X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Jak minął długi weekend? Mnie podrażniło słońce, teraz bez kremu z mocniejszym filtrem ani rusz, ale było super :D

a dzisiaj od rana pada, może po południu się rozpogodzi, żeby pójść na spacer :)

Witam Kai, dołączam do prośby NiecierpliwejKaroliny, jak napiszesz termin porodu i płeć to Rutelka w wolnej chwili powinna Cię dopisać na listę, jeśli chcesz się udzielać :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że chcę. ☺ Oto kilka słów o mnie. Mam 34 lata, to moja pierwsza ciąża. Mieszkam w Krakowie. Mój termin porodu to 19.10. Ma się urodzić chłopczyk.

Ola_85, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, szynszyl, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po długim wolnym. Dziś powrót do rzeczywistości i pracy.

Weekend udany, pogoda dopisała.

Adapter pasów już zakupiłam, chociaż jeszcze go nie używam, bo brzuszek jeszcze malutki.

Gin nigdy nic nie wspomina o mojej szyjce, może powinnam po prostu sama podjąć temat. Zobaczymy na kolejnej wizycie co będzie.

oar89jcg79sqhu64.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    wracam do żywych :)
    Będę nadrabiać sukcesywnie.

Przez cały weekend majowy mieliśmy remont i na szczęście udało się go skończyć zgodnie z planem.
    Odświeżyliśmy dwie sypialnie. Najgorsze było szlifowanie. Malowanie poszło szybko. Sprzątanie na szczęście też udało się już zakończyć.
    Dzisiaj powrót do normalności, do pracy.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. mam pytanie jak na bbf nap[isac prywatna wiadomosc bo jakos rozkminic tego nie moge ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zaprosić osobę do przyjaciółek i wtedy bedziesz mogła napisać do niej wiadomość :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czesc dziewczyny. mam pytanie jak na bbf nap[isac prywatna wiadomosc bo jakos rozkminic tego nie moge ;)

Chyba pierw musisz kogoś zaprosić do przyjaciółek a potem możesz pisać priv. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Długi weekend bardzo leniwie minął wyspałam się a dzis cięzko do rzeczywistosci wrócic ,rano musiałam chłopaków do szkoły już zawieść,masakra pobudka 06.30 dla mnie to jak za karę wstać tak wcześnie..Ale niedługo pojawi się dzidziuś więc i w nocy bedzie pobudka

Jutro wizyta tak nie mogę sie doczekać,myśle ze jutro poznam plec...

201610141756.png
    201802217352.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaczeli pod moimi oknami budowe metra hee i na 3 lata jestem wylaczona z ruchu.moja ulica czesciowo zamknieta,autobusy przeniesione,sklepy pozamykane jedyna biedronka została ktorej NIE LUBIE!!!jak bym miala glodowac to do niej nie pojde.Ehh

km5s8ribs34fnes6.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długim weekendzie. Niby nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, ale spędziliśmy bardzo aktywnie całe 4 dni i nawet nie miałam chwili, aby do was zajrzeć. Mam nadzieje, że u wszystkie mamy i maluchy mają się wyśmienicie :D

A ja odliczam do soboty, nie mogę się doczekać wizyty u doktorka i mam nadzieję potwierdzenia, że Borys jest Borysem i że dziewczynką już nie zostanie :)

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai witaj! Fajnie, że reprezentacja małopolski nam się powiększa ;)

Mąż ma wolne, wiec mało mam czasu na Internety :) a do tego mamy dzisiaj rocznicę ślubu, wiec jedziemy na obiad i może na jakiś spacer :) ahh czuje się jakbym miała wakacje :)

kto pierwszy wybiera się na połówkowe? Ja dopiero 21 i wtedy potwierdzi się płeć myślę że już na 100 %.

MMM 2016 super ze jesteście już po remoncie, szybko zalatwiliscie. Ma cały czas namawiam tez męża, ale to jeszcze potrwa ;) może w wakacje się uda ;)

mizzelka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe w czerwcu 3 :) juz nie mogę sie doczekać!

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U nas piękna pogoda a ja czuję się do d*** ..... Dobrze ,że wczoraj na szykowalam obiad na dziś :P

Kai witaj ;)

Nas gin zapraszał na 24 maja na polowkowe ale pójdę chyba tydz później albo i dwa. 24 zaczynamy 19 tydzień

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Mąż ma wolne, wiec mało mam czasu na Internety :) a do tego mamy dzisiaj rocznicę ślubu, wiec jedziemy na obiad i może na jakiś spacer :) ahh czuje się jakbym miała wakacje :)

kto pierwszy wybiera się na połówkowe? Ja dopiero 21 i wtedy potwierdzi się płeć myślę że już na 100 %.

MMM 2016 super ze jesteście już po remoncie, szybko zalatwiliscie. Ma cały czas namawiam tez męża, ale to jeszcze potrwa ;) może w wakacje się uda ;)

Pierwsze połówkowe mam w najbliższy piątek (19 tc) a następne 3 czerwca (23 tc)

lu.iza, Blu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, 17+4, myślicie że będzie szansa na połówkowe czy za wcześnie?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugie polowkowe mam 06.06 , aierwsze mialam w poniedzialek, chociaz ja jak chodze prywTnie to moj lekarz na kazdej wizycie wszystko dokladnie mierzy sprawdza opisuje wszystkie narzady u babelka zawzze siedze ze 40 minut :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• walleriana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani Gin (nfz) zapisała mi żebym poszła na badanie pomiedzy 20 a 22 tyg..
    W Boramedzie, gdzie również sobie prywatnie robie badania, na stronie napisane jest że połówkowe zaczyna sie od 18 tygodnia.
    Ale nie wiadomo czy od 18 tego UKOŃCZONEGO tygodnia czy zaczętego..
    hm?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie robią zawsze od 20 do 24 ukończonego tygodnia ciazy.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Czy ktoras z was juz moze dostala 500+?? nie wiecie jak dlugo sie czeka?
    zalezy kiedy skladalas, ja w polowie kwietnia i bd dopiero pod koniec maja.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :)

u mnie polowkowe chyba 28 maja :)

Blu lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ