Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dpbry dziewczyny ;) milego, dnia i duzo sily na majowke, bo podobno ma byc duzo slonca xD

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to słońce, bo nie u mnie :) dzisiaj zaczynam 19tc! Ahh to już praktycznie połowa

Blu, Limerikowo, Anoolka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez słońca nie ma i jest zimno :( a ja dzisiaj 17tc :)

Blu lubi tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Po prostu nikt go jeszcze nie kontrolował ;)
    Możliwe...nie wnikam...

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Gdzie to słońce, bo nie u mnie :) dzisiaj zaczynam 19tc! Ahh to już praktycznie połowa

Ana możliwe ze to juz połowa :) kto powiedział ze urodzisz w terminie? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a co sadzicie o powieszaniu firan niby zabronione slysze na okolo dla mnie dziwne dopoki brzuch nie ciazy? Ostatnio pytalam sie ginekologa czy moge rowerem jezdzic odpowiedzial ze rekreacyjnie mozna a o firany juz nie spytalam :-\

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bezchmurnie nawet lezakowac mozna :-) w poludniowej wielkopolsce :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle ja nie wieszam, tak samo nie myję okien, bo jak mam ręce zbyt długo uniesione to jest mi strasznie słabo. Ale podobno te czynności nie są wskazane w ciąży.

Dzisiaj trochę sprzątam, od jutra relax :) idziemy z małą na parapetówkę i może uda nam się wyjechać gdzieś na jeden dzień :) planowaliśmy w góry, ale spadł śnieg :D a jednak lepiej byłoby poczuć juz wiosnę niż zimę :)

Evelle lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zjem dzisiaj konia z kopytami! BŁAGAM! Zamknijcie mi lodówkę :(

NiecierpliwaKarolina, Blu, Ola_85 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie leżę po obiadku na słoneczku :-) lenia mam strasznego dzisiaj!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tu dzisiaj cisza, chyba majowka wszystkich pochlonela ;) i to dzisiejsze piekne slonce ktore np u mnie bylo ;)

Milego wieczoru!

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej pochmurno i zimno, więc cieszę się, że zdecydowaliśmy się nie wyjeżdżać i przyjmujemy gości w domu. Wczoraj moje przyjaciółki, dzisiaj przyjaciele męża. A jutro słodki odpoczynek po gościach :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była taka piekna pogoda a dzisiaj co? U mnie pochmurno... ale chociaz temp niczego sobie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka gratulacje spokojnego i zdrowego maluszka! :)

asiuś u mnie dopiero z tydzień temu zwolniło tempo tętno a tak to zawsze 168-172 także spokojnie, mi gin mówił że to norma, dopiero później jak dzidziuś starszy powinno zwalniać.

indiarose gratuluje córeczki! :*

Rutelko ja sobie taką fajną listę z ciuszkami ściągnęłam ze strony mojego szpitala co potrzeba do szpitala i potem w domu, a mam tego ogromną ilość (już około 8 kartonów) i jeszcze kupuje i mam dostać :D mama po prostu ma bzika a co! hehe z tym że mam w różnych rozmiarach od 50 do 120 chyba gdzieś. i na chłopca i na dziewczynke, ale jak sie dowiem że będę mieć dwóch chłopaków to oddam koleżance która spodziewa się dziewczynki. fajna ta Twoja szafa

MamaTuska ja mam nawet 50 rozm bo to blizniaki i jesli urodza sie wczesniej to akurat a jak beda za male to wydam

Anoolka a ja mam troche bluz z kapturem takich na wyjcie gdzie kapturek moge zalozyc na glowke na czapeczke

Sylwia91 ja tez sie nie moge doczekac jak zrobimy pokoj dzieciom

ale fajnie macie z tymi mamami ja zostane po tygodniu sama z dwojka

Jacqueline gratulacje

szynszyl gratuluje

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ana możliwe ze to juz połowa :) kto powiedział ze urodzisz w terminie? :)

Liczę się z tym że mogę też przenosic, choć narazie moje dziecko jest spore :)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rower mozna ale stacjonarny
    normalny nie jest wskazany ze wzgledu na wstrzasy to tak samo jak z jazda autem po wybojach/progach zwalniajacych

fakt przy wieszaniu firan brzuch niepotrzebnie napina sie
    nalezy meza lub tesciowa , matke lub kogo innego zorganizowac do pomocy lub odpuscic firany
    jeszcze mozna spasc przy takiej czynnosci i klopot gotowy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 16:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Czytam was regularnie ale nie pisze taka wredna malpa ze mnie :p a tak serio zawsze chce nawiązać do każdej wypowiedzi, a z telefonu się nie da :/ mam marną pamięć chyba zacznę korzystać z pomysłu pisania w wordzie :p tak mi się nie chce siedzieć przed kompem no ale jakoś będę go odpalać jak ten mój szatanek pójdzie spać....

Gratuluję każdej z was która poznała juz płeć, sama nie mogę się doczekać :)
    Gratuluję pierwszych ruchów! Tego tez nie mogę się doczekać :D oh ile będzie spokoju.... kilka razy miałam wrażenie, że ktoś mnie tak kizia ale nie mam 100% pewności.
    Robiłam badania na awidnosc cytomegalii i wyszło, że zakażenie było przed ciążą także trochę spokojniejsza jestem :) na badaniu prenatalnymokazało się;, że dzidziuś sporo nadrobił i z tygodnia do tylu zrobił się jeden dzień do przodu :)
    Następna wizytę mam dopiero 10.06 strasznie długo.... lekarz zaprasza na usg 24.05 będzie to 19 tydz i nie wiem czy nie za wcześnie ale na nfz mam mieć ok 22-23 tyg wiec tez nie chce robić co tydzień....
    Co do wyprawek to ja jakoś o tym nie myślę nawet jak mi się zacznie wcześniej to wszystko pod ręką także spokój, nie to co w pierwszej ciąży :D jak będzie juz wiadomo kto w brzusiu gości to wypiorę ciuszki i wyprasuje ok 30 tyg i tyle :)
    jakoś mam przeczucie, że urodze wcześniej.... biegam za córką, dźwigam ją i na wieczór zawsze brzuch daje znać, żeby odpocząć :(

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte po 5 tygodniach i mam poznac plec i w koncu zobaczyc dzidzie, ale jestem szczesliwa i sie juz doczekac nie moge :)

Dea28, lu.iza lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki niby człowiek ma w głowie, żeby nie podnosić i się trochę oszczędzać przez dzień, ale w praktyce zawsze wieczorem i mnie boli brzuch :/ lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie żebym zwiększyła dawkę magnezu na 3x1 i nawet dodatkowo brała go zamiast nospy, bo ona jednak źle dziaja na szyjkę. Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki w ciąży z małymi dziećmi, żebyśmy ładnie dotrwały przynajmniej do 36 tygodnia! Oczywiście za wszystkie przyszłe mamy również ;) <3

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia oby maluszek wspolpracowal i zaprezentował co tam chowa ;)

Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie da :( chociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka :(
    Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju ;)

Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ