Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Myślę, że wagę przepisali. Może nie ma ona aż takiego znaczenia. Ja ważę 44-44,5 i na usg genetycznym nie słyszałam lamentów odnośnie niedowagi. W pierwszej ciąży ważyłam podobnie i żyję.
Na genetycznym sie wazyłam i nie mogl przepisać bo nie widział ksiazeczki, sam dodał 2kg tylko nie rozumiem dlaczego tak to tuszują i czy ma to znaczenie. JA TEZ NIE UMIERAM z powodu wagi;-) -
Witam i ja po świetach.W Wielką Sobotę kiepsko sie czułam, mysle ze z przepracowania.. Pozatym super,objawy pouciekały i czuję się dobrze aż się martwię czy jest wszystko ok..A wizyta dopiero w piątek.
Czekam na wiadomości dzisiejszych Waszych wizyt.. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny już po wizycie! Maluszek straszliwie brykał i bardzo nie chciał być zmierzony :)Usg trwało długo, było przez brzuszek, byłam przekonana, że jednak będzie dowcipnie
ale tak się trochę zdziwiłam, bo jednak nacisk głowicy trochę boli.
Ale do rzeczy, serduszko bije 150 uderzeń na minutę. CRL 6,5 cm a przezierność 1,6mm ryzyka wyszły w porządku, robiłam też pappa i nie zepsuło wyników
niestety kości nosowej i przepływu w jakiejś żyłce nie dało rady sprawdzić, bo dzieciaczek nie chciał się obrócić.
Niestety nie dostałam zdjęć żadnych,ale na najbliższy miesiąc musi mi wystarczyć to co zapamiętałam
Ze spokojem wchodzę w drugi trymestr
co do wagi to dzisiaj ważyłam 55,5 kg, trzy tygodnie temu 55,1, więc nie przybrałam aż tak dużo, od początku ciąży przytyłam w sumie 2 kg, nie jest źle
trzymam kciuki za resztę dziewczynMMM2016, Moko, Blu, walleriana, Rutelka, kkkaaarrr, Dea28, Visenna, Asia_08 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Dziewczyny już po wizycie! Maluszek straszliwie brykał i bardzo nie chciał być zmierzony :)Usg trwało długo, było przez brzuszek, byłam przekonana, że jednak będzie dowcipnie
Ale do rzeczy, serduszko bije 150 uderzeń na minutę. CRL 6,5 cm a przezierność 1,6mm ryzyka wyszły w porządku, robiłam też pappa i nie zepsuło wyników
niestety kości nosowej i przepływu w jakiejś żyłce nie dało rady sprawdzić, bo dzieciaczek nie chciał się obrócić.
Niestety nie dostałam zdjęć żadnych,ale na najbliższy miesiąc musi mi wystarczyć to co zapamiętałam
co do wagi to dzisiaj ważyłam 55,5 kg, trzy tygodnie temu 55,1, więc nie przybrałam aż tak dużo, od początku ciąży przytyłam w sumie 2 kg, nie jest źle
trzymam kciuki za resztę dziewczyn
Cieszę się z dobrych wiadomości
Najważniejsze, że Dziecko rośnie zdrowo
Trochę szkoda braku zdjęć ale może przy innej wizycie usg uda Ci się dostać "pamiątkę"
Wspomnienia zostaną...na bardzo długo
-
szynszyl wrote:Dziewczyny już po wizycie! Maluszek straszliwie brykał i bardzo nie chciał być zmierzony :)Usg trwało długo, było przez brzuszek, byłam przekonana, że jednak będzie dowcipnie
trzymam kciuki za resztę dziewczyngratuluję i cieszę się razem z Tobą
Dziewczyny, co do wagi to u mnie też dziwnie. Ważę mniej niż przed ciążą i teraz przez święta też nic nie przybyło, a nawet ubyło od zeszlego tygodnia... czyżby Kropek aż tyle jadł? -
Szynszyl gratulacje
no to masz już spokój wewnętrzny
Az mnie zainteresowałyście tą wagą po świętach i sprawdziłam, chociaż raczej ważę się rano co by było bardziej optymistyczniei jest tyle samo całe 57 kg, czyli rano może troszkę mniej. Fajnie, w pierwszej ciąży juz bankowo miałam więcej na plusie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam nowe dziewczyny, dawno mnie nie było bo śpie 23 z 24 godzin a godzine jem
a tu jeszcze przygotowania do ślubu, ale super że coniektóre z Was się o mnie martwią zwłaszcza anulka
ja na ostatnim ważeniu miałam 1,6kg na plusie przez miesiąc
anulka jabłka Jonagoldy wcinam kilogramami
Kasia u mnie na razie spokój, jeden stanik za ciasny reszta w miare, ale pewnie cycorki jeszcze urosną a też mam niemałe bo 85 E
Jadę 1 kwietnia do chrzestnej na imieniny przy okazji prosimy na ślub i od razu powiemy o ciążya z nią mieszka moja kochana babcia ma 91 lat. Pije ile moge ale ostatnio wchodzi mi tylko naturalny sok z jabłek. Muszę spróbować pić więcej wody. Kawę odstawiłam czasem piję cieniutką słabą rozpuszczalną z mlekiem. anett96 świetna jest biała herbata z Liptona z maliną
czerwonej też pije w miare sporo
też nie farbuje włosów choć by się przydało bo mega siwa jestem
ale wytrzymam już do maja i zafarbuje sobie przed ślubem, szkoda,że mój Tatuś nie dożył kolejnych wnuków
strasznie lubił dzieci a dzieci lubiały jego
Amc ja też kiedyś chorowałam na pałeczkę ropy błękitnej i do tej pory nie wiem skąd to się wzięło.
walleriana mnie właśnie od paru dni też boli kość ogonowa
LillaMy fajny duży dzidziol, no i oczywiste że Cie nie wyrzucimy
Zetzet śliczne dzidziole, i są takie jak moje więc też liczymy na parke a najbardziej na to aby dzidziolki były zdrowe
Asia_08 ja też jak aplikowałam lutke dopochwowo to myślałam, że szyjka jest nisko i miękka a gin ostatnio mi mówił, że zmienia położenie w ciągu dnia i z moją szyjką było wszystko ok była wysoko, zamknięta i długość kanału około 45mm
marti śliczny dzidziuś a to kółko koło niego to pewnie ciałko żółte.
Blu u mnie narzeczony jak obiecał tak bez słowa dyskusji wymył okna w całym domu
NiecierpliwaKarolina a ja jak lubiałam wątróbke tak teraz mnie od niej odrzuciłośliczny dzidziolek u Ciebie
Rutelka ja już skończyłam z dentystą. Miałam do zrobienia dwie plomby, ale brałam bez znieczulenia ale jak pytałam gina normalnie można stosować znieczulenie w ciąży. Kochana jak Cie boli brzuch weś nospe lub ja mam od gina drotafemme forte. Mówił że pomoże zwłaszcza mi przy bliźniakach. Wczoraj wzięłam bo myślałam że zwariuje tak mnie brzuch kłuł. a brzuch boli bo się wszystko rozciąga. gdzieś czytałam że macica kobiety może się rozciągnąć nawet 500 razy. Rutelko przełamiesz się do rooibosa na pewno. Mi też na początku nie smakował.
Justysia moja mama, siostra i brat dowiedzieli sie zaraz w 5 tyg bo miałam imieniny i były pytania czemu nie pije więc im powiedziałam.
sarcia123 wizytuje razem z Tobą
Madziuszka gratuluje
kawola świetny pendrivetaki na halloowen
:D
Jola to wizytujemy razem
Blu, Rutelka, Madziuszka lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Hej Dziewczyny podvzytywalam Was trochę przez świeta. Ciesze się ogromnie że prenatalne tak pięknie u Nas wychodzą. Dzisiaj i ja mam wizytę - prenatalne o 16. Denerwuje się okropnie. Odezwę się dzisiaj po...
Czekam na info... Domyślam się, jak Ci się dzisiaj dzień dłuży do tej 16.00
Trzymam kciuki
-
trzymam kciuki za resztę dziewczyn -
Hej!!
Miałam dziś prenatalne! Wszystko jest dobrze! Pochwalę się Wam sesją zdjęciową mojego dzieciątka!
To ja:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8b2ae316c0.jpg
Tu przybijam Wam piątkę! :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d910d593729.jpg
A tu.. moja kobiecość !! :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a99100903551.jpg
Pozdrawiam!Blu, Jola1985, Asia_08, EwelinaaKa, NiecierpliwaKarolina, Madziuszka, kasiaa.., Ola_85, szynszyl, Visenna, midnight, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny