X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się w 5 miesiącu :)

Rutelka, Blu, Sylwia91, kehlana_miyu, Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poranek pełen wrażeń :-) moja koleżanka właśnie urodziła :-) :-) :-) 3 godziny i po krzyku <3

Rutelka, Blu, Sylwia91, lu.iza, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEATTKIE tak myślałam że bezkarnie nie powinnam tyle cytryny pić. Dzięki...

Beattkie lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    ja właśnie próbuję zrobić porządek w ubrankach, które kiedyś dostałam. Miałam wszystko w workach na strychu. Jest tego masakrycznie dużo! Dla chłopca i dla dziewczynki od 0 do 12 miesięcy. Dostałam od mamy bliźniaków (dziewczynki i chłopca).

Miałam to wszystko włożyć do szafy, ale się nie mieści. Stwierdziłam, że muszę zrobić selekcję. Część oddam koleżance, która rodzi w maju, część bratowej, która rodzi w grudniu, a część zachowam dla kolejnego potomka.

Ma któraś z was pojęcie ile ciuszków potrzeba? W sensie np. ile pajacy, body itp. na dany okres? I co tak naprawdę jest potrzebne, bo mam i śpiochy, i pajace, i body z długim rękawkiem, body z krótkim rękawkiem, bluzeczki, kaftaniki, rampersy, chyba ze 100 par skarpetek, rajstopki, bluzy, spodenki, półśpiochy, śpiochy, śpiworki, kurteczki. Co tak naprawdę się sprawdza? A co jest zbędne? I ile?

Dzięki za pomoc, bo ja nie ogarniam ilości i różnorodności.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy ile razy na tydz zamierza sie prac.my srednio co 3dni
    Dziennie zdarzalo sie ze i 3x przebieralismy niemowlaka a bo to siusiu to mleko ulane
    A teraz statystycznie pierzemy co 2dni
    Nam najlepiej sprawdzily sie pajace rozpinane na calej dl i takie body tez
    Niemowlaki generalnie nie lubia jak im sie wklada ubrania przez glowe.takze my ubieralismy delikatnie przez raczki i nozki

Rutelka, Sylwia91, Dea28 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Wszystko zalezy ile razy na tydz zamierza sie prac.my srednio co 3dni
    Dziennie zdarzalo sie ze i 3x przebieralismy niemowlaka a bo to siusiu to mleko ulane
    A teraz statystycznie pierzemy co 2dni
    Nam najlepiej sprawdzily sie pajace rozpinane na calej dl i takie body tez
    Niemowlaki generalnie nie lubia jak im sie wklada ubrania przez glowe.takze my ubieralismy delikatnie przez raczki i nozki
    Też mnie przeraża ubieranie przez głowę, strasznie krzyczą hehe :P masz termin porodu na suwaczku na moje urodziny! :) życzę Ci żeby był bezproblemowy

Limerikowo lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas 5 miesiąc będzie w sobotę... ale zleciało ;)
    Ubranka, to rzeczywiście najlepsze rozpinane całe na początek, ale w sumie te wciągane przez główkę są szerokie i nie jest aż tak źle.
    A jakie macie doświadczenia z rozmiarami? Ja rodziłam dzieci długie na 52 cm i ubranka 56 były za duże. Nie wiem, czy 52 to nie za mało z kolei... hm...
    Jaki rozmiar planujecie na start?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na start mam 62 bo maz był dużym dzieckiem, jeśli nasze będę mniejsze to dokupie na szybko :)

Dea28 lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś wizytę w Luxmedzie, ale bez USG, więc żadnych ciekawych wieści nie mam. Ale przynajmniej mocz wreszcie bez bakterii, a waga od początku ciąży stoi grzecznie w miejscu :)

NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po prostu nóż się w kieszeni otwiera... Polityka prorodzinna państwa w praktyce, niezależnie od aktualnego rządu.

http://www.rp.pl/Kadry/304269872-ZUS-podwaza-wynagrodzenia-z-umow-o-prace-ciezarnych.html#ap-2

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    No po prostu nóż się w kieszeni otwiera... Polityka prorodzinna państwa w praktyce, niezależnie od aktualnego rządu.

http://www.rp.pl/Kadry/304269872-ZUS-podwaza-wynagrodzenia-z-umow-o-prace-ciezarnych.html#ap-2

Na szczęście nie podlegam pod ZUS.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie corka urodzila sie z waga 3240 a dluga na 56cm, wiec 62 bylo ok
    teraz to noga jej tylko rosnie :buty bartki 23 a geoxy 24

Sylwia dzieki za wstepne zyczenia porodowe
    Przewiduje ze jak bedzie ciezszy bobas to cc bo z corka byl proznociag na zaklinowanie plus wew mnie porozrywala do szycia mimo naciecia jeszcze z zew
    rodzic zamierzam na Polnej w Poz jak poprzednio wiec wszystkie dokumenty tam maja i wiedza co robic- Profesjonalisci :-)

Sylwia91, lu.iza lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych co maja małe dzieci, moj synek ma 1,5 roku i jest strasznie o mnie zazdrosny. Od jakiegoś czasu maz nie moze mnie przytulić bo jest płacz, krzyk i odpychanie tatusia. Teraz leże z małym na kanapie bo zasypia, maz przyszedł i chciał potrzymać rękę na brzuchu bo akurat dzidzia kopie a tu awantura i płacz. Jak maz odszedł to synek dał buziak w brzuch obciągnął mi bluzkę i juz grzecznie śpi. Nie pomaga tłumaczenie ze razem moga sie przytulać itp zawsze kończy sie płaczem i odpychaniem taty. Juz nie wiem co z tym robić i boje sie co będzie pózniej jak sie dzidzia urodzi. Czy któraś z Was ma podobny problem?

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa to normalne, moj maz mowi ze mama jest najwazniejsza :-)
    tak samo mamy i teraz z corka a tym bardziej jak wroce z pracy, nie da mezowi nawet podejsc bo okropny krzyk i wolanie:mama
    Jak raz zobaczyla jak odjezdzam do pracy to 30min maz nie mogl uspokoic nawet na bajke Reksio nie dal rady, czysta histeria, teraz juz trzymamy zaluzje zamkniete by nie widziala jak ewakuuje sie do roboty
    za to ogromna radosc jak wracam i oczywiscie lgnie do mamy na calego
    maz rano mowi pa pa i corka mu tez pa pa i nie ma klopotu z odjazdem jego a mama odjechac tak nie moze :-)
    Mysle ze po 2 latkach kiedy dziecko bedzie wiecej rozumialo ze jedzie sie sie i wraca to przejda te placze

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie jakies sprawdzone (w ciąży) specyfiki na kleszcze i komary, których możemy używać w naszym pięknym stanie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dużo ubranek, ale właśnie tych większych powyżej 60cm, malutkich bardzo mało. Mam dylemat bo ja byłam malutka i ważyłam zaledwie 2650 a mój mąż był duży, ważył ponad 4 kg i ogólnie jest zbudowany. Myślę że po usg będzie można ocenić co i jak z tą wielkością, póki co nic nie kupuję bo nie mam jeszcze gdzie trzymać :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    BEATTKIE tak myślałam że bezkarnie nie powinnam tyle cytryny pić. Dzięki...
    Ja Kasia, tez pije kazdego dnia wode z cytryną, chyba wykorzystuje około 2 plasterki dziennie;-) i dodaje troszeczke miodu. Uwielbiam ;-)

NiecierpliwaKarolina, kasia_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Hej.
    U nas 5 miesiąc będzie w sobotę... ale zleciało ;)
    Ubranka, to rzeczywiście najlepsze rozpinane całe na początek, ale w sumie te wciągane przez główkę są szerokie i nie jest aż tak źle.
    A jakie macie doświadczenia z rozmiarami? Ja rodziłam dzieci długie na 52 cm i ubranka 56 były za duże. Nie wiem, czy 52 to nie za mało z kolei... hm...
    Jaki rozmiar planujecie na start?

Ja ostatnio jestem na etapie kupowania ubranek i zaczynam od 56. Slyszalam wiel glosow, ze moga byc małe ;-) hehe nie mam pojecia co kupowac, dlatego robie zakupy w ciuszkach,a jakies cudenka kupie w normalnym sklepie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja dostałam dużo ubranek, ale właśnie tych większych powyżej 60cm, malutkich bardzo mało. Mam dylemat bo ja byłam malutka i ważyłam zaledwie 2650 a mój mąż był duży, ważył ponad 4 kg i ogólnie jest zbudowany. Myślę że po usg będzie można ocenić co i jak z tą wielkością, póki co nic nie kupuję bo nie mam jeszcze gdzie trzymać :)

Sylwia u mnie jest podobna sytuacja. Ja malutka, maz duzy ;-) ciekawe jakie cudo nam wyjdzie ;-) mam 2 pajacyki na 50, 5-6 na 56 i reszte kupuje na 62;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:58

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkiowo, ja tez z Poznania i tez planuje Polna, chociaz większość mi odradza... masówka itp. ale to w koncu poród i tylko 3 dni mam tam spędzić (oby!) wiec chyba dam radę :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ