X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to prawda, albo pytam 3 razy o to samo, moj gin wie ze jestem straszną panikarą, pewnie już się boi co będzie jak zacznę ruchy liczyć:) dobrze, ze juz blisko połowy:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, jak mnie dziś piersi bolą. STRASZNIE

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tak na wizytach cichutko siedzę, jakoś nie wiem o co zapytać :)wychodzę z założenia, że jak nic nie mówi, że coś jest źle to jest dobrze i nie ma się co zastanawiać :)ale na usg zawsze mówi co widać na ekranie i robi badanie na fotelu :)

a co do piersi to od dwóch dni widzę takie przeźroczyste kropelki przy lekkim ściśnięciu sutka, też już tak macie?

beattkie póki co to widzę, że mąż naprawdę uwielbia dzieci i ma do nich ogromną cierpliwość więc oby tak dalej i żeby się nie zraził własnym :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta ja też panikara jestem :D i wszystko chcę wiedzieć

fajnie macie z tymi facetami, mój tylko pyta czy ok na usg koniami go nie zaciagne :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Oj dziewczyny, jak mnie dziś piersi bolą. STRASZNIE

Mi mąż wtedy masuje i pomaga, chociaz pierwsza minuta jest strasznie drażniaca.

A tak niestety nie mam sposobu na bol piersi. Kremy nie pomagają. No wlasnie moze ktos ma jakies spodoby? Jakies oklady z lodu czy cos innego?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    aneta ja też panikara jestem :D i wszystko chcę wiedzieć

fajnie macie z tymi facetami, mój tylko pyta czy ok na usg koniami go nie zaciagne :(

Ja się rozpłakałam jak na pierwsze usg nie poszedł, chyba zrobiło mu sie przykro i poszedł ze mna na prenatalne. Wczwesniej jakby ciaza nie miala znaczenia. No i po tym usg na ktorym zobaczył juz dzidzie i jak sie rusza to zmienił swoje nastawienie o 200%. Musi byc na kazdum usg i zadaje sam pytania o wszystko:-P wiec mi jest tak dobrze bo on mniej wie i bardziej szczegolowo pyta;-)

dea jak Ci zalezy to zawies nawet na lawecie ;-) moj słup zamienił się w przyszłego tate. Tak czaruje usg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja to tak na wizytach cichutko siedzę, jakoś nie wiem o co zapytać :)wychodzę z założenia, że jak nic nie mówi, że coś jest źle to jest dobrze i nie ma się co zastanawiać :)ale na usg zawsze mówi co widać na ekranie i robi badanie na fotelu :)

a co do piersi to od dwóch dni widzę takie przeźroczyste kropelki przy lekkim ściśnięciu sutka, też już tak macie?

beattkie póki co to widzę, że mąż naprawdę uwielbia dzieci i ma do nich ogromną cierpliwość więc oby tak dalej i żeby się nie zraził własnym :)

Szynszyl to super;-) moj sie boi dzieci. A Twoj juz ma solidna podstawe bo nastawienie to czesc sukcesu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 09:50

szynszyl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl____ ja w poprzednej ciazy 4 lata temu od 5 miesiaca mialam juz laktacje i tak dokonca ciazy... dzien w dzien budzilam sie z ogromnymi plamami na piersiach na koszuli takze nie martw sie tak moze byc :) ja tez bylam zdziwiona, ze laktacja tak szybko? A jednak ! :)

P.s teraz poki co z wtej ciazy jszcze nic mi sie niw pojawia :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
    Ja idę we wtorek do ginekologa to będzie 18t3 d ale połówkpwe będą 2 tygodnie później to będzie 20t 3 d.
    Podobno po 20 tyg lepiej widać serduszko.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mam nadzieje że już reszta mam które nie znają płci
    poznają na połówkowym, oby dziecko wspolpracowało!
    a nie jak moja córcia.. skrzyżowała nogi i fenito :D
    obstawiał po kościach że córka, ale nie do konca pewny był... i tak czeeekałam do 32 tyg... :D

dobrze że chociaz teraz szybciej poznałam i juz moge powoli rozglądać się za imieniem, a wybór ciężki!
    Wojtuś? nie bo sąsiad taki średni
    Adaś? juz jest 3 w okolicy...
    i tak w kółko :(

To prawda wybór imienia jest ciężki. Człowiek sobie uświadamia jak dane imiona się kojarzą. Daniel nie bo był brzydki, Artur głupi, Krystian jakiś plackowaty. I takie głupie skojarzenia.

U nas były rozmowy nad Mikołajem i Borysem ale zostanie Borys..

mizzelka lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Przyjmij choć na chwilę. Chciałabym Cię o coś spytać na priv ale niestety nie mogę na razie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMC juz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    To prawda wybór imienia jest ciężki. Człowiek sobie uświadamia jak dane imiona się kojarzą. Daniel nie bo był brzydki, Artur głupi, Krystian jakiś plackowaty. I takie głupie skojarzenia.

U nas były rozmowy nad Mikołajem i Borysem ale zostanie Borys..

Masz Kasia rację. Gdybym miała synka to miałabym duzy problem z wyborem, poniewaz moj maz ma duzo kolegow i zle nam sie imiona kojarzyły:-P z corką łatwiej.

mizzelka lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie nie będę go namawiać, nie to nie, on jest strasznie uparty i nic na siłe nie wymusze. Oglądał film z nagrania i to kawałek :/ dziś jak mu powiedziałam, że mi brzuch nie rośnie że stanął chyba w miejscu to spytał kiedy mam usg to wszystko... taki typ -skryty, mało wylewny itp.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988... ja akurat wlasnie chce dac Krystian :D bardzo mi sie to imie spodobalo :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea haha, moj tak samo Malo się interesuje. Mowie ostatnio, żeby powiedzial coś do brzuszka a on : Idz spac :) pyta się niby o wizyty, co i jak, czasem da buziaka w brzuszek i na tym sie konczy :) po porodzie będzie musiał dać wiecej od siebie ;)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci też przeżywają nasze ciąże i nawet jeśli ogromnie cieszą się z dziecka, to i tak potrzebują czasu, żeby się oswoić z nową sytuacją, "inną" żoną, która zamiast tryskac energią, jest powolna i trzy razy dziennie pokłada się na kanapie. I nie chodzi tu wcale o to, że jest egoista, tylko dla niego to jeszcze mniej zrozumiałe niż dla kobiety. Potrzeba czasu i wytrwałości w "oswajaniu" tematu.

Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardziej nastawiałam na dziewczynkę i dla niej wybierałam imiona. Jak się okazało że to chłopczyk, to miał być Artur, ale teraz jestem rozdarta miedzy Alanem a Oliwierem :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię jeszcze nie wybrane, typy jakieś mamy, ale jeszcze nie znamy płci, więc nie przywiązujemy do nich jakiegoś ogromnego znaczenia.

Mój Mąż bardzo się angażuje zarówno w badania, jak i w domu, codziennie przed wyjściem do pracy całuje brzuszek i prosi maluszka, żeby był grzeczny. Bardzo przejmuje się wszystkim, zobaczymy czy później też będzie tak kolorowo. No i wszystkie moje pomysły realizuje, nie ma że mu się nie chce gdzieś wyjść, czy coś zrobić. Stał się o wiele bardziej czuły i opiekuńczy.

Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Beattkie nie będę go namawiać, nie to nie, on jest strasznie uparty i nic na siłe nie wymusze. Oglądał film z nagrania i to kawałek :/ dziś jak mu powiedziałam, że mi brzuch nie rośnie że stanął chyba w miejscu to spytał kiedy mam usg to wszystko... taki typ -skryty, mało wylewny itp.

Mam nadzieje Dea, ze samo przyjdzie do męża i zostanie na zawsze ;-)!

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ