X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Sarcia oby maluszek wspolpracowal i zaprezentował co tam chowa ;)

Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie da :( chociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka :(
    Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju ;)

Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta :)

Czy super to sie okaże :) ja swój aniball mam już zakupiony i czeka na 35 tydzień :)

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:

Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie da :( chociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka :(
    Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju ;)

Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta :)

Na razie robi kilka kroczków sama, co kończy się różnie... ilość siniaków jest straszna, a cały czas ją pilnuję ;) biegania jeszcze sobie nie wyobrażam :) i niestety też mieszkamy na piętrze, także znam ten ból :/

A aniball używała moja koleżanka, robiła tez masaż krocza i faktycznie nie nacinali jej, ale urodziła nie bardzo duże dziecko bo w okolicach 3 kg. Ja się bałam takich ćwiczeń i teraz chyba też nie będę próbować.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario potrzebuje szybszej recenzji :D

Moja córka miała 3230g przy porodzie wiec tez duża nie była , ale skończyło się cc przy 9cm rozwarcia, także trochę mnie martwi pękanie / nacinanie...

Blu moja teraz biega po brzegu łóżka, a ja nie raz musze dobiegac do niej.... nie da się jej wytłumaczyć, że nie wolno.... Na spacerach wózek be i wieczne ucieknie ( przecież jest frajda jak za nią biegam )

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba by zapytać Kwietniowki czy marcowki które są bezpośrednio po porodzie o zdanie, ja wiem tylko ze spróbuje wszystkiego żeby tym razem uniknąć nacięcia, mimo ze tylko 3 szwy, ale jakie upierdliwe

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) dzis od rana pelen optymizm na 12.30 wizyta po 5 tygodniach :) jestem pelna radosci ze choc na chwile zobacze moje szczescie ukochane ! Milego dnia dziewczyny ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 5 tygodniach to naprawde sie naczekalas.
    Ja póki co najdłużej nie widziałam mojej niuni 3 tyg i ledwo wytrzymuje po takiej rozłące.
    Przede mna jeszcze 2 tygodnie.

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten paskudny poranek, zimno, szaro i wieje a ja siedzę i czekam na usg za 15 min mam wizyte i jak zwykle umieram ze strachu. Zawsze jest tak samo, dopóki nie zobaczę malucha to czuje niepokój. Mam nadzieje ze jest zdrowy i ładnie sie zaprezentuje :)

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa, daj znać jak po wizycie :)

U mnie niestety bez zmian... łożysko się nie podnosi a ja muszę leżeć. Przykro, bo pogoda co raz lepsza a jedyny spacer jaki będę miała to ten na balkon... Oby tylko mała była zdrowa. Następna wizyta 19 maja.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki.

U nas kolejny piękny dzień. Dzisiaj 20 stopni. Miłego dnia

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) U mnie majówka mija spokojnie, mama przyjechała do mnie na kilka dni i już zdążyła pomyć mi wszystkie okna i powiesić firanki... upiera się, że sama nie mogę robić takich rzeczy, także pomoc mamy nieoceniona :)

Nie wiem czy wiecie, ale od czwartku rusza oferta w Lidlu z ubraniami ciążowymi oraz ubrankami dla niemowlaków - http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1094 :) Ja na pewno zaopatrzę się w spodnie i jakieś koszulki, bo z każdym dniem brzuszek większy a pasujących ubrań coraz mniej... Te dzidziusiowe ubranka w Lidlu zazwyczaj są dobrej jakości, nie to co np. ze Smyka, gdzie rozłażą się po pierwszym praniu :/

Miłego dnia! :)

Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizytujące, gdzie jesteście? :D

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) My po zakupach...uffff. Na obiad dziś łosoś <3 księżna właśnie poszła spać, to i ja walnełam się na kanapę na odpoczynek ;)
    Dziewczyny jak wizyty?? halo halo :) kogo tam nosicie pod serduchem? ;)

Pumpkin dużo leż i wypoczywaj :) łożysko ma jeszcze szanse się podnieść :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziewczyny, wpadłam w wir zakupów.
    Jadę dziś na USG, ponieważ wczoraj mieliśmy nieprzyjemne zdarzenie.
    Dziecko nam wyleciało przed samochód i mąż gwałtownie zahamował. Pas mi się wbił w brzuch ;/ Dziś mnie brzuch trochę pobolewa. Wolę dmuchać na zimne. Pojadę sprawdzę czy wszystko z maleństwem dobrze. Inaczej będę się denerwować.
    Poza tym do wczoraj miałam wątpliwości czy kupić nakładkę na siedzenie dla ciężarnych. Po wczorajszym zdarzeniu kupimy. Nawet nie chcę myśleć co by było, gdybym nie była zapięta pasem. Normalnie chyba bym wyleciała przez szybę. Miejcie oczy wszędzie. Przez głupią piłkę byłaby tragedia.

• Blu Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka_w_mundurze, to faktycznie lepiej sprawdzić, czy wszystko ok z bobasem. Dobrze ze nie stało się to w bardzo zaawansowanej ciąży, bo teraz dziecko ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu. No i brawo dla męża za refleks!

U nas dzisiaj tez zakupowo, bo mąż ma wolne, wiec korzystamy :)

Dziewczyny, kciuki jak zawsze zaciśnięte, dajcie znać jak było! Kasiowa ja również zawsze mam stresa przed usg i dobrze Cię rozumiem. Będzie wszystko dobrze zobaczysz :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domu, po usg umówiłam sie z koleżanka na ploteczki. A wiec maluch wazy 250g wszystko ma zdrowe, wszystko ma o 3 do 5 dni większe wiec termin porodu cały czas w okolicy 25-27 września. No i pani dr nie widziała siusiaka powiedziała ze jej wyglada na dziewczynkę. To tylko usg w luxmedzie wiec mam mieszane uczucia co do jakości sprzętu i zaangażowania lekarza wiec nadal na 100% nie wiemy kto mieszka w brzuszku :) kupiłam pierogi z truskawkami i zaraz będe jeść

Blu, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Sylwia_i_Niki, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarko wspolczuje zdarzenia... ehh
    ale tak jak pisze Blu dziecię ma duzo miejsca i jest dobrze schowane :)

bylam na wizycie i będzie Chłopczyk:)
    trafiła mi się parka :) wszystko w porządku, wyleczylam infekcje tam na dole uff..

przepraszam ze czesto nie zagladam ale mamy kryzys.. małej wychodzą 3 zęby na raz... i jest dość markotna.. noce słabe.. a juz w dzien calkiem nie mam czasu na lapka..

co do masowania itp..
    słyszałam i okładach z kawy, cudach nie widach
    mialam znajomą eko mamę.. a i tak los zadecydował za nią...
    nie wiem czy to coś da.
    Co ma być to będzie i żadne żele chyba ani olejki nie pomogą :)
    ja miałam nacięcie (choć do konca polozne odkladały nacięcie, dopiero jak zaczęło coś pękać musiały szybko to zrobić) bo córka wazyla 3800 i miala 56cm i duza glowke 35cm.
    to nie bylo nic strasznego, mogłam siedzieć normalnie :)

ciekawe jak będzie przy drugim:)

a co do latania za dzieckiem to racja troche sie czlowiek zmacha :P
    ale moja lalka ma strajk i placz.. pewnie przez te zęby..
    od 2 tygodni też już nie karmię. szybko poszło i bez mocnego płaczu :)

szynszyl, Dea28, Limerikowo lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Dopiero wróciłam do domu, po usg umówiłam sie z koleżanka na ploteczki. A wiec maluch wazy 250g wszystko ma zdrowe, wszystko ma o 3 do 5 dni większe wiec termin porodu cały czas w okolicy 25-27 września. No i pani dr nie widziała siusiaka powiedziała ze jej wyglada na dziewczynkę. To tylko usg w luxmedzie wiec mam mieszane uczucia co do jakości sprzętu i zaangażowania lekarza wiec nadal na 100% nie wiemy kto mieszka w brzuszku :) kupiłam pierogi z truskawkami i zaraz będe jeść

Super duża dzidzia :-)

Mam niestety podobne odczucia jeżeli chodzi o usg w LuxMedzie :-/

Narobiłaś mi smaka na knedle z truskawkami :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wizyt dziewczyny i ładnych dużych szkrabów :) ja już sie nie moge doczekać spotkania z moimi bąbelkami.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ze wizyty potwierdziły ze z dzieciaczkami wszystko gra :)
    Do jazdy samochodem polecam ten adapter do pasów, swoj odkupiłam od znajomej :)

uwo93e3kacedpezy.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt.

Pielęgniarka dobrze wszystko takie miało zakończenie.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ