WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skonczylam robic moje ciasta, bedzie nudno i monotematycznie bo tarta z truskawkami mascarpone i biala czekolada i galaretka truskawkowa i biszkopt z kremem smietankowym, truskawkami i galaretka truskawkowa xD takze ogarnal mnie truskawkowy szal haha xD

Dea28, Anoolka lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mniam :D

sarcia123 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj kupiłam 0.5kg truskawek i... zjadłam sama :p

Dea28 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na dobry sen wrzuce wam moja tarte ;)

0e349af1d0a58123med.jpg

Dea28, lu.iza, Evelle, tutti87, aneta93, Chwilka84, Sylwusia100, Pumpkin, India9, Limerikowo, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Visenna, a gdzie robiłas to badanie?
    Moja kolezanka miała połóekowe w luxmedzie i też było ekspreowe.

W MultiMedzie na Waryńskiego, w ramach NFZ. Ale to nie wina samego miejsca a średnio zrownoważonej psychicznie lekarki. Omijać szerokim łukiem. Co ciekawe, 03.06 także idę do MultiMedu, ale na Okopową. W ramach abonamentu w LuxMedzie powinnam mieć USG, ale nie byli w stanie mnie nigdzie wcisnąć, wolne terminy na lipiec. Wystawili podzlecenie do placówki partnerskiej i zapłacą za badanie. Tym razem sama wybrałam lekarza i mam nadzieję, że bedzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:56

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja :-)
    Na prenatalnych łożysko na ścianie przedniej. Później na połówkowym u tego samego lekarza na scianie tylnej. I dzisiaj u innego też na tylnej.

Taką zamianę bym wolała :) Chciałabym czuć wyraźniej ruchy, mam nadzieję, że to nastąpi niedługo. Podobno do 20tyg. moze wędrować, no to pozamiatane :)
    Sylwusia100 wrote:
    Kochana ja tak miałam. W 13 tyg było na tylniej ściance a w 18 tyg było na przedniej.

To identycznie, jak u mnie :) Jak tam ruchy Maleństwa :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 23:00

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dopadły Was już nocne skurcze łydek ??? Mnie tak ;/

Na razie tylko raz. Szybko wzięłam dodatkową porcję magnezu i na razie cisza (odpukać). Bardzo tego nie lubię :/ Czesto męczą Cię te skurcze?

urocza lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej mamuśki :)
    u nas po połówkowym też wszystko w porządku, Michał dalej jest Michałem, strasznie się wiercił, ułożył się poprzecznie, rośnie mi duży chłopak-334g
    Ruletko, zmienisz mi datę porodu? na 08.10 chyba zresztą tak jak u Ciebie :)

Gratulacje Synka :)! U nas też termin wyskoczył na 8.10 :) Klocek rośnie i wyprzedza termin o jakieś 10 dni :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane dziewczyny

Podczytuje Was prawie codziennie, niestety nie było mi dane zostać z Wami do końca, w marcu miałam zabieg łyżeczkowania, moja kruszynka przestała się rozwijać.
    W drugim cyklu po zabiegu ponownie ujrzałam dwie kreseczki na teście. Program wyznaczył mi datę porodu na 01.02.2017.
    W poniedziałek mam pierwszą wizytę u ginekologa.
    Strasznie się boję, ale wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze.
    Proszę Was trzymajcie kciuki.

Zdrówka dla Was i maluszków
    Kasia

Pumpkin, kehlana_miyu, lu.iza, India9, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, szynszyl, Anoolka, Dea28, MMM2016, Agata84Ign lubią tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, trzymamy kciuki aby ttm arazem wszysyko bylo dobrze, i zebys urodzila zdrowe i piekne dziecko, badz silna wszystko bedzie sobrze ! ;) daj znac po wizycie co i jak. Pozdrowionka

• Canario Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu 3mam kciuki żeby tym razem wszystko zakończyło sie po twojej myśli!

Widzę ze 8.10 będzie zatrzęsienie na forum od porodów :)

Miłego weekednu dziewczyny

Rutelka lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam solidnego kopniaka od pociech w brzuchu z okazji Dnia Mamy! ;) dzisiaj diety nie obowiązują ;) :P

Nie mogłam się doczekać aż na suwaczku będzie 20 tydzień. I mam :D :D :D

aneta93, Chwilka84, Pumpkin, kehlana_miyu, Evelle, India9, Limerikowo, Dea28, NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to ciasto wcale nie brzmi i nie wygląda nudnie:)pychota musi byc:)
    Ja zrobilam z rabarbarem i truskawkami:)

Mam pytanie,czy to możliwe,ze jak maluszek się rusza to uciska gdzieś na jajnik?takie mam nieraz wrażenie,,czuje w ogóle maluszka bardziej po lewej stronie i od czasu do czasu czuje ucisk na lewy jajnik te ze 2 sek i puszcza,ale ruchów małego wtedy nie czuje,ale to może byc on?

A poza tym wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy,ja tam już w tym roku obchodzę:)pierwszy raz:)zawsze ten dzień był dla mnie smutny,ale dzięki Bogu już świętuje.

Blu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    To identycznie, jak u mnie :) Jak tam ruchy Maleństwa :)?
    Ja jeszcze nic nie czuję, ale Pani doktor powiedziała, że przy pierwszej ciąży to ruchy mogę poczuć nawet w 22 tygodniu. Więc cierpliwie czekam.
    Byłaś u doktor Krasoń?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę donieść, że od weekendu czuję małą! Czasem rusza się bardziej, czasem mniej. Ostatnio też zobaczyłam jak brzuch się rusza przy kopniaku. Ale to fascynujące :)) Super. Czekam na więcej!

kehlana_miyu, lu.iza, Beattkie, India9, Limerikowo, Sunflower, szynszyl, Anoolka, Dea28, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Na razie tylko raz. Szybko wzięłam dodatkową porcję magnezu i na razie cisza (odpukać). Bardzo tego nie lubię :/ Czesto męczą Cię te skurcze?

Co noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Wiesz Pumpkin dawaj ze mną do szkoły rodzenia;P

Oddzielny pokój poporodowy jest płatny, tak są 3 osobowe jeżeli dobrze pamiętam.
    Ja planuje mężowi wykupić dobę ze mną za 200zł.
    Cały cennik jest na ich stronie.

Beattkie, zupełnie zapomniałam o tej szkole rodzenia... Pewnie, bardzo chętnie dołączę o ile zgrają się nam godziny. Ja na L4 ale mój facet niestety nie ;)

Co do szpitala, no właśnie oglądałam stronę i cennik. Ale brakuje mi info, co jeśli chce salę jednoosobową ale niekoniecznie chcę, żeby ktoś bliski ze mną nocował? Pewnie i tak muszę "wykupić" pakiet I lub II i skoro on jest za dwa dni to doliczyć doby dodatkowe do wypisu po cc (mówisz, ze to jakieś 5 dni). Tylko ta opcja jest łączona z opieką położnej. Kosztowo wyglądałabym tak: 700zł+900zł(2 dni pakiet plus 3 dni dodatkowo płatne), 1200zł położna. Czyli 2800zł. Nie ma informacji, czy za wyżywienie coś się dopłaca (w innych szpitalach widziałam taką opcję) no i nie ma info czy facet może być przy cc i ile to kosztuje. Jest tylko, że za darmo przy porodzie sn.
    Czy nic mi nie umknęło? Chcę się przygotować na nadchodzące wydatki, dlatego tak wcześnie to rozkminiam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin a z jakiego powpdu bedziesz miec Cc, bo nie pamietam :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, noooo mam nadzieje ze bedzie dobre tyle sie staralam chyba nie na marne, a ciastl kruche jest pyszne bo wczoraj tak sie zlozylo ze robilam 2 spody do tej tarty bo pierwszy wpadlam na glupi pomysl i chcialam z formy wyjac ciasto i mi boki pekly wiec zrobilam deugie a 1 zniklo w mfnieniu oka za sprawa corki i meza :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamy :) wszystkiego najlepszego dla Was w tym wyjątkowym dniu! ja w połowie mama mam dzisiaj podwójną okazję do świętowania, równiutką połowę ciąży i połowę drugie trymestru :) jupi!

Mały od samego rana obdarowuje mnie pieknymi kopniakami, nie mogę sobie wyobrazić, że za rok o tej porze już pewnie dawno będę na nogach obsmarowana kupą i mlekiem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:39

sarcia123, Pumpkin, Blu, India9, kehlana_miyu, Dea28, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ