Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lu.iza wrote:Blu ja tak samo! Juz pod 5 kg mi podchodzi.. moze te z terminem na 13.10 tak maja :p u mnie wczoraj na wizycie wszystko dobrze
mały ma ok 300 gram, tak jak zawsze był do przodu tak teraz jest w tyle o 2 dni, ale gin mowil ze na tym etapie dzieci juz sie różnicują i zeby sie nie przejmować
o dziwo na NFZ jeszcze płci nie poznałam bo przeciez to za wcześnie :p połówkowego tez nie zrobił... rutynowa wizyta, samo usg
Chciałam jeszcze zapytać, co to jest ta kolka żebrowa? Ostatnio tak mnie pod żebrem złapało ze az ciezko mi sie oddech łapało, wlasnie taka kolka i nie miałam pojęcia co to jest?
Ja w 20 tyg czuje sie rewelacyjnienic mi nie dolega poza tym ze mam dni w których mogłabym leżeć cały dzien w lozku, jakas taka bezsilna jestem
-
Ola_85 wrote:potwierdzam DADA ja juz tez przetestowalam kilka marek pieluszek.Pampersa mam biale do szpitala Premium Care.Reszta to beda Dada badz Babydream biale z rossmana sa super cienkie .Na pewno nie kupie pamaranczowego pampersa przecieka i nie ma gumek po bokach przez co pieluszka nie przylega do ciala.
ale różne opinie odnośnie pieluch
My na początku używaliśmy zielonych pampersów a jak mały zaczął siadać a potem raczkować - przerzuciliśmy się właśnie na pampersy pomarańczowe
Faktycznie- opinie maja straszne ale nam sprawdziły sie rewelacyjnie!
Bardzo sporadycznie (i tylko przez noc) zdarza nam się, że piżamka jest wilgotna.
A dady, mimo dobrych oipnii, zupełnie nam się nie sprawdziły bo wydaja się dużo sztywniejsze i przede wszystkim mniej plastyczne.
Każdy wybiera co mu odpowiada:) Super, że żyjemy w czasach, w których mamy wybórLimerikowo lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja właśnie wróciłam z usg takiego kontrolnego (chciałam te wody sprawdzić) i termin znowu mi się przesunął do przodu. Na dzień dzisiejszy syn zawita u nas 26 września. Zobaczymy jak to będzie.
Jak to pan dr powiedział "dziecko w ciągłym ruchu"od razu mówiłam, że ma owsiki po tatusiu
lekarz śmiał się, że pseudonim diabeł tasmański idealnie do niego pasuje
Co do wód to wg tego pana dr wszystko jest jak najbardziej w porządku i poziom jest w normie. Mam pić ile chce. Jeśli odczuwam pragnienie to znaczy, że organizm się dopomina. Także co lekarz to opinia
No i mam do Was jeszcze pytanie o wagę dziecka. Ile mniej więcej powinno teraz przybierać w ciagu tygodnia?
Bo trochę się zdziwiłam jak mi pan doktor powiedział, że mały ma już prawie pół kilo (484 gramy). Tydzień temu było 360....
Wolałabym nie rodzić 4 kg kulki
Cieszę się, ze wszystko jest ok, szczególnie z tymi wodami!!!!! Super, bo w te upały nie będziesz się martwić i ograniczać płynów
SuperNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Asia_08 wrote:Jesteśmy po badaniu. Bedzie synek, wszystkie parametry w normie i zgodne z OM. Ale nie uwidoczniono żołądka
był w 12 tygodniu przecież i w kontrolnych w 16 i 18 tc tez był. Lekarz sprawdzał 2 razy. Kazał powtórzyć badanie w ciagu 7 dni. Mowi ze raczej nie powinnismy sie martwić bo wody płodowe i wszystkie parametry w normie. Możliwe ze był dziś leniwy i akurat podczas badania nie łykał wód płodowych. Ale ja sie martwię.
Też bym się martwiła bo tak już mamy w tych głowach......
Ale pomyśl tak na zdrowy rozum...
Jeśli ten żołądek BYŁ w kilku poprzednich badaniach to teraz co się z nim stało????
Myślę, że lekarz z jakiegoś powodu nie mógł go oznaczyć bo np. dziecko fikało
Ale dla świętego spokoju powtórz badanie w najbliższym czasie.
Trzymam kciuki!!!!!!!
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Dobry wieczór,
My też dziś byliśmy na USG połówkowym.
Wszystko w najlepszym porządku. Moje maleństwo odwróciło się plecami i koniec. Lekarz pomierzył wszystko, tylko nie było możliwości zobaczenia buzi
Badanie do powtórki z tego powodu.
Dodam, że jajeczka oczywiście na wierzchu
Waży 300 g i jest prześliczny
Super wiadomośćGratuluję
-
kehlana_miyu wrote:Dziewczyny, od wczoraj pojawiają mi się takie kłujące bóle w podbrzuszu, pojawiają się i znikają, w różnych miejscach. Nie są strasznie bolesne, ale wcześniej nic takiego nie miałam i trochę się denerwuję. Byłam wczoraj u lekarza, ale nie wnikała za bardzo, kazała tylko brać magnez i nospę. To była wizyta bez USG, tylko w normalnym badaniu stwierdziła, że wszystko dobrze. Nie wiem, czy robić z tego większą aferę czy niektórym z Was też się takie bóle przydarzają i jest to normalne.
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Dziewczyny, od wczoraj pojawiają mi się takie kłujące bóle w podbrzuszu, pojawiają się i znikają, w różnych miejscach. Nie są strasznie bolesne, ale wcześniej nic takiego nie miałam i trochę się denerwuję. Byłam wczoraj u lekarza, ale nie wnikała za bardzo, kazała tylko brać magnez i nospę. To była wizyta bez USG, tylko w normalnym badaniu stwierdziła, że wszystko dobrze. Nie wiem, czy robić z tego większą aferę czy niektórym z Was też się takie bóle przydarzają i jest to normalne.
Wydaje mi sie, ze identyfikacja przyczyn takiego bolu czy klucia w ciąży nie do konca jest mozliwa. Usg u mnie zawsze jest super. Natomiast Ja mam co jakis czas kłucia, ktore biegnł z macicy do kręgoslupa i w kregoslupie w jednym punkcie wywolują straszny ból, okropny. No i nie ma rozwiązania na to:-PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:03
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Visenna, a gdzie robiłas to badanie?
Moja kolezanka miała połóekowe w luxmedzie i też było ekspreowe.
Ja miałam bardzo fajne w Luxmedzie, a w rezerwie, tez miałam prywatne i juz nie korzystałam. Lekarza wczesniej nie znalam, przypadkowy, ale spisał sie na medal!no i jest kierownikiem poloznictwa w szpitalu Madalinskiego gdzie chce rodzic:-P
-
hej
jestem ubiegłoroczną listopadówką. Mam do sprzedania ubrania ciążowe w rozmiarch Xl 42,44,46 i ubranka po moim synku który obecnie ma juz pol roczku
Ubranka w rozmiarach 50-68
jesli któraś z mam jest zainteresowana prosze o wiadomość @ [email protected]
-
Hej mamuśki
u nas po połówkowym też wszystko w porządku, Michał dalej jest Michałem, strasznie się wiercił, ułożył się poprzecznie, rośnie mi duży chłopak-334g
Ruletko, zmienisz mi datę porodu? na 08.10 chyba zresztą tak jak u CiebieBlu, kehlana_miyu, szynszyl, Pumpkin, Dea28, Agata84Ign lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Ja miałam bardzo fajne w Luxmedzie, a w rezerwie, tez miałam prywatne i juz nie korzystałam. Lekarza wczesniej nie znalam, przypadkowy, ale spisał sie na medal!
no i jest kierownikiem poloznictwa w szpitalu Madalinskiego gdzie chce rodzic:-P
-
Ola_Ola wrote:Hej mamuśki
u nas po połówkowym też wszystko w porządku, Michał dalej jest Michałem, strasznie się wiercił, ułożył się poprzecznie, rośnie mi duży chłopak-334g
Ruletko, zmienisz mi datę porodu? na 08.10 chyba zresztą tak jak u Ciebie
A Michały to fajne chłkpakiOla_Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Radziszewski? To właśnie u niego znajoma miała. może tak akurat trafiła, bo mi on robił połówkowe w I ciąży i też nie narzekałam
dr n. med. Leszek Gmyrek
Jest kierownikiem ginekologii dokładnie:-P tak w necie jest napisane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:19
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:no i jest kierownikiem poloznictwa w szpitalu Madalinskiego gdzie chce rodzic:-P
I ja też tam planuje bo mam najbliżej. Tylko ja cc i chyba będę musiała się tam przejechać żeby się dowiedzieć jak to u nich wygląda... Na www za wiele nie ma na ten temat a mi zależy na kilku aspektach jak oddzielny pokój poporodowy, poród z facetem na sali, dodatkowe doby w szpitalu jeśli będzie trzeba. Chcę się czuć na maksa komfortowo.Beattkie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny