Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_08 byłaś u lekarza??
Ja dziś z rana trochę nalatałam,miałam kilka spraw,ale maluszek dzielnie wytrzymał:)Teraz troche mnie brzuch kłuje po lewej stronie,ale tak mam od wczoraj,nie jest o ciągle,a od czasu do czasu, dlatego popołudnie mamy baaardzo leniwe:)
Jutro jedziemy na wieś i ja już przerażona kleszczami jestem;/ale ostatnio się wypsikałam i było ok. -
nick nieaktualnyPumpkin wrote:I ja też tam planuje bo mam najbliżej. Tylko ja cc i chyba będę musiała się tam przejechać żeby się dowiedzieć jak to u nich wygląda... Na www za wiele nie ma na ten temat a mi zależy na kilku aspektach jak oddzielny pokój poporodowy, poród z facetem na sali, dodatkowe doby w szpitalu jeśli będzie trzeba. Chcę się czuć na maksa komfortowo.
Wiesz Pumpkin dawaj ze mną do szkoły rodzenia;P w połowie czerwca mam dzwonić i się zapisywać, wcześniej nie chcą mnie przyjąć. Mam nadzieję, że poznam szpital i trochę więcej dowiem się na temat jego praktyk.
Oddzielny pokój poporodowy jest płatny, tak są 3 osobowe jeżeli dobrze pamiętam. Kilka miesięcy temu rodziła tam moja koleżanka i to potwierdza. Sala porodowa jest jednoosobowa i facet moze przebywać cały czas bezpłatnie, natomiast po porodzie juz są ograniczenia.
Ja planuje mężowi wykupić dobę ze mną za 200zł.
Cały cennik jest na ich stronie.
Na stronie jest napisane, że przy cc trzymają jakieś 5 dni, a przy sn około 2.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:15
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Ja myślałam o porodzie w Praskim lub na Inflanckiej, a jak wyjdzie zobaczymy.
Pierwszy poród w Bródnowskim był.
też India Inflancką biorę pod uwagę, gdyby na Madalińskiego nie mieli miejsc. Doszły mni słuchy, że po tej ostatniej głosnej sprawie na Madalinskiego mają liczne kontrole i boją się kolejnej wtopy, więc lepiej są pacjentki traktowane przy porodzie, ale to się okaze;p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPielegniarka, ja skurcze lydek juz mam od kilku tygodni, niestety wszystko przez to ze ciaze zaczelam z nie najmniejsza waga i teraz mam efek jak przez 4 lata od poprzedniej ciazy odchudzic mi sie nie chcialo
najgorsze jest to jak z tymi skurczami sobie radzic, bo ja przez 2 ciaze jeszcze tego nie odkrylam ?
-
Ja zamierzam spędzić weekend na leżąco, choć wolałabym inaczej. Silny skurcz mi już odpuścił, ale trochę mnie brzuch pobolewa. Dzwonilam do mojej gin, kazała odpoczywać, wziąć więcej magnezu, w piątek zrobić badania krwi i moczu i odezwać się do niej. Oczywiście gdyby było gorzej, to mam się zgłosić do szpitala, ale może uda się tego uniknąć. A tak już się zaczynałam dobrze czuć po udrekach pierwzego trymestru... mam nadzieję, że mi szybko przejdą te dolegliwosci i że wszystko jest ok.
-
Kai wieczór panieński w niedziele
pizza z przyjaciółkami, średnio sie czuje i stwierdziłam że nie bede zapraszać wszystkich koleżanek 3-4 najbliższe raczej...
dziś mam kłucie takie w pochwie i nisko ćmienie podbrzuszamiałyście tak?
Anoolka prosze Cie... ja już przytyłam prawie 10kg
Agata gratuluję córeczki!
Limerikowo te pieczone jabłka nie są takie złe. wiem bo leżałam w szpitalu i jadłam
Blu ja teraz mam 2,5kg do przodu w 2 tygodnie
NiecierpliwaKarolina gratuluje bo u nas w szafie nikt poza nami sie nie zmieści, dzieciom wyremontujemy pokój i kupimy pakowne mebelki
Ana. dasz rade ja mam już duży brzuch, na plusie prawie 10kg a ślub biore w przyszłą sobote
sarcia no zależy kto jak sie czuje, ja zawsze byłam okrągła choć teraz czuje sie jak słoń, waże już prawie 100kg ale ślub chciałam brać przed porodem, suknie mam w stylu greckim mojego własnego projektu, robimy przyjęcie na 50osób bliska rodzina plus przyjaciele, ech będzie pięknie a co!!! sarcia to samo dostałam z hippa no oprócz naklejkiale i tak sie ciesze i z bebiprogramu dostałam skórzaną okładke na książeczke zdrowia dziecka.
walleriana gratuluję córeczki i zdrowej ciąży! :*
Chwilka ja przed ciażą chodziłam w 80E a teraz mam 90E
Rutelko gratulacje zdrowego bąbelka!
Visenna pomimo kiepskiej wizyty gratuluję zdrowego bąbeleczka
Asia_08 będzie dobrze
Ja już mam jeden filmik moich szkrabów z 15tyg ale faktycznie mało widać choć i tak przyjemnie sie ich ogląda
pielęgniarka gratulacje!!! a żeby nie łapały nocne skurcze łydek zwiększ ilość zjadanego magnezu u mnie pomogło
Ola gratulacje!
Limerikowo, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziś podczas krótkiego usg rownież żołądek nie był widoczny
byłam mniej więcej o tej samej porze jak wczoraj- moze wieczorem synek tak ma.. Mam isc na usg w piątek rano.
Najwyraźniej nie połyka wód płodowych albo opróżnia żołądek tak ze wieczorem ma juz pusty. Albo ma zrośnięty przełyk ale to uwidoczniło by sie juz w 12 tc. Gin mowi ze u jego zony tez nie było widać żołądka. Maja zdrowego synka. -
A dziekuje Dea i smacznego Tobie tez , mi tam akurat pieczone jablka smakowaly plus efekt byl ok po nich bez bolu toaleta, pewnie Ty przy blizniakach bedziesz miec cc
co wiecej jak inne babki nie chcialy to mowilam ze ja chetnie zjem zeby sie nie marnowalyDea28 lubi tę wiadomość
-
Dea, wzięłam 2 nospy, nafaszerowałam sie magnezem i leże. Nie lubię jak mnie ten brzuch tak boli,stresuje sie mega;/a każda wizyta w toalecie to juz w ogole;/zauważyłam tez ze jak mały chyba gdzieś na pecherz uciśnie(nie wiem czy to juz możliwe) to jest gorzej,parcie i ból tez wiekszy,pójdę siku a tam 5 kropli:)Mam nadzieje,ze po nocy będzie lepiej.
Jeszcze sama w domu bo mąż na noc w pracy:( -
Współczuję odczuwania tego kłucia, bo zawsze to trochę niepokoi. Tez mnie to męczyło przez jakiś czas, pomogło zwiększenie dawki magnezu. Od poniedziałku łykam juz 3x2 tabletki. I kłucia juz nie ma. A uczucie rozpierania mam zawsze po sexach
sposobu na to nie znalazłam.
Asia, w takim razie zwracam honor lekarzowi, bo myślałam, że zupełnie się nie przejmował dokładnym zadaniem Ciebie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze, zjedz w piątek jakieś pyszne śniadanie i żołądek się w końcu pokażeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:47