X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Powiem Wam ze dobrze mi zrobiło usg genetyczne prywatnie zrobione przed świętami.
    Dzięki temu święta minęły milo i spokojnie.
    Mi wszystkie mdłości przeszły..dzięki czemu skorzystalam i trochę pojadlam :)
    A jak u Was?

Ogólnie to się czuje dobrze. Nic nie boli nie mgli. Gdyby nie duże piersi i zaokraglony brzuch to bym nie powiedziała ze jestem w ciąży.
    Choć miałam juz dwa razy mocne zawroty głowy i problemy z oddychaniem myslalam ze zemdleje. Z kościoła w niedziele mąż po 20 minutach mnie wprowadzał bo odlatywalam... :(

Miałyście tak?

Mi tez mdlosci ustąpiły , piersi w nocy tylko trochę puchną a tak od 2 tyg czuje sie dobrze ,
    W tamtym tygodniu miałam to samo , wstałam zrobiłam śniadanie usiadłam z mężem do stołu zaczęły mi sie ręce trząść , czułam ze bledne z każdym kęsem aż w końcu położyłam sie na kanapie do góry nogami bo chwila i bym zemdlała , lekarz mówił ze tak tez moze byc :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Powiem Wam ze dobrze mi zrobiło usg genetyczne prywatnie zrobione przed świętami.
    Dzięki temu święta minęły milo i spokojnie.
    Mi wszystkie mdłości przeszły..dzięki czemu skorzystalam i trochę pojadlam :)
    A jak u Was?

Ogólnie to się czuje dobrze. Nic nie boli nie mgli. Gdyby nie duże piersi i zaokraglony brzuch to bym nie powiedziała ze jestem w ciąży.
    Choć miałam juz dwa razy mocne zawroty głowy i problemy z oddychaniem myslalam ze zemdleje. Z kościoła w niedziele mąż po 20 minutach mnie wprowadzał bo odlatywalam... :(

Miałyście tak?
    Identycznie :-) musiałam wyjść z kościoła, bo mi się słabo zrobiło. Duszno jakoś tam było, w głowie się zaczęło kręcić. Jeszcze ciężko było wystać, bo krzyż zaczęłam czuć :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Dzięki dziewczyny,
    właśnie wróciłam z apteki i dokupiłam NoSpę, bo mi się skończyła. Wzięłam przed chwilą, oby trochę ból odpuścił.

A co do migreny, to ostatnio parę dni temu pierwszy raz od wielu lat też mnie głowa bolała. Tak okropnie mocno, że aż wymiotować mi się chciało. Położyłam się z poduszką na głowie (ciepło i ciemno), poleżałam z godzinę, potem zjadłam coś ciepłego i poszłam na spacer. Ogólnie ból trwał około 3 godzin i był bardzo uciążliwy.
    Mi w poprzedniej ciąży nospa nie pomagała. Najlepszy było buscopan i chyb a jest nawet łaskawszy dla żołądka

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się poświątecznie :)

ja miałam kilka razy tak, że nagle bardzo biło mi serce i musiałam odpocząć :)

Jutro prenatalne! już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że nigdzie nasz maluszek nie uciekł :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    witam się poświątecznie :)

ja miałam kilka razy tak, że nagle bardzo biło mi serce i musiałam odpocząć :)

Jutro prenatalne! już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że nigdzie nasz maluszek nie uciekł :)

Powodzenia! 3mam kciuki!

szynszyl lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Szynszyl trzymam kciuki, na pewno wszystko jest dobrze.

szynszyl lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Święta, Święta i po Świętach... 4 dni wolnego minęły i czas do pracy! Aaa! Czy muszę mówić, że bardzo mi się "chce" :) ?

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, miłego dnia dla wszystkich i wytrwałości dla pracujących :) Buziaki, do wieczora! :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w 2 trymestrze :)

Powodzenia na wizytach, ja też mam po 16 :) uważam, że to zły pomysł mieć wizytę zaraz po świętach :) te ważenie.. hehe

Blu, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oczywiście kciuki zaciśnięte w związku z wizytami :) czekamy na relacje ;)

W święta tylko w poniedziałek wybrałam się do kościoła, w sobotę prawie padłam na święceniu :/ i szybko łapię zadyszkę... trochę geriatryczne klimaty :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za szybko pochwaliłam się świetnym samopoczuciem :)
    Dzisiejszy dzień rozpoczęliśmy już dwoma haftami :(
    Mam nadzieje że reszta dnia będzie spokojna i Bąbel da mi popracować :)

Ja miałam pryw usg przed świętami, a 5 kwietnia mam kolejne usg genetyczne ale tym razem na nfz :) bede podwójnie spokojna..

Trzymam za Was wszystkie kciuki i czekam na relacje :)

Rutelka lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dziewczyny oczywiście kciuki zaciśnięte w związku z wizytami :) czekamy na relacje ;)

W święta tylko w poniedziałek wybrałam się do kościoła, w sobotę prawie padłam na święceniu :/ i szybko łapię zadyszkę... trochę geriatryczne klimaty :P

Blu, może to zabrzmi głupio ale sie ciesze że nie jestem w tym sama. Przynajmniej wiadomo że to coś w miare normlanego w ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 09:43

Blu lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po Świętach.

Mój brzuch jest ogromny. Pewnie trochę z przejedzenia, ale ogólnie wywaliło mi brzuch w ciągu tego tygodnia. Czuję go ciągle, jest wielki, przeszkadza mi w normalnym poruszaniu, oddychaniu itp. Wczoraj wieczorem to aż mi duszno było. :) No cóż, chyba takie są uroki ciąży.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam jutro usg genetyczne, więc dziś będę lekko jeść, żeby waga nie pokazała ze 3kg na plusie, bo większość na plusie to pewnie świąteczne jedzenie w jelitach. hehe :)

• walleriana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ogólnie już przytyłyście?
    W sumie to u mnie ciężko określić bo nigdy się nie ważyłam, ale w 7 tyg jak byłam ważona to było 61,0 a 4 tygodnie później 61,9 kg :)

Ja brzuszek mam ogromny wieczorem :) A rano lekko wypukły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:12

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, myślałam że mi dzisiaj oczy z orbit wyskoczą jak weszłam na wagę. Nieśmiertelne 54,2!! Obżarłam się w święta tak, że czułam że się toczę a nie chodzę, brzuszek wydęty. Bez ciąży po takim obżarstwie spokojnie byłoby widać różnicę w wadze, może na krótko, ale na pewno by była, a tutaj nic. Aż nawet zaczęłam podejrzewać czy oby waga się nie popsuła i zważyłam się drugi raz trzymając w ręku 200ml żel pod prysznic, no i waga uczciwie te 200g dodała pokazując 54,4. Na wagę zatem zwalić nie mogę, czary jakieś, czary!! :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopiero zważę jutro, po dzisiejszym "detoksie" hehehe.
    Dziś nie mam odwagi.

Przed świętami się ważyłam, to cały czas mam 3-4 kg na minusie w stosunku do początku ciąży, tzn schudłam na początku (przez ogromne mdłości) i waga stoi (przynajmniej stała do przed świętami). :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:22

• wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach.
    U mnie też jak na razie, na szczęście waga stoi w miejscu, oby jak najdłużej utrzymać taki stan.

oar89jcg79sqhu64.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach :) u mnie dziś na wadze 0,5 kg mniej niż przed świętami, ale to pewnie przez ciągłe wymioty. Czekam z utęsknieniem na drugi trymestr oraz cudowne ozdrowienie i przypływ sił :D

Powodzenia na wizytach!

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o tym???
    Byłam na 3 wazeniach tzn.
    Pierwsze weszłam w ciezkich kozakach w swetrze- gin powiedział, ze mam nie zdejmowac ciuchów mimo, ze doda mi to wage i zapisał 49kg. Potem polozna powiedziala, ze nie bedzie mnie wazyc i przepisuje 49 mimo, ze powiedziałam, ze napewno waze mniej i teraz na usg genetycznym bylam z mezem wazylam sie i wyszło 47,4 a w domu patrze na wynikach 49,5. To normalne??????? Ja waze te 47 kg, wiem, ze mam niedowage jakies 6kg bez ciazy, a z ciaza chyba z 8, ale czy to z tego powodu tak mi wpisuja wage????

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej po świętach :)

U mnie samopoczucie bardzo dobre. Święta jak zwykle spędziliśmy dosyć aktywnie. Pierwszego dnia dosyć mocno wiało ale wczoraj pogoda byla piękna i można bylo sporo pospacerować :)
    Jestem zadowolona z tych świąt tym bardziej, że wszelkie mdłości odeszły i czuję się bardzo dobrze :)
    Co do zasłabnięć i złego samopoczucia np. w kościele czy w sklepie - mam tendencję do omdleń więc reaguję dosyć szybko. Wychodzę na zewnątrz lub w sytuacji bardzo podbramkowej: kucam i delikatnie siadam na ziemi. Do tej pory się sprawdza :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o tym???
    Byłam na 3 wazeniach tzn.
    Pierwsze weszłam w ciezkich kozakach w swetrze- gin powiedział, ze mam nie zdejmowac ciuchów mimo, ze doda mi to wage i zapisał 49kg. Potem polozna powiedziala, ze nie bedzie mnie wazyc i przepisuje 49 mimo, ze powiedziałam, ze napewno waze mniej i teraz na usg genetycznym bylam z mezem wazylam sie i wyszło 47,4 a w domu patrze na wynikach 49,5. To normalne??????? Ja waze te 47 kg, wiem, ze mam niedowage jakies 6kg bez ciazy, a z ciaza chyba z 8, ale czy to z tego powodu tak mi wpisuja wage????

Myślę, że wagę przepisali. Może nie ma ona aż takiego znaczenia. Ja ważę 44-44,5 i na usg genetycznym nie słyszałam lamentów odnośnie niedowagi. W pierwszej ciąży ważyłam podobnie i żyję.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ