Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
ale się rozpisałyście, ja się cieszę urlopem, ale co chwila coś robimy i odpoczywam od komputera
co do obaw o ciążę to ja ogólnie staram się być dobrej myśli, widzę, że brzuszek rośnie i bardzo się cieszę. oczywiście wizyta u lekarza starcza mi tylko na kilka dni błogiego spokoju, a potem znowu odliczamchcę, żeby było dobrze, dopóki lekarz ni nie powie, że coś jest nie tak to nie czytam o żadnych możliwych komplikacjach. Wszyscy czekają na szkraba małego i nie wiem dlaczego miałoby go nie być
kkkaaarrr super, że potrafisz zachować taki optymizm!
co do tabletek to ja też je brałam, rzekomo na wyregulowanie cyklu, jakoś wtedy nie przejmowałam się, że lekarz nie próbował znaleźć przyczyny. a dopiero jak nie szło z zajściem w ciążę, to się okazało, że to pcosja nie wiem jak to jest z tymi tabletkami, bo jednak czasami kobiety biorą je latami i wszystko jest dobrze, przestają i od razu ciąża, a pewnie jest trochę tak, że jeśli się miało problemy wcześniej to one nie ustępują po tabletkach a wtedy najlepiej szukać w nich przyczyny.
co do cery to u mnie totalna huśtawka kilka dni ok i potem wysypale myślę, że to głównie od cukru(bo podjadam słodycze) no i trochę jednak hormonki, bo wcześniej tez miałam problemy.
co do imion to póki co myślałam na d Hania i Stasiem
kkkaaarrr, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam na usg prenatalnym i jestem przeszczęśliwa! Dzidzia ma 7,34 cm, NT 1.3, kość nosowa obecna, wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Mam ochotę krzyczeć z radości
Dzidziuś spał podczas badania, miał skrzyżowane nóżki i chyba ssał kciuka. Zapytałam lekarza czy widzi coś między nóżkami i coś tam dyndało, ale gin stwierdził, że jeszcze za wcześnie żeby jednoznacznie określić. O dziwo, badanie miałam dopochwowo a nie przez brzuch. Aha, @Rutelka, możesz wpisać mi TP na 26.10
Dziś zaczynam II trymestr, mdłości mijają, ale ssanie w żołądku mam takie, że muszę jeść co 1,5 - 2 godziny, bo inaczej robi mi się słaboOd początku ciąży przytyłam jakieś 3-4 kg, mam nadzieję, że za parę miesięcy nie będę wyglądać jak wieloryb
Ja jeszcze nie myślałam nad wybieraniem wózków, łóżeczek i ubranek, cały czas gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że jest na to jeszcze za wcześnieChociaż to łóżeczko Pinio Moon od dawna mi się podoba i możliwie, że się na nie zdecydujemy
Co do imion, to też nie mamy ulubionych, jeśli będzie chłopczyk to mąż chciałby Stasia, ale mi to imię źle się kojarzyW ogóle odkąd jestem w ciąży mam problem z podejmowaniem decyzji i koncentracją. Też tak macie? Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...
@Blu, jak chcesz to mam fajne miejsce w krk gdzie zrobisz manicure hybrydowy za 30 zł
Pozdrawiam w ten słoneczny dzieńJest pięknie!
NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Ola_85, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Pytam dziewczyny o antykoncepcje ponieważ moja siostra i kolezanka i druga kolezanka i 3 kolezanka po odstawieniu tabletek maja/miały problem z zajesciem w ciaze, a ja ich nigdy nie brała i nie miałam takich trudnosci. Wszystkie maja rozregulowane cykle. Natomiast co do nasienia to moj chłop pije, pali, ma stresujaca prace itd. Natomiast to nie było przeszkodą.
Ja uwazam tabletki za straszne swinstwo i zwalam na nie wine i nie wiem czy słusznie...
Szkoda mi mojej starszej siostry:-(
Odnośnie antykoncepcji słyszałam o różnych przypadkach..jedne koleżanki zachodziły w ciążę od razu po odstawieniu tabletek a inne mialy problemy z zajściem w ciążę. Ja nigdy nie stosowałam antykoncepcji i jestem zadowolona. Zajście w poprzednią ciążę "utrudniała" tarczyca ale w kolejną udało się zajść bez problemu z pomocą samoobserwacjiRutelka lubi tę wiadomość
-
Musze sie z Wami skonsultować. Wczoraj i kilka dni wcześniej tez, po południu zaczęłam czuć w dole brzucha w sumie niw do końca ból ale taki dyskomfort ba ktory zwróciłam uwagę i położyłam sie do lozka. Jak położyłam rękę to była taka twardsza kulka po lekkim przyciśnięciu dłoni do brzucha. Myslalam ze to moze dziecko sie wypina i pcha ale mama mnie nastraszyla ze moze to byc obkurczająca macica albo jakies skurcze i ze mam to skonsultować z lekarzem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jest szansa ze to dziecko czy raczej cos złego?
-
nick nieaktualny
-
lu.iza wrote:Musze sie z Wami skonsultować. Wczoraj i kilka dni wcześniej tez, po południu zaczęłam czuć w dole brzucha w sumie niw do końca ból ale taki dyskomfort ba ktory zwróciłam uwagę i położyłam sie do lozka. Jak położyłam rękę to była taka twardsza kulka po lekkim przyciśnięciu dłoni do brzucha. Myslalam ze to moze dziecko sie wypina i pcha ale mama mnie nastraszyla ze moze to byc obkurczająca macica albo jakies skurcze i ze mam to skonsultować z lekarzem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jest szansa ze to dziecko czy raczej cos złego?
Ja miałam takie odczucie akurat podczas usg prenatalne go i lekarka powiedziała, że akurat mam skurcz macicy, doczekała chwile i badała dalej. Ale też czułam jakbym jeździła po twardej kuli w brzuchu. Może weź nospy i poczekaj co dalej?
Jutysia no ba!zaraz napisze na priv
-
nick nieaktualnyJa uwazam to za normalne Luiza. Wydaje mi sie, ze takie jest prawo natury i tyle.
Fakt, ze to stresuje, ale nie wirm czy lekarze moga pomoc jak na usg jest wszystko dobrze, a macica ma prawidłowe ulozenie? Ja Brałam przez miesiac 6 nosp dziennie i teraz juz na skurcze nie reaguje. Bywało gorzej. Nie widze krwi, nie powoduje skurcz zmian w sprawnosci fizycznej mojego brzucha ide dalej;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:18
-
nick nieaktualny
-
Daryjka to mówił lekarz, że jak jest łożysko na przedniej ścianie to później czuć ruchy czy jak to jest? jestem ciekawa bo też mam łożysko na przedniej ścianie.
Asia - Dawid piekne imie - mi się podoba jeszcze Krystian, Laura i Olga na co mój uparty przyszły mąż mówi nie!!już wiem, że będzie zgrzyt między nami jeśli chodzi o imie.
Ola życzę duuuuużo zdrowia!!!
-
U nas po rozmowie wczorajszej stanęło na Borysie lub Mikołaju...
Luiza ja pamiętam jak spanikowana leciałam na ip ok 20 tc w poprzedniej ciąży bo czułam coś twardego pod ręką. To było dziecko które reagowalo na dotyk. Ale jeżeli mówicie że to też mogą być skurcze to nie wiem nie chce źle Doradzić.
Mi wtedy na ip powiedzieli ze to bobas...
Czy Wam też jest zimno Wieczorami?
Niby w kalendarzu tygodnia mam napisane że zwiększa się ilość krwi w 16 tc umowę być mi ciepłej a ja od 20 chodzę i marzne. -
lu.iza wrote:Musze sie z Wami skonsultować. Wczoraj i kilka dni wcześniej tez, po południu zaczęłam czuć w dole brzucha w sumie niw do końca ból ale taki dyskomfort ba ktory zwróciłam uwagę i położyłam sie do lozka. Jak położyłam rękę to była taka twardsza kulka po lekkim przyciśnięciu dłoni do brzucha. Myslalam ze to moze dziecko sie wypina i pcha ale mama mnie nastraszyla ze moze to byc obkurczająca macica albo jakies skurcze i ze mam to skonsultować z lekarzem. Spotykałyście sie z czymś takim? Jest szansa ze to dziecko czy raczej cos złego?
lu.iza lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja tak mam. Wczoraj lekarz po zbadaniu mnie powiedział, że wszystko ok i to normalne.
Też tak mam. Czasem czuję nie ból, ale taki obolały brzuch - nie wiem jak to nazwać. Jakbym zakwasy miała, ale dość delikatnie. Lekarka mnie badała - wszystko ok. Mam brać magnez a w razie potrzeby nopsę. -
Dziewczyny wrzuciłam do bazy zdjęć usg, 16t4d, fotkę od tyłka strony mojego dziecka, 3tyg temu wydawało się że może być chłopak, teraz gin daje 80% na dziewczynę, a co wy myślicie??
Rutelka lubi tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualny
-
Noo właśnie porownywalam zdjęcia do zdjęć koleżanki bliźniaków i u nich wystawalo dużo więcej, tutaj tylko taka... Pipka
jednak jeszcze warg sromowych nie widać. Kurczę teraz jestem w kropce, najchętniej bym poszła na jeszcze jedno usg za tydz do innego gina, ale pewnie z NFZ dostanę polowkowe koło 22 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 13:58
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤