Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Moje drogie, jadąc do pracy zahaczyłam o pobieralnie krwi. Dowiedziałam się wczoraj o programie PREVFNAIT i od razu postanowiłam wziąć udzuał. Tutaj link i szczegóły o co chodzi: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    Może i którąś z was zainteresuje :)

Dzięki Kkkaaarrr, skorzystam. Już wydrukowałam deklarację. W poniedziałek pojadę na pobranie krwi. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Mnie nie ma na liście mam termin na 9-11, a plci nie znam

To już jesteś. :D

aneta93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    dziewczyny, czy któraś z Was miała badanie czystości pochwy? Nic z tego nie rozumiem, rok temu miałam calkowicie inny wynik a teraz:

II/III (drugi/trzeci stopień)

Lactobacillus spp. - dość liczne

pałeczki Gram (-) - liczne

leukocyty - dość liczne

Ja miałam robiony wymaz z pochwy w marcu. Wyszedł bardzo dobrze, tzn
    wyhodowano - lacobacillus spp. liczne kolonie (to te dobre bakterie).

I dodatkowo opis: w warunkach tlenowych potogennej flory bakteryjnej i grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano. Brak wzrostu Gardnerella vaginalis.
    Ginekolog stwierdził, że wynik bardzo dobry.

• Canario Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam żeby wpisać mi ze będzie córeczka :)
    Zaczynam czuć delikatne ruchy jak mam rękę przyłożona do brzuszka, już nie takie pływające rybki <3

Rutelka, Blu, Chwilka84, Limerikowo lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Cześć dziewczyny :) Wczoraj byłam na usg prenatalnym i jestem przeszczęśliwa! Dzidzia ma 7,34 cm, NT 1.3, kość nosowa obecna, wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Mam ochotę krzyczeć z radości :) Dzidziuś spał podczas badania, miał skrzyżowane nóżki i chyba ssał kciuka. Zapytałam lekarza czy widzi coś między nóżkami i coś tam dyndało, ale gin stwierdził, że jeszcze za wcześnie żeby jednoznacznie określić. O dziwo, badanie miałam dopochwowo a nie przez brzuch. Aha, @Rutelka, możesz wpisać mi TP na 26.10 :)

Dziś zaczynam II trymestr, mdłości mijają, ale ssanie w żołądku mam takie, że muszę jeść co 1,5 - 2 godziny, bo inaczej robi mi się słabo :( Od początku ciąży przytyłam jakieś 3-4 kg, mam nadzieję, że za parę miesięcy nie będę wyglądać jak wieloryb ;)

Ja jeszcze nie myślałam nad wybieraniem wózków, łóżeczek i ubranek, cały czas gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że jest na to jeszcze za wcześnie :/ Chociaż to łóżeczko Pinio Moon od dawna mi się podoba i możliwie, że się na nie zdecydujemy ;)

Co do imion, to też nie mamy ulubionych, jeśli będzie chłopczyk to mąż chciałby Stasia, ale mi to imię źle się kojarzy :/ W ogóle odkąd jestem w ciąży mam problem z podejmowaniem decyzji i koncentracją. Też tak macie? Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...

@Blu, jak chcesz to mam fajne miejsce w krk gdzie zrobisz manicure hybrydowy za 30 zł :)

Pozdrawiam w ten słoneczny dzień :D Jest pięknie!

Super, że prenatalne wyszło wzorowo. Już aktualizuję listę.
    Witaj w II trymestrze, z dnia na dzień powinno być coraz lepiej. U mnie w ciągu pierwszego 1,5 tygodnia II trymestru mdłości całkowicie przeszły. :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robiłam to badanie na konflikt płytkowy, wyszło ok a moja gin mówiła o tym chyba juz na drugiej wizycie. Warto skorzystać tym bardziej ze jest darmowe

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ma na liście :) Często się n ie udzielam, ale regularnie staram się tu zaglądać ;). Termin na 8 października. Płeć jeszcze nie znana. Uparciuch jakiś tak się układa, że nic nie widać. Chociaż mam przeczucie na chłopaka. Zobaczymy.

Rutelka lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja prosiłam żeby wpisać mi ze będzie córeczka :)
    Zaczynam czuć delikatne ruchy jak mam rękę przyłożona do brzuszka, już nie takie pływające rybki <3

Ok, wpisuję, przeoczyłam prośbę.
    A Ty masz już potwierdzoną córeczkę? Czy przeczucia?
    :)

• Evelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruletka to ja tez chce sie wbic na liste moj termin porodu 15 pazdziernik, synus Franek :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaktualizowałam listę.

Jeśli ktoś ma potwierdzoną płeć to wpisuję płeć drukowanymi i z wykrzyknikiem oraz ewentualnie imię. :)
    Na razie w ten sposób zmieniłam dwa wpisy, na pewno jednak więcej z nas ma już potwierdzoną płeć dziecka i wybrane imię. Nie będę przeszukiwać forum. Komu mam wprowadzić zmianę, niech napisze.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Moje drogie, jadąc do pracy zahaczyłam o pobieralnie krwi. Dowiedziałam się wczoraj o programie PREVFNAIT i od razu postanowiłam wziąć udzuał. Tutaj link i szczegóły o co chodzi: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    Może i którąś z was zainteresuje :)

Pierwsze słyszę o takim programie:)
    Super, że dałaś link.
    Ja ma Rh- a mąż Rh + więc takie dodatkowe badanie nie zaszkodzi. Na pewno w przyszłym tygodniu zgłoszę się do programu :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zauwazyłyście u siebie jakąś wydzielinę z piersi?
    Dzisiaj rano miałam takie zaschnięte coś na sutkach :-P nie za wcześnie na takie cuda?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami jak sie balsamuje to sama naciskam ale jeszcze nic nie leci.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy zauwazyłyście u siebie jakąś wydzielinę z piersi?
    Dzisiaj rano miałam takie zaschnięte coś na sutkach :-P nie za wcześnie na takie cuda?

U mnie to norma bo syna karmilam 15 m-cy, potem miałam podwyższoną prolaktynę a teraz znowu ciąża.... czyli widok takich małych "kuleczek" jasno żółtych to u mnie norma.
    W ciąży (pierwszej) dosyć szybko może się pojawić delikatna wydzielina z piersi.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    U mnie to norma bo syna karmilam 15 m-cy, potem miałam podwyższoną prolaktynę a teraz znowu ciąża.... czyli widok takich małych "kuleczek" jasno żółtych to u mnie norma.
    W ciąży (pierwszej) dosyć szybko może się pojawić delikatna wydzielina z piersi.
    No właśnie takie biało - żółtawe "strupki" miałam. Mam nadzieję, że nie będzie tego dużo i nie będę przeciekać :-P

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie z piersiami nic się nie dzieje. Żadnych wycieków. Ruchów dziecka też nie czuję. Chyba jestem późno-objawowa. ;)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie SYNEK ! :)

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zrobilo owłosienie pod pępkiem :D

Anoolka lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anetka mi lekarz profesjonalista powiedział, ze cytologii w ciazy nie powinno sie robic to naturalne, ze kobiety maja wiecej bakterii i nawet nie chciał patrzec na cytologie,dał mi skierowanie na wymaz;-) ze wzgldu na to, ze szczegolowo okreslaja nazwy bakterii. No i znowu u poloznej dostalam cytoligie i odmowilam ;-) poszlam znowu na wymaz.

Ciężarne bakterii mogą mieć więcej, tak samo mogą mieć stan zapalny - to prawda. Mam nadzieję tylko, że słyszałaś o raku szyjki macicy, który zdarza się też (całkiem często) w ciąży. A o wczesnych stadiach (czyli tych, które najłatwiej wyleczyć) może nas poinformować jedynie cytologia (wczesnych zmian nie widać "na oko" podczas badania ginekologicznego). I te zmiany, tak samo jak raka szyjki macicy leczy się w ciąży. Dlatego cytologia jest chyba nawet 2 razy w trakcie każdej ciąży obowiązkowym badaniem.
    Wymaz niczego takiego nie pokaże, bo jest jedynie hodowlą bakterii na pożywce.
    Mam nadzieję, że u żadnej z nas nic groźnego nie wyjdzie, ale radzę Wam dziewczyny chociaż raz cytologię zrobić.

Anoolka lubi tę wiadomość

uhFcp1.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej synek, ale wstrzymuje się z oglaszaniem do połówkowego, bo różnie może być ;)

U mnie niestety brzuch tez pokrył się takim meszkiem :/ to już wolałabym mleko wcześniejsze :) ciekawe czy tym razem pokaże mi się linea negra, wcześniej nie miałam.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ