Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_Ola wrote:Gratuluje udanych wizyt!
Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie.
Mam do was pytanie: jakich kremów używacie żeby wam się nie robiły rozstępy?
Miłego dnia
Ja raz dziennie, po kąpieli smaruję się palmersem kakaowym w tubie i do tego resztę ciała traktuję olejem kokosowym.
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:Gratuluje udanych wizyt!
Miłego dniaOla_Ola lubi tę wiadomość
-
Anieńka, nosek na pewno się znajdzie! Spokojnie
Co do warsztatów to super faktycznie. Mnie też by się coś takiego przydało, bo jestem kompletnie zielonamuszę sprawdzić czy w moim mieście coś takiego jest. Ale znając życie, pewnie nie.
Szkoda, mąż miałby co czytać brzuszkowibo póki co codziennie się przytula i gada do brzucha co mu ślina na język przyniesie. Wczoraj uczył dzidzię angielskiego
Blu lubi tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Mam do was pytanie: jakich kremów używacie żeby wam się nie robiły rozstępy?
Ja mam Mustela 9 miesięcy (czy jakoś tak - nazwa jest po francusku). Moja starsza siostra i jej koleżanki używały i każda chwaliła. Moja koleżanka która jest o 4 tygodnie od nas starsza stosuje Bio-oil. Za kilka miesięcy porównamy efekty (abstrahując od tego, jak wielki wpływ na rozstępy ma genetyka niestety).
Anieńka trzymamy mocno kciuki za malucha żeby pokazał śliczny nosek!!
Ja się podzielę moją dolegliwością - od 3 tygodni, codziennie, co dwa dni boli mnie głowa. Ale tak naparza, tętni że nie mam w ogóle siły do życia. Myślałam, ze to zatoki (bo miałam miesiąc temu infekcję kataralną bardzo silną) więc płukałam zatoki - nie pomogło. Potem myślałam, że to na pogodę ale żeby codziennie z tego powodu głowa bolała to aż dziwne... Odżywiam się dobrze, morfologia ok więc to nie niedokrwistość. I dopiero wczoraj mnie olśniło... Za mało piję!! Zapominałam o wodzie, nie czułam pragnienia w ogóle. I jak wczoraj wypiłam 2,5 litra to dziś mogłabym góry przenosićwrócił mi apetyt i już mnie korci żeby okna umyć
Także dziewczyny pamiętajcie o piciu:)MMM2016, Ola_Ola, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
powerglide wrote:Ja mam Mustela 9 miesięcy (czy jakoś tak - nazwa jest po francusku
). Moja starsza siostra i jej koleżanki używały i każda chwaliła. Moja koleżanka która jest o 4 tygodnie od nas starsza stosuje Bio-oil. Za kilka miesięcy porównamy efekty (abstrahując od tego, jak wielki wpływ na rozstępy ma genetyka niestety).
Anieńka trzymamy mocno kciuki za malucha żeby pokazał śliczny nosek!!
Ja się podzielę moją dolegliwością - od 3 tygodni, codziennie, co dwa dni boli mnie głowa. Ale tak naparza, tętni że nie mam w ogóle siły do życia. Myślałam, ze to zatoki (bo miałam miesiąc temu infekcję kataralną bardzo silną) więc płukałam zatoki - nie pomogło. Potem myślałam, że to na pogodę ale żeby codziennie z tego powodu głowa bolała to aż dziwne... Odżywiam się dobrze, morfologia ok więc to nie niedokrwistość. I dopiero wczoraj mnie olśniło... Za mało piję!! Zapominałam o wodzie, nie czułam pragnienia w ogóle. I jak wczoraj wypiłam 2,5 litra to dziś mogłabym góry przenosićwrócił mi apetyt i już mnie korci żeby okna umyć
Także dziewczyny pamiętajcie o piciu:)
Chyba naprawdę coś w tym jest. Ja na początku ciąży miałam kłopoty z piciem bo praktycznie nie miałam pragnienia. Od kilku dni sytuacja sie powtarza.. Pije troche na siłę wodę z wyciśniętą cytryną...
Zobaczymy...może i mnie głowa przestanie boleć...bo od wczoraj narzekam....zrzuciłam na ciśnieniepowerglide lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola_Ola w 1 ciąży Mustela - 0 rozstępów. Teraz próbuje Elancyl. Ja mam skłonności do rozstępów, jeszcze z okresu dojrzewania mam na udach. Nie są jakoś bardzo widoczne, ale jednak...
Visenna wydaje mi się ze mamy podobnych ginów jeśli chodzi o podejście - konkretnie i bez przeciągania. Jak się coś dzieje to wtedy reagują. Grunt to zaufanie do lekarza
Byłam dzisiaj na upuszczaniu krwi i przy okazji badaniu konfliktu płytowego. Trochę jestem zła musze Wam powiedzieć, bo lekarze wiedzą o tym od około 2 lat, tyle tez są robione badania i nic kompletnie o tym nie słychacpodobno byl JEDEN artykul w Gazecie Wyborczej. pani pielęgniarka powiedziała, że w naszym miasteczku bylo 5 przypadków tego konfliktu i można było zapobiegać tak na prawdę tragedii. Ciekawe ile dziewczyn miało przez to ciężkie przejścia w ciąży. Ehh, kkkaaarrr jeszcze raz dziękuję za info. Aha nie ma znaczenia, że w 1 ciąży nie było problemów, to może się przytrafić przy każdej następnej
kkkaaarrr, Ola_Ola, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Dzięki dziewczyny za podpowiedzi
Powiedzcie mi czy mam konsultować glukozę? Wyszło mi na czczo 69 mg/dl przy normach 70-99.
Poprzednie wyniki były lepsze oscylowały przy 80 mg/dl.
Mnie przy takim wyniku lekarz powiedział, że jest ok. Tylko, żebym co jakiś czas coś słodkiego przekąsiła. -
powodzenia na wizytach
ja używam olejku z migdałów, kokosowego i do niedawna palmersa przeciw rozstępom, ale niestety się skończył, muszę kupić bo bardzo fajny
mnie jakoś dzisiaj boli głowa ale tak zwalam na pogodę
idę jutro na pobranie krwi, w piątek zapytam co z tym konfliktem, bo i tak muszę do Bydgoszczy jechać bo u mnie nie ma
blu mi się wydaję, że ja też mam takiego lekarza, nic na wyrost, chyba, że coś by się działo
-
Szynszyl wizytujesz w piątek?
Ja właśnie tak i juz się doczekać nie mogęale tak sobie myślę, że skoro brzuch mi rośnie to bobas chyba też, bo aż tak dużo nie jem
Mam problem, bo między 13 a 29 czerwca jesteśmy nad morzem a 20 mam wziąć L4 od lekarza, bo kończy mi się urlopczy jak wezmę L4 załóżmy z Gdańska to się ktoś nie przyczepi? Jestem z małopolski
-
Co do szyjki to musicie pytać dokładnie lekarza, moja szyjka na usg ma 57mm i jest to całkowita długość szyjki - zewnętrzna i wewnętrzna. Zewnętrzną mam sprawdzaną za każdym razem na foteliku i ma w granicach 25mm i jest zamknięta więc to najistotniejsze. Następna wizyta 12 maja i mam nadzieję, że sie nic nie zmieni w tej kwestii.
Blu nie powinien nikt sie czepić jak weźmiesz L4 od kogoś innego chyba że masz zaufanego lekarza i podejdziesz wcześniej po L4 a wypisze Ci z inną datą? -
Juz po wizycie
jestem zakochana po uszy w tym maluchu :p dzisiaj chyba ćwiczył ssanie i chlipał wody płodowe jak rybka :p gin na NFZ, zrobił tylko usg przez brzuch. U niego na usg zawsze maluch jest do przodu, dzisiaj o 4 dni. A na płeć powiedział ze jeszcze za wcześnie i niby próbował ale wyszedł z założenia ze nic nie widac
najważniejsze ze maluch zdrowo rośnie i wszystko jest ok
aaaa no i powiedział ze łożysko mam z przodu ale mam prawo czuć jak sie rusza i przekręca bo jestem szczupła, i po powrocie sie położyłam, mały fikał i nawet maz cos poszul
ale jestem szczęśliwa
a to moja pierwsza ciaza!
NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Dea28, Blu, Rutelka, tutti87, szynszyl, Visenna, kkkaaarrr, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:Co do szyjki to musicie pytać dokładnie lekarza, moja szyjka na usg ma 57mm i jest to całkowita długość szyjki - zewnętrzna i wewnętrzna. Zewnętrzną mam sprawdzaną za każdym razem na foteliku i ma w granicach 25mm i jest zamknięta więc to najistotniejsze. Następna wizyta 12 maja i mam nadzieję, że sie nic nie zmieni w tej kwestii.
Blu nie powinien nikt sie czepić jak weźmiesz L4 od kogoś innego chyba że masz zaufanego lekarza i podejdziesz wcześniej po L4 a wypisze Ci z inną datą?
Nie wiem o co chodzi:-P ale ja kazde l4 mam od innego lekarza. Dopiero teraz bede miala stalego lekarza prowadzacego;-) a dodatkowo nie uzywam domofonu bo mieszkam pod 1 I wszyscy kurierzy itd. dzwonią wiec odlaczylammam nadzieje, ze Ci co sprawdzaja maja moj numer tel. hehehe
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Juz po wizycie
jestem zakochana po uszy w tym maluchu :p dzisiaj chyba ćwiczył ssanie i chlipał wody płodowe jak rybka :p gin na NFZ, zrobił tylko usg przez brzuch. U niego na usg zawsze maluch jest do przodu, dzisiaj o 4 dni. A na płeć powiedział ze jeszcze za wcześnie i niby próbował ale wyszedł z założenia ze nic nie widac
aaaa no i powiedział ze łożysko mam z przodu ale mam prawo czuć jak sie rusza i przekręca bo jestem szczupła, i po powrocie sie położyłam, mały fikał i nawet maz cos poszul
ale jestem szczęśliwa
No to trafiłam na super posta!gratulacje, ja, tez uwazam, ze szczupli czuja szybciej ruchy, wiem to po sobie;-) trafiłas na dobry humor maluszka bo i Ty byłaś zadowolna!
gratulacje
lu.iza lubi tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Juz po wizycie
ale jestem szczęśliwa
Pierwsze zdanie cudownelu.iza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję za rady, uspokoiłyście mnie trochę
Następnym razem przed wizytą zjem coś albo się napiję i zobaczymy czy dzidzia będzie bardziej towarzyska
Ola_Ola wrote:Gratuluje udanych wizyt!
Miłego dnia
-
Hej Dziewczyny chyba z tydzień mnie Noe było. Bo rozwalilam telefon ( a czytam i pisze na forum tylko z telefonu) a zastępczy - bez komentarza.
Ja tez byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia w brzuszku na 100 % zostanie chłopcem.
Ma już ponad 11 cm ale nie wiem ile dokładnie bo Noe dało się już zmierzyć w cm. Natomiast waży już 200 g.
Luiza i pozostałe dziewczyny gratuluję wizyt.
Ola ola wstyd się przyznać ale ja intensywnie zaczęłam się smarować olejem kokosowy dopiero od tygodnia a wcześniej bardzo pobieżnie.
Ja ostatnio mam fazę na picie wody z cytruna i to porządne pół cytryny do jednej szklanki. A potrafię wypić 3 cytryny dziennie a nie wiem w sumie czy to zdrowe
Dea28, Blu, tutti87, lu.iza, szynszyl, Visenna, kkkaaarrr, Limerikowo lubią tę wiadomość