Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zrobiłam. Ale wydaje mi sie, ze lekarz mowił to w kontekscie bakterii tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powerglide wrote:
    Ciężarne bakterii mogą mieć więcej, tak samo mogą mieć stan zapalny - to prawda. Mam nadzieję tylko, że słyszałaś o raku szyjki macicy, który zdarza się też (całkiem często) w ciąży. A o wczesnych stadiach (czyli tych, które najłatwiej wyleczyć) może nas poinformować jedynie cytologia (wczesnych zmian nie widać "na oko" podczas badania ginekologicznego). I te zmiany, tak samo jak raka szyjki macicy leczy się w ciąży. Dlatego cytologia jest chyba nawet 2 razy w trakcie każdej ciąży obowiązkowym badaniem.
    Wymaz niczego takiego nie pokaże, bo jest jedynie hodowlą bakterii na pożywce.
    Mam nadzieję, że u żadnej z nas nic groźnego nie wyjdzie, ale radzę Wam dziewczyny chociaż raz cytologię zrobić.

Tak, jestem przekonana, ze było to w kotekscie badania bakterii. Co do badania szyjki masz 100% racji.

aneta93, powerglide lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A mi sie zrobilo owłosienie pod pępkiem :D
    Nic mi nie mów! Wyglądam jak stary dziad! Cały brzuch mam owłosiony. Aż wstyd u lekarza pokazać :-/

aneta93 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam włosy na brzuchu troche dłuższe i ciemniejsze :)
    A od ktorego tc pojawia sie ta linia na brzuchu ? U mnie narazie ani śladu.

• Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się , że to jest dosyć indywidualna sprawa, ale raczej kiedy brzuch jest już duży. A czasem się nie pokazuje w ogóle ;)

I jeszcze mogłabym robić depilację nóg dosłownie co 2-3 dni. Kiedyś miałam spokój przez 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 16:55

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przyznam że troche swoje zgoliłam pod wpływem chwili :) a odrosną pewnie gorsze :p
    Ja też zawsze pilnuje cytologii żeby zrobić raz na rok,ale zawsze miałam pierwszą grupę,a teraz 2 wiec pewnie powtórzę :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam w cytologi pierwsza grupę i teraz w ciąży też mi tak wyszło.

Dea28 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! :) dawno się nie odzywałam, ale dzisiaj mam wolny dzień i trochę więcej czasu. Nawet wybrałam się na spacer, ale wieje tak, że prawie mi głowę urwało :/ pogoda jest szalona, marzą mi się troszkę wyższe temperatury i lżejsze ciuchy.

Co do ostatnich tematów – niestety i ja mam włoski na brzuchu... Najgorzej wygląda to z mojej perspektywy, od góry, kiedy są naelektryzowane :P Rozumiem wiele zmian w ciele, ale po co mi te włosy? ;)

Cytologię miałam robioną już raz, w 9 tc i teraz na wizycie będzie powtarzana, choć pierwsza wyszła ok, to chyba standard u tej lekarki. Poza tym jutro czeka mnie dentysta a dziś było pobranie krwi i fatalnie trafiłam, pielęgniarka podziurawiła mi obydwie ręce, a były tylko 2 fiolki krwi potrzebne...

Ogólnie przebieram już nogami na myśl o wizycie w najbliższą środę, będzie po 4 tygodniach. Strasznie jestem ciekawa co u Małego :) choć jest i stres czy wszystko dobrze. Już w tym tygodniu miałam chwilę słabości i prawie zapisałam się na usg, ale przemówiłam sobie do rozsądku i czekam.

Blu, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    oo jakbyś mogła przy okazji to byłoby super :)
    Aneta czekam na połozna na czacie i nic.... Caly czas napisane, ze oczekuje na polaczenie. Chyba nie pomoge:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 17:52

• Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti87 w zimie włoski na brzuchu byłyby czymś zrozumiałym, ale na lato powinny znikać. Chyba, że te nasze bobasy to straszne zmarzluchy :P

Sylwia91, tutti87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Tutti87 w zimie włoski na brzuchu byłyby czymś zrozumiałym, ale na lato powinny znikać. Chyba, że te nasze bobasy to straszne zmarzluchy :P
    Z serii ciążowe przesądy: czytałam, że zwiększone owłosienie i włosy na brzuchu zwiastują chłopca :-P

Blu, tutti87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ola_Ola lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Z serii ciążowe przesądy: czytałam, że zwiększone owłosienie i włosy na brzuchu zwiastują chłopca :-P

Tez to wyczytałam, ale że chodzi o włosy na nogach. To by się zgadzało może, bo z córką nie miałam z tym problemu, ale włoski na brzuchu były wtedy i są teraz.... to moje dziecko jakieś niezdecydowane :P

• tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, haha, właśnie, może urodzimy małe zmarzluchy, w końcu zostały poczęte w środku zimy ;)

NiecierpliwaKarolina, no proszę, to wygląda na to, że wstępnie i Blu i ja potwierdzamy ten przesąd :)

Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musze to wkleić, tak mi się skojarzyło :D

yw5zyu6mv1e7.jpg

tutti87, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście o ruchach dziecka. Ja od kilku dni mam wrażenie, że coś tam się dzieje, ale nie potrafię tego nazwać i pewnie to bardziej moja wyobraźnia ;)

Ale wczoraj wydarzyło się coś nowego, leżymy sobie wieczorem, ja na plecach, mąż z uchem przy brzuchu, tak kawałek pod pępkiem ;) w pewnym momencie podrywa się i mówi: ej, coś mnie smyrnęło! Patrzymy na brzuch a tu z jednej strony wypukłość i w dotyku zdecydowanie jakby "kulka" pod skórą. Popatrzyliśmy chwilę i zniknęła. On oczywiście przekonany, że to bobas, ja w pierwszej chwili też, ale teraz już w sumie nie wiem czy to możliwe :) W ogóle tego nie odczułam, w nocy czasem brzuch mi się napina, ale to nie było nic takiego, brzuch poza tym miejscem nie był twardy. Możliwe, że to dziecko? Jak o tym myślę, to w sumie ma już pewnie ponad 10 cm, mój brzuch w ostatnich 2 tygodniach mocno się powiększył, a jestem z tych drobnych, brzuch przed ciążą właściwie wklęsły miałam. Jak myślicie? :)

nick nieaktualny, Blu lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odczuwam ruchy to nigdy nie widziałam ich z zewnatrz. Moj brzuch sie nie rusza jak na niego patrze, a od srodka czuje takie delikatne ruchy no:-P wydaje mi sie, ze to nie mozliwe, zeby dzieciak sie tak pokazywał juz w tym tc. Ale moze ktoras tak miała i potwierdzi? Sama jestem ciekawa? ;-)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Aneta czekam na połozna na czacie i nic.... Caly czas napisane, ze oczekuje na polaczenie. Chyba nie pomoge:-(
    Kochana zadzwoniłam do prywatnego i przeczytałam mu wyniki i powiedział, ze jest ok, zeby sie tym nie martwić, ale dziękuję za chęć pomocy :*

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg gin dał 80% że dziewczyna, a drugi z NFZ po tym samym zdjęciu mówi że chłopak... I weź tu bądź człowieku madry

nick nieaktualny, Dea28 lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, to w sumie nie było tak, że zobaczyliśmy ruchy brzucha, tylko bardziej małą górkę pod którą coś dało się wyczuć a zniknęła na tyle wolno, że nie widzieliśmy samego ruchu, po prostu po chwili brzuch się wyrównał a to "coś" zniknęło :) Ale tak myślałam, że za wcześnie na takie rzeczy, no nic chwilę się poekscytowałam chociaż ;) mam nadzieję, że to z kolei nie jest jakiś niedobry objaw.

mhsv3e5errgno08u.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wloski na brzuchu to i mi sie jakies pojawily (będzie syneczek), jest delikatna prega od spojenia lonowego do pepka :) ja ja widze ;) mąż mówi że to żyła, ale nie ma takich prostych zył.

Blu lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ