X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny chyba z tydzień mnie Noe było. Bo rozwalilam telefon ( a czytam i pisze na forum tylko z telefonu) a zastępczy - bez komentarza.

Ja tez byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia w brzuszku na 100 % zostanie chłopcem.
    Ma już ponad 11 cm ale nie wiem ile dokładnie bo Noe dało się już zmierzyć w cm. Natomiast waży już 200 g.

Luiza i pozostałe dziewczyny gratuluję wizyt.

Ola ola wstyd się przyznać ale ja intensywnie zaczęłam się smarować olejem kokosowy dopiero od tygodnia a wcześniej bardzo pobieżnie.

Ja ostatnio mam fazę na picie wody z cytruna i to porządne pół cytryny do jednej szklanki. A potrafię wypić 3 cytryny dziennie a nie wiem w sumie czy to zdrowe

kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mie wiem jak to się stało że wkleilo mi dwa posty. Sorka.

Anienka mam nadzieję że dzidzia pięknie pokaże nosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:46

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia Ja bym odradzała taką ilość cytryny. Szkliwo nie lubi kwasow. Po drugie pomaga utrzymac zgage, co w ciazy w 2gim trymestrze ma ogromne znaczenie oczywiscie gdy ma sie z tym problemem. Cytryna powoduje, ze czesciej robimy siusiu, wiec sie szybciej odwadniamy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiacie gratulacje Kasiu! Niech duzy rosnie synuś;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:51

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, juz nie moge sie doczekać kiedy ja swojego malucha zobaczę. Ja ruchy czuje od prawie miesiąca a teraz z dnia na dzień coraz bardziej wyraźne ale jeszcze nieregularne. I wodę z cytryna tez pije ale jeden plasterek zalewam kilka razy tylko zeby woda miała lekko zmieniony smak.
    A na rozstępy używam musteli 9 miesięcy, w pierwszej ciąży tez używałam i nie mam żadnych rozstępów, mi poleciła koleżanka u której tez sie sprawdził

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie Babelek pokazal piekny i ksztaltny nosek, tym razem doktor strzelil na dziewczynke hehe ale powiedzial ze na tym etapie zgadywanie ;) moze za 5tyg ma polowkowym sie ujawni. Przestaje o tym myslec;)

Pan dr pochwalil ze chyba z dzieckiem rozmawialismy i tlumaczylismy zeby byl grzeczny i sie nie ruszal, wiec tez nie nalezy do ruchliwych leniuszek Malutki:) Ta statecznosc to raczej po tatusiu. dzieki temu moglismy sie napatrzec a doktor porobil badania.

Co za radosc i szczescie <3

teraz sie powoli zastanawiam gdzie sie zapisac na polowkowe...

kehlana_miyu, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Blu, tutti87, szynszyl, Visenna, Anoolka, powerglide, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    gratuluję udanych wizyt. :D :D

Co do rozstępów używam Elancylu, nie wiem jakie będą efekty, ale poleciły mi dziewczyny na forum, więc kupiłam i się smaruję.

Jeśli chodzi o ból głowy - potwierdzam, że to odwodnienie. Tylko w ciąży tak mam, że jestem taka wrażliwa na odwodnienie. Bolała mnie już głowa z 10 razy i za każdym razem pomogło wypicie dużej ilości wody. Także teraz pilnuję tego, żeby pić. Oprócz herbaty, mięty i kawy inki wypijam dziennie po 1 butelce 1,5 l wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna ja nie miałam skierowania do patologa ciąży. Jak dzwoniłam zapisać się na pierwszą wizytę i powiedziałam, że mam mutację genu MTHFR, to zapisali mnie od razu do patologa. Ja nawet chciałam do zwykłego, bo był bliższy termin, ale Pani w rejestracji mi odradziła, bo jak to powiedziała, lepiej, żeby od razu być pod opieką patologa w przypadku tej mutacji.

Z tym, że na pierwszej wizycie musiałam pokazać wyniki badań (na mutację genu) i pani doktor dołączyła te wyniki do karty pacjenta.

Visenna lubi tę wiadomość

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bardziej doświadczone koleżanki. Listopadowka potrzebuje konsultacji. Proszę napiszcie mi jakie mialyscie tetno na prenatalnych? U mnie dziś 175 a już powinno zwolnić ...... :(

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były dziewczyny które miały tętno 177, spokojnie :) wszystko na pewno jest dobrze :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blu wizytuje :D nie mogę się doczekać, brzuszek z dnia na dzień rośnie więc chyba jest dobrze, tak się nastawiam :D

Gratuluje udanych wizyt :)
    i miłej nocki :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj tak cicho dzisiaj?? Już 9.30, a ja z pierwszym postem!! Dzień dobry miłe panie, choć pogoda nie zachęca to życzę miło spędzonego dnia!! :)

Rutelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    hej dziewczyny
    cały weekend mnie nie było na forum.

Sobota mocno zajęta, bo spotkałam się z koleżanką, a potem była impreza urodzinowo-imieninowa mojej mamy i mojego taty.

A niedziela to masakra. Rano już wyskoczyła mi opryszczka na usta, ból gardła, ból ucha i ból nosa. Po południu pojechaliśmy na SOR do szpitala, żeby obejrzał mnie laryngolog. Uszy na szczęście ok, ale mam bardzo brzydki nos w środku (infekcja).
    Na opryszczkę dostałam maść do smarowania (po konsultacji z ginekologiem), a do nosa Nasivin i wodę morską.
    Także od wczoraj wzięło mnie przeziębienie z wielką opryszczką na ustach. :(
    Kuruję się.
    zdrowka zycze :( ja tez przeszlam juz chorobe masakra

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje sie Palmers strech marks w sloiczku.bardzo dobrze nawilza niestety ma twarda konsystencje i ciezko sie go nabiera.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam jakąś oliwkę dka kobiet w ciąży w rossmanie i bardzo mi się podoba, bo fajnie nawilża, nie jest taka tłusta, na dłoniach nawet jak zostaje to fajnie się wchłania :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia ma konkretne godziny kiedy ją czuję, tak 10-12 i 22-23. Dlatego zawsze zaczynam późno dzień bo lubię leżeć i czuć kopniaki :)
    Ja smaruję się kremem do ciała dove, wcześniej używałam oliwki ale strasznie mi natluscila piżame, która teraz śmierdzi zwykłym olejem fuu.

Ja nie pamiętam tętna z prenatalnych, aje też było wysokie

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się smaruję olejkiem po opalaniu, ze względu na jego bogaty skład (olejki:kokosowy,sezamowy,jojoba,makadamii,nasion bawełny,migdałów) jest strasznie tłusty i wolno się wchłania ale ładnie pachnie :) mam nadzieję, że on wystarczy, w końcu z płaskiego brzucha startowałam to będzie się bardzo rozciągał .

PS. to zdjęcie poniedziałkowe naszej płci : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee3e9e27f6e.jpg

Limerikowo, lu.iza, Visenna, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    a ja się smaruję olejkiem po opalaniu, ze względu na jego bogaty skład (olejki:kokosowy,sezamowy,jojoba,makadamii,nasion bawełny,migdałów) jest strasznie tłusty i wolno się wchłania ale ładnie pachnie :) mam nadzieję, że on wystarczy, w końcu z płaskiego brzucha startowałam to będzie się bardzo rozciągał .

PS. to zdjęcie poniedziałkowe naszej płci : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee3e9e27f6e.jpg
    Mam to samo.. Startowałam naprawdę chuda. A cóż to za olejek bo skład super!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam kremu palmers-tummy cream, dostalam strasznej wysypki na udach, brzuchu i piersiach. Nie moge sie jej pozbyc, strasznie swedzi. Czekam az zniknie i chyba zaczne stosowac olej kokosowy.

W poniedzialek bylam na usg, i lekarz potwierdzil, ze widzi dziewczynke, i ze wszystko dobrze z mala. Teraz czekam na polowkowe dopiero 6 czerwca, nie wiem jak wytrzymam!

Rutelka, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mam to samo.. Startowałam naprawdę chuda. A cóż to za olejek bo skład super!
    Nawilżający olejek do ciała po opalaniu z Kolastyny, w zielonym opakowaniu, kupiłam w rossmanie w wakacje :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ