X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny chyba z tydzień mnie Noe było. Bo rozwalilam telefon ( a czytam i pisze na forum tylko z telefonu) a zastępczy - bez komentarza.

Ja tez byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia w brzuszku na 100 % zostanie chłopcem.
    Ma już ponad 11 cm ale nie wiem ile dokładnie bo Noe dało się już zmierzyć w cm. Natomiast waży już 200 g.

Luiza i pozostałe dziewczyny gratuluję wizyt.

Ola ola wstyd się przyznać ale ja intensywnie zaczęłam się smarować olejem kokosowy dopiero od tygodnia a wcześniej bardzo pobieżnie.

Ja ostatnio mam fazę na picie wody z cytruna i to porządne pół cytryny do jednej szklanki. A potrafię wypić 3 cytryny dziennie a nie wiem w sumie czy to zdrowe

kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mie wiem jak to się stało że wkleilo mi dwa posty. Sorka.

Anienka mam nadzieję że dzidzia pięknie pokaże nosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:46

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia Ja bym odradzała taką ilość cytryny. Szkliwo nie lubi kwasow. Po drugie pomaga utrzymac zgage, co w ciazy w 2gim trymestrze ma ogromne znaczenie oczywiscie gdy ma sie z tym problemem. Cytryna powoduje, ze czesciej robimy siusiu, wiec sie szybciej odwadniamy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiacie gratulacje Kasiu! Niech duzy rosnie synuś;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:51

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, juz nie moge sie doczekać kiedy ja swojego malucha zobaczę. Ja ruchy czuje od prawie miesiąca a teraz z dnia na dzień coraz bardziej wyraźne ale jeszcze nieregularne. I wodę z cytryna tez pije ale jeden plasterek zalewam kilka razy tylko zeby woda miała lekko zmieniony smak.
    A na rozstępy używam musteli 9 miesięcy, w pierwszej ciąży tez używałam i nie mam żadnych rozstępów, mi poleciła koleżanka u której tez sie sprawdził

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie Babelek pokazal piekny i ksztaltny nosek, tym razem doktor strzelil na dziewczynke hehe ale powiedzial ze na tym etapie zgadywanie ;) moze za 5tyg ma polowkowym sie ujawni. Przestaje o tym myslec;)

Pan dr pochwalil ze chyba z dzieckiem rozmawialismy i tlumaczylismy zeby byl grzeczny i sie nie ruszal, wiec tez nie nalezy do ruchliwych leniuszek Malutki:) Ta statecznosc to raczej po tatusiu. dzieki temu moglismy sie napatrzec a doktor porobil badania.

Co za radosc i szczescie <3

teraz sie powoli zastanawiam gdzie sie zapisac na polowkowe...

kehlana_miyu, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Blu, tutti87, szynszyl, Visenna, Anoolka, powerglide, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    gratuluję udanych wizyt. :D :D

Co do rozstępów używam Elancylu, nie wiem jakie będą efekty, ale poleciły mi dziewczyny na forum, więc kupiłam i się smaruję.

Jeśli chodzi o ból głowy - potwierdzam, że to odwodnienie. Tylko w ciąży tak mam, że jestem taka wrażliwa na odwodnienie. Bolała mnie już głowa z 10 razy i za każdym razem pomogło wypicie dużej ilości wody. Także teraz pilnuję tego, żeby pić. Oprócz herbaty, mięty i kawy inki wypijam dziennie po 1 butelce 1,5 l wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna ja nie miałam skierowania do patologa ciąży. Jak dzwoniłam zapisać się na pierwszą wizytę i powiedziałam, że mam mutację genu MTHFR, to zapisali mnie od razu do patologa. Ja nawet chciałam do zwykłego, bo był bliższy termin, ale Pani w rejestracji mi odradziła, bo jak to powiedziała, lepiej, żeby od razu być pod opieką patologa w przypadku tej mutacji.

Z tym, że na pierwszej wizycie musiałam pokazać wyniki badań (na mutację genu) i pani doktor dołączyła te wyniki do karty pacjenta.

Visenna lubi tę wiadomość

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bardziej doświadczone koleżanki. Listopadowka potrzebuje konsultacji. Proszę napiszcie mi jakie mialyscie tetno na prenatalnych? U mnie dziś 175 a już powinno zwolnić ...... :(

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były dziewczyny które miały tętno 177, spokojnie :) wszystko na pewno jest dobrze :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blu wizytuje :D nie mogę się doczekać, brzuszek z dnia na dzień rośnie więc chyba jest dobrze, tak się nastawiam :D

Gratuluje udanych wizyt :)
    i miłej nocki :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj tak cicho dzisiaj?? Już 9.30, a ja z pierwszym postem!! Dzień dobry miłe panie, choć pogoda nie zachęca to życzę miło spędzonego dnia!! :)

Rutelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    hej dziewczyny
    cały weekend mnie nie było na forum.

Sobota mocno zajęta, bo spotkałam się z koleżanką, a potem była impreza urodzinowo-imieninowa mojej mamy i mojego taty.

A niedziela to masakra. Rano już wyskoczyła mi opryszczka na usta, ból gardła, ból ucha i ból nosa. Po południu pojechaliśmy na SOR do szpitala, żeby obejrzał mnie laryngolog. Uszy na szczęście ok, ale mam bardzo brzydki nos w środku (infekcja).
    Na opryszczkę dostałam maść do smarowania (po konsultacji z ginekologiem), a do nosa Nasivin i wodę morską.
    Także od wczoraj wzięło mnie przeziębienie z wielką opryszczką na ustach. :(
    Kuruję się.
    zdrowka zycze :( ja tez przeszlam juz chorobe masakra

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje sie Palmers strech marks w sloiczku.bardzo dobrze nawilza niestety ma twarda konsystencje i ciezko sie go nabiera.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam jakąś oliwkę dka kobiet w ciąży w rossmanie i bardzo mi się podoba, bo fajnie nawilża, nie jest taka tłusta, na dłoniach nawet jak zostaje to fajnie się wchłania :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia ma konkretne godziny kiedy ją czuję, tak 10-12 i 22-23. Dlatego zawsze zaczynam późno dzień bo lubię leżeć i czuć kopniaki :)
    Ja smaruję się kremem do ciała dove, wcześniej używałam oliwki ale strasznie mi natluscila piżame, która teraz śmierdzi zwykłym olejem fuu.

Ja nie pamiętam tętna z prenatalnych, aje też było wysokie

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się smaruję olejkiem po opalaniu, ze względu na jego bogaty skład (olejki:kokosowy,sezamowy,jojoba,makadamii,nasion bawełny,migdałów) jest strasznie tłusty i wolno się wchłania ale ładnie pachnie :) mam nadzieję, że on wystarczy, w końcu z płaskiego brzucha startowałam to będzie się bardzo rozciągał .

PS. to zdjęcie poniedziałkowe naszej płci : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee3e9e27f6e.jpg

Limerikowo, lu.iza, Visenna, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    a ja się smaruję olejkiem po opalaniu, ze względu na jego bogaty skład (olejki:kokosowy,sezamowy,jojoba,makadamii,nasion bawełny,migdałów) jest strasznie tłusty i wolno się wchłania ale ładnie pachnie :) mam nadzieję, że on wystarczy, w końcu z płaskiego brzucha startowałam to będzie się bardzo rozciągał .

PS. to zdjęcie poniedziałkowe naszej płci : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee3e9e27f6e.jpg
    Mam to samo.. Startowałam naprawdę chuda. A cóż to za olejek bo skład super!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam kremu palmers-tummy cream, dostalam strasznej wysypki na udach, brzuchu i piersiach. Nie moge sie jej pozbyc, strasznie swedzi. Czekam az zniknie i chyba zaczne stosowac olej kokosowy.

W poniedzialek bylam na usg, i lekarz potwierdzil, ze widzi dziewczynke, i ze wszystko dobrze z mala. Teraz czekam na polowkowe dopiero 6 czerwca, nie wiem jak wytrzymam!

Rutelka, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mam to samo.. Startowałam naprawdę chuda. A cóż to za olejek bo skład super!
    Nawilżający olejek do ciała po opalaniu z Kolastyny, w zielonym opakowaniu, kupiłam w rossmanie w wakacje :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ