X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja do Chorwacji w 6 miesiacu tez bym sie niw wybrala, taki daleki wyjazd dla mie bylby zwyczajnie nieodpowiedzialny....sama trasa i ilosc godzin samochodzie....jest po prostu niebezpieczna, ja do mojego taty mam 400 km a juz powiedzialam ze do konca ciazy napewno sie nie wybiore nie bede ryzykowac, sam fakt nie raz gwaltowne chamowanie czy jakas kolizja nie nie to nie dla mnie :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, bardzo spokojnie jest w Poddąbiu. Plaże prawie puste. Polecam dla tych, co szukają spokoju. Byliśmy tam 2 lata temu. Dla nas ciut za spokojnie, bo Poddąbie śpi o 22:00 (całe), ale jak ktoś szuka spokojnego miejsca nad Bałtykiem w środku sezonu to polecam. Idąc plażą w stronę Ustki po chwili plaża robi się pusta zupełnie.

Wklejam zdjęcie zrobione w środku sezonu 2 lata temu kilka kroków na zachód od zejścia na plażę w Poddąbiu. :)

d1554ce9da69f827med.jpg

diewuszka86, Eryka, Limerikowo, Jola1985, Asia_08 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mam takie samo zdanie co do dalekich wyjazdów. Dlatego też zrezygnowaliśmy z Chorwacji. Gdyby to był max 4 miesiąc to może, ale 6 to już zwyczajnie bym się bała. Zresztą w Polsce też będę miała większe poczucie bezpieczeństwa, że bliżej mojego lekarza i w ogóle.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    My jedziemy do Ostrowa

W Ostrowie też jest spokojnie. :) Polecane miejsce dla tych, co chcą wypocząć w ciszy. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą zapisałam sie do szkoły rodzenia :)
    I objadlam sie malin.

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I objadlam sie malin.

A gdzie się zapisałaś? I kiedy zaczynasz? Długo trwają zajęcia - w sensie ile jest spotkań?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Chwilka pochwal się co Ci najbardziej smakowalo na chrzcinach?;-)

Ja tam wcinam wszystko:)nawet dokładki brałam,pyszny krem ze szparagów był,pierwszy raz jadłam rewelacja i oczywiście ziemniaczki z masełkiem i na niezdrowo usmażony schab w jajku i bułce,ale pychota, pozniej oczywiscie kazdego ciasta trzeba było spróbować i wszystkich przystawek, skory mi brakowało i juz nie dało sie nie zauważyc że jestem w ciąży:)

Ja w te upały nie wychodze z domu,chyba że musze to tylko w cienu. U nas wiatr dzisiaj wieje,wiec jest w miare ok.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka,w wolnej chwili jakby udało sie wciągnąc nas na liste
    Łódź, Tp 14-10-2016 Kuba:)

India9, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ja też bym chciała w wannie na Żelaznej, ale obawiam się, że mnie odeślą, bo podobno dużo kobiet odsyłają. Dlatego biorę pod uwagę Inflancką lub Karową.

Ruletka, a czytałas ich wymagania? Moze dlatego, ze ciaza musiala przebiegac zdrowo i byc zdrowa. I nie daja zbieczulenia, wiec na karcie nie powinno sie zaznaczac, ze jestes nim zainteresowana:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Zrobione :) Gratuluję synka. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ruletka, a czytałas ich wymagania? Moze dlatego, ze ciaza musiala przebiegac zdrowo i byc zdrowa. I nie daja zbieczulenia, wiec na karcie nie powinno sie zaznaczac, ze jestes nim zainteresowana:-P

Znaczy ja bym chciała do szpitala, a nie do domu narodzin, ale rodzić w wannie...
    Na Inflanckiej też są wanny, ale rodzić do wody nie można (tylko I faza porodu jest możliwa w wannie).

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Chwilka widzę rodzisz 10 dni po mnie :) gdzie chcesz rodzić ?

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po długim weekendzie :)

My pod koniec czerwca wybieramy się do Ustki

Rutelka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I objadlam sie malin.

Ja też się dzisiaj zapisałam. I objadłam się truskawek ;) już za 6,50 są.

Zazdroszczę Wam tych wakacyjnych wyjazdów. Nam w tym roku się nie uda, ale myślę, że trochę w weekendy sobie nadrobimy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko możesz mi zmienić na liście synka na córkę ;)będzie Hanna.

Rutelka, India9, Ola_85, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A gdzie się zapisałaś? I kiedy zaczynasz? Długo trwają zajęcia - w sensie ile jest spotkań?

Karowa. Zapisała mnie na 11 sierpnia, zrozumiałam że spotkania raz w tygodniu po 2 godziny. 7 spotkań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 12:40

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg polowkowym, wszystko ok, corka potwierdzona, 350g Naszego Szczescia

Rutelka, Jola1985, Anoolka, India9, szynszyl, Blu, Ola_85, kehlana_miyu, Eryka, Dea28, MMM2016 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Znaczy ja bym chciała do szpitala, a nie do domu narodzin, ale rodzić w wannie...
    Na Inflanckiej też są wanny, ale rodzić do wody nie można (tylko I faza porodu jest możliwa w wannie).

Aaaaaa to juz inna bajka;-) inflacka i ja rozwazam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu to jeszcze duzo czasu, az tak sie zastanawiac nie ma co, bo jak nas zlapia skurcze to bedzie nam bez roznicy gdzie bedziemy rodzic w ktorym szpitalu, bo czlowiek bedzie chcial zeby juz nie bolalo i nic wiecej :) ja mam gorszy dylemat niz osoby rodzace po raz 1 ....bo mysle caly czas sn czy cc i to jest mega dylemat....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karowa. Zapisała mnie na 11 sierpnia, zrozumiałam że spotkania raz w tygodniu po 2 godziny. 7 spotkań.

Kurcze trochę późno. Nie było wcześniej miejsc?
    Ja się waham pomiędzy szkołą rodzenia na Karowej, a na Inflanckiej, bo ciągle się waham gdzie mam rodzić. Eh

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ