Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia_i_Niki wrote:Sarcia oby maluszek wspolpracowal i zaprezentował co tam chowa
Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie dachociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka
Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju
Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta
Czy super to sie okażeja swój aniball mam już zakupiony i czeka na 35 tydzień
Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość
-
Sylwia_i_Niki wrote:
Blu no ma w głowie ma ale czasem się nie dachociażby to, że mieszkamy na 3 piętrze bez windy i codziennie pon-pt musze zaliczyć przynajmniej jeden spacer z małą, bo paczki musze wysłać.... a Twoja Królewna to zaraz zacznie biegać zapewne, wiec tez ciężki okres Cię czeka
Na ostatniej wizycie lekarz obejrzał szyjkę i wszystko super wiec zawsze trochę spokoju
Dziewczyny slyszalyscie cis z bliższych źródeł o aniball?? ciekawa jestem czy faktycznie takie super jak opisują na str producenta
Na razie robi kilka kroczków sama, co kończy się różnie... ilość siniaków jest straszna, a cały czas ją pilnujębiegania jeszcze sobie nie wyobrażam
i niestety też mieszkamy na piętrze, także znam ten ból
A aniball używała moja koleżanka, robiła tez masaż krocza i faktycznie nie nacinali jej, ale urodziła nie bardzo duże dziecko bo w okolicach 3 kg. Ja się bałam takich ćwiczeń i teraz chyba też nie będę próbować. -
Canario potrzebuje szybszej recenzji
Moja córka miała 3230g przy porodzie wiec tez duża nie była , ale skończyło się cc przy 9cm rozwarcia, także trochę mnie martwi pękanie / nacinanie...
Blu moja teraz biega po brzegu łóżka, a ja nie raz musze dobiegac do niej.... nie da się jej wytłumaczyć, że nie wolno.... Na spacerach wózek be i wieczne ucieknie ( przecież jest frajda jak za nią biegam ) -
nick nieaktualny
-
Witam Was w ten paskudny poranek, zimno, szaro i wieje a ja siedzę i czekam na usg za 15 min mam wizyte i jak zwykle umieram ze strachu. Zawsze jest tak samo, dopóki nie zobaczę malucha to czuje niepokój. Mam nadzieje ze jest zdrowy i ładnie sie zaprezentuje
-
nick nieaktualny
-
Cześć
U mnie majówka mija spokojnie, mama przyjechała do mnie na kilka dni i już zdążyła pomyć mi wszystkie okna i powiesić firanki... upiera się, że sama nie mogę robić takich rzeczy, także pomoc mamy nieoceniona
Nie wiem czy wiecie, ale od czwartku rusza oferta w Lidlu z ubraniami ciążowymi oraz ubrankami dla niemowlaków - http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1094Ja na pewno zaopatrzę się w spodnie i jakieś koszulki, bo z każdym dniem brzuszek większy a pasujących ubrań coraz mniej... Te dzidziusiowe ubranka w Lidlu zazwyczaj są dobrej jakości, nie to co np. ze Smyka, gdzie rozłażą się po pierwszym praniu
Miłego dnia!Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość
-
hej
My po zakupach...uffff. Na obiad dziś łosoś
księżna właśnie poszła spać, to i ja walnełam się na kanapę na odpoczynek
Dziewczyny jak wizyty?? halo halokogo tam nosicie pod serduchem?
Pumpkin dużo leż i wypoczywajłożysko ma jeszcze szanse się podnieść
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Dziewczyny, wpadłam w wir zakupów.
Jadę dziś na USG, ponieważ wczoraj mieliśmy nieprzyjemne zdarzenie.
Dziecko nam wyleciało przed samochód i mąż gwałtownie zahamował. Pas mi się wbił w brzuch ;/ Dziś mnie brzuch trochę pobolewa. Wolę dmuchać na zimne. Pojadę sprawdzę czy wszystko z maleństwem dobrze. Inaczej będę się denerwować.
Poza tym do wczoraj miałam wątpliwości czy kupić nakładkę na siedzenie dla ciężarnych. Po wczorajszym zdarzeniu kupimy. Nawet nie chcę myśleć co by było, gdybym nie była zapięta pasem. Normalnie chyba bym wyleciała przez szybę. Miejcie oczy wszędzie. Przez głupią piłkę byłaby tragedia.
-
Pielegniarka_w_mundurze, to faktycznie lepiej sprawdzić, czy wszystko ok z bobasem. Dobrze ze nie stało się to w bardzo zaawansowanej ciąży, bo teraz dziecko ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu. No i brawo dla męża za refleks!
U nas dzisiaj tez zakupowo, bo mąż ma wolne, wiec korzystamy
Dziewczyny, kciuki jak zawsze zaciśnięte, dajcie znać jak było! Kasiowa ja również zawsze mam stresa przed usg i dobrze Cię rozumiem. Będzie wszystko dobrze zobaczyszLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Dopiero wróciłam do domu, po usg umówiłam sie z koleżanka na ploteczki. A wiec maluch wazy 250g wszystko ma zdrowe, wszystko ma o 3 do 5 dni większe wiec termin porodu cały czas w okolicy 25-27 września. No i pani dr nie widziała siusiaka powiedziała ze jej wyglada na dziewczynkę. To tylko usg w luxmedzie wiec mam mieszane uczucia co do jakości sprzętu i zaangażowania lekarza wiec nadal na 100% nie wiemy kto mieszka w brzuszku
kupiłam pierogi z truskawkami i zaraz będe jeść
Blu, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Sylwia_i_Niki, Dea28 lubią tę wiadomość
-
pielegniarko wspolczuje zdarzenia... ehh
ale tak jak pisze Blu dziecię ma duzo miejsca i jest dobrze schowane
bylam na wizycie i będzie Chłopczyk:)
trafiła mi się parkawszystko w porządku, wyleczylam infekcje tam na dole uff..
przepraszam ze czesto nie zagladam ale mamy kryzys.. małej wychodzą 3 zęby na raz... i jest dość markotna.. noce słabe.. a juz w dzien calkiem nie mam czasu na lapka..
co do masowania itp..
słyszałam i okładach z kawy, cudach nie widach
mialam znajomą eko mamę.. a i tak los zadecydował za nią...
nie wiem czy to coś da.
Co ma być to będzie i żadne żele chyba ani olejki nie pomogą
ja miałam nacięcie (choć do konca polozne odkladały nacięcie, dopiero jak zaczęło coś pękać musiały szybko to zrobić) bo córka wazyla 3800 i miala 56cm i duza glowke 35cm.
to nie bylo nic strasznego, mogłam siedzieć normalnie
ciekawe jak będzie przy drugim:)
a co do latania za dzieckiem to racja troche sie czlowiek zmacha
ale moja lalka ma strajk i placz.. pewnie przez te zęby..
od 2 tygodni też już nie karmię. szybko poszło i bez mocnego płaczuszynszyl, Dea28, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kasiowa wrote:Dopiero wróciłam do domu, po usg umówiłam sie z koleżanka na ploteczki. A wiec maluch wazy 250g wszystko ma zdrowe, wszystko ma o 3 do 5 dni większe wiec termin porodu cały czas w okolicy 25-27 września. No i pani dr nie widziała siusiaka powiedziała ze jej wyglada na dziewczynkę. To tylko usg w luxmedzie wiec mam mieszane uczucia co do jakości sprzętu i zaangażowania lekarza wiec nadal na 100% nie wiemy kto mieszka w brzuszku
kupiłam pierogi z truskawkami i zaraz będe jeść
Super duża dzidzia
Mam niestety podobne odczucia jeżeli chodzi o usg w LuxMedzie
Narobiłaś mi smaka na knedle z truskawkami