X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Moja lekarz zapisała mnie na fundusz na usg polowkowe z oceną ryzyka + test papa. Będę miała 600 złotych w kieszeni.

Super. Jakiś dobry lekarz z niej. :) To kiedy masz badanie?

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj dziewczyny gdybym miała domowe usg :-) staram sie nie myslec o tym bolu brzucha ,jutro jade do tesciowej i spedze u niej czas do poniedziałku wiec szybko minie :-)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka 16 kwietnia mam usg. Wpisała mi w kartę ciąży poronienie wprawdzie nie miałam zabiegu ale samo poronienie już mnie kwalifikuje na NFZ.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Właśnie się zaczęłam zastanawiać, czy któraś z Was ma jakiś sprawdzony sposób na te migreny? Chętnie wypróbuję.

Ja niestety Jola z migrena nie wygrałam, czasami nawet płakałam z bezsilnosci i liczyłam dni, bo słyszałam, że im dalej od 1 trymestru to tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:45

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie chciałam pytać, wywołałyście temat :) nie pamiętam więc proszę przypomnijcie, to usg genetyczne u lekarza na nfz jest odpłatne?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Rutelka 16 kwietnia mam usg. Wpisała mi w kartę ciąży poronienie wprawdzie nie miałam zabiegu ale samo poronienie już mnie kwalifikuje na NFZ.

Sylwusia z tego co mi wiadomo, to dwa poronienia kwalifikują do darmowego badania ..
    Przynajmniej u Mnie tak jest ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj boli brzuszek. I do tego krzyż. Ale dzisiaj trochę biegałam, więc to pewnie dlatego.
    Wczoraj jakies dwie godziny po usg też mnie bolał. Złapał mnie nawet lekki skurcz. Ale poleżałam i przeszło. Myślę, że trzeba do tego podchodzić na spokojnie, bez nerwów.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z usg maluszek ma 7,5cm i raczej jest chłopczykiem, termin porodu przesunął sie na 27.09. Lekarz wszystko zmierzył i wyglada ze jest zdrowy. Niestety szyjka nieznacznie sie skraca wiec zobaczymy co moja gin na to powie. Dobrej nocy

Asia_08, kasiaa.., NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Beattkie, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:

Ooo wow, serio? Szkoda, że nie jesteś z Warszawy. Też poroniłam raz i ciagle słyszę, że od dwóch na NFZ robią dopiero badania itd. Chętnie też zaoszczędzilabym 600zł :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Hej, witaj! Ja mieszkam w Warszawie, alr jestem z Chełma - a a Ty mieszkasz w środku mojego życia bo w Lbn często bywałam i teraz przejeżdzam ;-) ja według usg mam 3.10 więc, życie samo pokaże.

Śmiesznie, bo my z kolei w styczniu byliśmy zdecydowani na przeprowadzkę do Warszawy, ale okazało się że się udało więc stwierdziliśmy, że zostajemy w Lbn :)

I ja się męczę z bólami brzucha, ale gdy zaczynam się tym przejmować to sobie pakuje do głowy, że to przez to całe rozciąganie macicy i więzadeł. No i skoro wszystkie tak mamy to chyba normalne :)

Byłam dzisiaj na usg genetycznym, dzidzia ma już 5,5cm i TP znowu wrócił na 05.10, wszystkie pomiary wyszły dobrze, lekarz nie chciał podpatrzec płci, ale w końcu powiedział "nie biorę za to odpowiedzialności, ale jakiś tam ogonek jest " także możliwe, że rośnie tam mały chłopczyk :). Szczerze mówiąc trochę się zawiodłam tym całym usg genetycznym, w zasadzie identycznie wyglądało moje ostatnie usg "ciąży" tydzień temu, za co te 200 zł ja się pytam :P. Drug raz chyba bym się nie zdecydowała na usg genetyczne :).

Asia_08, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Ooo wow, serio? Szkoda, że nie jesteś z Warszawy. Też poroniłam raz i ciagle słyszę, że od dwóch na NFZ robią dopiero badania itd. Chętnie też zaoszczędzilabym 600zł :)

Tak naprawdę to wszystko od lekarza zależy, jakby chcieli dla pacjentki lepiej to by przecież mogli coś tam dopisać, żeby usprawiedliwic różne badania :). Ale to właśnie trzeba trafić na takiego.

Rutelka dopiszesz mnie do listy ? 24l, Lublin, TP 05.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 21:50

Rutelka lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ostatnio tak z tymi bolami brzucha ale wasze wpisy mnie uspokajają.

Co do badań genetycznych to mam pewne obawy moj lekarz do którego chodze prywatnie ogólnie jest bardzo dobrym specjalistą, jest zastępcą ordynatora w szpitalu, w swoim gabinecie posiada wysokiej jakości sprzęt i ogólnie ma dość dużo pacjentek do czego nawiązuje.. wizytę mam 29.03 i to jest pierwszy dzień kiedy lekarz wraca z urlopu i ma na ten dzień dużo pacjentek podobno koło 60 <szok> i martwie się że będzie chciał do tego podejść "na szybko" :( a zawsze poświęca tyle czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:32

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Wróciłam z usg maluszek ma 7,5cm i raczej jest chłopczykiem, termin porodu przesunął sie na 27.09. Lekarz wszystko zmierzył i wyglada ze jest zdrowy. Niestety szyjka nieznacznie sie skraca wiec zobaczymy co moja gin na to powie. Dobrej nocy
    Super ze maluszek ma sie dobrze a szyjka sie nie martw,bedzie dobrze...Gratuluje synka ..

Evvelina lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Sylwusia z tego co mi wiadomo, to dwa poronienia kwalifikują do darmowego badania ..
    Przynajmniej u Mnie tak jest ..
    Pan w rejestracji powiedział ze jak było jedno to już kwalifikuje. Pewnie co lekarz to ma inne zasady.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Badanie robie w Warszawie w multimed na Waryńskiego tam w rejestracji powiedzieli ze jak będę miała skierowanie ze bylo poronienie i też w karcie ciąży mam zaznaczone ze było poronienie to zapisali mnie bez problemu na fundusz.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Badanie robie w Warszawie w multimed na Waryńskiego tam w rejestracji powiedzieli ze jak będę miała skierowanie ze bylo poronienie i też w karcie ciąży mam zaznaczone ze było poronienie to zapisali mnie bez problemu na fundusz.
    Mój lekarz powiedział żebym usg genetyczne zrobiła w multimed na Waryńskiego maja podobno bardzo dobry sprzęt i dobrego lekarza więc w dobre ręce trafisz :-) dla mnie za daleko tam jechać i bliżej polecił mi boramed na Ursynowie jako drugie miejsce

201610141756.png
    201802217352.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Mój lekarz powiedział żebym usg genetyczne zrobiła w multimed na Waryńskiego maja podobno bardzo dobry sprzęt i dobrego lekarza więc w dobre ręce trafisz :-) dla mnie za daleko tam jechać i bliżej polecił mi boramed na Ursynowie jako drugie miejsce
    To bardzo się cieszę. Mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:

Skierowanie od lekarza NFZ, czy może być od mojego, który przyjmuje, np. w LuxMedzie albo innej prywatnej placówce? W karcie ciąży poronienie mam wpisane. Przepraszam, że tak dopytuję, ale otworzyłaś przede mną, nieznane mi drzwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:53

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:

Ja jeżdżę prywatnie do Boramed w Wwie (tyle że akurat do placówki na Gocławiu)
    Maja bardzo dobry sprzęt i specjalistów. Polecam :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Skierowanie od lekarza NFZ, czy może być od mojego, który przyjmuje, np. w LuxMedzie albo innej prywatnej placówce? W karcie ciąży poronienie mam wpisane. Przepraszam, że tak dopytuję, ale otworzyłaś przede mną, nieznane mi drzwi :)

Kochana może być od lekarza prywatnie bo ja tak chodzę. Pani doktor wczoraj przy mnie dzwoniła do nich i mnie umawiała pan w rejestracji jej powiedział dokładnie co ma być na skierowaniu wypisane.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ