Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja skonczylam robic moje ciasta, bedzie nudno i monotematycznie bo tarta z truskawkami mascarpone i biala czekolada i galaretka truskawkowa i biszkopt z kremem smietankowym, truskawkami i galaretka truskawkowa xD takze ogarnal mnie truskawkowy szal haha xD
Dea28, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
India9 wrote:Visenna, a gdzie robiłas to badanie?
Moja kolezanka miała połóekowe w luxmedzie i też było ekspreowe.
W MultiMedzie na Waryńskiego, w ramach NFZ. Ale to nie wina samego miejsca a średnio zrownoważonej psychicznie lekarki. Omijać szerokim łukiem. Co ciekawe, 03.06 także idę do MultiMedu, ale na Okopową. W ramach abonamentu w LuxMedzie powinnam mieć USG, ale nie byli w stanie mnie nigdzie wcisnąć, wolne terminy na lipiec. Wystawili podzlecenie do placówki partnerskiej i zapłacą za badanie. Tym razem sama wybrałam lekarza i mam nadzieję, że bedzie lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:56
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja
Na prenatalnych łożysko na ścianie przedniej. Później na połówkowym u tego samego lekarza na scianie tylnej. I dzisiaj u innego też na tylnej.
Taką zamianę bym wolałaChciałabym czuć wyraźniej ruchy, mam nadzieję, że to nastąpi niedługo. Podobno do 20tyg. moze wędrować, no to pozamiatane
Sylwusia100 wrote:Kochana ja tak miałam. W 13 tyg było na tylniej ściance a w 18 tyg było na przedniej.
To identycznie, jak u mnieJak tam ruchy Maleństwa
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 23:00
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Dopadły Was już nocne skurcze łydek ??? Mnie tak ;/
Na razie tylko raz. Szybko wzięłam dodatkową porcję magnezu i na razie cisza (odpukać). Bardzo tego nie lubięCzesto męczą Cię te skurcze?
urocza lubi tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Hej mamuśki
u nas po połówkowym też wszystko w porządku, Michał dalej jest Michałem, strasznie się wiercił, ułożył się poprzecznie, rośnie mi duży chłopak-334g
Ruletko, zmienisz mi datę porodu? na 08.10 chyba zresztą tak jak u Ciebie
Gratulacje Synka! U nas też termin wyskoczył na 8.10
Klocek rośnie i wyprzedza termin o jakieś 10 dni
-
Witam Was kochane dziewczyny
Podczytuje Was prawie codziennie, niestety nie było mi dane zostać z Wami do końca, w marcu miałam zabieg łyżeczkowania, moja kruszynka przestała się rozwijać.
W drugim cyklu po zabiegu ponownie ujrzałam dwie kreseczki na teście. Program wyznaczył mi datę porodu na 01.02.2017.
W poniedziałek mam pierwszą wizytę u ginekologa.
Strasznie się boję, ale wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.
Proszę Was trzymajcie kciuki.
Zdrówka dla Was i maluszków
KasiaPumpkin, kehlana_miyu, lu.iza, India9, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, szynszyl, Anoolka, Dea28, MMM2016, Agata84Ign lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny życzę wam solidnego kopniaka od pociech w brzuchu z okazji Dnia Mamy!
dzisiaj diety nie obowiązują
Nie mogłam się doczekać aż na suwaczku będzie 20 tydzień. I mamaneta93, Chwilka84, Pumpkin, kehlana_miyu, Evelle, India9, Limerikowo, Dea28, NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Sarcia to ciasto wcale nie brzmi i nie wygląda nudnie:)pychota musi byc:)
Ja zrobilam z rabarbarem i truskawkami:)
Mam pytanie,czy to możliwe,ze jak maluszek się rusza to uciska gdzieś na jajnik?takie mam nieraz wrażenie,,czuje w ogóle maluszka bardziej po lewej stronie i od czasu do czasu czuje ucisk na lewy jajnik te ze 2 sek i puszcza,ale ruchów małego wtedy nie czuje,ale to może byc on?
A poza tym wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy,ja tam już w tym roku obchodzę:)pierwszy raz:)zawsze ten dzień był dla mnie smutny,ale dzięki Bogu już świętuje.Blu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Visenna wrote:To identycznie, jak u mnie
Jak tam ruchy Maleństwa
?
Byłaś u doktor Krasoń? -
nick nieaktualnySpieszę donieść, że od weekendu czuję małą! Czasem rusza się bardziej, czasem mniej. Ostatnio też zobaczyłam jak brzuch się rusza przy kopniaku. Ale to fascynujące
) Super. Czekam na więcej!
kehlana_miyu, lu.iza, Beattkie, India9, Limerikowo, Sunflower, szynszyl, Anoolka, Dea28, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Wiesz Pumpkin dawaj ze mną do szkoły rodzenia;P
Oddzielny pokój poporodowy jest płatny, tak są 3 osobowe jeżeli dobrze pamiętam.
Ja planuje mężowi wykupić dobę ze mną za 200zł.
Cały cennik jest na ich stronie.
Beattkie, zupełnie zapomniałam o tej szkole rodzenia... Pewnie, bardzo chętnie dołączę o ile zgrają się nam godziny. Ja na L4 ale mój facet niestety nie
Co do szpitala, no właśnie oglądałam stronę i cennik. Ale brakuje mi info, co jeśli chce salę jednoosobową ale niekoniecznie chcę, żeby ktoś bliski ze mną nocował? Pewnie i tak muszę "wykupić" pakiet I lub II i skoro on jest za dwa dni to doliczyć doby dodatkowe do wypisu po cc (mówisz, ze to jakieś 5 dni). Tylko ta opcja jest łączona z opieką położnej. Kosztowo wyglądałabym tak: 700zł+900zł(2 dni pakiet plus 3 dni dodatkowo płatne), 1200zł położna. Czyli 2800zł. Nie ma informacji, czy za wyżywienie coś się dopłaca (w innych szpitalach widziałam taką opcję) no i nie ma info czy facet może być przy cc i ile to kosztuje. Jest tylko, że za darmo przy porodzie sn.
Czy nic mi nie umknęło? Chcę się przygotować na nadchodzące wydatki, dlatego tak wcześnie to rozkminiam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChwilka, noooo mam nadzieje ze bedzie dobre tyle sie staralam chyba nie na marne, a ciastl kruche jest pyszne bo wczoraj tak sie zlozylo ze robilam 2 spody do tej tarty bo pierwszy wpadlam na glupi pomysl i chcialam z formy wyjac ciasto i mi boki pekly wiec zrobilam deugie a 1 zniklo w mfnieniu oka za sprawa corki i meza
-
Kochane Mamy
wszystkiego najlepszego dla Was w tym wyjątkowym dniu! ja w połowie mama mam dzisiaj podwójną okazję do świętowania, równiutką połowę ciąży i połowę drugie trymestru
jupi!
Mały od samego rana obdarowuje mnie pieknymi kopniakami, nie mogę sobie wyobrazić, że za rok o tej porze już pewnie dawno będę na nogach obsmarowana kupą i mlekiem ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:39
sarcia123, Pumpkin, Blu, India9, kehlana_miyu, Dea28, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość