Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tutti ja tez ostatnio miałam taka kulkę, nie wiem czy to nie był skurcz
I to wlasnie dziwne bo ja w nocy tez mam twardy brzuch i nad ranem jak sie budzę...
I brzuch tez owłosiony! Nogi masakra... ponoc ma byc chłopakWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:17
-
No to kochane moje oby ten przesąd był prawdziwy, bo ja bardzo chcę chłopca
Co do brzucha to też jak rano wstaję mam twardy. Wczoraj w nocy, około 1, poczułam taki dziwne coś w brzuchu. Jakby coś z prawej do lewej "przepłynęło". Ale pewnie mi się wydawało. -
nick nieaktualnytutti87 wrote:Beattkie, to w sumie nie było tak, że zobaczyliśmy ruchy brzucha, tylko bardziej małą górkę pod którą coś dało się wyczuć a zniknęła na tyle wolno, że nie widzieliśmy samego ruchu, po prostu po chwili brzuch się wyrównał a to "coś" zniknęło
Ale tak myślałam, że za wcześnie na takie rzeczy, no nic chwilę się poekscytowałam chociaż
mam nadzieję, że to z kolei nie jest jakiś niedobry objaw.
Wiesz Tutti najwazniejsze jest to co Ty czułaśja zaczełam czuć ruchy wczesniej, a wszyscy mowia, ze nia ma takiej mozliwosci przy pierwszej ciazy;-) hehe moze jest i byłam tym wyjatkiem, a moze nie i jestem wariatka, ale ile dalo mi to radosci:-D
tutti87, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi ciemne włoski w okolicy dołu brzucha wyszły w 1 ciąży i mam córeczkę
W tej ciąży mam także więcej włosków tam i co prawda płeć dziecka nie została jeszcze ustalona, to była delikatna sugestia lekarza,że być może znów "dziurawiec" hmm zobaczymy;) Generalnie zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży owłosienie stało się u mnie bardziej kłopotliwe- ale średnio wierzę w korelację między płcią dziecka a tym problemem;)
Pierwszy raz słyszę o konflikcie płytkowym- na pewno zagłębię się w ten temat- fajnie ,że można dowiedzieć się tak cennych informacji z forum:)
Co do cytologii- ja miałam robioną z 2 miesiące przed zajściem w ciążę jak i w 9 tygodniu ciąży i dwoje lekarzy ( tak ja jestem ta wariatka co zmienia lekarzy) miało inne podejścia do sprawy więc rzeczywiście coś jest na rzeczy, że co lekarz inne stanowisko.
Jutro mam wizytę u ortodonty- w maju zdejmuję górny łuk nareszcie- niestety aparat jest bardzo problemowy w ciąży- a z dolnym łukiem pomęczę się pewnie aż do września:(
Odnośnie zębów polecam olej kokosowy - ma świetną prasę - przeciwdziała bakteriom powodującym próchnicę i nie tylko- poczytajcie sobie o badaniach w Irlandii - żadne tam eko-wymysły;)
Trzymajcie się mamusie, miłego weekendu życzę
Rutelka lubi tę wiadomość
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
29.06.12 mój 1 cud
16.09.2016 mój 2 cud -
nick nieaktualny
-
Anieńka wrote:A idziesz z mezem/partnerem?
na ursynowie sa w poniedzialek, nasza rocznice slubu:)
Tak, idziemy razemNiech się wdraża!
Gratuluję rocznicy... i daj znać koniecznie, jak było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja miałam kiedyś kiedyś dawno temu w cytologii III grupę, potem zawsze II dlatego tak bardzo tego pilnuję
włosków na brzuchu nie mam, a ślad czarnej linii (nie wiem jak to odmienić po łacinie) miałam nawet przed ciąża, nie wiem skąd, może karnacja czy coś...
i brzuch też mam po przebudzeniu twardy, po kilku minutach mięknie
ja nareszcie nabrałam odwagi żeby pójść do dentysty... miałam tyle razy już zęby leczone i borowanie nie należy u mnie do przyjemności, chociaż moja mama mówi, że LUBIwczoraj miałam pierwsza wizytę i było spoko
a co do konfliktu płytkowego to faktycznie kiedyś wiedziałam, że taki konflikt występuje i można się badać. Właśnie zbieram się na pobranie, bo u mnie pobierają też w soboty. Dzięki za informację Kkkaaarrr!!!kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześć
witam się weekendowo, kończę na szczęście mój urlop, bo tyle najeździliśmy, że się zmęczyłam
ja nie poszłam koniec końców na te warsztaty, koniecznie napiszcie jak było
ciekawy ten konflikt płytkowy,dzięki kkaaarrr za informację, zapytam na wizycie w piątek lekarza co o tym myśli
co do cytologii to mój lekarz jest z tych, którzy nie robią w ciąży. nie wiem czy wcale, ale przynajmniej do tej pory nie miałam- mówił, że to niemiarodajne badanie w ciąży, ale widzę co lekarz to inna opinia.
a co do włosków na brzuchu to ja miałam już niestety wcześniej,ot taki urok pcos, więc mi to nic nie mówi
wow spojrzałam na mój kalendarz ciąży i informacja, że to 5 miesiąc! szokWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:23
Blu, tutti87 lubią tę wiadomość