Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_Ola wrote:Hej mamuśki !
Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało
Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?
Ja szumisia kupowałam na prezent i obie koleżanki zachwycone. Sobie też kupię, jest na liście rzeczy must have
!
Mi się najbardziej podoba whisbear - takiego kupowałam i w tego celuję
Połówkowe - 24.05
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:13
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Czas faktycznie szybciutko ucieka, ani się obejrzeć zaraz wakacje i październik

zapewne będę miała na końcu maja połówkowe (koło 22 tygodnia), pewnie część dziewczyn zacznie wcześniej
ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki
a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:15

-
szynszyl wrote:ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki
a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?
Rodzice czesto używają odkurzaczy lub suszarek - dzieciaki się uspokajają a nawet śpią przy takich dźwiękach. Ale... cos czuje, że ja bym dostała pierdolca!
Taki misiek to wybawienie... ale reguły pewnie nie ma... trzeba testować
Jeśli chodzi o odzwyczajanie - synek koleżanki nie miał z tym problemu, ma 14 miesięcy i szumiś to teraz zabawka ("mózg" jest wyjęty
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:23
Blu, szynszyl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja corka nie potrzebowala takich zabawek zeby sie uspokoic, nie miala z tym problemu. Zasypiala tez bez problemu.. My od malegl wlaczalismy cicho radio zeby przyzwyczajala sie do dzwiekow zeby nie ttzeba bylo chodzic napalcach zeby dziecka nie obudzic.... i faktycznie nie raz mielismy gosci duzo ludzi halas grill glosny smiech a dziecko spalo ze hej, do tej pory takma ze z lozkiem mozna by bylo ja wyniesc
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi sie pomysł z szumisiami podoba w pierwszych miesiacach zycia dziecka, odstawiłabym razem z koszem mojzesza. Stosowałysmy u wczesniakow mojej kolezanki i sie sprawdził, a chłopcy szybko o nim zapomnieli;-) bo z czasem zaczely dzieci spac z rodzicami heheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:06
-
nick nieaktualnyEwelinka podziwiam za uczelnie, miałam kolezanke w ciazy na studiach i sie strasznie męczyła. Zreszta bardzo szybko urusł jej brzuszek i w ciepłe dni nie mogła usiedziec w sali. A Ty jak sie czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:08
-
U nas szumiś się spisywał rewelacyjnie
nie kupiliśmy go od razu, bo wydawał mi się niepotrzebny, ale po którymś razie usypiania z suszarką teść zrobił nam prezent i tak szumigrajło chodziło przez dobre pół roku
wydaje mi się ze po prostu są dzieci, które potrzebują na początku trochę pomocy z zasypianiem typu otulanie, kołysanki itd. A później już jest lepiej 
Połówkowe mam jakoś w okolicy 20 maja
I gratuluję rozpoczęcia 5 miesiąca! To już brzmi bardzo poważnie
My mamy dzisiaj imprezę u teściowej także wiecie... jakbym się nie odzywała przez kilka następnych dni to prosze zaalarmujcie jakieś służby ratunkowe
Miłego i słonecznego weekendu
NiecierpliwaKarolina, Sunflower lubią tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe 21 maja
a dzisiaj wróciłam od dentysty i jestem zadowolona, bo już wszystkie zęby zdrowe, zrobiliśmy tylko scaling i mam spokój 
Ja też dziś zaczęłam 5 miesiąc podobno, aż się zdziwiłam bo myślałam że to jeszcze trochę
Co do szumisia, bliskim znajomym się nie bardzo sprawdził i lepiej działały właśnie odgłosy suszarki z Youtube
-
nick nieaktualnyOla ja nie kupowałam, jak dla mnie to trochę przesada z ceną. W chwilach kryzysu puszczalam maluchowi jakieś odgłosy z neta.Ola_Ola wrote:Hej mamuśki !
Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało
Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny