X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dpbry dziewczyny ;) milego, dnia i duzo sily na majowke, bo podobno ma byc duzo slonca xD

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to słońce, bo nie u mnie :) dzisiaj zaczynam 19tc! Ahh to już praktycznie połowa

Blu, Limerikowo, Anoolka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez słońca nie ma i jest zimno :( a ja dzisiaj 17tc :)

Blu lubi tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Po prostu nikt go jeszcze nie kontrolował ;)
    Możliwe...nie wnikam...

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Gdzie to słońce, bo nie u mnie :) dzisiaj zaczynam 19tc! Ahh to już praktycznie połowa

Ana możliwe ze to juz połowa :) kto powiedział ze urodzisz w terminie? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a co sadzicie o powieszaniu firan niby zabronione slysze na okolo dla mnie dziwne dopoki brzuch nie ciazy? Ostatnio pytalam sie ginekologa czy moge rowerem jezdzic odpowiedzial ze rekreacyjnie mozna a o firany juz nie spytalam :-\

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bezchmurnie nawet lezakowac mozna :-) w poludniowej wielkopolsce :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle ja nie wieszam, tak samo nie myję okien, bo jak mam ręce zbyt długo uniesione to jest mi strasznie słabo. Ale podobno te czynności nie są wskazane w ciąży.

Dzisiaj trochę sprzątam, od jutra relax :) idziemy z małą na parapetówkę i może uda nam się wyjechać gdzieś na jeden dzień :) planowaliśmy w góry, ale spadł śnieg :D a jednak lepiej byłoby poczuć juz wiosnę niż zimę :)

Evelle lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zjem dzisiaj konia z kopytami! BŁAGAM! Zamknijcie mi lodówkę :(

NiecierpliwaKarolina, Blu, Ola_85 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie leżę po obiadku na słoneczku :-) lenia mam strasznego dzisiaj!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tu dzisiaj cisza, chyba majowka wszystkich pochlonela ;) i to dzisiejsze piekne slonce ktore np u mnie bylo ;)

Milego wieczoru!

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej pochmurno i zimno, więc cieszę się, że zdecydowaliśmy się nie wyjeżdżać i przyjmujemy gości w domu. Wczoraj moje przyjaciółki, dzisiaj przyjaciele męża. A jutro słodki odpoczynek po gościach :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była taka piekna pogoda a dzisiaj co? U mnie pochmurno... ale chociaz temp niczego sobie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratulacje spokojnego i zdrowego maluszka! :)

asiuś u mnie dopiero z tydzień temu zwolniło tempo tętno a tak to zawsze 168-172 także spokojnie, mi gin mówił że to norma, dopiero później jak dzidziuś starszy powinno zwalniać.

indiarose gratuluje córeczki! :*

Rutelko ja sobie taką fajną listę z ciuszkami ściągnęłam ze strony mojego szpitala co potrzeba do szpitala i potem w domu, a mam tego ogromną ilość (już około 8 kartonów) i jeszcze kupuje i mam dostać :D mama po prostu ma bzika a co! hehe z tym że mam w różnych rozmiarach od 50 do 120 chyba gdzieś. i na chłopca i na dziewczynke, ale jak sie dowiem że będę mieć dwóch chłopaków to oddam koleżance która spodziewa się dziewczynki. fajna ta Twoja szafa

MamaTuska ja mam nawet 50 rozm bo to blizniaki i jesli urodza sie wczesniej to akurat a jak beda za male to wydam

Anoolka a ja mam troche bluz z kapturem takich na wyjcie gdzie kapturek moge zalozyc na glowke na czapeczke

Sylwia91 ja tez sie nie moge doczekac jak zrobimy pokoj dzieciom

ale fajnie macie z tymi mamami ja zostane po tygodniu sama z dwojka

Jacqueline gratulacje

szynszyl gratuluje

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ana możliwe ze to juz połowa :) kto powiedział ze urodzisz w terminie? :)

Liczę się z tym że mogę też przenosic, choć narazie moje dziecko jest spore :)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rower mozna ale stacjonarny
    normalny nie jest wskazany ze wzgledu na wstrzasy to tak samo jak z jazda autem po wybojach/progach zwalniajacych

fakt przy wieszaniu firan brzuch niepotrzebnie napina sie
    nalezy meza lub tesciowa , matke lub kogo innego zorganizowac do pomocy lub odpuscic firany
    jeszcze mozna spasc przy takiej czynnosci i klopot gotowy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 16:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Czytam was regularnie ale nie pisze taka wredna malpa ze mnie :p a tak serio zawsze chce nawiązać do każdej wypowiedzi, a z telefonu się nie da :/ mam marną pamięć chyba zacznę korzystać z pomysłu pisania w wordzie :p tak mi się nie chce siedzieć przed kompem no ale jakoś będę go odpalać jak ten mój szatanek pójdzie spać....

Gratuluję każdej z was która poznała juz płeć, sama nie mogę się doczekać :)
    Gratuluję pierwszych ruchów! Tego tez nie mogę się doczekać :D oh ile będzie spokoju.... kilka razy miałam wrażenie, że ktoś mnie tak kizia ale nie mam 100% pewności.
    Robiłam badania na awidnosc cytomegalii i wyszło, że zakażenie było przed ciążą także trochę spokojniejsza jestem :) na badaniu prenatalnymokazało się;, że dzidziuś sporo nadrobił i z tygodnia do tylu zrobił się jeden dzień do przodu :)
    Następna wizytę mam dopiero 10.06 strasznie długo.... lekarz zaprasza na usg 24.05 będzie to 19 tydz i nie wiem czy nie za wcześnie ale na nfz mam mieć ok 22-23 tyg wiec tez nie chce robić co tydzień....
    Co do wyprawek to ja jakoś o tym nie myślę nawet jak mi się zacznie wcześniej to wszystko pod ręką także spokój, nie to co w pierwszej ciąży :D jak będzie juz wiadomo kto w brzusiu gości to wypiorę ciuszki i wyprasuje ok 30 tyg i tyle :)
    jakoś mam przeczucie, że urodze wcześniej.... biegam za córką, dźwigam ją i na wieczór zawsze brzuch daje znać, żeby odpocząć :(

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte po 5 tygodniach i mam poznac plec i w koncu zobaczyc dzidzie, ale jestem szczesliwa i sie juz doczekac nie moge :)

Dea28, lu.iza lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki niby człowiek ma w głowie, żeby nie podnosić i się trochę oszczędzać przez dzień, ale w praktyce zawsze wieczorem i mnie boli brzuch :/ lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie żebym zwiększyła dawkę magnezu na 3x1 i nawet dodatkowo brała go zamiast nospy, bo ona jednak źle dziaja na szyjkę. Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki w ciąży z małymi dziećmi, żebyśmy ładnie dotrwały przynajmniej do 36 tygodnia! Oczywiście za wszystkie przyszłe mamy również ;) <3

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia oby maluszek wspolpracowal i zaprezentował co tam chowa ;)

Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie da :( chociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka :(
    Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju ;)

Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ