X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Jest drugie forum ale pamiętajmy, ze na fioletowej też został utworzony nowy wątek mam październikowych bo poprzednia założycielka się nie udzielała...więc należałoby zsumować strony przynajmniej z tych obu wątków.
    A poza tym zgadzam się z szynszyl...nie ilość a jakość się liczy :)
    dokladnie... i lepiej jest was nadrobić :)
    tym bardziej w mojej sytuacji przy malutkiej :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Drogie doświadczone mamy,

od pewnego czasu zastanawiam się nad optymalnym 'setem do spania' dla Boryska. W swoim pokoiki najprawdopodobniej bedzie mial duze łóżeczko 140x70, takie ktore pozniej przerabia sie na tapczanik i wystarcza spokojnie do wieku przedszkolnego. Niby mieszkania nie mamy bardzo duzego, ale mysle rowniez troche o swojej wygodzie i nocne spacery z jednego pokoju do drugiego moga byc uciazliwe. Nie wyobrazam sobie, aby Borys spal w naszym łóżku, a pewnie na noc byłoby najwygodniej w tych pierwszych tygodniach mieć go blisko siebie. Powstał zatem pomysł kosza mojżesza. Te jednak po pierwsze średnio mi sie podobają, po drugie mają zazwyczaj absurdalnie wysokie ceny jak na 2-3 miesiące użytkowania. O łóżeczkach dostawianych już nie wspomnę, bo te mają w ogóle jakieś ceny z kosmosu.
    No więc do rzeczy, znalazlam takie cos: http://www.tinylove.com.pl/index.php?p3572,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-do-18kg-brazowy
    Cena nadal do 'pół-darmo' nie należy, ale za to 'mebel' wydaje się być wielofunkcyjny i dostosowujący się do wieku dziecka, więc robi się to inwestycja nie na 2-3 miesiące a pewnie co najmniej na rok, jak nie dłużej.

Czy któraś z doświadczonych mam korzystała z takiego rozwiązania, albo z jakiegoś podobnego i mogłaby się podzielić doświadczeniami?? Dziękuję :)
    ja rozebrałam bok łóżeczka i dostawiłam do naszego łóżka. mała śpi tak do tej pory.
    choć już czas na samodzielne spanie... będzie płacz.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    a to my zdjęcie z wczoraj ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/6603267/850356/my-20-tydzien.jpg
    o to ja mam w podobnym klimacie :D ale ty masz bliźniaki a ja tylko jednego synka :D

Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

• ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, jakie ładne brzuszki... u mnie to praktycznie nic nie widać, widzi tylko ten kto wie :) połówkowe 1 czerwca, mam nadzieję że w dzień dziecka dowiemy się kto w brzuszku mieszka. Bo już bym pokupowała jakieś ładne ciuszki, a tak..

Blu lubi tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja rozebrałam bok łóżeczka i dostawiłam do naszego łóżka. mała śpi tak do tej pory.
    choć już czas na samodzielne spanie... będzie płacz.
    Mizzelka ja się tak martwilam o spanie jak to będzie z dwójką bo mój maluch do tej pory spał ze mną a tu kilka dni temu coś mu się przestawiło i z płaczem że on chce w łóżeczku spać :D no i problem z głowy :)

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super brzuszek :)

mi się wydaje od jakiś 3 dni, że zaczynam coś czuć, ale nie jestem pewna, coś jak pisałyście jakby "bańki", raz mi się wydawało jakby nie wiem ręką pociągnęła przez kawałek, ale równie dobrze może coś jeździ w brzuszku XD

ewuszka nie martw się, pewnie lada moment wyskoczy brzuszek, swego czasu oglądałam na youtube takie "filmiki" brzuszków tydzień po tygodniu i czasami to wyglądało właśnie tak, że płasko płasko i nagle balonik :)

Ja myślę, że się zdecydowałam na łóżeczko takie turystyczne i co mi tam najwyżej będę wstawać :D chociaż możliwe, że po tygodniu powiem, że zwariowałam :)

Dzisiaj sobie sprzątam, niedługo będziemy się wyprowadzać to stwierdziłam, że powkładam do worków próżniowych ubrania, w które i tak teraz nie wejdę i za chwilę zostanę z pustą szafą :)

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super brzuszek :)Rosnijcie zdrowo :)

Dea28 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaczynacie rozmiarówke dla maluszków od 56 czy lepiej od razu 62?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea piękny brzuszek.

Sarcia jak w szpitalu. Właśnie doczytalam. Jak crp?

Chwilka moja urodziła się 54 cm długo 3220 G w rozmiarze 56 chodziła równo 5 tygodni w 62 jakoś ponad 2 miesiące.
    Dla mnie 62 były ogromne zaraz po urodzeniu.

Dziewczyny czytałam bardzo pobieżnie więc wybaczcie że nie odniosę się do wpisów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 20:28

Dea28 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! Jestem po wizycie, dzidziuś się pięknie pokazywał ale tylko tatusiowi bo jak mamusia patrzyła to się chowala gadzinka mała i kuliła. Niestety nie udało się wypatrzeć co ma między nóżkami :( tak więc na listę się jeszcze nie wpisuje! Kolejna wizyta 14 czerwca, może coś wtedy się dowiemy. Waga 170g! :)
    Uspokoiła mnie że mam się nie martwić tym że przytyłam tylko 1 kg, jeszcze mam czas.

kasia_1988, Chwilka84, Visenna, szynszyl, Limerikowo, kehlana_miyu, Blu, mizzelka, kkkaaarrr, tutti87, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Ja od 50 :)
    Te 3 częściowe komplety z hm są idealne na takie 56cm

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Kilka od 50. Tylko ten rozmiar mam z ciuchów i uzywane z licytacji z allegro. Potem 56 tez uzywane i 2 pary spiochow nowych i 62 stawiam juz na wiecej nowych;-)
    Troche od strony finansowej do tego podeszłam heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:31

• Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Planuję awaryjnie kupić 2-3 komplety w rozmiarze 56, reszta od 62 (już mam kilka sztuk + na 68 i 74 - aukcje Allegro :) ). Intuicja nie myliła mnie co do płci dziecka, mam nadzieję, że nie zmyli mnie co do jego długości :) Oboje z partnerem jesteśmy wysocy, w rodzinie same wielkoludy, to i nasz synek, też pewnie nie będzie najmniejszy :) Jak będzie potrzeba dokupienia czegoś to wyśle się tatę na misję albo zamówi - piękne teraz czasy mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:37

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna własnie tez tak planowałam kilka na 56 a później dalej,ale jak dziewczyny pisza ze zaczynają od 52 to może kupić kilka takich?nie wiem już sama,ale ogólnie stwierdzam,że to są piękne dylematy:)

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kilka 50, z hm, ponoc wypadają większe, ale nie chce zeby maluch sie topił w za dużych ;) byliśmy dzisiaj w IKEA, kupiliśmy szafkę z przewijakiem, dumny tatus bedzie miał co skręcać ;) juz nie miałam gdzie ciuszków chować i potrzebuje miejsca :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez mam kilka 50, z hm, ponoc wypadają większe, ale nie chce zeby maluch sie topił w za dużych ;) byliśmy dzisiaj w IKEA, kupiliśmy szafkę z przewijakiem, dumny tatus bedzie miał co skręcać ;) juz nie miałam gdzie ciuszków chować i potrzebuje miejsca :)

Kupiliście może kompdę SUNDVIK :)?

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Visenna własnie tez tak planowałam kilka na 56 a później dalej,ale jak dziewczyny pisza ze zaczynają od 52 to może kupić kilka takich?nie wiem już sama,ale ogólnie stwierdzam,że to są piękne dylematy:)

Ja mniejszych nie kupuje :) U nas tak małe dzieci się nie rodzą :P Ja miałam 57 (!) cm. Byłam małym wielkoludem :) Poza tym, lepiej ciut większe, niż za ciasne lub na styk. Można podwijać rękawki, jeśli ubranko będzie odrobinę za duże. No ale... tak jak wspomniałam, małego dziecka się nie spodziewam :) Z każdego pomiaru wychodzi, że jest większy niż powinien być na ten tydz. w którym jestem :P

Z ostatniego USG - wazy 252g a taką wagę przypisuje się 20tyg. z tego co widzę. U nas był wtedy 18tc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:50

mizzelka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ważył 4200 jak się urodził:)wiec tez nie liczę na jakiegoś szczypiorka:)ale nigdy nic nie wiadomo,zacznę jednak od 56 ale większość chyba 62 i dalej. Gdyby coś nie daj Boże wydarzyło się i będzie wcześniej,wtedy mąż będzie biegał i kupował.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Kupiliście może kompdę SUNDVIK :)?

Nie, stuva :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dopiero dylemat, mój mąż ma 190cm,ja 160,on się urodził duży, ważył ponad 4kg,ja się urodziłam maleńka, 50cm i 2650kg... I weź tu bądź mądra i oceń po kim dziecko odziedziczy co :P mam kilka ubranek na 62 używanych bo dostałam, mniejszych chyba same koszulki, dokupiłam 2x polspiochy i na tym pas chyba. Będę kupować 62,a jakby się dziecko okazało małe to zawsze męża mogę do sklepu wysłać po cokolwiek zanim wyjdziemy ze szpitala, teraz w sklepach wszystko jest od ręki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 07:43

Chwilka84 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ