiec chciałabym, zeby wszystkie byly zdrowe i tego Wam zycze dziewczyny!!!!
Kawola, ja dwa razy byłam nie przytomna z bolu glowy i brzucha chyba tak ma być
Usg genteyczne to usg zwykłe plus pomiary;-) tu nie 200 zl jest wazne tylko dobry sprzęt i profesjonalny lekarz. To maja byc zajeviscie dobre pomiary, najbardziej dokładne na swiecie i ja sie kierowalam tym kryterium. Wiedzialam, ze luxmed mi te pomiary zrobi na lenia i tez tak jak Ty wydalam 200 zl, ale widzialam jak gin kilkarazy mierzył, zeby upewnic sie czy jest dobrze -
nick nieaktualnykasiaa.. wrote:Mój lekarz powiedział żebym usg genetyczne zrobiła w multimed na Waryńskiego maja podobno bardzo dobry sprzęt i dobrego lekarza więc w dobre ręce trafisz
dla mnie za daleko tam jechać i bliżej polecił mi boramed na Ursynowie jako drugie miejsce
Ja polecam Adad Med na własnej skórze przetestowałam -
Beattkie wrote:Usg genteyczne to usg zwykłe plus pomiary;-) tu nie 200 zl jest wazne tylko dobry sprzęt i profesjonalny lekarz. To maja byc zajeviscie dobre pomiary, najbardziej dokładne na swiecie i ja sie kierowalam tym kryterium. Wiedzialam, ze luxmed mi te pomiary zrobi na lenia i tez tak jak Ty wydalam 200 zl, ale widzialam jak gin kilkarazy mierzył, zeby upewnic sie czy jest dobrze
Tzn ja też się sugerowałam dokładniejszymi pomiarami, usg genetyczne i to tydzień wcześniej robiłam w luxmedzie, sprzet mają tu dobry. Chodzi mi o to że te dwa badania niczym się od siebie w zasadzie nie różniły oprócz ceny. Może ja jakoś źle trafiłam, wczoraj to w ogóle trafiałam na jakiś chamskich albo zirytowanych ludzi, którym już nic się nie chciało, cóż święta święta
-
nick nieaktualnykawola wrote:Tzn ja też się sugerowałam dokładniejszymi pomiarami, usg genetyczne i to tydzień wcześniej robiłam w luxmedzie, sprzet mają tu dobry. Chodzi mi o to że te dwa badania niczym się od siebie w zasadzie nie różniły oprócz ceny
. Może ja jakoś źle trafiłam, wczoraj to w ogóle trafiałam na jakiś chamskich albo zirytowanych ludzi, którym już nic się nie chciało, cóż święta święta
Tak, tak. Cena jest wyzsza bo gin musi mieć ceryfikat do robienia wymiarów i dlatego doja z nas kase;-) heheh
Nie znosze jak lekarze robia coś z łaską albo bez humoru. Jest mi wtedy przykro bo czuję sie jakbym byla dla nich ciezaremWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:16
-
Piszecie o bólach podbrzusza i u mnie rownież wróciły taki pobolewania.
Byłam na wizycie u gin i mowi ze to normalne, więzadła pracują. Dzidzia miała 45 mm, serducho 156/min i pierwszy raz mogłam usłyszeć ten piękny dźwiękkość nosowa juz widoczna.
USG prenatalne mam 30 marca w Medicover na Wilanowie. Czy przy tych badaniach robi sie nagranie na płytę DVD?Rutelka, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia nie spotkałam się z tym, ze przy prenatalnym daja DVD. Gratulacje, to niesamowite uczucie słyszeć serducho dzidziusia z brzuszka;-) Wszystkiego dobrego na kolejnych wizytach;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:19
Asia_08 lubi tę wiadomość
-
Asia_08 wrote:USG prenatalne mam 30 marca w Medicover na Wilanowie. Czy przy tych badaniach robi sie nagranie na płytę DVD?
-
Beattkie wrote:Asia nie spotkałam się z tym, ze przy prenatalnym daja DVD. Gratulacje, to niesamowite uczucie słyszeć serducho dzidziusia z brzuszka;-) Wszystkiego dobrego na kolejnych wizytach;-)
-
Asia_08 wrote:Piszecie o bólach podbrzusza i u mnie rownież wróciły taki pobolewania.
Byłam na wizycie u gin i mowi ze to normalne, więzadła pracują. Dzidzia miała 45 mm, serducho 156/min i pierwszy raz mogłam usłyszeć ten piękny dźwiękkość nosowa juz widoczna.
USG prenatalne mam 30 marca w Medicover na Wilanowie. Czy przy tych badaniach robi sie nagranie na płytę DVD?
My musieliśmy w Lux Medzie dopłacać 30 zł za nagranie, ale dostaliśmy je na pendrivie który wygląda jak mały bobasek, żeby je odczytać trzeba dziecku oderwać głowę , straszneAsia_08, marti_88, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:U mojego doktorka numer jeden w pierwszej ciazy dostalam nagranie zarowno z prenatalnych jak i polowkowych. Nagranie wliczone w cene badania.
Super, ja niestety za nagrania musiałabym dodatkowo płacić, ale na kolejne usg w maju ide na 3/4D i z nagraniem;-)
A w Luxmedzie o nagraniu nie chcą słyszeć jak robie badanie z pakietu opłacanego przez moja firme. Nie wiem jak za kase -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny