X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skonczylam robic moje ciasta, bedzie nudno i monotematycznie bo tarta z truskawkami mascarpone i biala czekolada i galaretka truskawkowa i biszkopt z kremem smietankowym, truskawkami i galaretka truskawkowa xD takze ogarnal mnie truskawkowy szal haha xD

Dea28, Anoolka lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mniam :D

sarcia123 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj kupiłam 0.5kg truskawek i... zjadłam sama :p

Dea28 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na dobry sen wrzuce wam moja tarte ;)

0e349af1d0a58123med.jpg

Dea28, lu.iza, Evelle, tutti87, aneta93, Chwilka84, Sylwusia100, Pumpkin, India9, Limerikowo, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Visenna, a gdzie robiłas to badanie?
    Moja kolezanka miała połóekowe w luxmedzie i też było ekspreowe.

W MultiMedzie na Waryńskiego, w ramach NFZ. Ale to nie wina samego miejsca a średnio zrownoważonej psychicznie lekarki. Omijać szerokim łukiem. Co ciekawe, 03.06 także idę do MultiMedu, ale na Okopową. W ramach abonamentu w LuxMedzie powinnam mieć USG, ale nie byli w stanie mnie nigdzie wcisnąć, wolne terminy na lipiec. Wystawili podzlecenie do placówki partnerskiej i zapłacą za badanie. Tym razem sama wybrałam lekarza i mam nadzieję, że bedzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:56

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja :-)
    Na prenatalnych łożysko na ścianie przedniej. Później na połówkowym u tego samego lekarza na scianie tylnej. I dzisiaj u innego też na tylnej.

Taką zamianę bym wolała :) Chciałabym czuć wyraźniej ruchy, mam nadzieję, że to nastąpi niedługo. Podobno do 20tyg. moze wędrować, no to pozamiatane :)
    Sylwusia100 wrote:
    Kochana ja tak miałam. W 13 tyg było na tylniej ściance a w 18 tyg było na przedniej.

To identycznie, jak u mnie :) Jak tam ruchy Maleństwa :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 23:00

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dopadły Was już nocne skurcze łydek ??? Mnie tak ;/

Na razie tylko raz. Szybko wzięłam dodatkową porcję magnezu i na razie cisza (odpukać). Bardzo tego nie lubię :/ Czesto męczą Cię te skurcze?

urocza lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej mamuśki :)
    u nas po połówkowym też wszystko w porządku, Michał dalej jest Michałem, strasznie się wiercił, ułożył się poprzecznie, rośnie mi duży chłopak-334g
    Ruletko, zmienisz mi datę porodu? na 08.10 chyba zresztą tak jak u Ciebie :)

Gratulacje Synka :)! U nas też termin wyskoczył na 8.10 :) Klocek rośnie i wyprzedza termin o jakieś 10 dni :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane dziewczyny

Podczytuje Was prawie codziennie, niestety nie było mi dane zostać z Wami do końca, w marcu miałam zabieg łyżeczkowania, moja kruszynka przestała się rozwijać.
    W drugim cyklu po zabiegu ponownie ujrzałam dwie kreseczki na teście. Program wyznaczył mi datę porodu na 01.02.2017.
    W poniedziałek mam pierwszą wizytę u ginekologa.
    Strasznie się boję, ale wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.
    Proszę Was trzymajcie kciuki.

Zdrówka dla Was i maluszków
    Kasia

Pumpkin, kehlana_miyu, lu.iza, India9, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, szynszyl, Anoolka, Dea28, MMM2016, Agata84Ign lubią tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, trzymamy kciuki aby ttm arazem wszysyko bylo dobrze, i zebys urodzila zdrowe i piekne dziecko, badz silna wszystko bedzie sobrze ! ;) daj znac po wizycie co i jak. Pozdrowionka

• Canario Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu 3mam kciuki żeby tym razem wszystko zakończyło sie po twojej myśli!

Widzę ze 8.10 będzie zatrzęsienie na forum od porodów :)

Miłego weekednu dziewczyny

Rutelka lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam solidnego kopniaka od pociech w brzuchu z okazji Dnia Mamy! ;) dzisiaj diety nie obowiązują ;) :P

Nie mogłam się doczekać aż na suwaczku będzie 20 tydzień. I mam :D :D :D

aneta93, Chwilka84, Pumpkin, kehlana_miyu, Evelle, India9, Limerikowo, Dea28, NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to ciasto wcale nie brzmi i nie wygląda nudnie:)pychota musi byc:)
    Ja zrobilam z rabarbarem i truskawkami:)

Mam pytanie,czy to możliwe,ze jak maluszek się rusza to uciska gdzieś na jajnik?takie mam nieraz wrażenie,,czuje w ogóle maluszka bardziej po lewej stronie i od czasu do czasu czuje ucisk na lewy jajnik te ze 2 sek i puszcza,ale ruchów małego wtedy nie czuje,ale to może byc on?

A poza tym wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy,ja tam już w tym roku obchodzę:)pierwszy raz:)zawsze ten dzień był dla mnie smutny,ale dzięki Bogu już świętuje.

Blu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    To identycznie, jak u mnie :) Jak tam ruchy Maleństwa :)?
    Ja jeszcze nic nie czuję, ale Pani doktor powiedziała, że przy pierwszej ciąży to ruchy mogę poczuć nawet w 22 tygodniu. Więc cierpliwie czekam.
    Byłaś u doktor Krasoń?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę donieść, że od weekendu czuję małą! Czasem rusza się bardziej, czasem mniej. Ostatnio też zobaczyłam jak brzuch się rusza przy kopniaku. Ale to fascynujące :)) Super. Czekam na więcej!

kehlana_miyu, lu.iza, Beattkie, India9, Limerikowo, Sunflower, szynszyl, Anoolka, Dea28, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Na razie tylko raz. Szybko wzięłam dodatkową porcję magnezu i na razie cisza (odpukać). Bardzo tego nie lubię :/ Czesto męczą Cię te skurcze?

Co noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Wiesz Pumpkin dawaj ze mną do szkoły rodzenia;P

Oddzielny pokój poporodowy jest płatny, tak są 3 osobowe jeżeli dobrze pamiętam.
    Ja planuje mężowi wykupić dobę ze mną za 200zł.
    Cały cennik jest na ich stronie.

Beattkie, zupełnie zapomniałam o tej szkole rodzenia... Pewnie, bardzo chętnie dołączę o ile zgrają się nam godziny. Ja na L4 ale mój facet niestety nie ;)

Co do szpitala, no właśnie oglądałam stronę i cennik. Ale brakuje mi info, co jeśli chce salę jednoosobową ale niekoniecznie chcę, żeby ktoś bliski ze mną nocował? Pewnie i tak muszę "wykupić" pakiet I lub II i skoro on jest za dwa dni to doliczyć doby dodatkowe do wypisu po cc (mówisz, ze to jakieś 5 dni). Tylko ta opcja jest łączona z opieką położnej. Kosztowo wyglądałabym tak: 700zł+900zł(2 dni pakiet plus 3 dni dodatkowo płatne), 1200zł położna. Czyli 2800zł. Nie ma informacji, czy za wyżywienie coś się dopłaca (w innych szpitalach widziałam taką opcję) no i nie ma info czy facet może być przy cc i ile to kosztuje. Jest tylko, że za darmo przy porodzie sn.
    Czy nic mi nie umknęło? Chcę się przygotować na nadchodzące wydatki, dlatego tak wcześnie to rozkminiam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin a z jakiego powpdu bedziesz miec Cc, bo nie pamietam :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, noooo mam nadzieje ze bedzie dobre tyle sie staralam chyba nie na marne, a ciastl kruche jest pyszne bo wczoraj tak sie zlozylo ze robilam 2 spody do tej tarty bo pierwszy wpadlam na glupi pomysl i chcialam z formy wyjac ciasto i mi boki pekly wiec zrobilam deugie a 1 zniklo w mfnieniu oka za sprawa corki i meza :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamy :) wszystkiego najlepszego dla Was w tym wyjątkowym dniu! ja w połowie mama mam dzisiaj podwójną okazję do świętowania, równiutką połowę ciąży i połowę drugie trymestru :) jupi!

Mały od samego rana obdarowuje mnie pieknymi kopniakami, nie mogę sobie wyobrazić, że za rok o tej porze już pewnie dawno będę na nogach obsmarowana kupą i mlekiem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:39

sarcia123, Pumpkin, Blu, India9, kehlana_miyu, Dea28, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ