X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja jade na 6 dopegytach i 2 isoptinach teraz, cis w gornych granicach normy lub niskie w ciagu dnia az mi slabo i musze polec, nie wiem od czego to zalezy

Przed ciążą też miałaś nadciśnienie?
    Ja biorę tabletki od 6 lat.

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wózek na trudny teren to polecam bebecar stylo at. Duże pompowane koła, skrętna cała przednia os z możliwością blokady) duża gondola synek miał chyba prawie 7 miesięcy jak przesiadł sie w spacerówkę, w gondoli podnoszony zagłówek, w miarę łatwo sie składa. Jest to duży i ciężki wózek ale sprawdza sie w każdym terenie, po dużym śniegu, błocie czy piasku jedzie bez problemu.

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie:) okazało sie ze u nas córeczka :) nastawialiśmy się inaczej ale to juz nie wazne. mała zdrowa jak rybka. Ma 12cm i całe 140g :) łożysko na przedniej ścianie także chyba nie prędko poczujemy ruchy. :)

Visenna, NiecierpliwaKarolina, Blu, aneta93, Anoolka, Asia_08, Amc, MMM2016, Limerikowo, Rutelka, szynszyl, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście w większości bardziej doświadczone, więc pytam. Boli mnie pachwina lewa. Dość mocno. Ból promieniuje na udo i dość ciężko mi się chodzi. Do tego boli podbrzusze (jakby twardnieje) i krzyż razem z kością ogonową.
    Internety piszą, że to niebezpieczne objawy.
    Mam panikować i lecieć do lekarza czy tak ma być?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Melduje się po wizycie:) okazało sie ze u nas córeczka :) nastawialiśmy się inaczej ale to juz nie wazne. mała zdrowa jak rybka. Ma 12cm i całe 140g :) łożysko na przedniej ścianie także chyba nie prędko poczujemy ruchy. :)
    Gratulacje, dokladnie najwazniejsze zdrowie:-D

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kalendarzyku belly jest wpisane, że już moge poczuć ruchy :) mam łożysko na tylnej ścianie i jestem szczupla 52 przy 166 ale siedze i siedzę i nic nie czuję:D czekam cierpliwie

Blu, Asia_08 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, jesteście w większości bardziej doświadczone, więc pytam. Boli mnie pachwina lewa. Dość mocno. Ból promieniuje na udo i dość ciężko mi się chodzi. Do tego boli podbrzusze (jakby twardnieje) i krzyż razem z kością ogonową.

Karolina przeszły Ci te bóle? Czy wybrałaś się do lekarza? Czasem na wieczór tez mam taki ból właśnie jak trochę za dużo noszę małą. Wydaje mi się że w pachwinach to normalne, bo wszystko się rozszerza, gorzej tez krzyż.

Sylwusia100 u mnie też jest nisko łożysko, lekarka mówiła, że spokojnie ono się podniesie. W 1 ciąży tez tak miałam. Żadnych plamień itd, nie musiałam się oszczędzać.

Daryjka gratuluję córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:33

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ból pachwin jest chyba normalny, ja bym wzięła nospe na ten ból brzucha a jak nie minie to zawsze lepiej sprawdzić to u lekarza

Mnie bolą wszystkie kości miednicy a szczególnie boli przy samej pochwie ale lekarz mowi ze tak moze być i to normalne

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem panikara więc pewnie bym pojechała :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu moje lekarka powiedziała ze powinno się podnieść ale ja się trochę wystraszylam.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy której z Was wyszło na usg ze ma łożysko położone nisko?
    Na tym etapie ciąży, co my teraz jesteśmy nisko położone łożysko jeszcze niczego nie zwiastuje, bo macica będzie się jeszcze rozrastać a wraz z nią łożysko przesuwać. Położenie łożyska zaczyna się obserwować ok 20 tygodnia i jeśli jest przodujące (czyli zakrywa całkiem lub jest brzegiem przy ujściu szyjki) to wtedy zaczyna się je uważnie obserwować, zaleca oszczędniejszy tryb życia itd. itp. Do ok 25-26 tygodnia łożysko może się jeszcze podnieść (choć można w necie wyczytać, że nawet do 30), po tym czasie jak jest przodujące to już raczej zostanie. Łożysko przodujące (brzeżnie) jest wskazaniem do CC i stanowi komplikację ciąży. Pod wpływem nacisku dziecka może dochodzić do krwawień/plamień, a w tych najgorszych przypadkach nawet do przedwczesnego odklejania łożyska. Na szczęście łożysko przodujące to przypadłość w jedynie kilku procentach ciąż, w kolejnych ciążąch rośnie, ale chyba nie przekracza 5%.

A skąd tyle o tym wiem? Bo w pierwszej ciąży w 24 tygodniu miałam brzeżnie przodujące i się dużo naczytałam, lekarz mimo to dawał mi jeszcze nadzieje, że się podniesie, bo w 24 było lepiej niż w 20. No i podnieść chyba się musiało, bo w 26+1 urodziłam naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:56

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogą być rozciągające się więzadła macicy, ale jak się niepokoisz to skonsultuj z lekarzem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:

Gratuluję :):) i dziewczynka ;) Super bo u nas to wysyp chłopców ;)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr dziękuję. To się uspokoilam troche. Spokojnie czekam do następnego usg.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

I jak dzisiaj? Coś sie poprawiło? Konsultowałaś sprawę z lekarzem czy przeszło?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mnie boli. Tak na dole jakby przy wzgórku łonowym. I czuje jakbym do końca nie mogła sie wysikac :/ wypiłam sok 100% żurawiny moze przejdzie do jutra.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ola to weź 1 tabletkę na razie, tak do 37,5 to może być normalnie... więc może o ten 1 stopień obniży się po 1 tabletce...
    a co chora jesteś? w sensie grypa jakaś czy coś?
    mam bol migdałow kupilam w aptece Tantum Verde i moge wziasc paracetamol 4*1 na dobe pani w aptece powiedziala,

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dzis mnie boli. Tak na dole jakby przy wzgórku łonowym. I czuje jakbym do końca nie mogła sie wysikac :/ wypiłam sok 100% żurawiny moze przejdzie do jutra.
    a moze kamyczek?ja mam problem z kamica i wlasnie takie mam uczucie jak kamien schodzi.

adrenalina lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia,jesteśmy na tym samym etapie ciąży,różnimy s tylko 1 dniem:)Mnie w zeszłym tyg na wizycie doktorowa powiedziała ze moja kosmówka jest nisko i pokrywa cale ujście wew,ale tylko tyle nie kazała się martwic,ani leżeć ani nic,mówiła tylko,że mogę krwawić i wtedy mam tylko odstawić Acard,ale na szczęście nic się złego nie dzieje.Ja jestem cały czas na zwolnieniu więc staram się spacerować,ale tez bardzo dużo odpoczywam,nie ganiam z odkurzaczem i mopem ale jakieś nie duże zadania wykonam.Ja mam wizytę dopiero w połowie maja i liczę bardzo,że się podniesie.
    Także nic s nie martw to jest wcześnie i na pewno nam się podniesie.
    Pozdrawiam

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 jest taka firma Prenatal,która ma tabletki na grypę dla kobiet w ciąży,jest tam bezpieczny skład dla Twojego maleństwa (tak przynajmniej piszą),kiedyś byłam na takim spotkaniu dla przyszłych mam i o tym mówili.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ