X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja mam wizytę w poniedziałek, 17+4, myślicie że będzie szansa na połówkowe czy za wcześnie?
    pewnie kontrolna bd, a następna to połówkowe :) powinien ostrzec że bd dluzsze badanie i zaprasza z tatusiem :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje że już reszta mam które nie znają płci
    poznają na połówkowym, oby dziecko wspolpracowało!
    a nie jak moja córcia.. skrzyżowała nogi i fenito :D
    obstawiał po kościach że córka, ale nie do konca pewny był... i tak czeeekałam do 32 tyg... :D

dobrze że chociaz teraz szybciej poznałam i juz moge powoli rozglądać się za imieniem, a wybór ciężki!
    Wojtuś? nie bo sąsiad taki średni
    Adaś? juz jest 3 w okolicy...
    i tak w kółko :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w poniedzielek na wizycie, wszystko dobrze, dzidzia rozwija sie prawidlowo, juz jest duza ma 13 cm i wazy 208 g  I spelnilo sie moje marzenie bedzie CHLOPIEC!!!!!!!! jestem przeszczesliwa  corcie 4 letnia juz mam wiec synus to spelnienie marzen  nastepna wizyte mam 6.06, super bylo poogladac malca juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie z nami! a tu jeszcze tyle czasu trzeba czekac  Rozpoczelam 5 miesiac! 

;)

aneta93, mizzelka, lu.iza, Sylwia_i_Niki, Ola_85, szynszyl, kehlana_miyu, Anoolka, Dea28, kkkaaarrr, Limerikowo lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    pewnie kontrolna bd, a następna to połówkowe :) powinien ostrzec że bd dluzsze badanie i zaprasza z tatusiem :P
    u mnie zawsze jest z tatusiem i też zawsze bardzo dokładne badanie, tatuś już nie może się doczekać, bo gin ma potwierdzić płeć :)

mizzelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia super :) duży chłopiec :) gratuluję synka!

mizzelka my jeszcze nie wiemy kto mieszka w brzuszku ( obstawiamy chłopca ) i mamy też ogromny problem z wyborem imienia dla chłopca :p

mizzelka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie będę robić, robią połówkowe najwcześniej po skończonych 18 tygodniach.

Ja mam 16 maja. Liczę, że dzidziol pokaże co ma między nogami :-) ale najważniejsze, żeby wszystko było dobrze i żeby zdrowo rozwijało się do października!

U nas dzisiaj burzowo, więc nudzę się w domu.

Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie na usg połówkowe na 25 maja (będzie 21t5d) i tez mam nadzieje ze maluch pokaże co ma miedzy nożkami :)

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Moja Pani Gin (nfz) zapisała mi żebym poszła na badanie pomiedzy 20 a 22 tyg..
    W Boramedzie, gdzie również sobie prywatnie robie badania, na stronie napisane jest że połówkowe zaczyna sie od 18 tygodnia.
    Ale nie wiadomo czy od 18 tego UKOŃCZONEGO tygodnia czy zaczętego..
    hm?

Na infolinii luxmed powiedzieli, ze u nich połówkowe od 20 do 22 ;-) i tak mnie zapisali.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu serdeczne życzenia :)

ja mam kolejną wizytę 30.05 ale nie zapytałam czy to będzie połówkowe, w sumie to będzie u mnie wtedy jakoś 22t+0d więc podejrzewam, że lekarz sprawdzi co trzeba. też chodzę z mężem na każdą wizytę, jest bardzo zaangażowany i bardzo chce oglądać dzieciaczka więc nie mogę być samolubna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:32

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie na tablice: Michalinka 03.10;-) dziękuję

kehlana_miyu, Anoolka, Ola_85, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl myślę, ze trzeba się cieszyc z zaangazowania tatusia ;-) mam nadzieje, ze bedzie trwało już wiecznie. Ja nawet bym chciała, zeby za mezem bardziej płakało niż za mną ;-) heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:35

szynszyl lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za przywitanie. Moje badanie połówkowe będzie 9 czerwca, czyli po 21 tygodniu. Moja lekarka mi powiedziała, że powinno się je robić między 18 a 22 tygodniem. Blu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai masz juz imię dla synka? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe dopiero 6.06., na razie nie mogę się doczekać wizyty 11.05. Już strasznie dawno nie widziałam mojego maleństwa, a że jeszcze ruchów nie czuję, chciałabym potwierdzić, że wszystko dobrze.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, witaj w klubie ja polowkowe ( to drugie) bo to bedzie 22 tc tez mam 6.06 ;)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od cioci taki leżaczek huśtawkę na baterie i moj pies juz w niej śpi Hahaha :) oj bede miała zabawę jak mały przyjdzie na świat :)

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj męczą skurcze :-/ wizyta dopiero za tydzień. Chyba zacznę brać ten magnez i nospę.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Kai masz juz imię dla synka? :)
    Ja bym chciała mu dać na imię Mikołaj, ale mój mąż się jeszcze waha.
    Kehlana,ja też nie mogę się doczekać następnego badania... gdybym mogła, ogladalabym maluszka co tydzień, żeby mieć pewność, że wszystko ok, choć nie mam podstaw do obaw. Chyba panikara ze mnie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu najlepszego.

Blu lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 też jestem pierwszy raz w ciąży ale zadręczam mojego gina pytaniami jak tylko mnie coś nurtuje, jestem ciekawa bardzo jak teraz wygląda moja szyjka, nigdy jakoś specjalnie nie umiałam tego obserwować i nie chce niepotrzebnie się martwić.

Kai witaj! :)

Ola czemu nie lubisz Biedronki??

ja się dowiem teraz na wizycie 12 maja kiedy połówkowe, ale pewnie końcówką maja lub początkiem czerwca, gin mówił że lubi robić jak jest skończone 21 tyg.

lu.iza zależy od lekarza, mój by powiedział że za wcześnie, ja ide w przyszłym tyg i będzie 18t3d i powiedział,że to jeszcze nie połówkowe choć też zawsze stara się wszystko dokładnie sprawdzić.

sarcia gratulacje!

aneta93 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ