X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Moje drogie, jadąc do pracy zahaczyłam o pobieralnie krwi. Dowiedziałam się wczoraj o programie PREVFNAIT i od razu postanowiłam wziąć udzuał. Tutaj link i szczegóły o co chodzi: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    Może i którąś z was zainteresuje :)

Dzięki Kkkaaarrr, skorzystam. Już wydrukowałam deklarację. W poniedziałek pojadę na pobranie krwi. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Mnie nie ma na liście mam termin na 9-11, a plci nie znam

To już jesteś. :D

aneta93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    dziewczyny, czy któraś z Was miała badanie czystości pochwy? Nic z tego nie rozumiem, rok temu miałam calkowicie inny wynik a teraz:

II/III (drugi/trzeci stopień)

Lactobacillus spp. - dość liczne

pałeczki Gram (-) - liczne

leukocyty - dość liczne

Ja miałam robiony wymaz z pochwy w marcu. Wyszedł bardzo dobrze, tzn
    wyhodowano - lacobacillus spp. liczne kolonie (to te dobre bakterie).

I dodatkowo opis: w warunkach tlenowych potogennej flory bakteryjnej i grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano. Brak wzrostu Gardnerella vaginalis.
    Ginekolog stwierdził, że wynik bardzo dobry.

• Canario Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam żeby wpisać mi ze będzie córeczka :)
    Zaczynam czuć delikatne ruchy jak mam rękę przyłożona do brzuszka, już nie takie pływające rybki <3

Rutelka, Blu, Chwilka84, Limerikowo lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Cześć dziewczyny :) Wczoraj byłam na usg prenatalnym i jestem przeszczęśliwa! Dzidzia ma 7,34 cm, NT 1.3, kość nosowa obecna, wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Mam ochotę krzyczeć z radości :) Dzidziuś spał podczas badania, miał skrzyżowane nóżki i chyba ssał kciuka. Zapytałam lekarza czy widzi coś między nóżkami i coś tam dyndało, ale gin stwierdził, że jeszcze za wcześnie żeby jednoznacznie określić. O dziwo, badanie miałam dopochwowo a nie przez brzuch. Aha, @Rutelka, możesz wpisać mi TP na 26.10 :)

Dziś zaczynam II trymestr, mdłości mijają, ale ssanie w żołądku mam takie, że muszę jeść co 1,5 - 2 godziny, bo inaczej robi mi się słabo :( Od początku ciąży przytyłam jakieś 3-4 kg, mam nadzieję, że za parę miesięcy nie będę wyglądać jak wieloryb ;)

Ja jeszcze nie myślałam nad wybieraniem wózków, łóżeczek i ubranek, cały czas gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że jest na to jeszcze za wcześnie :/ Chociaż to łóżeczko Pinio Moon od dawna mi się podoba i możliwie, że się na nie zdecydujemy ;)

Co do imion, to też nie mamy ulubionych, jeśli będzie chłopczyk to mąż chciałby Stasia, ale mi to imię źle się kojarzy :/ W ogóle odkąd jestem w ciąży mam problem z podejmowaniem decyzji i koncentracją. Też tak macie? Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...

@Blu, jak chcesz to mam fajne miejsce w krk gdzie zrobisz manicure hybrydowy za 30 zł :)

Pozdrawiam w ten słoneczny dzień :D Jest pięknie!

Super, że prenatalne wyszło wzorowo. Już aktualizuję listę.
    Witaj w II trymestrze, z dnia na dzień powinno być coraz lepiej. U mnie w ciągu pierwszego 1,5 tygodnia II trymestru mdłości całkowicie przeszły. :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robiłam to badanie na konflikt płytkowy, wyszło ok a moja gin mówiła o tym chyba juz na drugiej wizycie. Warto skorzystać tym bardziej ze jest darmowe

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ma na liście :) Często się n ie udzielam, ale regularnie staram się tu zaglądać ;). Termin na 8 października. Płeć jeszcze nie znana. Uparciuch jakiś tak się układa, że nic nie widać. Chociaż mam przeczucie na chłopaka. Zobaczymy.

Rutelka lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja prosiłam żeby wpisać mi ze będzie córeczka :)
    Zaczynam czuć delikatne ruchy jak mam rękę przyłożona do brzuszka, już nie takie pływające rybki <3

Ok, wpisuję, przeoczyłam prośbę.
    A Ty masz już potwierdzoną córeczkę? Czy przeczucia?
    :)

• Evelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruletka to ja tez chce sie wbic na liste moj termin porodu 15 pazdziernik, synus Franek :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaktualizowałam listę.

Jeśli ktoś ma potwierdzoną płeć to wpisuję płeć drukowanymi i z wykrzyknikiem oraz ewentualnie imię. :)
    Na razie w ten sposób zmieniłam dwa wpisy, na pewno jednak więcej z nas ma już potwierdzoną płeć dziecka i wybrane imię. Nie będę przeszukiwać forum. Komu mam wprowadzić zmianę, niech napisze.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Moje drogie, jadąc do pracy zahaczyłam o pobieralnie krwi. Dowiedziałam się wczoraj o programie PREVFNAIT i od razu postanowiłam wziąć udzuał. Tutaj link i szczegóły o co chodzi: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    Może i którąś z was zainteresuje :)

Pierwsze słyszę o takim programie:)
    Super, że dałaś link.
    Ja ma Rh- a mąż Rh + więc takie dodatkowe badanie nie zaszkodzi. Na pewno w przyszłym tygodniu zgłoszę się do programu :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zauwazyłyście u siebie jakąś wydzielinę z piersi?
    Dzisiaj rano miałam takie zaschnięte coś na sutkach :-P nie za wcześnie na takie cuda?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami jak sie balsamuje to sama naciskam ale jeszcze nic nie leci.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy zauwazyłyście u siebie jakąś wydzielinę z piersi?
    Dzisiaj rano miałam takie zaschnięte coś na sutkach :-P nie za wcześnie na takie cuda?

U mnie to norma bo syna karmilam 15 m-cy, potem miałam podwyższoną prolaktynę a teraz znowu ciąża.... czyli widok takich małych "kuleczek" jasno żółtych to u mnie norma.
    W ciąży (pierwszej) dosyć szybko może się pojawić delikatna wydzielina z piersi.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    U mnie to norma bo syna karmilam 15 m-cy, potem miałam podwyższoną prolaktynę a teraz znowu ciąża.... czyli widok takich małych "kuleczek" jasno żółtych to u mnie norma.
    W ciąży (pierwszej) dosyć szybko może się pojawić delikatna wydzielina z piersi.
    No właśnie takie biało - żółtawe "strupki" miałam. Mam nadzieję, że nie będzie tego dużo i nie będę przeciekać :-P

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie z piersiami nic się nie dzieje. Żadnych wycieków. Ruchów dziecka też nie czuję. Chyba jestem późno-objawowa. ;)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie SYNEK ! :)

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zrobilo owłosienie pod pępkiem :D

Anoolka lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anetka mi lekarz profesjonalista powiedział, ze cytologii w ciazy nie powinno sie robic to naturalne, ze kobiety maja wiecej bakterii i nawet nie chciał patrzec na cytologie,dał mi skierowanie na wymaz;-) ze wzgldu na to, ze szczegolowo okreslaja nazwy bakterii. No i znowu u poloznej dostalam cytoligie i odmowilam ;-) poszlam znowu na wymaz.

Ciężarne bakterii mogą mieć więcej, tak samo mogą mieć stan zapalny - to prawda. Mam nadzieję tylko, że słyszałaś o raku szyjki macicy, który zdarza się też (całkiem często) w ciąży. A o wczesnych stadiach (czyli tych, które najłatwiej wyleczyć) może nas poinformować jedynie cytologia (wczesnych zmian nie widać "na oko" podczas badania ginekologicznego). I te zmiany, tak samo jak raka szyjki macicy leczy się w ciąży. Dlatego cytologia jest chyba nawet 2 razy w trakcie każdej ciąży obowiązkowym badaniem.
    Wymaz niczego takiego nie pokaże, bo jest jedynie hodowlą bakterii na pożywce.
    Mam nadzieję, że u żadnej z nas nic groźnego nie wyjdzie, ale radzę Wam dziewczyny chociaż raz cytologię zrobić.

Anoolka lubi tę wiadomość

uhFcp1.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej synek, ale wstrzymuje się z oglaszaniem do połówkowego, bo różnie może być ;)

U mnie niestety brzuch tez pokrył się takim meszkiem :/ to już wolałabym mleko wcześniejsze :) ciekawe czy tym razem pokaże mi się linea negra, wcześniej nie miałam.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ