Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_Ola wrote:Hej mamuśki !
Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało
Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?
Ja szumisia kupowałam na prezent i obie koleżanki zachwycone. Sobie też kupię, jest na liście rzeczy must have!
Mi się najbardziej podoba whisbear - takiego kupowałam i w tego celuję
Połówkowe - 24.05Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:13
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Czas faktycznie szybciutko ucieka, ani się obejrzeć zaraz wakacje i październik
zapewne będę miała na końcu maja połówkowe (koło 22 tygodnia), pewnie część dziewczyn zacznie wcześniej
ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśkia tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:15
-
szynszyl wrote:ciekawy ten szumiś, nawet nie wiedziałam, że są takie miśki
a tak się zastanawiam, jak dziecko się przyzwyczai to nie będzie miało potem problemu z zaśnięciem beż tego? jakby się np zapomniało podczas wyjazdu?
Rodzice czesto używają odkurzaczy lub suszarek - dzieciaki się uspokajają a nawet śpią przy takich dźwiękach. Ale... cos czuje, że ja bym dostała pierdolca!Taki misiek to wybawienie... ale reguły pewnie nie ma... trzeba testować
Jeśli chodzi o odzwyczajanie - synek koleżanki nie miał z tym problemu, ma 14 miesięcy i szumiś to teraz zabawka ("mózg" jest wyjęty
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:23
Blu, szynszyl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja corka nie potrzebowala takich zabawek zeby sie uspokoic, nie miala z tym problemu. Zasypiala tez bez problemu.. My od malegl wlaczalismy cicho radio zeby przyzwyczajala sie do dzwiekow zeby nie ttzeba bylo chodzic napalcach zeby dziecka nie obudzic.... i faktycznie nie raz mielismy gosci duzo ludzi halas grill glosny smiech a dziecko spalo ze hej, do tej pory takma ze z lozkiem mozna by bylo ja wyniesc
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi sie pomysł z szumisiami podoba w pierwszych miesiacach zycia dziecka, odstawiłabym razem z koszem mojzesza. Stosowałysmy u wczesniakow mojej kolezanki i sie sprawdził, a chłopcy szybko o nim zapomnieli;-) bo z czasem zaczely dzieci spac z rodzicami heheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:06
-
nick nieaktualnyEwelinka podziwiam za uczelnie, miałam kolezanke w ciazy na studiach i sie strasznie męczyła. Zreszta bardzo szybko urusł jej brzuszek i w ciepłe dni nie mogła usiedziec w sali. A Ty jak sie czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:08
-
U nas szumiś się spisywał rewelacyjnie
nie kupiliśmy go od razu, bo wydawał mi się niepotrzebny, ale po którymś razie usypiania z suszarką teść zrobił nam prezent i tak szumigrajło chodziło przez dobre pół roku
wydaje mi się ze po prostu są dzieci, które potrzebują na początku trochę pomocy z zasypianiem typu otulanie, kołysanki itd. A później już jest lepiej
Połówkowe mam jakoś w okolicy 20 maja
I gratuluję rozpoczęcia 5 miesiąca! To już brzmi bardzo poważnie
My mamy dzisiaj imprezę u teściowej także wiecie... jakbym się nie odzywała przez kilka następnych dni to prosze zaalarmujcie jakieś służby ratunkowe
Miłego i słonecznego weekenduNiecierpliwaKarolina, Sunflower lubią tę wiadomość
-
Ja mam połówkowe 21 maja
a dzisiaj wróciłam od dentysty i jestem zadowolona, bo już wszystkie zęby zdrowe, zrobiliśmy tylko scaling i mam spokój
Ja też dziś zaczęłam 5 miesiąc podobno, aż się zdziwiłam bo myślałam że to jeszcze trochę
Co do szumisia, bliskim znajomym się nie bardzo sprawdził i lepiej działały właśnie odgłosy suszarki z Youtube -
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:Hej mamuśki !
Ja też mam większe owłosienie na brzuchu, na usg widzieliśmy siusiaka, czyli by się zgadzało
Pytanie do mamusiek ze stażem. Kupowałyście swoim pociechom szumisia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 14:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny