X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Gratuluje udanych wizyt!
    Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie.
    Mam do was pytanie: jakich kremów używacie żeby wam się nie robiły rozstępy?
    Miłego dnia :)

Ja raz dziennie, po kąpieli smaruję się palmersem kakaowym w tubie i do tego resztę ciała traktuję olejem kokosowym.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Gratuluje udanych wizyt!
    Olejek na rozstępy i lotion babydream. Osobiście wolę lotion bo olejek trochę tłusty ale jedno i drugie sprawdziło się bardzo dobrze w poprzedniej ciąży bo rozstępów brak :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, nosek na pewno się znajdzie! Spokojnie :-)

Co do warsztatów to super faktycznie. Mnie też by się coś takiego przydało, bo jestem kompletnie zielona :-) muszę sprawdzić czy w moim mieście coś takiego jest. Ale znając życie, pewnie nie.
    Szkoda, mąż miałby co czytać brzuszkowi :-P bo póki co codziennie się przytula i gada do brzucha co mu ślina na język przyniesie. Wczoraj uczył dzidzię angielskiego :-D

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Wczoraj uczył dzidzię angielskiego :-D
    Ekstra!! :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:

Ja mam Mustela 9 miesięcy (czy jakoś tak - nazwa jest po francusku :/). Moja starsza siostra i jej koleżanki używały i każda chwaliła. Moja koleżanka która jest o 4 tygodnie od nas starsza stosuje Bio-oil. Za kilka miesięcy porównamy efekty (abstrahując od tego, jak wielki wpływ na rozstępy ma genetyka niestety).

Anieńka trzymamy mocno kciuki za malucha żeby pokazał śliczny nosek!!

Ja się podzielę moją dolegliwością - od 3 tygodni, codziennie, co dwa dni boli mnie głowa. Ale tak naparza, tętni że nie mam w ogóle siły do życia. Myślałam, ze to zatoki (bo miałam miesiąc temu infekcję kataralną bardzo silną) więc płukałam zatoki - nie pomogło. Potem myślałam, że to na pogodę ale żeby codziennie z tego powodu głowa bolała to aż dziwne... Odżywiam się dobrze, morfologia ok więc to nie niedokrwistość. I dopiero wczoraj mnie olśniło... Za mało piję!! Zapominałam o wodzie, nie czułam pragnienia w ogóle. I jak wczoraj wypiłam 2,5 litra to dziś mogłabym góry przenosić:) wrócił mi apetyt i już mnie korci żeby okna umyć:)
    Także dziewczyny pamiętajcie o piciu:)

MMM2016, Ola_Ola, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

uhFcp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powerglide wrote:
    Ja mam Mustela 9 miesięcy (czy jakoś tak - nazwa jest po francusku :/). Moja starsza siostra i jej koleżanki używały i każda chwaliła. Moja koleżanka która jest o 4 tygodnie od nas starsza stosuje Bio-oil. Za kilka miesięcy porównamy efekty (abstrahując od tego, jak wielki wpływ na rozstępy ma genetyka niestety).

Anieńka trzymamy mocno kciuki za malucha żeby pokazał śliczny nosek!!

Ja się podzielę moją dolegliwością - od 3 tygodni, codziennie, co dwa dni boli mnie głowa. Ale tak naparza, tętni że nie mam w ogóle siły do życia. Myślałam, ze to zatoki (bo miałam miesiąc temu infekcję kataralną bardzo silną) więc płukałam zatoki - nie pomogło. Potem myślałam, że to na pogodę ale żeby codziennie z tego powodu głowa bolała to aż dziwne... Odżywiam się dobrze, morfologia ok więc to nie niedokrwistość. I dopiero wczoraj mnie olśniło... Za mało piję!! Zapominałam o wodzie, nie czułam pragnienia w ogóle. I jak wczoraj wypiłam 2,5 litra to dziś mogłabym góry przenosić:) wrócił mi apetyt i już mnie korci żeby okna umyć:)
    Także dziewczyny pamiętajcie o piciu:)

Chyba naprawdę coś w tym jest. Ja na początku ciąży miałam kłopoty z piciem bo praktycznie nie miałam pragnienia. Od kilku dni sytuacja sie powtarza.. Pije troche na siłę wodę z wyciśniętą cytryną...
    Zobaczymy...może i mnie głowa przestanie boleć...bo od wczoraj narzekam....zrzuciłam na ciśnienie :)

powerglide lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 1,5h wizyta! Aaaaaa :)

Anoolka, Rutelka, Visenna, Ola_85 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o której są te warsztaty dzis na ochocie? Wykasowałam maila i nie wiem czy 17.30 czy 17.00

• Blu Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola w 1 ciąży Mustela - 0 rozstępów. Teraz próbuje Elancyl. Ja mam skłonności do rozstępów, jeszcze z okresu dojrzewania mam na udach. Nie są jakoś bardzo widoczne, ale jednak...

Visenna wydaje mi się ze mamy podobnych ginów jeśli chodzi o podejście - konkretnie i bez przeciągania. Jak się coś dzieje to wtedy reagują. Grunt to zaufanie do lekarza :)

Byłam dzisiaj na upuszczaniu krwi i przy okazji badaniu konfliktu płytowego. Trochę jestem zła musze Wam powiedzieć, bo lekarze wiedzą o tym od około 2 lat, tyle tez są robione badania i nic kompletnie o tym nie słychac :/ podobno byl JEDEN artykul w Gazecie Wyborczej. pani pielęgniarka powiedziała, że w naszym miasteczku bylo 5 przypadków tego konfliktu i można było zapobiegać tak na prawdę tragedii. Ciekawe ile dziewczyn miało przez to ciężkie przejścia w ciąży. Ehh, kkkaaarrr jeszcze raz dziękuję za info. Aha nie ma znaczenia, że w 1 ciąży nie było problemów, to może się przytrafić przy każdej następnej :/

kkkaaarrr, Ola_Ola, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)
    Powiedzcie mi czy mam konsultować glukozę? Wyszło mi na czczo 69 mg/dl przy normach 70-99.
    Poprzednie wyniki były lepsze oscylowały przy 80 mg/dl.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :)
    Powiedzcie mi czy mam konsultować glukozę? Wyszło mi na czczo 69 mg/dl przy normach 70-99.
    Poprzednie wyniki były lepsze oscylowały przy 80 mg/dl.

Mnie przy takim wyniku lekarz powiedział, że jest ok. Tylko, żebym co jakiś czas coś słodkiego przekąsiła.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach :)

ja używam olejku z migdałów, kokosowego i do niedawna palmersa przeciw rozstępom, ale niestety się skończył, muszę kupić bo bardzo fajny :)

mnie jakoś dzisiaj boli głowa ale tak zwalam na pogodę :)

idę jutro na pobranie krwi, w piątek zapytam co z tym konfliktem, bo i tak muszę do Bydgoszczy jechać bo u mnie nie ma :)

blu mi się wydaję, że ja też mam takiego lekarza, nic na wyrost, chyba, że coś by się działo :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl wizytujesz w piątek?

Ja właśnie tak i juz się doczekać nie mogę :) ale tak sobie myślę, że skoro brzuch mi rośnie to bobas chyba też, bo aż tak dużo nie jem :P

Mam problem, bo między 13 a 29 czerwca jesteśmy nad morzem a 20 mam wziąć L4 od lekarza, bo kończy mi się urlop o.O :D czy jak wezmę L4 załóżmy z Gdańska to się ktoś nie przyczepi? Jestem z małopolski :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to musicie pytać dokładnie lekarza, moja szyjka na usg ma 57mm i jest to całkowita długość szyjki - zewnętrzna i wewnętrzna. Zewnętrzną mam sprawdzaną za każdym razem na foteliku i ma w granicach 25mm i jest zamknięta więc to najistotniejsze. Następna wizyta 12 maja i mam nadzieję, że sie nic nie zmieni w tej kwestii.

Blu nie powinien nikt sie czepić jak weźmiesz L4 od kogoś innego chyba że masz zaufanego lekarza i podejdziesz wcześniej po L4 a wypisze Ci z inną datą?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie :) jestem zakochana po uszy w tym maluchu :p dzisiaj chyba ćwiczył ssanie i chlipał wody płodowe jak rybka :p gin na NFZ, zrobił tylko usg przez brzuch. U niego na usg zawsze maluch jest do przodu, dzisiaj o 4 dni. A na płeć powiedział ze jeszcze za wcześnie i niby próbował ale wyszedł z założenia ze nic nie widac :/ najważniejsze ze maluch zdrowo rośnie i wszystko jest ok ;) aaaa no i powiedział ze łożysko mam z przodu ale mam prawo czuć jak sie rusza i przekręca bo jestem szczupła, i po powrocie sie położyłam, mały fikał i nawet maz cos poszul :) ale jestem szczęśliwa :) a to moja pierwsza ciaza!

NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Dea28, Blu, Rutelka, tutti87, szynszyl, Visenna, kkkaaarrr, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Co do szyjki to musicie pytać dokładnie lekarza, moja szyjka na usg ma 57mm i jest to całkowita długość szyjki - zewnętrzna i wewnętrzna. Zewnętrzną mam sprawdzaną za każdym razem na foteliku i ma w granicach 25mm i jest zamknięta więc to najistotniejsze. Następna wizyta 12 maja i mam nadzieję, że sie nic nie zmieni w tej kwestii.

Blu nie powinien nikt sie czepić jak weźmiesz L4 od kogoś innego chyba że masz zaufanego lekarza i podejdziesz wcześniej po L4 a wypisze Ci z inną datą?

Nie wiem o co chodzi:-P ale ja kazde l4 mam od innego lekarza. Dopiero teraz bede miala stalego lekarza prowadzacego;-) a dodatkowo nie uzywam domofonu bo mieszkam pod 1 I wszyscy kurierzy itd. dzwonią wiec odlaczylam ;-) mam nadzieje, ze Ci co sprawdzaja maja moj numer tel. hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Juz po wizycie :) jestem zakochana po uszy w tym maluchu :p dzisiaj chyba ćwiczył ssanie i chlipał wody płodowe jak rybka :p gin na NFZ, zrobił tylko usg przez brzuch. U niego na usg zawsze maluch jest do przodu, dzisiaj o 4 dni. A na płeć powiedział ze jeszcze za wcześnie i niby próbował ale wyszedł z założenia ze nic nie widac :/ najważniejsze ze maluch zdrowo rośnie i wszystko jest ok ;) aaaa no i powiedział ze łożysko mam z przodu ale mam prawo czuć jak sie rusza i przekręca bo jestem szczupła, i po powrocie sie położyłam, mały fikał i nawet maz cos poszul :) ale jestem szczęśliwa :) a to moja pierwsza ciaza!

No to trafiłam na super posta!;-) gratulacje, ja, tez uwazam, ze szczupli czuja szybciej ruchy, wiem to po sobie;-) trafiłas na dobry humor maluszka bo i Ty byłaś zadowolna! ;-) gratulacje

lu.iza lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

Pierwsze zdanie cudowne <3

lu.iza lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za rady, uspokoiłyście mnie trochę :) Następnym razem przed wizytą zjem coś albo się napiję i zobaczymy czy dzidzia będzie bardziej towarzyska ;)
    Ola_Ola wrote:
    Gratuluje udanych wizyt!
    Ja smaruję się kremem dla mam z Tołpa i czasem balsamem 'Dzidziuś dla mam'. To moja pierwsza ciąża, więc nie mam żadnych sprawdzonych kosmetyków na rozstępy, zobaczymy czy pomoże :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny chyba z tydzień mnie Noe było. Bo rozwalilam telefon ( a czytam i pisze na forum tylko z telefonu) a zastępczy - bez komentarza.

Ja tez byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia w brzuszku na 100 % zostanie chłopcem.
    Ma już ponad 11 cm ale nie wiem ile dokładnie bo Noe dało się już zmierzyć w cm. Natomiast waży już 200 g.

Luiza i pozostałe dziewczyny gratuluję wizyt.

Ola ola wstyd się przyznać ale ja intensywnie zaczęłam się smarować olejem kokosowy dopiero od tygodnia a wcześniej bardzo pobieżnie.

Ja ostatnio mam fazę na picie wody z cytruna i to porządne pół cytryny do jednej szklanki. A potrafię wypić 3 cytryny dziennie a nie wiem w sumie czy to zdrowe

Dea28, Blu, tutti87, lu.iza, szynszyl, Visenna, kkkaaarrr, Limerikowo lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ