Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJutysia wrote:Dziewczyny, martwi mnie jedna rzecz. Nie widziałam jeszcze na usg mojej dzidzi 'w ruchu'. Lekarz mówił na ostatnim usg, że jest w fazie snu i dlatego się nie rusza, ale na poprzednim też leżało w bezruchu. A ja oczywiście już sobie w głowie wymyślam, że może coś jest nie tak
Kolejne usg dopiero za miesiąc, zwariuję do tego czasu! Czy któraś z Was też tak miała?
U mnie na usg I trymestru dzidziuś spał i w ogóle się nie ruszał. Serduszko mu pięknie biło. Na wcześniejszych usg podskakiwał tak, ze trudno go było pomierzyć.
Także, nie przejmuj się. Akurat trafiasz na to, że dzidziuś śpi.
-
Jutysia wrote:Ja dzisiaj mam zamiar powiedzieć w pracy, ale nie wiem jak się do tego zabrać
Mam bardzo podobną sytuację do Ciebie
W najbliższym czasie powinnam dostać długo wyczekiwaną podwyżkę, ale też nie wiadomo czy na 100% będzie i kiedy będzie, więc nie będę czekać, bo brzuszek już zaczyna być widoczny... Ciekawa jestem jakie będzie podejście pracodawcy i czy zgodzą się na pracę 4h przy komputerze
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny
cały weekend mnie nie było na forum.
Sobota mocno zajęta, bo spotkałam się z koleżanką, a potem była impreza urodzinowo-imieninowa mojej mamy i mojego taty.
A niedziela to masakra. Rano już wyskoczyła mi opryszczka na usta, ból gardła, ból ucha i ból nosa. Po południu pojechaliśmy na SOR do szpitala, żeby obejrzał mnie laryngolog. Uszy na szczęście ok, ale mam bardzo brzydki nos w środku (infekcja).
Na opryszczkę dostałam maść do smarowania (po konsultacji z ginekologiem), a do nosa Nasivin i wodę morską.
Także od wczoraj wzięło mnie przeziębienie z wielką opryszczką na ustach.
Kuruję się.
-
Jutysia absolutnie się nie przejmuj
ja jak byłam w 12 tc to nasz maluch spał bo ponoć to normalne w tym okresie. Ale chcieliśmy mu fotkę zrobić. I pani ginekolog poruszyła mi brzuchem, powiedziała "pobudka!". I za chwilę jak zaczęły się fikolki i podskoki to nie mogła złapać dobrej pozycji do zdjecia. Ona chciała z profilu,malec tylko albo przodem albo dupka się obracał
Wystarczą jakieś bodźce ruchowe. Mi tak podrgala lekko brzuchem.
-
Mine tez jakies chorobsko łapie
wczoraj ból gardła, dzisiaj juz katar i czuje sie coraz gorzej...
U mnie na usg tez dzidzia mało ruchliwa, na jednym tylko machała główka na boki, wiec przed następnym usg zjadłam czekoladę i co? Kopał sobie tylko nóżka jakby grał w piłkę :p jutro chyba od rana bede jadła czekoladę :dLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja na poczatku przecieralam same dziasla gaza zwilzona w przegotowanej wodzie lub zywcu zdroj
kolo 4mca corka sama gryzla/masowala sie szczoteczka ala smoczek z nakladkami na dziasla
poki byla mniejsza po wprowadzeniu pokarmow stalych to szlo jakos ogarnac jame ustna i pierwsze zeby, pomylismy mniej wiecej i ciut nas przygryzlanormalka
teraz wlaczyl jej sie bunt 2latka i nie da odebrac sobie szczotki ani umyc
no coz bierzemy na przeczekanie i tyle
nie boje sie jakiejs strasznej prochnicy bo jak myje rano swoje kly to Lolusia tez nasladuje plus w sumie nie dostaje gory slodkiego choc wiadomo cukier jest wszedzieBlu lubi tę wiadomość
-
Jutysia wrote:Dziewczyny, martwi mnie jedna rzecz. Nie widziałam jeszcze na usg mojej dzidzi 'w ruchu'. Lekarz mówił na ostatnim usg, że jest w fazie snu i dlatego się nie rusza, ale na poprzednim też leżało w bezruchu. A ja oczywiście już sobie w głowie wymyślam, że może coś jest nie tak
Kolejne usg dopiero za miesiąc, zwariuję do tego czasu! Czy któraś z Was też tak miała?
Ja urodzę małego leniuszka... Na każdym USG jest spokojny i grzecznie leży. Czasami pomacha ręką, widać, że coś przy buzi kombinuje. Raz jedyny podskoczyło, jak ojca zobaczyło (mój partner podszedł do monitora). Ale... na USG prenatalnym lekarz nie mógł zmierzyć wszystkiego dokładnie i zaczął dzidziusia denerwować, jeżdżąc głowica bardziej energicznie i odrobinę mocniej - udało się. Dziecko, wredne po matce, dla odmiany zaczęło skakać za szybko i też było mu (lekarzowi) ciężko wszystko sprawdzićMyślę, że nie masz o co się martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:32
-
adrenalina wrote:Justysia to moze przed kolejnym usg wypij kawę z mlekiem to maluszek moze sie obudzi
Nic sie nie bój jak rośnie i lekarz nic nie mówi to jest dobrze. Akurat trafiłaś jak spało maleństwo.
Mozna też zjeść cos słodkiego podobnoJak uda mi się coś łupić przed wizytą to przetestuje!
-
Powodzenia w pracy dziewczyny
ja się strasznie bałam, ale wyszło dobrze
co do spodni, to również kupowałam w hm i naprawdę w jedne spodnie tego samego rozmiaru weszłam w drugie nawet noga się nie chciała przecisnąć. Koniec końców kupiłam rozmiar 34 z takiego elastycznego jeansu, tyko oczywiście za długie i nogawki szerokie, a jednak wole takie wąskie więc teraz się przerabiają i po weekendzie zaczynam nosić, bo już mi brzuch widać i taka okrągła się zrobiłam
u mnie na usg dzieciaczek tak fikał, że nie szło go dobrze zmierzyć, ale myślę, że jeśli serduszko bije to nie ma się czego obawiać, jest dobrze!
Rutelka i lu.iza życzę zdrówka !Rutelka, lu.iza lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Gin mnie uspokoiła z tymi skurczami, mam brać nospe 3xdziennie a te wybrzuszenie to powiedziała ze albo to sa jelita albo wiezadla macicy, bo mam ja juz na 2 palce pod pępkiem. I co najważniejsze mojej dzidzi wyrosło coś między nogami ! Byłam pewna że to dziewczynka, ale zrobiła mi nawet zdjęcie i mówi że to bez wątpliwości mężczyzna. Ma już 10 cm.
wszystko ok, serce waliło mu jak szalone, tylko powiedziała że szyjka mogłaby być dłuższa, ma 3 cm
Anoolka, Blu, Rutelka, Limerikowo, kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutysia wrote:
Dziewczyny, martwi mnie jedna rzecz. Nie widziałam jeszcze na usg mojej dzidzi 'w ruchu'. Lekarz mówił na ostatnim usg, że jest w fazie snu i dlatego się nie rusza, ale na poprzednim też leżało w bezruchu. A ja oczywiście już sobie w głowie wymyślam, że może coś jest nie takKolejne usg dopiero za miesiąc, zwariuję do tego czasu! Czy któraś z Was też tak miała?
-
Hej dziewczynki..
Ja wizyta dopiero 5 maja cholerka jak ten czas mi sie dłuzy strasznie sie martwie,nie wiem czemu... Jest to moja 3 ciaza i wydaje mi sie ze powinnam juz poczuc 1 ruchy???A tu nic ciszajakos sie tym stresuje chyba zwariuje ych ..Gratuluje kochane wizyt udanych...
-
Aneta93 super, że bobas się ujawnił
wydaje mi się ze moja szyjka również ma ok 3 cm i lekarz powiedział, że jest w porządku.
Kasia.. ja tez z utęsknieniem czekam na pierwsze ruchy. Na razie jedyne co się dzieje to brzuch czasem się napina, ale to jeszcze nie to
u mnie na "pobudzenie" bobasa przy usg to zawsze było coś zimnego i gazowanego
A jeszcze Visenna wizytowała dzisiaj i nie zdała relacjinieładnie koleżanko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 20:19
aneta93 lubi tę wiadomość