X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci :) przyznać sie, która bedzie miała pierwsza badanie połówkowe? ;)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej mamuśki !
    Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało ;)
    Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?

Ja szumisia kupowałam na prezent i obie koleżanki zachwycone. Sobie też kupię, jest na liście rzeczy must have :)!
    Mi się najbardziej podoba whisbear - takiego kupowałam i w tego celuję :)

Połówkowe - 24.05 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:13

Ola_Ola lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kehlana_miyu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na drugą połowę października, więc połówkowe dopiero 6 czerwca :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas faktycznie szybciutko ucieka, ani się obejrzeć zaraz wakacje i październik :)
    zapewne będę miała na końcu maja połówkowe (koło 22 tygodnia), pewnie część dziewczyn zacznie wcześniej :)

ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki :) a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:15

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr, dzięki za informację o badaniach na konflikt płytkowy! Czytałam o nich kiedyś, ale to było jeszcze przed ciążą i dawno wyleciało mi z głowy. Teraz na pewno zrobię :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki :) a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?

Rodzice czesto używają odkurzaczy lub suszarek - dzieciaki się uspokajają a nawet śpią przy takich dźwiękach. Ale... cos czuje, że ja bym dostała pierdolca! :P Taki misiek to wybawienie... ale reguły pewnie nie ma... trzeba testować :) Jeśli chodzi o odzwyczajanie - synek koleżanki nie miał z tym problemu, ma 14 miesięcy i szumiś to teraz zabawka ("mózg" jest wyjęty :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:23

Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie słyszałam ze czasem dzieci sie od niego uzależniają i pozniej maja problemy

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do takiego szumienia są nagrania specjalne na youtube, trwają nawet po kilka godzin :P

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka nie potrzebowala takich zabawek zeby sie uspokoic, nie miala z tym problemu. Zasypiala tez bez problemu.. My od malegl wlaczalismy cicho radio zeby przyzwyczajala sie do dzwiekow zeby nie ttzeba bylo chodzic napalcach zeby dziecka nie obudzic.... i faktycznie nie raz mielismy gosci duzo ludzi halas grill glosny smiech a dziecko spalo ze hej, do tej pory takma ze z lozkiem mozna by bylo ja wyniesc ;)

Dea28 lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak samopoczucia :-) ja dzisiaj do wieczora na uczelni :-) mimo tego samopoczucie dopisuje :-)

Luiza ja mam 10 maja wizytę i lekarz powiedział, że może uda się zrobić polowkowe :-)

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie pomysł z szumisiami podoba w pierwszych miesiacach zycia dziecka, odstawiłabym razem z koszem mojzesza. Stosowałysmy u wczesniakow mojej kolezanki i sie sprawdził, a chłopcy szybko o nim zapomnieli;-) bo z czasem zaczely dzieci spac z rodzicami heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:06

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Jak ten czas leci :) przyznać sie, która bedzie miała pierwsza badanie połówkowe? ;)
    Ja mam 16 maja. Odliczam już :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka podziwiam za uczelnie, miałam kolezanke w ciazy na studiach i sie strasznie męczyła. Zreszta bardzo szybko urusł jej brzuszek i w ciepłe dni nie mogła usiedziec w sali. A Ty jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:08

• Blu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumiś się spisywał rewelacyjnie :) nie kupiliśmy go od razu, bo wydawał mi się niepotrzebny, ale po którymś razie usypiania z suszarką teść zrobił nam prezent i tak szumigrajło chodziło przez dobre pół roku :) wydaje mi się ze po prostu są dzieci, które potrzebują na początku trochę pomocy z zasypianiem typu otulanie, kołysanki itd. A później już jest lepiej :)

Połówkowe mam jakoś w okolicy 20 maja

I gratuluję rozpoczęcia 5 miesiąca! To już brzmi bardzo poważnie ;)

My mamy dzisiaj imprezę u teściowej także wiecie... jakbym się nie odzywała przez kilka następnych dni to prosze zaalarmujcie jakieś służby ratunkowe :D

Miłego i słonecznego weekendu :)

NiecierpliwaKarolina, Sunflower lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 21 maja :) a dzisiaj wróciłam od dentysty i jestem zadowolona, bo już wszystkie zęby zdrowe, zrobiliśmy tylko scaling i mam spokój :)

Ja też dziś zaczęłam 5 miesiąc podobno, aż się zdziwiłam bo myślałam że to jeszcze trochę :)

Co do szumisia, bliskim znajomym się nie bardzo sprawdził i lepiej działały właśnie odgłosy suszarki z Youtube :D

mhsv3e5errgno08u.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj od rana na uczelni :) i tak wlasnie siedze i wyczuwam ruchy jak sie rusza, rybki pływają mi po dłoni i gwarantuje! To nie sa jelita :p

Blu, Evelle, szynszyl, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej mamuśki !
    Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało ;)
    Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?
    Ola ja nie kupowałam, jak dla mnie to trochę przesada z ceną. W chwilach kryzysu puszczalam maluchowi jakieś odgłosy z neta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez dzisiaj od rana na uczelni :) i tak wlasnie siedze i wyczuwam ruchy jak sie rusza, rybki pływają mi po dłoni i gwarantuje! To nie sa jelita :p
    Luiza a w którym miejscu czujesz ruchy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt cena szumisia mnie przeraza....;-) i z tego wzgledu go nie kupię.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 12 maja :) i 16 na nfz

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ