X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooo ? :D ja się nastawiałam na dziewczynkę bardziej :) ale jak będzie chłopiec to będzie później bronił siostry :) na nogach włosy bez zmian :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti ja tez ostatnio miałam taka kulkę, nie wiem czy to nie był skurcz :)

I to wlasnie dziwne bo ja w nocy tez mam twardy brzuch i nad ranem jak sie budzę...

I brzuch tez owłosiony! Nogi masakra... ponoc ma byc chłopak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:17

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kochane moje oby ten przesąd był prawdziwy, bo ja bardzo chcę chłopca :-)

Co do brzucha to też jak rano wstaję mam twardy. Wczoraj w nocy, około 1, poczułam taki dziwne coś w brzuchu. Jakby coś z prawej do lewej "przepłynęło". Ale pewnie mi się wydawało.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    Beattkie, to w sumie nie było tak, że zobaczyliśmy ruchy brzucha, tylko bardziej małą górkę pod którą coś dało się wyczuć a zniknęła na tyle wolno, że nie widzieliśmy samego ruchu, po prostu po chwili brzuch się wyrównał a to "coś" zniknęło :) Ale tak myślałam, że za wcześnie na takie rzeczy, no nic chwilę się poekscytowałam chociaż ;) mam nadzieję, że to z kolei nie jest jakiś niedobry objaw.

Wiesz Tutti najwazniejsze jest to co Ty czułaś;-) ja zaczełam czuć ruchy wczesniej, a wszyscy mowia, ze nia ma takiej mozliwosci przy pierwszej ciazy;-) hehe moze jest i byłam tym wyjatkiem, a moze nie i jestem wariatka, ale ile dalo mi to radosci:-D

tutti87, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Kochana zadzwoniłam do prywatnego i przeczytałam mu wyniki i powiedział, ze jest ok, zeby sie tym nie martwić, ale dziękuję za chęć pomocy :*

To super cieszę się! ;-) Bo połozna na chacie sie nie odwzwała....

• Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała, żeby mi się wydawało :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    To już jesteś. :D
    He he :) tylko wydluzylaś mi ciążę o miesiąc, bo mam ma październik:D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciemne włoski w okolicy dołu brzucha wyszły w 1 ciąży i mam córeczkę ;) W tej ciąży mam także więcej włosków tam i co prawda płeć dziecka nie została jeszcze ustalona, to była delikatna sugestia lekarza,że być może znów "dziurawiec" hmm zobaczymy;) Generalnie zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży owłosienie stało się u mnie bardziej kłopotliwe- ale średnio wierzę w korelację między płcią dziecka a tym problemem;)
    Pierwszy raz słyszę o konflikcie płytkowym- na pewno zagłębię się w ten temat- fajnie ,że można dowiedzieć się tak cennych informacji z forum:)
    Co do cytologii- ja miałam robioną z 2 miesiące przed zajściem w ciążę jak i w 9 tygodniu ciąży i dwoje lekarzy ( tak ja jestem ta wariatka co zmienia lekarzy) miało inne podejścia do sprawy więc rzeczywiście coś jest na rzeczy, że co lekarz inne stanowisko.
    Jutro mam wizytę u ortodonty- w maju zdejmuję górny łuk nareszcie- niestety aparat jest bardzo problemowy w ciąży- a z dolnym łukiem pomęczę się pewnie aż do września:(
    Odnośnie zębów polecam olej kokosowy - ma świetną prasę - przeciwdziała bakteriom powodującym próchnicę i nie tylko- poczytajcie sobie o badaniach w Irlandii - żadne tam eko-wymysły;)
    Trzymajcie się mamusie, miłego weekendu życzę:)

Rutelka lubi tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wybieracie sie moze na warsztaty mamo to ja na ursynow do Warszawy? :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Czy wybieracie sie moze na warsztaty mamo to ja na ursynow do Warszawy? :)

Ja się wybieram, ale Ochota (Golden Tulip Warsaw Center). Warsztaty we wtorek.

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A idziesz z mezem/partnerem? :) na ursynowie sa w poniedzialek, nasza rocznice slubu:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    He he :) tylko wydluzylaś mi ciążę o miesiąc, bo mam ma październik:D

napisałaś na listopad :D :D Zerknij.
    Już poprawiam. :)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    A idziesz z mezem/partnerem? :) na ursynowie sa w poniedzialek, nasza rocznice slubu:)

Tak, idziemy razem :) Niech się wdraża! :)
    Gratuluję rocznicy... i daj znać koniecznie, jak było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:30

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Ja się wybieram, ale Ochota (Golden Tulip Warsaw Center). Warsztaty we wtorek.

Ja się wybieram w środę. Chyba będzie gdzieś na Bródnie/Tarchominie.. nie wiem, muszę sprawdzić.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    napisałaś na listopad :D :D Zerknij.
    Już poprawiam. :)
    Źle się zrozumiałyśmy :) miałam na myśli że termin mi się zmienia miedzy 9 a 11 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:37

Rutelka lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Źle się zrozumiałyśmy :) miałam na myśli że termin mi się zmienia miedzy 9 a 11 :D

aaaa a ja uznałam 9.11. :D :D
    Już poprawione.
    Zmykam spać.

Dobranoc dziewczyny.

aneta93 lubi tę wiadomość

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam kiedyś kiedyś dawno temu w cytologii III grupę, potem zawsze II dlatego tak bardzo tego pilnuję ;)

włosków na brzuchu nie mam, a ślad czarnej linii (nie wiem jak to odmienić po łacinie) miałam nawet przed ciąża, nie wiem skąd, może karnacja czy coś... :P
    i brzuch też mam po przebudzeniu twardy, po kilku minutach mięknie :)

ja nareszcie nabrałam odwagi żeby pójść do dentysty... miałam tyle razy już zęby leczone i borowanie nie należy u mnie do przyjemności, chociaż moja mama mówi, że LUBI :/ wczoraj miałam pierwsza wizytę i było spoko :)

a co do konfliktu płytkowego to faktycznie kiedyś wiedziałam, że taki konflikt występuje i można się badać. Właśnie zbieram się na pobranie, bo u mnie pobierają też w soboty. Dzięki za informację Kkkaaarrr!!! :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powerglide mi została jedna wizyta u dentysty i koniec! ;-) planujesz korzystac ze znieczulenia?

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki !
    Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało ;)
    Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    witam się weekendowo, kończę na szczęście mój urlop, bo tyle najeździliśmy, że się zmęczyłam :)

ja nie poszłam koniec końców na te warsztaty, koniecznie napiszcie jak było :)

ciekawy ten konflikt płytkowy,dzięki kkaaarrr za informację, zapytam na wizycie w piątek lekarza co o tym myśli :)

co do cytologii to mój lekarz jest z tych, którzy nie robią w ciąży. nie wiem czy wcale, ale przynajmniej do tej pory nie miałam- mówił, że to niemiarodajne badanie w ciąży, ale widzę co lekarz to inna opinia.

a co do włosków na brzuchu to ja miałam już niestety wcześniej,ot taki urok pcos, więc mi to nic nie mówi :D

wow spojrzałam na mój kalendarz ciąży i informacja, że to 5 miesiąc! szok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:23

Blu, tutti87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ