X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka po tej historii to kupuję adapter do pasów. Już wcześniej zastanawiałam się nad bezpieczeństwem jazdy w ciąży, ale teraz to bez tego pewnie nie będę mogła spokojnie jeździć.
    Zazdroszczę dziewczyny tym które znają już płeć :) Mój uparciuch główką do góry odwrócony i nic nie widać. Może na drugich prenatalnych coś lekarz podejrzy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wszystko w najlepszym porządku. Na 100000% będzie synek. Dr nawet w opisie napisał. Mój synek wazy 180 G
    Widziałam kręgosłup. Jestem przeszczęśliwa. Kręcił sie bardzo. Dr przyłożył głowice i pokazała nam sie prześliczna dupka i mały siurek :):):) szyjka 37mm, nic sie nie odkleja. Będę spać spokojnie. Dobranoc

szynszyl, Visenna, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, Anieńka, Anoolka, aneta93, Blu, Ola_85, kehlana_miyu, Dea28, Limerikowo, Madziuszka, mizzelka lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym wymiarem szyjki? Gin mnie nastraszyła, że 3 cm to za mało, a kolejna po zmierzeniu powiedziała, ze 3 cm to ma w macicy a razem ma 4,5-5 cm i jest długa i nie ma się czym martwić. W takim razie jaka długość sie podaje? Ta ogólną?
    Pielęgniarka w mundurze, jaki już duży bobasek, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 08:44

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zapytałam ile ma cm to dr powiedział ze na tym etapie sie nie mierzy cm tylko wagę. Nie daje w to wiary. ALE gdy robił badanie to wypatrzyłam 12,9 cm to chyba długość ale pewności nie mam. Na wypisie inne wymiary wpisał a tego nie. Robiłam w Boramed.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szyjki to mi powiedział, ze jest " super śliczna "

mizzelka lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Gdy zapytałam ile ma cm to dr powiedział ze na tym etapie sie nie mierzy cm tylko wagę. Nie daje w to wiary. ALE gdy robił badanie to wypatrzyłam 12,9 cm to chyba długość ale pewności nie mam. Na wypisie inne wymiary wpisał a tego nie. Robiłam w Boramed.
    Wnioskujac po 180 g to pewnie tyle ma, moj byl sporo mniejszy bo w 15i3 mial 10 cm, a wagi mi nie podawala. Co do szyjki to najwazniejsze jest pewnie czy jest twarda i zamknieta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 10:20

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko to juz wiesz jak bedzie mial synek na imie?:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 14t4d na usg i Maluszek wazyl 100g i mierzyl 10cm:) jakos nie wierze ze nie mierzy sie na pozniejszym etapie, przeciez to od razu mozna sobie wyobrazic jaki Babel jest jak sie zna dlugosc:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hej dziewczynki :)

Wpadam czasem zobaczyć co tam u Was, ale przyznaję się bez bicia - niezbyt regularnie więc nie jestem na bieżąco ;)

Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że wybaczycie :P

A no i tak przypadkiem chciałam donieść, że wczoraj ponownie ujrzałam na teście II, a dziś beta 78,3 ;) Liczę, że tym razem dane będzie mi ponownie zostać ziemską mamusią ;)
    trzymam kciuki i dawaj znac co u ciebie

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis mam lenia totalnego od czwartku mialam gosci wiec teraz odpoczywam.Za tydzien zapisze sie na usg mam nadzieje ze bobas pokaze sie w calej okazalosci i poznam na 100 % płec.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was juz moze dostala 500+?? nie wiecie jak dlugo sie czeka?

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w związku z moimi obawami,o których pisałam wcześniej,ze lecą mi wody płodowe pojechaliśmy z mężem do szpitala, wszystko okazało się w porządku,ale zostawili mnie tydzień na obserwacji, przebadali wzdłuż i w rzesz:)Ale najważniejsze,że jest wszystko dobrze.Robili mi 3 razy usg,więc mogłam sobie maluszka pooglądać i widziałam siusiaka:) oto wymiary naszego Skarbka:
    BPD 33 mm
    HC 124 mm
    AC 103 mm
    FL 18 mm
    AFI 9 cm
    OMP 138 g
    rytm serca 146/min
    Ogólnie we wszystkich pomiarach z wyjątkiem FL jest straszy o 4 dni.Teraz idziemy 12 maja,ale już do swojego lekarza.
    Najedliśmy się trochę stresów,ale najważniejsze,że wszystko jest ok,woleliśmy dmuchać na zimne.
    Pozdrawiamy i życzymy miłej majówki:)

Jutysia, dzięki za informacje o promocji w Lidlu:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 mi jak robił na przezierności usg dowcipne to szyjke miałam 57mm a teraz palcami mi powiedział 25mm jak zapytałam czemu tak to powiedział że 25mm to jest wymiar zewnętrzny szyjki a jeszcze szyjka jest w środku i żebym sie nie martwiła. niby mówił że zamknięta i twarda ale jak wczoraj sobie zmierzyłam to dla mnie była miękka i otwarta więcej gmyrać nie bede bo sie stresuje niepotrzebnie a ja nigdy specjalistką od szyjki nie byłam. 12maja usg więc do tego czasu może jakoś wytrzymam i mam nadzieje, że sie dowiem samych pozytywnych wieści :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ma 29mm w środku i 17-18mm na zewnątrz, więc razem prawie 5 cm. Jestem pierwszy raz w ciąży, przy kolejnej będę już bogatsza o takie informacje :)

Dea28 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Pielegniarko to juz wiesz jak bedzie mial synek na imie?:)
    Filipek :):):)

Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Evvelina Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długość szyjki nie ma znaczenia. Istotne jest tylko czy sie nie skraca i czy jest zamknięta. Znam przypadek że dziewczyna z szyjką 7 mm donosiła ciąże bez szwów i krążka.. Wiec nie stresujcie sie tym niepotrzebnie. Moja ma w całości 3 cm i prócz kontroli lekarz nic nie zaleca a jestem w grupie ryzyka bo miałam operacje jej skrócenia . Niewydolość szyjki macicy może zdarzyć się bez względu na jej długość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 00:55

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Moja przyjaciółka poleciła mi to forum. Ja też mam rodzić w październiku ☺.

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, witamy serdecznie :-)
    Napisz coś więcej o sobie.
    Będzie chłopiec czy dziewczynka?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Jak po weekendzie?

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie słoneczko od rana ale chyba w nocy był przymrozek bo trawa jakaś biała sie wydaje. Nie śpię od 6, zdążyłam juz posprzątać w dokumentach tzn odnieść rożne papiery na miejsce, nie wiem jak Wy ale ja mam w kuchni taka paskudna szufladę do której wszystko sie wrzuca i ciagle jest tam bałagan. Obiadu dzis nie robię bo mam jeszcze z wczoraj, były kotlety mielone, ryż i surówka z białej kapusty. Jak sie trochę ociepli ruszę sie na spacer moze to mi trochę humor poprawi. A teraz kawusia i poleze trochę to tez zawsze dobrze mi robi :)
    A i dzis ma dojechać nasze nowe łóżko do sypialni i w końcu będzie ona wyglądać normalnie :)

Dea28 lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ