X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci :) przyznać sie, która bedzie miała pierwsza badanie połówkowe? ;)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej mamuśki !
    Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało ;)
    Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?

Ja szumisia kupowałam na prezent i obie koleżanki zachwycone. Sobie też kupię, jest na liście rzeczy must have :)!
    Mi się najbardziej podoba whisbear - takiego kupowałam i w tego celuję :)

Połówkowe - 24.05 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:13

Ola_Ola lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • kehlana_miyu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na drugą połowę października, więc połówkowe dopiero 6 czerwca :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas faktycznie szybciutko ucieka, ani się obejrzeć zaraz wakacje i październik :)
    zapewne będę miała na końcu maja połówkowe (koło 22 tygodnia), pewnie część dziewczyn zacznie wcześniej :)

ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki :) a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:15

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr, dzięki za informację o badaniach na konflikt płytkowy! Czytałam o nich kiedyś, ale to było jeszcze przed ciążą i dawno wyleciało mi z głowy. Teraz na pewno zrobię :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki :) a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?

Rodzice czesto używają odkurzaczy lub suszarek - dzieciaki się uspokajają a nawet śpią przy takich dźwiękach. Ale... cos czuje, że ja bym dostała pierdolca! :P Taki misiek to wybawienie... ale reguły pewnie nie ma... trzeba testować :) Jeśli chodzi o odzwyczajanie - synek koleżanki nie miał z tym problemu, ma 14 miesięcy i szumiś to teraz zabawka ("mózg" jest wyjęty :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:23

Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie słyszałam ze czasem dzieci sie od niego uzależniają i pozniej maja problemy

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do takiego szumienia są nagrania specjalne na youtube, trwają nawet po kilka godzin :P

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka nie potrzebowala takich zabawek zeby sie uspokoic, nie miala z tym problemu. Zasypiala tez bez problemu.. My od malegl wlaczalismy cicho radio zeby przyzwyczajala sie do dzwiekow zeby nie ttzeba bylo chodzic napalcach zeby dziecka nie obudzic.... i faktycznie nie raz mielismy gosci duzo ludzi halas grill glosny smiech a dziecko spalo ze hej, do tej pory takma ze z lozkiem mozna by bylo ja wyniesc ;)

Dea28 lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak samopoczucia :-) ja dzisiaj do wieczora na uczelni :-) mimo tego samopoczucie dopisuje :-)

Luiza ja mam 10 maja wizytę i lekarz powiedział, że może uda się zrobić polowkowe :-)

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie pomysł z szumisiami podoba w pierwszych miesiacach zycia dziecka, odstawiłabym razem z koszem mojzesza. Stosowałysmy u wczesniakow mojej kolezanki i sie sprawdził, a chłopcy szybko o nim zapomnieli;-) bo z czasem zaczely dzieci spac z rodzicami heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:06

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Jak ten czas leci :) przyznać sie, która bedzie miała pierwsza badanie połówkowe? ;)
    Ja mam 16 maja. Odliczam już :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka podziwiam za uczelnie, miałam kolezanke w ciazy na studiach i sie strasznie męczyła. Zreszta bardzo szybko urusł jej brzuszek i w ciepłe dni nie mogła usiedziec w sali. A Ty jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:08

• Blu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumiś się spisywał rewelacyjnie :) nie kupiliśmy go od razu, bo wydawał mi się niepotrzebny, ale po którymś razie usypiania z suszarką teść zrobił nam prezent i tak szumigrajło chodziło przez dobre pół roku :) wydaje mi się ze po prostu są dzieci, które potrzebują na początku trochę pomocy z zasypianiem typu otulanie, kołysanki itd. A później już jest lepiej :)

Połówkowe mam jakoś w okolicy 20 maja

I gratuluję rozpoczęcia 5 miesiąca! To już brzmi bardzo poważnie ;)

My mamy dzisiaj imprezę u teściowej także wiecie... jakbym się nie odzywała przez kilka następnych dni to prosze zaalarmujcie jakieś służby ratunkowe :D

Miłego i słonecznego weekendu :)

NiecierpliwaKarolina, Sunflower lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 21 maja :) a dzisiaj wróciłam od dentysty i jestem zadowolona, bo już wszystkie zęby zdrowe, zrobiliśmy tylko scaling i mam spokój :)

Ja też dziś zaczęłam 5 miesiąc podobno, aż się zdziwiłam bo myślałam że to jeszcze trochę :)

Co do szumisia, bliskim znajomym się nie bardzo sprawdził i lepiej działały właśnie odgłosy suszarki z Youtube :D

mhsv3e5errgno08u.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj od rana na uczelni :) i tak wlasnie siedze i wyczuwam ruchy jak sie rusza, rybki pływają mi po dłoni i gwarantuje! To nie sa jelita :p

Blu, Evelle, szynszyl, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej mamuśki !
    Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało ;)
    Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?
    Ola ja nie kupowałam, jak dla mnie to trochę przesada z ceną. W chwilach kryzysu puszczalam maluchowi jakieś odgłosy z neta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez dzisiaj od rana na uczelni :) i tak wlasnie siedze i wyczuwam ruchy jak sie rusza, rybki pływają mi po dłoni i gwarantuje! To nie sa jelita :p
    Luiza a w którym miejscu czujesz ruchy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt cena szumisia mnie przeraza....;-) i z tego wzgledu go nie kupię.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 12 maja :) i 16 na nfz

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ