Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny chyba z tydzień mnie Noe było. Bo rozwalilam telefon ( a czytam i pisze na forum tylko z telefonu) a zastępczy - bez komentarza.
Ja tez byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia w brzuszku na 100 % zostanie chłopcem.
Ma już ponad 11 cm ale nie wiem ile dokładnie bo Noe dało się już zmierzyć w cm. Natomiast waży już 200 g.
Luiza i pozostałe dziewczyny gratuluję wizyt.
Ola ola wstyd się przyznać ale ja intensywnie zaczęłam się smarować olejem kokosowy dopiero od tygodnia a wcześniej bardzo pobieżnie.
Ja ostatnio mam fazę na picie wody z cytruna i to porządne pół cytryny do jednej szklanki. A potrafię wypić 3 cytryny dziennie a nie wiem w sumie czy to zdrowe
kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia Ja bym odradzała taką ilość cytryny. Szkliwo nie lubi kwasow. Po drugie pomaga utrzymac zgage, co w ciazy w 2gim trymestrze ma ogromne znaczenie oczywiscie gdy ma sie z tym problemem. Cytryna powoduje, ze czesciej robimy siusiu, wiec sie szybciej odwadniamy;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:50
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje udanych wizyt, juz nie moge sie doczekać kiedy ja swojego malucha zobaczę. Ja ruchy czuje od prawie miesiąca a teraz z dnia na dzień coraz bardziej wyraźne ale jeszcze nieregularne. I wodę z cytryna tez pije ale jeden plasterek zalewam kilka razy tylko zeby woda miała lekko zmieniony smak.
A na rozstępy używam musteli 9 miesięcy, w pierwszej ciąży tez używałam i nie mam żadnych rozstępów, mi poleciła koleżanka u której tez sie sprawdził -
Oczywiscie Babelek pokazal piekny i ksztaltny nosek, tym razem doktor strzelil na dziewczynke hehe ale powiedzial ze na tym etapie zgadywanie
moze za 5tyg ma polowkowym sie ujawni. Przestaje o tym myslec;)
Pan dr pochwalil ze chyba z dzieckiem rozmawialismy i tlumaczylismy zeby byl grzeczny i sie nie ruszal, wiec tez nie nalezy do ruchliwych leniuszek Malutki:) Ta statecznosc to raczej po tatusiu. dzieki temu moglismy sie napatrzec a doktor porobil badania.
Co za radosc i szczescie
teraz sie powoli zastanawiam gdzie sie zapisac na polowkowe...kehlana_miyu, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Blu, tutti87, szynszyl, Visenna, Anoolka, powerglide, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny,
gratuluję udanych wizyt.
Co do rozstępów używam Elancylu, nie wiem jakie będą efekty, ale poleciły mi dziewczyny na forum, więc kupiłam i się smaruję.
Jeśli chodzi o ból głowy - potwierdzam, że to odwodnienie. Tylko w ciąży tak mam, że jestem taka wrażliwa na odwodnienie. Bolała mnie już głowa z 10 razy i za każdym razem pomogło wypicie dużej ilości wody. Także teraz pilnuję tego, żeby pić. Oprócz herbaty, mięty i kawy inki wypijam dziennie po 1 butelce 1,5 l wody. -
nick nieaktualnyVisenna ja nie miałam skierowania do patologa ciąży. Jak dzwoniłam zapisać się na pierwszą wizytę i powiedziałam, że mam mutację genu MTHFR, to zapisali mnie od razu do patologa. Ja nawet chciałam do zwykłego, bo był bliższy termin, ale Pani w rejestracji mi odradziła, bo jak to powiedziała, lepiej, żeby od razu być pod opieką patologa w przypadku tej mutacji.
Z tym, że na pierwszej wizycie musiałam pokazać wyniki badań (na mutację genu) i pani doktor dołączyła te wyniki do karty pacjenta.Visenna lubi tę wiadomość
-
Rutelka wrote:hej dziewczyny
cały weekend mnie nie było na forum.
Sobota mocno zajęta, bo spotkałam się z koleżanką, a potem była impreza urodzinowo-imieninowa mojej mamy i mojego taty.
A niedziela to masakra. Rano już wyskoczyła mi opryszczka na usta, ból gardła, ból ucha i ból nosa. Po południu pojechaliśmy na SOR do szpitala, żeby obejrzał mnie laryngolog. Uszy na szczęście ok, ale mam bardzo brzydki nos w środku (infekcja).
Na opryszczkę dostałam maść do smarowania (po konsultacji z ginekologiem), a do nosa Nasivin i wodę morską.
Także od wczoraj wzięło mnie przeziębienie z wielką opryszczką na ustach.
Kuruję się.ja tez przeszlam juz chorobe masakra
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Moja dzidzia ma konkretne godziny kiedy ją czuję, tak 10-12 i 22-23. Dlatego zawsze zaczynam późno dzień bo lubię leżeć i czuć kopniaki
Ja smaruję się kremem do ciała dove, wcześniej używałam oliwki ale strasznie mi natluscila piżame, która teraz śmierdzi zwykłym olejem fuu.
Ja nie pamiętam tętna z prenatalnych, aje też było wysokieKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
a ja się smaruję olejkiem po opalaniu, ze względu na jego bogaty skład (olejki:kokosowy,sezamowy,jojoba,makadamii,nasion bawełny,migdałów) jest strasznie tłusty i wolno się wchłania ale ładnie pachnie
mam nadzieję, że on wystarczy, w końcu z płaskiego brzucha startowałam to będzie się bardzo rozciągał .
PS. to zdjęcie poniedziałkowe naszej płci : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee3e9e27f6e.jpgLimerikowo, lu.iza, Visenna, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:a ja się smaruję olejkiem po opalaniu, ze względu na jego bogaty skład (olejki:kokosowy,sezamowy,jojoba,makadamii,nasion bawełny,migdałów) jest strasznie tłusty i wolno się wchłania ale ładnie pachnie
mam nadzieję, że on wystarczy, w końcu z płaskiego brzucha startowałam to będzie się bardzo rozciągał .
PS. to zdjęcie poniedziałkowe naszej płci : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee3e9e27f6e.jpg -
Ja uzywalam kremu palmers-tummy cream, dostalam strasznej wysypki na udach, brzuchu i piersiach. Nie moge sie jej pozbyc, strasznie swedzi. Czekam az zniknie i chyba zaczne stosowac olej kokosowy.
W poniedzialek bylam na usg, i lekarz potwierdzil, ze widzi dziewczynke, i ze wszystko dobrze z mala. Teraz czekam na polowkowe dopiero 6 czerwca, nie wiem jak wytrzymam!
Rutelka, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość