Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilka84 wrote:dziewczyny zaczynacie rozmiarówke dla maluszków od 56 czy lepiej od razu 62?
Ja mam kilka sztuk na 56, mam ndzieję, że się przydadzą. Syn urodził się 53 cm i wystarczyło nam na trochę, 62.w każdym razie było za duże. Nie wiem jak teraz będzie, podobno kolejne dzieci rodzą się większe. Wolałabym, żeby jednak nie było większe. Synek ważył ponad 3700 g i źle wspominam -
Jejku dziewczyny Wy juz o ubrankach!
Ale dobrze, piszcie ja sie troche zaznajomie z materią
Bo dla mnie to abstrakcja
Moja mama troche rzeczy kupuje pokazuje mi ale ja jeszcze szczerze Wam powiem że tego nie czuje...zeby to był moment na kupowanie.. chociaz uważam że zostaną niedługo 4 miesiące do rozwiązania i w sumie dobrze byłoby aby te wszystkie koszty z wyprawką rozłożyć w czasie...
My wczoraj bylismy na badaniach kontrolnych. Ciśnienie w normie, wyniki badań krwi w normie, szyjka w normie, serducho wali jak szalone
A już za tydzień usg połówkowe!! nie mogę sie doczekać
Po wizycie pojechalismy do HM i w koncu kupiłam sobie spodnie ciążowe i bluzkę bardziej eksponującą brzuszek (bo mam pełno w domu luźnych tunik) i jestem mega zadowolona z zakupu!
W rozpoczętym 20 tygodniu prezentujemy się tak:
India9, Ola_85, szynszyl, Evelle, Sylwia91, Blu, mizzelka, aneta93, Sylwusia100, kkkaaarrr, Chwilka84, tutti87, Eryka, Pumpkin, Asia_08, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Limerikowo, Sunflower lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Sylwia91 wrote:Witajcie mamusie! Jestem po wizycie, dzidziuś się pięknie pokazywał ale tylko tatusiowi bo jak mamusia patrzyła to się chowala gadzinka mała i kuliła. Niestety nie udało się wypatrzeć co ma między nóżkami
tak więc na listę się jeszcze nie wpisuje! Kolejna wizyta 14 czerwca, może coś wtedy się dowiemy. Waga 170g!
Uspokoiła mnie że mam się nie martwić tym że przytyłam tylko 1 kg, jeszcze mam czas.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:Ja mniejszych nie kupuje
U nas tak małe dzieci się nie rodzą
Ja miałam 57 (!) cm. Byłam małym wielkoludem
Poza tym, lepiej ciut większe, niż za ciasne lub na styk. Można podwijać rękawki, jeśli ubranko będzie odrobinę za duże. No ale... tak jak wspomniałam, małego dziecka się nie spodziewam
Z każdego pomiaru wychodzi, że jest większy niż powinien być na ten tydz. w którym jestem
Z ostatniego USG - wazy 252g a taką wagę przypisuje się 20tyg. z tego co widzę. U nas był wtedy 18tcja z synkiem w ciazy kupilam 56 i bardzo dobrze bo okazalo sie ze urodzil sie 54 cm dlugi i po wyjsciu ze szpitala po tygodniu czesc byla za mala i w 62 wchodził
Teraz tez kupuje tylko 56 mniejszych nie.
Visenna lubi tę wiadomość
-
U nas synek już na 100%, wszyscy we trójkę widzieliśmy DOWODY
Mój kanał na szczęście się zamknął, okazało się że strasznie mi to siedziało na wątrobie bo humor od razu o kilka kresek w górę.
Mój mały rozrabiaka za to jest kawałem chłopa - 19+4 dni ma 375 g
Termin na razie przesunął mi się na 1 października, ale to nigdy nie wiadomo.
Ja ubranka dostanę od starszej siostry, a znając moją mamę to i tak nie wytrzyma i kupi co najmniej tonętakże raczej będziemy uzupełniać czego brakuje no i oczywiście gadżety, meble, wózek itp.
Znalazłam szkołę rodzenia z koleżanką, zapisujemy się na basen, świeci słońce, idę wieszać pranie - jest super!Blu, mizzelka, aneta93, Sylwia91, Visenna, tutti87, Eryka, MMM2016, szynszyl, Dea28, Limerikowo, Ola_85, India9, Sunflower lubią tę wiadomość
-
India9 wrote:Ja mam kilka sztuk na 56, mam ndzieję, że się przydadzą. Syn urodził się 53 cm i wystarczyło nam na trochę, 62.w każdym razie było za duże. Nie wiem jak teraz będzie, podobno kolejne dzieci rodzą się większe. Wolałabym, żeby jednak nie było większe. Synek ważył ponad 3700 g i źle wspominam
OMG! Myslalam ze mniejsze się rodzą następne! Moja mała tez blisko 3800 miała i więcej nie dam rady urodzić
Waleriana ślicznie wyglądasz! Skąd masz te buty?! -
Anoolka wrote:Mizzelka ja się tak martwilam o spanie jak to będzie z dwójką bo mój maluch do tej pory spał ze mną a tu kilka dni temu coś mu się przestawiło i z płaczem że on chce w łóżeczku spać
no i problem z głowy
Ale widze ze mala chce byc samodzielna i najbardziej pokazuje to w jedzeniu
oby pokazala tez ta samodzielnosc w spaniuAnoolka lubi tę wiadomość
-
chyba poczułam wczoraj w końcu pierwsze bąbelki:)położyłam się spać na lewym boku i tak mi się wydawało....nieeee to NA PEWNO był nasz maluszek,3 razy takie pukniecie,Boże,wzruszyłam się mega i męża obudziłam,żeby się pochwalić, ja chce więcej tych kopniaków!!!!
Jadę kupić maluszkowi jakiś ciuszek, jestem taka szczęśliwa:)tutti87, Visenna, Eryka, Pumpkin, Blu, NiecierpliwaKarolina, Dea28, India9, Anoolka, kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ja o 4 rano obudziłam sie i czułam kopniaki
byłam tak podekscytowana ze nie mogłam potem zasnąć
tydzien temu poczułam pierwszego prawdziwego kopniaka ale i tak kazdy kolejny wywoluje we mnie ogromne wzruszenie
zwłaszcza jak maź tez poczuje i krzyknie mi do ucha ze tez poczuł :p nie spodziewałam sie ze to jest tak piekne uczucie
Eryka, Chwilka84, Blu, Dea28, India9, Sylwia91, kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę tych kopniaków. Też czasem coś czuję, ale zazwyczaj po jedzeniu i wydaje mi się, że to jelita. A to już 20 tydzień. Cóż czekam dalej na konkretnego kopniaka
.
Mam nadzieję, że jutro na połówkowym poznam wreszcie płeć. Teraz w poniedziałek na usg ładnie był maluszek ułożony, ale moja lekarka ma kiepski sprzęt i nie była pewna czy to co widzi to pępowina czy coś innego
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Ja przypuszczałam ,że mogą być cudowny ale w życiu że aż tak:)
Hm... a ja wam powiem, że jeśli to co czuję to "to" (a już pora najwyższa) to nie wiem dlaczego, ale jestem lekko rozczarowana. Nie ma efektu wow, nie jest to ani przyjemne ani nieprzyjemne. Czegoś innego się spodziewałam... -
nick nieaktualnyA moj synus wczoraj sie tak rozbrykal, 1 raz w tej ciazy tak m8cno kopal ze az na skorze bylo widac, prawie sie poryczalam tak sie wzruszylam...jednak przy drugim dziecku po 2 letnim czekaniu to jest swiadome macierzynstwo , piekne uczucie !!!
A jak u was dziewczyny ? Jak tam po wizytach? Kto teraz bedzie miec, bo pewnie zaczna sie juz polowkowe na tym etapie, ja pllowkowe mam 6.06 i juz sie doczekac, niw mofe, mimo ze w niedziele malego widzialam bo w szpitalu isg mi robili, ale wiadomomze to takie usg na odwal sie w 5 minut, a ja juz chce do mojego lekarza obejrzec wszystko dokladniw co jak jaki duzy i w ogoleOla_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPumpkin to Twoja 1 dzidzia
bo jesli takto sie nie przejmuj, ja z 1 dzieckiwm tez tak mialam, wrecz chwilami bylam zla bo nie bylo to mile uczucie w ogole 1 ciazy to brniecie w nieznane i wzzystko wydaje sie dziwne, i du×ynie urywa
dopiero przy 2 dziecku inaczej na to patrze