Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to prawda, albo pytam 3 razy o to samo, moj gin wie ze jestem straszną panikarą, pewnie już się boi co będzie jak zacznę ruchy liczyć:) dobrze, ze juz blisko połowy:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, jak mnie dziś piersi bolą. STRASZNIE

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tak na wizytach cichutko siedzę, jakoś nie wiem o co zapytać :)wychodzę z założenia, że jak nic nie mówi, że coś jest źle to jest dobrze i nie ma się co zastanawiać :)ale na usg zawsze mówi co widać na ekranie i robi badanie na fotelu :)

a co do piersi to od dwóch dni widzę takie przeźroczyste kropelki przy lekkim ściśnięciu sutka, też już tak macie?

beattkie póki co to widzę, że mąż naprawdę uwielbia dzieci i ma do nich ogromną cierpliwość więc oby tak dalej i żeby się nie zraził własnym :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta ja też panikara jestem :D i wszystko chcę wiedzieć

fajnie macie z tymi facetami, mój tylko pyta czy ok na usg koniami go nie zaciagne :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Oj dziewczyny, jak mnie dziś piersi bolą. STRASZNIE

Mi mąż wtedy masuje i pomaga, chociaz pierwsza minuta jest strasznie drażniaca.

A tak niestety nie mam sposobu na bol piersi. Kremy nie pomagają. No wlasnie moze ktos ma jakies spodoby? Jakies oklady z lodu czy cos innego?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    aneta ja też panikara jestem :D i wszystko chcę wiedzieć

fajnie macie z tymi facetami, mój tylko pyta czy ok na usg koniami go nie zaciagne :(

Ja się rozpłakałam jak na pierwsze usg nie poszedł, chyba zrobiło mu sie przykro i poszedł ze mna na prenatalne. Wczwesniej jakby ciaza nie miala znaczenia. No i po tym usg na ktorym zobaczył juz dzidzie i jak sie rusza to zmienił swoje nastawienie o 200%. Musi byc na kazdum usg i zadaje sam pytania o wszystko:-P wiec mi jest tak dobrze bo on mniej wie i bardziej szczegolowo pyta;-)

dea jak Ci zalezy to zawies nawet na lawecie ;-) moj słup zamienił się w przyszłego tate. Tak czaruje usg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja to tak na wizytach cichutko siedzę, jakoś nie wiem o co zapytać :)wychodzę z założenia, że jak nic nie mówi, że coś jest źle to jest dobrze i nie ma się co zastanawiać :)ale na usg zawsze mówi co widać na ekranie i robi badanie na fotelu :)

a co do piersi to od dwóch dni widzę takie przeźroczyste kropelki przy lekkim ściśnięciu sutka, też już tak macie?

beattkie póki co to widzę, że mąż naprawdę uwielbia dzieci i ma do nich ogromną cierpliwość więc oby tak dalej i żeby się nie zraził własnym :)

Szynszyl to super;-) moj sie boi dzieci. A Twoj juz ma solidna podstawe bo nastawienie to czesc sukcesu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 09:50

szynszyl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl____ ja w poprzednej ciazy 4 lata temu od 5 miesiaca mialam juz laktacje i tak dokonca ciazy... dzien w dzien budzilam sie z ogromnymi plamami na piersiach na koszuli takze nie martw sie tak moze byc :) ja tez bylam zdziwiona, ze laktacja tak szybko? A jednak ! :)

P.s teraz poki co z wtej ciazy jszcze nic mi sie niw pojawia :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
    Ja idę we wtorek do ginekologa to będzie 18t3 d ale połówkpwe będą 2 tygodnie później to będzie 20t 3 d.
    Podobno po 20 tyg lepiej widać serduszko.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mam nadzieje że już reszta mam które nie znają płci
    poznają na połówkowym, oby dziecko wspolpracowało!
    a nie jak moja córcia.. skrzyżowała nogi i fenito :D
    obstawiał po kościach że córka, ale nie do konca pewny był... i tak czeeekałam do 32 tyg... :D

dobrze że chociaz teraz szybciej poznałam i juz moge powoli rozglądać się za imieniem, a wybór ciężki!
    Wojtuś? nie bo sąsiad taki średni
    Adaś? juz jest 3 w okolicy...
    i tak w kółko :(

To prawda wybór imienia jest ciężki. Człowiek sobie uświadamia jak dane imiona się kojarzą. Daniel nie bo był brzydki, Artur głupi, Krystian jakiś plackowaty. I takie głupie skojarzenia.

U nas były rozmowy nad Mikołajem i Borysem ale zostanie Borys..

mizzelka lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Przyjmij choć na chwilę. Chciałabym Cię o coś spytać na priv ale niestety nie mogę na razie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMC juz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    To prawda wybór imienia jest ciężki. Człowiek sobie uświadamia jak dane imiona się kojarzą. Daniel nie bo był brzydki, Artur głupi, Krystian jakiś plackowaty. I takie głupie skojarzenia.

U nas były rozmowy nad Mikołajem i Borysem ale zostanie Borys..

Masz Kasia rację. Gdybym miała synka to miałabym duzy problem z wyborem, poniewaz moj maz ma duzo kolegow i zle nam sie imiona kojarzyły:-P z corką łatwiej.

mizzelka lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie nie będę go namawiać, nie to nie, on jest strasznie uparty i nic na siłe nie wymusze. Oglądał film z nagrania i to kawałek :/ dziś jak mu powiedziałam, że mi brzuch nie rośnie że stanął chyba w miejscu to spytał kiedy mam usg to wszystko... taki typ -skryty, mało wylewny itp.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988... ja akurat wlasnie chce dac Krystian :D bardzo mi sie to imie spodobalo :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea haha, moj tak samo Malo się interesuje. Mowie ostatnio, żeby powiedzial coś do brzuszka a on : Idz spac :) pyta się niby o wizyty, co i jak, czasem da buziaka w brzuszek i na tym sie konczy :) po porodzie będzie musiał dać wiecej od siebie ;)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci też przeżywają nasze ciąże i nawet jeśli ogromnie cieszą się z dziecka, to i tak potrzebują czasu, żeby się oswoić z nową sytuacją, "inną" żoną, która zamiast tryskac energią, jest powolna i trzy razy dziennie pokłada się na kanapie. I nie chodzi tu wcale o to, że jest egoista, tylko dla niego to jeszcze mniej zrozumiałe niż dla kobiety. Potrzeba czasu i wytrwałości w "oswajaniu" tematu.

Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardziej nastawiałam na dziewczynkę i dla niej wybierałam imiona. Jak się okazało że to chłopczyk, to miał być Artur, ale teraz jestem rozdarta miedzy Alanem a Oliwierem :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię jeszcze nie wybrane, typy jakieś mamy, ale jeszcze nie znamy płci, więc nie przywiązujemy do nich jakiegoś ogromnego znaczenia.

Mój Mąż bardzo się angażuje zarówno w badania, jak i w domu, codziennie przed wyjściem do pracy całuje brzuszek i prosi maluszka, żeby był grzeczny. Bardzo przejmuje się wszystkim, zobaczymy czy później też będzie tak kolorowo. No i wszystkie moje pomysły realizuje, nie ma że mu się nie chce gdzieś wyjść, czy coś zrobić. Stał się o wiele bardziej czuły i opiekuńczy.

Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Beattkie nie będę go namawiać, nie to nie, on jest strasznie uparty i nic na siłe nie wymusze. Oglądał film z nagrania i to kawałek :/ dziś jak mu powiedziałam, że mi brzuch nie rośnie że stanął chyba w miejscu to spytał kiedy mam usg to wszystko... taki typ -skryty, mało wylewny itp.

Mam nadzieje Dea, ze samo przyjdzie do męża i zostanie na zawsze ;-)!

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ