X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko, szczegolnie do tych, ktore miały problemy z utrzymaniem ciazy czy zajsciem w ciaze: stosowałyscie wczesniej antykoncepcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:19

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie ja mam ataki na słodycze......nie poznaje siebie:)

kkkaaarrr napisałaś piękne słowa:)BRAWO:)i dziękujemy:)powinniśmy sobie je czytac jak znowu zaczniemy panikować:)

Jeśli chodziło wózek to jeszcze nie zaczęłam czytać na ten temat.Ale myślę,że Pumpkin ma racje może warto pojechać do sklepu i po prostu pojeździć:)

Na razie jestem na etapie szukania odpowiedniego materaca do łóżeczka i im bardziej czytam w necie tym sie okazuje,że każdy nie jest idealny i ma wady;/Wiec chyba kupimy kokosowo-gryczany, ale zastanawiałam się tez nad lateksowym.

A w ogóle od wczoraj czuje ucisk po lewej stronie brzucha,to nie boli,ale zabrzmi to dziwnie czuje tak jakby mi coś tam po tej lewej stronie przeszkadzało (tylko nie pomyślcie ,że maluszek mi przeszkadza,to tylko porównanie) i swędziało,jestem w 15 tyg,nie wiem czy taki maluszek może już jakoś tak się ułożyć,żeby uciskać?

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanko, szczegolnie do tych, ktore miały problemy z utrzymaniem ciazy czy zajsciem w ciaze: stosowałyscie wczesniej antykoncepcje?

Ja stosowałam. Zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie ja stosowałam tabletki i po ich odstawieniu nie miesiączkowałam 9 miesięcy,i nabawiłam się niedoczynności tarczycy. Staraliśmy się 2,5 roku i jesteśmy po IVF.

Ale najważniejsze,że się udało:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam tabletki bardzo dlugo. Po odstawieniu mialam normalne cykle. Staralismy sie trzy lata, ale to nie tabletki zawinily a slabe nasienie. Jestesmy po IVF, udalo sie za pierwszym razem:)

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również stosowałam. Przed pierwszą ciąża trzy lata i udało się w trzecim cyklu po odstawieniu. Przed drugą ciąża 8 lat i staraliśmy się trzy lata po odstawieniu, ale to z powodu słabego nasienia, całe szczęście udało się bez wspomagania.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma może problem z cerą? Mi na brodzie co chwila wyskakują podskórne krosty... Traktuje je pastą do zębów, ale to tak średnio pomaga, może któraś zna lepszy sposób? :)

Beattkie lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosowalam nigdy tabletek i udalo nam sie za pierwszym razem, wiec dopoki bedziemy planowac powiekszac rodzine nie zamierzam sie tabletkami faszerowac, tak na wszelki wypadek. :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie czytać wpisy o wózkach i pierdolach wyprawkowych.

luiza gratuluję podjęcia tak ważnej decyzji. Super. A łóżeczko piękne. Ja mam 120 na 60 bo wiedziałam że będziemy się decydować szybko na 2 dziecko i chciałam Lili kupić później normalne łóżko. Większe.

Ja brałam tabletki od 15 Rz do 25 i od pierwszej ciąży tzn pomiędzy ciazami Noe brałam tabletek.
    Zaszła w ciążę każda w pierwszym cyklu starań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:08

lu.iza lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tabletki kilka lat na pozorne wyregulowanie PCO. Odstawiłam na 9 miesięcy przed planowanym startem starań i udało sie w czwartym cyklu starań, przy czym miałam problemy z owulacja- musieliśmy sie wspomóc CLO, które działało kiepsko na mnie. Pomogła Femara za pierwszym razem :)

uwo93e3kacedpezy.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które znają już płeć. Myslalyscie już nad imieniem?

Ka nie mogę się zdecydować. Myślałam nad Borysem, Oliwierem, Tymonem - chociaż sama Noe wiem...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny które znają już płeć. Myslalyscie już nad imieniem?

Ka nie mogę się zdecydować. Myślałam nad Borysem, Oliwierem, Tymonem - chociaż sama Noe wiem...

Tymon <3 śliczne! Bardzo bym chciała, ale mąż się nie zgadza.
    A płci nie znam :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu wczoraj wspominał o młodej kapuście i w ten sposób zamiast odpoczywać właśnie odeszłam od garów, ale na samą myśl o jutrzejszym obiedzie mam ślinotok :P

Karolina współczuję tego bolącego krzyża. A może wizyta u kręgarza by pomogła?

Tabletki tez brałam i później starałam się rok. Kiedyś powiem mojej córce żeby wybrała sobie jakiś inny sposób antykoncepcji :/ a czemu pytasz Beattkie?

A co do imion to bardzo wiele mi się podoba :) i Borys i Tymon też :) ale chyba wybierzemy coś popularniejszego np Szymon, Wojtek albo Bartek.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli płeć sie potwierdzi bedzie Filip. Oglądając dzisiaj łóżeczko rozmawiałam wlasnie z panią o materacach bo tez nie daje mi to spokoju. Powiedziałam ze myslalam o lateksowym bo jednak dziecko duzo bedzie czasu spędzać w łóżeczku (wiem i tak bedzie spało z nami a nie u siebie haha) :) a jednak w sztucznym sie żadne roztocza ani nic nie mnożą, Pani powiedziała ze jeszcze nigdy nie sprzedała lateksowej, ma dwu letniego synka, ktory śpi na gryczanym, sa bardzo zadowoleni, mały nie ma zadnych alergii. Mówiła ze nie ma co trzymać dziecka sterylnie tylko ona woli naturalnie. Ja tez stawiam na naturalne rzeczy ale jakos lateksowy nie wiem dlaczego bardxiej do mnie przemawia

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ktoś tu wczoraj wspominał o młodej kapuście i w ten sposób zamiast odpoczywać właśnie odeszłam od garów, ale na samą myśl o jutrzejszym obiedzie mam ślinotok :P

Karolina współczuję tego bolącego krzyża. A może wizyta u kręgarza by pomogła?

Tabletki tez brałam i później starałam się rok. Kiedyś powiem mojej córce żeby wybrała sobie jakiś inny sposób antykoncepcji :/ a czemu pytasz Beattkie?

A co do imion to bardzo wiele mi się podoba :) i Borys i Tymon też :) ale chyba wybierzemy coś popularniejszego np Szymon, Wojtek albo Bartek.

Bartek też mi się podoba :-) ale w wersji Bartosz.

Poczekam jeszcze ze dwa dni i najwyżej będę biegać po lekarzach. Póki co zatrudniłam męża jako masażystę :-P muszę pochwalić, że znosi to dzielnie.

Ja jutro gołąbki z młodej kapusty mam w planach :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wybieraliśmy lozeczko to ja byłam na 100% przekonana ze mała nie będzie spać z nami, bo bardzo się bałam żeby nie zrobić jej krzywdy. I faktycznie tylko kilka razy nad ranem brałam ją do nas do łóżka, a tak to spala sobie zaraz obok, bo kupiliśmy łóżeczko z otwieranym bokiem. Może komuś się przyda taki patent

4j6cm11iedwh_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:45

Visenna, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni mam problem z kręgosłupem i promieniuje mi na nogę jakby ktoś mi prądy fundowal raz na kilkanaście kroków. Jeżeli to się utrzyma przez kilka dni to muszę pomyśleć o jakiejś fizjoterapii.

Luiza dosyć dużo walkowalysmy z dziewczynami na lutowkach temat materacy dla dzieci i dosyć dużo czytałam i grypa, kokos nie pamiętam dlaczego ale marnie wypadaly. Ja zdecydowałam się na lateksowy.

lu.iza lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Czy któraś z Was ma może problem z cerą? Mi na brodzie co chwila wyskakują podskórne krosty... Traktuje je pastą do zębów, ale to tak średnio pomaga, może któraś zna lepszy sposób? :)

Ja mam bardzo duzy, kazdy dzien o 1 pryszcz wiecej, skóra na twarzy sypie sie i mam czerwone plamy:| mecze sie z tym okrutnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam dziewczyny o antykoncepcje ponieważ moja siostra i kolezanka i druga kolezanka i 3 kolezanka po odstawieniu tabletek maja/miały problem z zajesciem w ciaze, a ja ich nigdy nie brała i nie miałam takich trudnosci. Wszystkie maja rozregulowane cykle. Natomiast co do nasienia to moj chłop pije, pali, ma stresujaca prace itd. Natomiast to nie było przeszkodą.

Ja uwazam tabletki za straszne swinstwo i zwalam na nie wine i nie wiem czy słusznie...
    Szkoda mi mojej starszej siostry:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:05

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, aneta93, a może to od jakiegoś kosmetyku albo czegoś do jedzenia. Mi tak wyskakują po cytrusach na brodzie, policzkach i skroniach i nic do smarowania na to nie pomagało, przestałam jeść niektóre owoce i po problemie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:06

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ