Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Evelle ja nie wieszam, tak samo nie myję okien, bo jak mam ręce zbyt długo uniesione to jest mi strasznie słabo. Ale podobno te czynności nie są wskazane w ciąży.
Dzisiaj trochę sprzątam, od jutra relaxidziemy z małą na parapetówkę i może uda nam się wyjechać gdzieś na jeden dzień
planowaliśmy w góry, ale spadł śnieg
a jednak lepiej byłoby poczuć juz wiosnę niż zimę
Evelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anieńka gratulacje spokojnego i zdrowego maluszka!
asiuś u mnie dopiero z tydzień temu zwolniło tempo tętno a tak to zawsze 168-172 także spokojnie, mi gin mówił że to norma, dopiero później jak dzidziuś starszy powinno zwalniać.
indiarose gratuluje córeczki! :*
Rutelko ja sobie taką fajną listę z ciuszkami ściągnęłam ze strony mojego szpitala co potrzeba do szpitala i potem w domu, a mam tego ogromną ilość (już około 8 kartonów) i jeszcze kupuje i mam dostaćmama po prostu ma bzika a co! hehe z tym że mam w różnych rozmiarach od 50 do 120 chyba gdzieś. i na chłopca i na dziewczynke, ale jak sie dowiem że będę mieć dwóch chłopaków to oddam koleżance która spodziewa się dziewczynki. fajna ta Twoja szafa
MamaTuska ja mam nawet 50 rozm bo to blizniaki i jesli urodza sie wczesniej to akurat a jak beda za male to wydam
Anoolka a ja mam troche bluz z kapturem takich na wyjcie gdzie kapturek moge zalozyc na glowke na czapeczke
Sylwia91 ja tez sie nie moge doczekac jak zrobimy pokoj dzieciom
ale fajnie macie z tymi mamami ja zostane po tygodniu sama z dwojka
Jacqueline gratulacje
szynszyl gratuluje
-
Rower mozna ale stacjonarny
normalny nie jest wskazany ze wzgledu na wstrzasy to tak samo jak z jazda autem po wybojach/progach zwalniajacych
fakt przy wieszaniu firan brzuch niepotrzebnie napina sie
nalezy meza lub tesciowa , matke lub kogo innego zorganizowac do pomocy lub odpuscic firany
jeszcze mozna spasc przy takiej czynnosci i klopot gotowy....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 16:04
-
Hej kobitki
Czytam was regularnie ale nie pisze taka wredna malpa ze mnie :p a tak serio zawsze chce nawiązać do każdej wypowiedzi, a z telefonu się nie damam marną pamięć chyba zacznę korzystać z pomysłu pisania w wordzie :p tak mi się nie chce siedzieć przed kompem no ale jakoś będę go odpalać jak ten mój szatanek pójdzie spać....
Gratuluję każdej z was która poznała juz płeć, sama nie mogę się doczekać
Gratuluję pierwszych ruchów! Tego tez nie mogę się doczekaćoh ile będzie spokoju.... kilka razy miałam wrażenie, że ktoś mnie tak kizia ale nie mam 100% pewności.
Robiłam badania na awidnosc cytomegalii i wyszło, że zakażenie było przed ciążą także trochę spokojniejsza jestemna badaniu prenatalnymokazało się;, że dzidziuś sporo nadrobił i z tygodnia do tylu zrobił się jeden dzień do przodu
Następna wizytę mam dopiero 10.06 strasznie długo.... lekarz zaprasza na usg 24.05 będzie to 19 tydz i nie wiem czy nie za wcześnie ale na nfz mam mieć ok 22-23 tyg wiec tez nie chce robić co tydzień....
Co do wyprawek to ja jakoś o tym nie myślę nawet jak mi się zacznie wcześniej to wszystko pod ręką także spokój, nie to co w pierwszej ciążyjak będzie juz wiadomo kto w brzusiu gości to wypiorę ciuszki i wyprasuje ok 30 tyg i tyle
jakoś mam przeczucie, że urodze wcześniej.... biegam za córką, dźwigam ją i na wieczór zawsze brzuch daje znać, żeby odpocząć -
nick nieaktualny
-
Sylwia i Niki niby człowiek ma w głowie, żeby nie podnosić i się trochę oszczędzać przez dzień, ale w praktyce zawsze wieczorem i mnie boli brzuch
lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie żebym zwiększyła dawkę magnezu na 3x1 i nawet dodatkowo brała go zamiast nospy, bo ona jednak źle dziaja na szyjkę. Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki w ciąży z małymi dziećmi, żebyśmy ładnie dotrwały przynajmniej do 36 tygodnia! Oczywiście za wszystkie przyszłe mamy również
-
Sarcia oby maluszek wspolpracowal i zaprezentował co tam chowa
Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie dachociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka
Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju
Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta