X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia mamy połówkowe w tym samym dniu. Na skurcze bardzo wskazany jest magnez. Tym bardziej że twardnieje Ci brzuch. To również jest skurcz z tym że macicy.

Beattkie dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:19

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin na 30.10 więc być może przesunie się na listopad, ale wolałabym szybciej więc ląduję na tym wątku.
    Widzę są tu znajome mi osoby więc liczę na przygarnięcie :)
    Krótko o mnie: to moja pierwsza ciąża, najprawdopodobniej będzie chłopiec, ale 24 czerwca prenatalne połówkowe więc okaże się na 100% wtedy. Ciąża uzyskana po 1,5-rocznej walce i do dziś nie mogę się nacieszyć tym faktem :)
    Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe październikowe mamusie.

marlon, Reni@, Sylwia91, szynszyl, Anieńka, India9, Blu, Anoolka, Jola1985, Agata84Ign, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka witaj ponownie na tym watku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin na 30.10 więc być może przesunie się na listopad, ale wolałabym szybciej więc ląduję na tym wątku.
    Krótko o mnie: to moja pierwsza ciąża, najprawdopodobniej będzie chłopiec, ale 24 czerwca prenatalne połówkowe więc okaże się na 100% wtedy. Ciąża uzyskana po 1,5-rocznej walce i do dziś nie mogę się nacieszyć tym faktem :)

:-*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam dziewczyny :)

marlon, Rutelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hmm mamy termin na ten sam dzien a my dzisiaj zaczynamy 19 tc! Jakie to wszystko pogmatwane :P

I też po 1,5 roku nam się udało :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:22

diewuszka86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 lata staran, to teraz tak samo sie podniecam jak bym 1 raz rodziła haha sie nie moge doczekac tego porodu az ukocham naszego synunia qyczekanego ;)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w sumie to tylko kilka dni różnicy. U mnie może być różnie bo z miesiączki wychodzi 2.11 a z usg 30.10, i jakoś tak wolę październik :)
    Zobaczymy z czasem jak to wyjdzie i która z nas urodzi pierwsza. Pozdrawiam serdecznie :*

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    My 2 lata staran, to teraz tak samo sie podniecam jak bym 1 raz rodziła haha sie nie moge doczekac tego porodu az ukocham naszego synunia qyczekanego ;)

Każda ciąża jest jedyna w swoim rodzaju a każdy dzidziuś tak samo wyczekany, taka jest moja teoria.

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    lu.iza pogoda piękna słonko świeci, robię pranie zaraz obiad a potem mój wieczór panieński :D

Chwilka mi te skurcze przeszły, ale mam wrażenie rozwarcia szyjki albo sobie wkręcam, bo dwa tyg temu dowcipnie miała 42mm i była zamknięta...ech... dlatego ja jutro mykam na usg i fotelik :) i mam nadzieje, ze wszystko jest ok.

Ja własnie tez mam takie wrazenie, ale poprostu pewnie sobie wkreciłam i mysle o tym non stop. Chodz dzisiaj juz miałam lepszy dzień pomimoi upałow, bylismy na chrzcinach,więc obżarłam sie strasznie,zgage dostałam,brzuch mi urósł, skóra mi sie napieła na brzuchu, że jej brakowało, wyglądałam przynajmnej na 7-8 miesiąc:)

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja własnie tez mam takie wrazenie, ale poprostu pewnie sobie wkreciłam i mysle o tym non stop. Chodz dzisiaj juz miałam lepszy dzień pomimoi upałow, bylismy na chrzcinach,więc obżarłam sie strasznie,zgage dostałam,brzuch mi urósł, skóra mi sie napieła na brzuchu, że jej brakowało, wyglądałam przynajmnej na 7-8 miesiąc:)

Chwilka pochwal się co Ci najbardziej smakowalo na chrzcinach?;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj myślałam,że zdechnę od tego upału ;/
    Jak Wy to znosicie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka ja ci powiem ze lipiec i sierpien to bedzie masakra, jak to bedzie 7 i 8 miesiac to najgorzej bedzie przetrwac, niedojz se spac nie bedzie mozna to w dodatku czlowiek caly zapocony dziecko ruchliwe da sie przezyc :)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka ja siedze w domu i nosa nie wychylam a jak spedzam czas na zewnatrz to tylko w cieniu. Mam bardzo jasna karnacje i nigdy sie mnie slonce nie imalo, teraz w czasie ciazy szczegolnie go unikam. W mieszkaniu mamy goraco wiec maz mi kupuje klime, ma przyjsc we wtorek, wiec bede sie schladzac. Do konca tyg jestem jeszcze na zwolnieniu, wracam jeszcze do pracy na 3 tyg, nie wiem jak to przezyje te upaly i dojazdy...

Czy kupujecie juz powoli wozki? Ja zainteresowalam sie mocniej wyprawka i pokoikiem bo czuje juz ze rosne coraz bardziej a w wakacje bedzie mi na pewno ciezko przy upalach. Modelu jeszcze konkretnego nie mam, ale doswiadczone mamy moglyby poradzic, ktora fura dla malucha bedzie odpowiednia.
    Trojkolowa? Czterokolowa? Jakie te kola maja byc? Pompowane czy nie? Dyskusja na ten temat juz byla wiele stron temu, ale nie bylam jeszcze na takim etapie wyprawki, a zanim bym ja znalazla to by sie zeszlo;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    witam się o poranku. :) I to w 6-tym miesiącu ciąży. :D :D
    Synek kopie od kilku dni jak szalony, a mamusia szczęśliwa, że w końcu czuje kopniaki.

Mąż już w pracy, a ja milion myśli w głowie, co by tu zrobić. Dostałam jakąś dodatkową energię i siłę. Chyba poczułam, że czas mi się kurczy i trzeba przygotować wszystko przed październikiem. :) Tzn. sezon na wicie gniazdka uważam za otwarty. Nawet mój mąż się wkręcił i wyszukuje wózki i nianie elektroniczne, czyta opinie. Parę dni temu udało się nam kupić używany (ale jak nowy) bujaczek Tiny Love, jesteśmy tym zakupem zachwyceni.

Rzadko tu zaglądam, widocznie taki czas. Więcej siedzę w ogrodzie i krzątam się po domu, sprzątając, zmieniając, układając itp. Tylko te upały mnie wykończają. Jeszcze się na dobre nie zaczęły, a ja już mam dość.

Wagowo jestem na zero :), co w szóstym miesiącu ciąży cieszy niezwykle. :) W I trymestrze schudłam 4 kg, a teraz przez kwiecień i maj przytyłam 4 kg, więc wychodzi na razie na zero.

Miłego dnia wszystkim. :)

India9, Blu, lu.iza, Jola1985, Eryka, Limerikowo, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Wczoraj myślałam,że zdechnę od tego upału ;/
    Jak Wy to znosicie???

Ja tego nie znoszę. Siedzę w domu, gdzie jest chłodniej i tylko to mnie ratuje, że nie chodzę do pracy i dzięki temu mogę się chłodzić w domu.

Nie cierpię upałów. Od kilku dni nadaję do męża, że koniecznie musimy się ewakuować tzn. emigrować do Skandynawii, bo ja nie chcę co roku przez 3 miesiące letnie zdychać z gorąca. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Pielegniarka ja siedze w domu i nosa nie wychylam a jak spedzam czas na zewnatrz to tylko w cieniu. Mam bardzo jasna karnacje i nigdy sie mnie slonce nie imalo, teraz w czasie ciazy szczegolnie go unikam. W mieszkaniu mamy goraco wiec maz mi kupuje klime, ma przyjsc we wtorek, wiec bede sie schladzac. Do konca tyg jestem jeszcze na zwolnieniu, wracam jeszcze do pracy na 3 tyg, nie wiem jak to przezyje te upaly i dojazdy...

Czy kupujecie juz powoli wozki? Ja zainteresowalam sie mocniej wyprawka i pokoikiem bo czuje juz ze rosne coraz bardziej a w wakacje bedzie mi na pewno ciezko przy upalach. Modelu jeszcze konkretnego nie mam, ale doswiadczone mamy moglyby poradzic, ktora fura dla malucha bedzie odpowiednia.
    Trojkolowa? Czterokolowa? Jakie te kola maja byc? Pompowane czy nie? Dyskusja na ten temat juz byla wiele stron temu, ale nie bylam jeszcze na takim etapie wyprawki, a zanim bym ja znalazla to by sie zeszlo;)

Ja też chętnie poczytam opinie mamusiek na temat wózków. Wiem na pewno, że muszę mieć duże pompowane koła, bo mieszkam w takim miejscu, że i piach i ścieżki mnie czekają. Na pewno nie chcę wydać na wózek kilka tysięcy złotych, albo kupimy używany, albo nowy, ale tak do 1200 - maksymalnie 1500 zł. Ma któraś mamuśka dobre doświadczenie z wózkiem???

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Witaj kochana. Wciągam Cię na naszą listę :) U mnie też długa walka ze staraniami, bo prawie 2 lata. :) Gratuluję synka (choć jeszcze mocno niepotwierdzony), a i ja będę mieć synka. :D

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Cześć. Od jakiegoś czasu Was podczytuję i postanowiłam dołączyć. Termin porodu z OM 10.10.2016. To moja 3 ciąża. Synek ma 3 latka. 2 ciąża obumarła w 11 tygodniu. Teraz prawdopodobnie tez chłopczyk. Usg połówkowe mam 1 czerwca i mam nadzieję, że wtedy dowiemy się już na pewno

Witaj! Powodzenia na usg, to już za 2 dni. :) Za chwilę aktualizuję listę. :)

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Kusi mnie dom narodzin na zelaznej i porod w wannie lub Madalinskiego

Ja też bym chciała w wannie na Żelaznej, ale obawiam się, że mnie odeślą, bo podobno dużo kobiet odsyłają. Dlatego biorę pod uwagę Inflancką lub Karową.

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ