Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pielęgniarka po tej historii to kupuję adapter do pasów. Już wcześniej zastanawiałam się nad bezpieczeństwem jazdy w ciąży, ale teraz to bez tego pewnie nie będę mogła spokojnie jeździć.
Zazdroszczę dziewczyny tym które znają już płećMój uparciuch główką do góry odwrócony i nic nie widać. Może na drugich prenatalnych coś lekarz podejrzy.
-
nick nieaktualnyJestem. Wszystko w najlepszym porządku. Na 100000% będzie synek. Dr nawet w opisie napisał. Mój synek wazy 180 G
Widziałam kręgosłup. Jestem przeszczęśliwa. Kręcił sie bardzo. Dr przyłożył głowice i pokazała nam sie prześliczna dupka i mały siurekszyjka 37mm, nic sie nie odkleja. Będę spać spokojnie. Dobranoc
szynszyl, Visenna, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, Anieńka, Anoolka, aneta93, Blu, Ola_85, kehlana_miyu, Dea28, Limerikowo, Madziuszka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Jak to jest z tym wymiarem szyjki? Gin mnie nastraszyła, że 3 cm to za mało, a kolejna po zmierzeniu powiedziała, ze 3 cm to ma w macicy a razem ma 4,5-5 cm i jest długa i nie ma się czym martwić. W takim razie jaka długość sie podaje? Ta ogólną?
Pielęgniarka w mundurze, jaki już duży bobasek, gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 08:44
-
nick nieaktualnyGdy zapytałam ile ma cm to dr powiedział ze na tym etapie sie nie mierzy cm tylko wagę. Nie daje w to wiary. ALE gdy robił badanie to wypatrzyłam 12,9 cm to chyba długość ale pewności nie mam. Na wypisie inne wymiary wpisał a tego nie. Robiłam w Boramed.
-
nick nieaktualny
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Gdy zapytałam ile ma cm to dr powiedział ze na tym etapie sie nie mierzy cm tylko wagę. Nie daje w to wiary. ALE gdy robił badanie to wypatrzyłam 12,9 cm to chyba długość ale pewności nie mam. Na wypisie inne wymiary wpisał a tego nie. Robiłam w Boramed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 10:20
-
Jacqueline wrote:Hej dziewczynki
Wpadam czasem zobaczyć co tam u Was, ale przyznaję się bez bicia - niezbyt regularnie więc nie jestem na bieżąco
Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że wybaczycie
A no i tak przypadkiem chciałam donieść, że wczoraj ponownie ujrzałam na teście II, a dziś beta 78,3Liczę, że tym razem dane będzie mi ponownie zostać ziemską mamusią
-
w związku z moimi obawami,o których pisałam wcześniej,ze lecą mi wody płodowe pojechaliśmy z mężem do szpitala, wszystko okazało się w porządku,ale zostawili mnie tydzień na obserwacji, przebadali wzdłuż i w rzesz:)Ale najważniejsze,że jest wszystko dobrze.Robili mi 3 razy usg,więc mogłam sobie maluszka pooglądać i widziałam siusiaka:) oto wymiary naszego Skarbka:
BPD 33 mm
HC 124 mm
AC 103 mm
FL 18 mm
AFI 9 cm
OMP 138 g
rytm serca 146/min
Ogólnie we wszystkich pomiarach z wyjątkiem FL jest straszy o 4 dni.Teraz idziemy 12 maja,ale już do swojego lekarza.
Najedliśmy się trochę stresów,ale najważniejsze,że wszystko jest ok,woleliśmy dmuchać na zimne.
Pozdrawiamy i życzymy miłej majówki:)
Jutysia, dzięki za informacje o promocji w Lidlu:)mizzelka lubi tę wiadomość
-
aneta93 mi jak robił na przezierności usg dowcipne to szyjke miałam 57mm a teraz palcami mi powiedział 25mm jak zapytałam czemu tak to powiedział że 25mm to jest wymiar zewnętrzny szyjki a jeszcze szyjka jest w środku i żebym sie nie martwiła. niby mówił że zamknięta i twarda ale jak wczoraj sobie zmierzyłam to dla mnie była miękka i otwarta więcej gmyrać nie bede bo sie stresuje niepotrzebnie a ja nigdy specjalistką od szyjki nie byłam. 12maja usg więc do tego czasu może jakoś wytrzymam i mam nadzieje, że sie dowiem samych pozytywnych wieści
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny długość szyjki nie ma znaczenia. Istotne jest tylko czy sie nie skraca i czy jest zamknięta. Znam przypadek że dziewczyna z szyjką 7 mm donosiła ciąże bez szwów i krążka.. Wiec nie stresujcie sie tym niepotrzebnie. Moja ma w całości 3 cm i prócz kontroli lekarz nic nie zaleca a jestem w grupie ryzyka bo miałam operacje jej skrócenia . Niewydolość szyjki macicy może zdarzyć się bez względu na jej długość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 00:55
-
Dzień dobry
U mnie słoneczko od rana ale chyba w nocy był przymrozek bo trawa jakaś biała sie wydaje. Nie śpię od 6, zdążyłam juz posprzątać w dokumentach tzn odnieść rożne papiery na miejsce, nie wiem jak Wy ale ja mam w kuchni taka paskudna szufladę do której wszystko sie wrzuca i ciagle jest tam bałagan. Obiadu dzis nie robię bo mam jeszcze z wczoraj, były kotlety mielone, ryż i surówka z białej kapusty. Jak sie trochę ociepli ruszę sie na spacer moze to mi trochę humor poprawi. A teraz kawusia i poleze trochę to tez zawsze dobrze mi robi
A i dzis ma dojechać nasze nowe łóżko do sypialni i w końcu będzie ona wyglądać normalnieDea28 lubi tę wiadomość