Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o wózek na trudny teren to polecam bebecar stylo at. Duże pompowane koła, skrętna cała przednia os z możliwością blokady) duża gondola synek miał chyba prawie 7 miesięcy jak przesiadł sie w spacerówkę, w gondoli podnoszony zagłówek, w miarę łatwo sie składa. Jest to duży i ciężki wózek ale sprawdza sie w każdym terenie, po dużym śniegu, błocie czy piasku jedzie bez problemu.
-
Melduje się po wizycie:) okazało sie ze u nas córeczka
nastawialiśmy się inaczej ale to juz nie wazne. mała zdrowa jak rybka. Ma 12cm i całe 140g
łożysko na przedniej ścianie także chyba nie prędko poczujemy ruchy.
Visenna, NiecierpliwaKarolina, Blu, aneta93, Anoolka, Asia_08, Amc, MMM2016, Limerikowo, Rutelka, szynszyl, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jesteście w większości bardziej doświadczone, więc pytam. Boli mnie pachwina lewa. Dość mocno. Ból promieniuje na udo i dość ciężko mi się chodzi. Do tego boli podbrzusze (jakby twardnieje) i krzyż razem z kością ogonową.
Internety piszą, że to niebezpieczne objawy.
Mam panikować i lecieć do lekarza czy tak ma być? -
nick nieaktualnyDaryjka0807 wrote:Melduje się po wizycie:) okazało sie ze u nas córeczka
nastawialiśmy się inaczej ale to juz nie wazne. mała zdrowa jak rybka. Ma 12cm i całe 140g
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, jesteście w większości bardziej doświadczone, więc pytam. Boli mnie pachwina lewa. Dość mocno. Ból promieniuje na udo i dość ciężko mi się chodzi. Do tego boli podbrzusze (jakby twardnieje) i krzyż razem z kością ogonową.
Mam panikować i lecieć do lekarza czy tak ma być?
Karolina przeszły Ci te bóle? Czy wybrałaś się do lekarza? Czasem na wieczór tez mam taki ból właśnie jak trochę za dużo noszę małą. Wydaje mi się że w pachwinach to normalne, bo wszystko się rozszerza, gorzej tez krzyż.
Sylwusia100 u mnie też jest nisko łożysko, lekarka mówiła, że spokojnie ono się podniesie. W 1 ciąży tez tak miałam. Żadnych plamień itd, nie musiałam się oszczędzać.
Daryjka gratuluję córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:33
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, jesteście w większości bardziej doświadczone, więc pytam. Boli mnie pachwina lewa. Dość mocno. Ból promieniuje na udo i dość ciężko mi się chodzi. Do tego boli podbrzusze (jakby twardnieje) i krzyż razem z kością ogonową.
Ból pachwin jest chyba normalny, ja bym wzięła nospe na ten ból brzucha a jak nie minie to zawsze lepiej sprawdzić to u lekarza
Mnie bolą wszystkie kości miednicy a szczególnie boli przy samej pochwie ale lekarz mowi ze tak moze być i to normalne -
-
Sylwusia100 wrote:Dziewczyny czy której z Was wyszło na usg ze ma łożysko położone nisko?
A skąd tyle o tym wiem? Bo w pierwszej ciąży w 24 tygodniu miałam brzeżnie przodujące i się dużo naczytałam, lekarz mimo to dawał mi jeszcze nadzieje, że się podniesie, bo w 24 było lepiej niż w 20. No i podnieść chyba się musiało, bo w 26+1 urodziłam naturalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:56
-
Mam panikować i lecieć do lekarza czy tak ma być? -
Daryjka0807 wrote:Melduje się po wizycie:) okazało sie ze u nas córeczka
Gratulujęi dziewczynka
Super bo u nas to wysyp chłopców
-
I jak dzisiaj? Coś sie poprawiło? Konsultowałaś sprawę z lekarzem czy przeszło?
-
Rutelka wrote:Ola to weź 1 tabletkę na razie, tak do 37,5 to może być normalnie... więc może o ten 1 stopień obniży się po 1 tabletce...
a co chora jesteś? w sensie grypa jakaś czy coś? -
adrenalina wrote:Dzis mnie boli. Tak na dole jakby przy wzgórku łonowym. I czuje jakbym do końca nie mogła sie wysikac
wypiłam sok 100% żurawiny moze przejdzie do jutra.
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Sylwusia,jesteśmy na tym samym etapie ciąży,różnimy s tylko 1 dniem:)Mnie w zeszłym tyg na wizycie doktorowa powiedziała ze moja kosmówka jest nisko i pokrywa cale ujście wew,ale tylko tyle nie kazała się martwic,ani leżeć ani nic,mówiła tylko,że mogę krwawić i wtedy mam tylko odstawić Acard,ale na szczęście nic się złego nie dzieje.Ja jestem cały czas na zwolnieniu więc staram się spacerować,ale tez bardzo dużo odpoczywam,nie ganiam z odkurzaczem i mopem ale jakieś nie duże zadania wykonam.Ja mam wizytę dopiero w połowie maja i liczę bardzo,że się podniesie.
Także nic s nie martw to jest wcześnie i na pewno nam się podniesie.
Pozdrawiam