Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jakie ja mam ataki na słodycze......nie poznaje siebie:)
kkkaaarrr napisałaś piękne słowa:)BRAWO:)i dziękujemy:)powinniśmy sobie je czytac jak znowu zaczniemy panikować
Jeśli chodziło wózek to jeszcze nie zaczęłam czytać na ten temat.Ale myślę,że Pumpkin ma racje może warto pojechać do sklepu i po prostu pojeździć
Na razie jestem na etapie szukania odpowiedniego materaca do łóżeczka i im bardziej czytam w necie tym sie okazuje,że każdy nie jest idealny i ma wady;/Wiec chyba kupimy kokosowo-gryczany, ale zastanawiałam się tez nad lateksowym.
A w ogóle od wczoraj czuje ucisk po lewej stronie brzucha,to nie boli,ale zabrzmi to dziwnie czuje tak jakby mi coś tam po tej lewej stronie przeszkadzało (tylko nie pomyślcie ,że maluszek mi przeszkadza,to tylko porównanie) i swędziało,jestem w 15 tyg,nie wiem czy taki maluszek może już jakoś tak się ułożyć,żeby uciskać?kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Fajnie czytać wpisy o wózkach i pierdolach wyprawkowych.
luiza gratuluję podjęcia tak ważnej decyzji. Super. A łóżeczko piękne. Ja mam 120 na 60 bo wiedziałam że będziemy się decydować szybko na 2 dziecko i chciałam Lili kupić później normalne łóżko. Większe.
Ja brałam tabletki od 15 Rz do 25 i od pierwszej ciąży tzn pomiędzy ciazami Noe brałam tabletek.
Zaszła w ciążę każda w pierwszym cyklu starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:08
lu.iza lubi tę wiadomość
-
Ja brałam tabletki kilka lat na pozorne wyregulowanie PCO. Odstawiłam na 9 miesięcy przed planowanym startem starań i udało sie w czwartym cyklu starań, przy czym miałam problemy z owulacja- musieliśmy sie wspomóc CLO, które działało kiepsko na mnie. Pomogła Femara za pierwszym razem
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny które znają już płeć. Myslalyscie już nad imieniem?
Ka nie mogę się zdecydować. Myślałam nad Borysem, Oliwierem, Tymonem - chociaż sama Noe wiem...
Tymonśliczne! Bardzo bym chciała, ale mąż się nie zgadza.
A płci nie znam -
Ktoś tu wczoraj wspominał o młodej kapuście i w ten sposób zamiast odpoczywać właśnie odeszłam od garów, ale na samą myśl o jutrzejszym obiedzie mam ślinotok
Karolina współczuję tego bolącego krzyża. A może wizyta u kręgarza by pomogła?
Tabletki tez brałam i później starałam się rok. Kiedyś powiem mojej córce żeby wybrała sobie jakiś inny sposób antykoncepcjia czemu pytasz Beattkie?
A co do imion to bardzo wiele mi się podobai Borys i Tymon też
ale chyba wybierzemy coś popularniejszego np Szymon, Wojtek albo Bartek.
-
U nas jeśli płeć sie potwierdzi bedzie Filip. Oglądając dzisiaj łóżeczko rozmawiałam wlasnie z panią o materacach bo tez nie daje mi to spokoju. Powiedziałam ze myslalam o lateksowym bo jednak dziecko duzo bedzie czasu spędzać w łóżeczku (wiem i tak bedzie spało z nami a nie u siebie haha)
a jednak w sztucznym sie żadne roztocza ani nic nie mnożą, Pani powiedziała ze jeszcze nigdy nie sprzedała lateksowej, ma dwu letniego synka, ktory śpi na gryczanym, sa bardzo zadowoleni, mały nie ma zadnych alergii. Mówiła ze nie ma co trzymać dziecka sterylnie tylko ona woli naturalnie. Ja tez stawiam na naturalne rzeczy ale jakos lateksowy nie wiem dlaczego bardxiej do mnie przemawia
-
Blu wrote:Ktoś tu wczoraj wspominał o młodej kapuście i w ten sposób zamiast odpoczywać właśnie odeszłam od garów, ale na samą myśl o jutrzejszym obiedzie mam ślinotok
Karolina współczuję tego bolącego krzyża. A może wizyta u kręgarza by pomogła?
Tabletki tez brałam i później starałam się rok. Kiedyś powiem mojej córce żeby wybrała sobie jakiś inny sposób antykoncepcjia czemu pytasz Beattkie?
A co do imion to bardzo wiele mi się podobai Borys i Tymon też
ale chyba wybierzemy coś popularniejszego np Szymon, Wojtek albo Bartek.
Bartek też mi się podobaale w wersji Bartosz.
Poczekam jeszcze ze dwa dni i najwyżej będę biegać po lekarzach. Póki co zatrudniłam męża jako masażystęmuszę pochwalić, że znosi to dzielnie.
Ja jutro gołąbki z młodej kapusty mam w planach -
Jak wybieraliśmy lozeczko to ja byłam na 100% przekonana ze mała nie będzie spać z nami, bo bardzo się bałam żeby nie zrobić jej krzywdy. I faktycznie tylko kilka razy nad ranem brałam ją do nas do łóżka, a tak to spala sobie zaraz obok, bo kupiliśmy łóżeczko z otwieranym bokiem. Może komuś się przyda taki patent
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:45
Visenna, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja od dwóch dni mam problem z kręgosłupem i promieniuje mi na nogę jakby ktoś mi prądy fundowal raz na kilkanaście kroków. Jeżeli to się utrzyma przez kilka dni to muszę pomyśleć o jakiejś fizjoterapii.
Luiza dosyć dużo walkowalysmy z dziewczynami na lutowkach temat materacy dla dzieci i dosyć dużo czytałam i grypa, kokos nie pamiętam dlaczego ale marnie wypadaly. Ja zdecydowałam się na lateksowy.lu.iza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:Czy któraś z Was ma może problem z cerą? Mi na brodzie co chwila wyskakują podskórne krosty... Traktuje je pastą do zębów, ale to tak średnio pomaga, może któraś zna lepszy sposób?
Ja mam bardzo duzy, kazdy dzien o 1 pryszcz wiecej, skóra na twarzy sypie sie i mam czerwone plamy:| mecze sie z tym okrutnie -
nick nieaktualnyPytam dziewczyny o antykoncepcje ponieważ moja siostra i kolezanka i druga kolezanka i 3 kolezanka po odstawieniu tabletek maja/miały problem z zajesciem w ciaze, a ja ich nigdy nie brała i nie miałam takich trudnosci. Wszystkie maja rozregulowane cykle. Natomiast co do nasienia to moj chłop pije, pali, ma stresujaca prace itd. Natomiast to nie było przeszkodą.
Ja uwazam tabletki za straszne swinstwo i zwalam na nie wine i nie wiem czy słusznie...
Szkoda mi mojej starszej siostry:-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:05
-
Beattkie, aneta93, a może to od jakiegoś kosmetyku albo czegoś do jedzenia. Mi tak wyskakują po cytrusach na brodzie, policzkach i skroniach i nic do smarowania na to nie pomagało, przestałam jeść niektóre owoce i po problemie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:06