X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Trochę trudno doradzić, bo jedne dzieciaki moga wylegiwać się w tych bujaczkach długo, a innym w ogóle nie pasuje i juz. Znajomi mieli identyczny dla córki tylko czerwony i leżała w nim kilka razy po czym był ryk i koniec bujaczka. Znowu nasza bardzo lubiła.
    Ale... nie wiem czy to jest dobry pomysł do spania. Bo o ile przez dzień na godzinę czy dwie noworodka można w nim położyć, to trzeba by się było poradzić jakiegoś fizjoterapeuty czy to jest ok dla takiego maluszka. I jeszcze naszej Natalce podobało się siedzenie w bujaczku gdzieś do max pół roku. Później już się nudzila. Nie wiem, jak sprawdził by się w nocy, bo u sypialni w łóżeczku. Tak czy inaczej lezaczek i mata edukacyjna jak dla mnie to jest taki must have do pół roku ;)
    Nie no, na noc to ja zdecydowanie myslalam, aby uzywac tego w wersji na plasko rozlozonej gondolki, a nie na siedzaco

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo się zastanawiam czy na przykład w tym samym momencie po dwóch stronach brzucha nie czujesz jak się ruszają :P ale to pewnie wszystko w swoim czasie. U mnie jakieś bąbelki to święto, raczej brzuch mi się napina jak sobie laptopa na nim opieram :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wymiana garderoby Sprzedam badz zamienie ubranka dla chlopca od 56-104 z tym ze ubranka sa wiekszosci amerykanskie i jest inna rozmiarowka od 0-24 m.Ubranek jest spora ilosc ok 300 szt.Wiecej zdjec wysle na meila.Ktoras zainteresowana??

c179c5587e86b121med.jpg

eca05a7bb3968d65med.jpg

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr fajny ten leżaczek,ale uważam,że dziecku należny podzielić miejsce do spania i do przebywania w ciągu dnia,żeby wiedziało,że łózko=spanie a bujak= zabawa, nie wiem czy dobrze myślę,ale takie jest moje zdanie.

My wanienkę kupujemy w Ikei za 18 zł,moja siostra ma taka juz u 2 córy i nic s nie wydarzyło.

Blu ja zawsze do TSH badam FT4.

A odnośnie 2 trymestru to planuje już teraz kupić wszystko,żeby jak bedzie gorąco i będę słodkim wielorybem tylko leżeć:)

Nadal nie czuje żadnych ruchów,ani rybek ani baniek pękających-czekam z utęsknieniem na kopniaka.

Blu, mizzelka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Widziałam, ze boczki można "podnieść" raczej chodziło mi o to, że jak położysz na ziemi koło łózka to maleństwo jest jakby na podłodze, w sensie nisko...czy żle to odebrałam?
    Musze zobaczyc to na zywo, mamy dosc nisko lozko, mysle ze materac nie jest wyzej niz 40cm od ziemi, wiec jest nadzieja, ze lezaczek bylby na zblizonej wysokosci :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kkkaaarrr, a może samą gondolę postawicie kolo łóżka? Też tak robią rodzice. Albo wózek. Fajnie się tsk usypia i chyba jednak wygodniej spać w wózku niż leżaczku.
    Myslalam o stawianiu samej gondoli, ale jakos tak mam w glowie, ze wozek to jest na dworzu, czasem sie zabrudzi, zmoknie, itp. No a tutaj mowimy o spaniu nocnym, po kapieli i chyba fajnie by bylo gdyby bylo czysciutko i swiezutko, ale moze mam mylne wyobrazenie na ten temat.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    kkkaaarrr fajny ten leżaczek,ale uważam,że dziecku należny podzielić miejsce do spania i do przebywania w ciągu dnia,żeby wiedziało,że łózko=spanie a bujak= zabawa, nie wiem czy dobrze myślę,ale takie jest moje zdanie.
    Dobra uwaga! Z tym, ze myslalam uzywac tego jako miejsca do spania na okres 2-3msc, kiedy na bujanie/zabawy i siedzenie i tak za wczesnie, powiedzmy, ze uzywac tego dokladnie jak kosza mojzesza do czasu jak dziecko jest malutkie. A potem, jak maly zacznie bardziej regularnie sypiac to juz cale noce bedzie spedzal u siebie a lezaczek przejdzie w funkcje miejsca do zabaw dziennych, ewentualnie drzemek salonowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 14:19

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    A odnośnie 2 trymestru to planuje już teraz kupić wszystko,żeby jak bedzie gorąco i będę słodkim wielorybem tylko leżeć:)

<3 <3 <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 14:25

mizzelka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak, że jak padał deszcz to raczej nie wychodziliśmy na spacery z noworodkiem. Chyba ze to była kwestia lekarza, albo czegoś co trzeba było załatwić. Po prostu unikalismy kataru. Nigdy też sama gondola nie była brudna, kółka owszem, ale je się akurat szybko myje. Nie chcę Ci sugerować jakiegoś jednego rozwiązania, bo i tak każdy musi znaleźć swój patent na wiele rzeczy związanych z dzieckiem :) my mieliśmy łóżeczko z otwieranym bokiem, ale czasem usypiałam w wózku, a czasem mała sama usypiała się w bujaczku ;) a kiedy indziej trzeba było owinąć ją mocno otulaczem zapodać suszarkę i po dwóch godzinach noszenia łaskawie zasypiala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 14:31

kkkaaarrr, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola85, wyslij mi na maila [email protected], i napisz czy sa nowe czy uzywane :) i czy chcesz sprzedawac pojedyncze sztuki czy jakas pake ciuchow za jakas konkretna cene :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola85 jeśli można jakieś pojedyncze,to ja z chęcią:) mój email [email protected]

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ola85, wyslij mi na maila [email protected], i napisz czy sa nowe czy uzywane :) i czy chcesz sprzedawac pojedyncze sztuki czy jakas pake ciuchow za jakas konkretna cene :)
    ubranka sa uzywane ale w idealnym stanie.Wiekszosc welurowe,pluszowe i polarkowe.Przesylam foto.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola możesz i mi wysłać możemy się również wymienić mam co nieco na dziewczynke

[email protected]

Blu hmmm... raczej czuje bańke lub bulgoty jak zaczną kopać to położna mówiła że bede wiedzieć które to które :D

Blu lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze szybciej nie mowilas, bo 5 workow ciuchow na dziewczynę sprzedalam w zeszly czwartek

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam :-)
    Gratulacje udanych wizyt.
    Ja połówkowe mam 27.05. i juz sie nie moge doczekac. Poprzednie USG bylo w moncowce marca.
    Jesli chodzi o wanienke to ja na pierwsze dwa- trzy miesiace mam taką składaną flexi. A później to taka zwykła będzie ok.
    Wózek miałam 3w1 tako jumper i szkoda, że sprzedałam, bo jak dla mnie był super.

Z tarczycą i ja się bujam, tylko ja miałam nadczynność, która sama przeszła i od ponad roku wyniki mam ok, ale co miesiąc badam

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Szkoda ze szybciej nie mowilas, bo 5 workow ciuchow na dziewczynę sprzedalam w zeszly czwartek
    ja wczoraj mialam potwierdzone ze dziewczyna :)

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    To faktycznie miałaś przygodę. Stracha powinna mieć też osoba, przy której doszło do tego. Dobrze, ze tak się skończyło!

Dzięki Dziewczyny za uwagi wyprawkowe, ja już zaczęłam spisywać Wasze sugestie :)

A powiedzcie doświadczone Mamy, polecacie wózek typu 3 w 1 czy osobno gondolę i osobno spacerówkę? Bratowa męża, która ma 2,5-letnią córeczkę powiedziała niedawno ciekawą rzecz, że drugi raz nie kupiłaby wózka 3 w 1, tylko gondolę, w miarę optymalną cenowo, za to potem porządną spacerówkę. Chodziło o to, że właśnie gondoli używa się dosyć krótko, więc warto zainwestować raczej w spacerówkę, a dodatkowo w zestawach 3 w 1 wózki są cięższe. Mieli nowego X-landera. Zgadzacie się, czy wolicie 3 w 1?
    powiem szczerze ze my malo uzywalismy tego 3w1 i bylo ok.
    ale chyba tak jak bratowa męża doradza to lepiej tak zrobic albo odkupic od kogos gondolę... my wykorzystalismy ją do pół roku, znów sioistra męża jeszcze krócej bo maly byl bystry ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    2 trymestr jest ok , ale od 3 miesiąca zaczyna się bezsenność, częstomocz,zmeczenie, no i te upały...A najlepsi są ludzie w MPKach, może być 50 stopni w autobusie, można mieć brzuch jak...jak nie wiem co a i tak udają że cię nie widzą;) Jak nie było upałów to dobrze się czułam i nie chciałam żeby mi ktoś miejsca gdziekolwiek ustępował, ale w upały to tragedia. No i zapomniałam o paskudnej zgadze ;)
    o tak zgaga! i duszno!
    mi to kiedyś facetka specjalnie wlazła przede mną w kolejkę w Lidlu początek 9 m był... po chamsku.. to i po chamsku jej zwróciłam uwagę że zdąży....

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    A czy przy problemach z hormonami macie jakieś problemy, po których to widać? Chodzi mi o pogorszenie cery, nastroju, czy to nie wiąże się ze sobą?
    u mnie tak... chyba teraz mam mało korzystną burzę hormonów..
    trądzik, sucha skóra, na szczęście paznokcie sie nie łamią..
    za to włosy wypadają, ale szczotkę dam radę włożyć i rozczesać hahah :D (nie farbowane o dziwo, bez odżywki mlecznej kallosa nie obędzie sie)
    a nerwy to mam niesamowite... wiecznie zła :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Bardzo sie cieszę, ze maluszki maja sie dobrze i Ty też :)
    Trzymam kciuki za ostatnie dni przygotowań do ślubu :)
    To piękny dzień i zawsze wspomina sie go później z sentymentem :)
    My wczoraj świętowaliśmy swoją 7 rocznicę ślubu :) i mimo upływających lat - często wracamy do tego wyjątkowego dnia :)
    Gratuluję już 7 rocznicy :)

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ