X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka po tej historii to kupuję adapter do pasów. Już wcześniej zastanawiałam się nad bezpieczeństwem jazdy w ciąży, ale teraz to bez tego pewnie nie będę mogła spokojnie jeździć.
    Zazdroszczę dziewczyny tym które znają już płeć :) Mój uparciuch główką do góry odwrócony i nic nie widać. Może na drugich prenatalnych coś lekarz podejrzy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wszystko w najlepszym porządku. Na 100000% będzie synek. Dr nawet w opisie napisał. Mój synek wazy 180 G
    Widziałam kręgosłup. Jestem przeszczęśliwa. Kręcił sie bardzo. Dr przyłożył głowice i pokazała nam sie prześliczna dupka i mały siurek :):):) szyjka 37mm, nic sie nie odkleja. Będę spać spokojnie. Dobranoc

szynszyl, Visenna, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, Anieńka, Anoolka, aneta93, Blu, Ola_85, kehlana_miyu, Dea28, Limerikowo, Madziuszka, mizzelka lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym wymiarem szyjki? Gin mnie nastraszyła, że 3 cm to za mało, a kolejna po zmierzeniu powiedziała, ze 3 cm to ma w macicy a razem ma 4,5-5 cm i jest długa i nie ma się czym martwić. W takim razie jaka długość sie podaje? Ta ogólną?
    Pielęgniarka w mundurze, jaki już duży bobasek, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 08:44

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zapytałam ile ma cm to dr powiedział ze na tym etapie sie nie mierzy cm tylko wagę. Nie daje w to wiary. ALE gdy robił badanie to wypatrzyłam 12,9 cm to chyba długość ale pewności nie mam. Na wypisie inne wymiary wpisał a tego nie. Robiłam w Boramed.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szyjki to mi powiedział, ze jest " super śliczna "

mizzelka lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Gdy zapytałam ile ma cm to dr powiedział ze na tym etapie sie nie mierzy cm tylko wagę. Nie daje w to wiary. ALE gdy robił badanie to wypatrzyłam 12,9 cm to chyba długość ale pewności nie mam. Na wypisie inne wymiary wpisał a tego nie. Robiłam w Boramed.
    Wnioskujac po 180 g to pewnie tyle ma, moj byl sporo mniejszy bo w 15i3 mial 10 cm, a wagi mi nie podawala. Co do szyjki to najwazniejsze jest pewnie czy jest twarda i zamknieta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 10:20

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko to juz wiesz jak bedzie mial synek na imie?:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 14t4d na usg i Maluszek wazyl 100g i mierzyl 10cm:) jakos nie wierze ze nie mierzy sie na pozniejszym etapie, przeciez to od razu mozna sobie wyobrazic jaki Babel jest jak sie zna dlugosc:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hej dziewczynki :)

Wpadam czasem zobaczyć co tam u Was, ale przyznaję się bez bicia - niezbyt regularnie więc nie jestem na bieżąco ;)

Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że wybaczycie :P

A no i tak przypadkiem chciałam donieść, że wczoraj ponownie ujrzałam na teście II, a dziś beta 78,3 ;) Liczę, że tym razem dane będzie mi ponownie zostać ziemską mamusią ;)
    trzymam kciuki i dawaj znac co u ciebie

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis mam lenia totalnego od czwartku mialam gosci wiec teraz odpoczywam.Za tydzien zapisze sie na usg mam nadzieje ze bobas pokaze sie w calej okazalosci i poznam na 100 % płec.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was juz moze dostala 500+?? nie wiecie jak dlugo sie czeka?

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w związku z moimi obawami,o których pisałam wcześniej,ze lecą mi wody płodowe pojechaliśmy z mężem do szpitala, wszystko okazało się w porządku,ale zostawili mnie tydzień na obserwacji, przebadali wzdłuż i w rzesz:)Ale najważniejsze,że jest wszystko dobrze.Robili mi 3 razy usg,więc mogłam sobie maluszka pooglądać i widziałam siusiaka:) oto wymiary naszego Skarbka:
    BPD 33 mm
    HC 124 mm
    AC 103 mm
    FL 18 mm
    AFI 9 cm
    OMP 138 g
    rytm serca 146/min
    Ogólnie we wszystkich pomiarach z wyjątkiem FL jest straszy o 4 dni.Teraz idziemy 12 maja,ale już do swojego lekarza.
    Najedliśmy się trochę stresów,ale najważniejsze,że wszystko jest ok,woleliśmy dmuchać na zimne.
    Pozdrawiamy i życzymy miłej majówki:)

Jutysia, dzięki za informacje o promocji w Lidlu:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 mi jak robił na przezierności usg dowcipne to szyjke miałam 57mm a teraz palcami mi powiedział 25mm jak zapytałam czemu tak to powiedział że 25mm to jest wymiar zewnętrzny szyjki a jeszcze szyjka jest w środku i żebym sie nie martwiła. niby mówił że zamknięta i twarda ale jak wczoraj sobie zmierzyłam to dla mnie była miękka i otwarta więcej gmyrać nie bede bo sie stresuje niepotrzebnie a ja nigdy specjalistką od szyjki nie byłam. 12maja usg więc do tego czasu może jakoś wytrzymam i mam nadzieje, że sie dowiem samych pozytywnych wieści :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ma 29mm w środku i 17-18mm na zewnątrz, więc razem prawie 5 cm. Jestem pierwszy raz w ciąży, przy kolejnej będę już bogatsza o takie informacje :)

Dea28 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Pielegniarko to juz wiesz jak bedzie mial synek na imie?:)
    Filipek :):):)

Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Evvelina Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długość szyjki nie ma znaczenia. Istotne jest tylko czy sie nie skraca i czy jest zamknięta. Znam przypadek że dziewczyna z szyjką 7 mm donosiła ciąże bez szwów i krążka.. Wiec nie stresujcie sie tym niepotrzebnie. Moja ma w całości 3 cm i prócz kontroli lekarz nic nie zaleca a jestem w grupie ryzyka bo miałam operacje jej skrócenia . Niewydolość szyjki macicy może zdarzyć się bez względu na jej długość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 00:55

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Moja przyjaciółka poleciła mi to forum. Ja też mam rodzić w październiku ☺.

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, witamy serdecznie :-)
    Napisz coś więcej o sobie.
    Będzie chłopiec czy dziewczynka?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Jak po weekendzie?

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie słoneczko od rana ale chyba w nocy był przymrozek bo trawa jakaś biała sie wydaje. Nie śpię od 6, zdążyłam juz posprzątać w dokumentach tzn odnieść rożne papiery na miejsce, nie wiem jak Wy ale ja mam w kuchni taka paskudna szufladę do której wszystko sie wrzuca i ciagle jest tam bałagan. Obiadu dzis nie robię bo mam jeszcze z wczoraj, były kotlety mielone, ryż i surówka z białej kapusty. Jak sie trochę ociepli ruszę sie na spacer moze to mi trochę humor poprawi. A teraz kawusia i poleze trochę to tez zawsze dobrze mi robi :)
    A i dzis ma dojechać nasze nowe łóżko do sypialni i w końcu będzie ona wyglądać normalnie :)

Dea28 lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ