X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Jest drugie forum ale pamiętajmy, ze na fioletowej też został utworzony nowy wątek mam październikowych bo poprzednia założycielka się nie udzielała...więc należałoby zsumować strony przynajmniej z tych obu wątków.
    A poza tym zgadzam się z szynszyl...nie ilość a jakość się liczy :)
    dokladnie... i lepiej jest was nadrobić :)
    tym bardziej w mojej sytuacji przy malutkiej :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Drogie doświadczone mamy,

od pewnego czasu zastanawiam się nad optymalnym 'setem do spania' dla Boryska. W swoim pokoiki najprawdopodobniej bedzie mial duze łóżeczko 140x70, takie ktore pozniej przerabia sie na tapczanik i wystarcza spokojnie do wieku przedszkolnego. Niby mieszkania nie mamy bardzo duzego, ale mysle rowniez troche o swojej wygodzie i nocne spacery z jednego pokoju do drugiego moga byc uciazliwe. Nie wyobrazam sobie, aby Borys spal w naszym łóżku, a pewnie na noc byłoby najwygodniej w tych pierwszych tygodniach mieć go blisko siebie. Powstał zatem pomysł kosza mojżesza. Te jednak po pierwsze średnio mi sie podobają, po drugie mają zazwyczaj absurdalnie wysokie ceny jak na 2-3 miesiące użytkowania. O łóżeczkach dostawianych już nie wspomnę, bo te mają w ogóle jakieś ceny z kosmosu.
    No więc do rzeczy, znalazlam takie cos: http://www.tinylove.com.pl/index.php?p3572,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-do-18kg-brazowy
    Cena nadal do 'pół-darmo' nie należy, ale za to 'mebel' wydaje się być wielofunkcyjny i dostosowujący się do wieku dziecka, więc robi się to inwestycja nie na 2-3 miesiące a pewnie co najmniej na rok, jak nie dłużej.

Czy któraś z doświadczonych mam korzystała z takiego rozwiązania, albo z jakiegoś podobnego i mogłaby się podzielić doświadczeniami?? Dziękuję :)
    ja rozebrałam bok łóżeczka i dostawiłam do naszego łóżka. mała śpi tak do tej pory.
    choć już czas na samodzielne spanie... będzie płacz.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    a to my zdjęcie z wczoraj ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/6603267/850356/my-20-tydzien.jpg
    o to ja mam w podobnym klimacie :D ale ty masz bliźniaki a ja tylko jednego synka :D

Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

• ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, jakie ładne brzuszki... u mnie to praktycznie nic nie widać, widzi tylko ten kto wie :) połówkowe 1 czerwca, mam nadzieję że w dzień dziecka dowiemy się kto w brzuszku mieszka. Bo już bym pokupowała jakieś ładne ciuszki, a tak..

Blu lubi tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja rozebrałam bok łóżeczka i dostawiłam do naszego łóżka. mała śpi tak do tej pory.
    choć już czas na samodzielne spanie... będzie płacz.
    Mizzelka ja się tak martwilam o spanie jak to będzie z dwójką bo mój maluch do tej pory spał ze mną a tu kilka dni temu coś mu się przestawiło i z płaczem że on chce w łóżeczku spać :D no i problem z głowy :)

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super brzuszek :)

mi się wydaje od jakiś 3 dni, że zaczynam coś czuć, ale nie jestem pewna, coś jak pisałyście jakby "bańki", raz mi się wydawało jakby nie wiem ręką pociągnęła przez kawałek, ale równie dobrze może coś jeździ w brzuszku XD

ewuszka nie martw się, pewnie lada moment wyskoczy brzuszek, swego czasu oglądałam na youtube takie "filmiki" brzuszków tydzień po tygodniu i czasami to wyglądało właśnie tak, że płasko płasko i nagle balonik :)

Ja myślę, że się zdecydowałam na łóżeczko takie turystyczne i co mi tam najwyżej będę wstawać :D chociaż możliwe, że po tygodniu powiem, że zwariowałam :)

Dzisiaj sobie sprzątam, niedługo będziemy się wyprowadzać to stwierdziłam, że powkładam do worków próżniowych ubrania, w które i tak teraz nie wejdę i za chwilę zostanę z pustą szafą :)

mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super brzuszek :)Rosnijcie zdrowo :)

Dea28 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaczynacie rozmiarówke dla maluszków od 56 czy lepiej od razu 62?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea piękny brzuszek.

Sarcia jak w szpitalu. Właśnie doczytalam. Jak crp?

Chwilka moja urodziła się 54 cm długo 3220 G w rozmiarze 56 chodziła równo 5 tygodni w 62 jakoś ponad 2 miesiące.
    Dla mnie 62 były ogromne zaraz po urodzeniu.

Dziewczyny czytałam bardzo pobieżnie więc wybaczcie że nie odniosę się do wpisów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 20:28

Dea28 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! Jestem po wizycie, dzidziuś się pięknie pokazywał ale tylko tatusiowi bo jak mamusia patrzyła to się chowala gadzinka mała i kuliła. Niestety nie udało się wypatrzeć co ma między nóżkami :( tak więc na listę się jeszcze nie wpisuje! Kolejna wizyta 14 czerwca, może coś wtedy się dowiemy. Waga 170g! :)
    Uspokoiła mnie że mam się nie martwić tym że przytyłam tylko 1 kg, jeszcze mam czas.

kasia_1988, Chwilka84, Visenna, szynszyl, Limerikowo, kehlana_miyu, Blu, mizzelka, kkkaaarrr, tutti87, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Ja od 50 :)
    Te 3 częściowe komplety z hm są idealne na takie 56cm

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Kilka od 50. Tylko ten rozmiar mam z ciuchów i uzywane z licytacji z allegro. Potem 56 tez uzywane i 2 pary spiochow nowych i 62 stawiam juz na wiecej nowych;-)
    Troche od strony finansowej do tego podeszłam heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:31

• Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Planuję awaryjnie kupić 2-3 komplety w rozmiarze 56, reszta od 62 (już mam kilka sztuk + na 68 i 74 - aukcje Allegro :) ). Intuicja nie myliła mnie co do płci dziecka, mam nadzieję, że nie zmyli mnie co do jego długości :) Oboje z partnerem jesteśmy wysocy, w rodzinie same wielkoludy, to i nasz synek, też pewnie nie będzie najmniejszy :) Jak będzie potrzeba dokupienia czegoś to wyśle się tatę na misję albo zamówi - piękne teraz czasy mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:37

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna własnie tez tak planowałam kilka na 56 a później dalej,ale jak dziewczyny pisza ze zaczynają od 52 to może kupić kilka takich?nie wiem już sama,ale ogólnie stwierdzam,że to są piękne dylematy:)

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kilka 50, z hm, ponoc wypadają większe, ale nie chce zeby maluch sie topił w za dużych ;) byliśmy dzisiaj w IKEA, kupiliśmy szafkę z przewijakiem, dumny tatus bedzie miał co skręcać ;) juz nie miałam gdzie ciuszków chować i potrzebuje miejsca :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez mam kilka 50, z hm, ponoc wypadają większe, ale nie chce zeby maluch sie topił w za dużych ;) byliśmy dzisiaj w IKEA, kupiliśmy szafkę z przewijakiem, dumny tatus bedzie miał co skręcać ;) juz nie miałam gdzie ciuszków chować i potrzebuje miejsca :)

Kupiliście może kompdę SUNDVIK :)?

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Visenna własnie tez tak planowałam kilka na 56 a później dalej,ale jak dziewczyny pisza ze zaczynają od 52 to może kupić kilka takich?nie wiem już sama,ale ogólnie stwierdzam,że to są piękne dylematy:)

Ja mniejszych nie kupuje :) U nas tak małe dzieci się nie rodzą :P Ja miałam 57 (!) cm. Byłam małym wielkoludem :) Poza tym, lepiej ciut większe, niż za ciasne lub na styk. Można podwijać rękawki, jeśli ubranko będzie odrobinę za duże. No ale... tak jak wspomniałam, małego dziecka się nie spodziewam :) Z każdego pomiaru wychodzi, że jest większy niż powinien być na ten tydz. w którym jestem :P

Z ostatniego USG - wazy 252g a taką wagę przypisuje się 20tyg. z tego co widzę. U nas był wtedy 18tc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 22:50

mizzelka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ważył 4200 jak się urodził:)wiec tez nie liczę na jakiegoś szczypiorka:)ale nigdy nic nie wiadomo,zacznę jednak od 56 ale większość chyba 62 i dalej. Gdyby coś nie daj Boże wydarzyło się i będzie wcześniej,wtedy mąż będzie biegał i kupował.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Kupiliście może kompdę SUNDVIK :)?

Nie, stuva :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dopiero dylemat, mój mąż ma 190cm,ja 160,on się urodził duży, ważył ponad 4kg,ja się urodziłam maleńka, 50cm i 2650kg... I weź tu bądź mądra i oceń po kim dziecko odziedziczy co :P mam kilka ubranek na 62 używanych bo dostałam, mniejszych chyba same koszulki, dokupiłam 2x polspiochy i na tym pas chyba. Będę kupować 62,a jakby się dziecko okazało małe to zawsze męża mogę do sklepu wysłać po cokolwiek zanim wyjdziemy ze szpitala, teraz w sklepach wszystko jest od ręki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 07:43

Chwilka84 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ