X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    My jedziemy nad morze w połowie lipca. Już zapowiedziałam, że zatrzymujemy się co pół godziny na siusiu. :D
    A my w ostatnim tygodniu lipca :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    No nie doprecyzowałam. Myślimy nad Mielnem-Unieście. Byliśmy tam już, i jest naprawdę spokojnie. Bardziej imprezową miejscowością jest chyba Łeba.
    A w tym roku planowaliśmy wyjazd do Chorwacji, ale jednak to trochę za daleko na wyjazd w 6 m-cu ciąży..
    A wakacje się przydadzą. Mi wystarczy ładna pogoda, kocyk, parasol, dobra książka i coś zimnego do picia. Nic mi więcej do szczęścia nie jest potrzebne.
    Ja jadę do Łeby :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India byłam w Łebie 3 razy i generalnie bardzo lubię tą miejscowość. Ale w tym roku zdecydowaliśmy, że jedziemy gdzieś gdzie jest trochę mniej tłoczno, a jak wyjdzie to zobaczymy, bo podobno pół Polski w tym roku jedzie nad polskie morze :D

India9 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Kurcze trochę późno. Nie było wcześniej miejsc?
    Ja się waham pomiędzy szkołą rodzenia na Karowej, a na Inflanckiej, bo ciągle się waham gdzie mam rodzić. Eh
    Dzwoniłam duuuuzo wcześniej. To kazała dzwonić po 20 tc

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, na pewno wyjazdy nad morze będa udane!

My latem odpoczywamy w naszym domku w ogrodzie ze zwierzyńcem, oboje uwielbiamy odpoczywać na naszym trawniczku, na leżaczku, przy grillu :) W czerwcu chcemy zrobić wreszcie drewniany taras, więc tym bardziej będzie przyjemnie. Na weekendy będziemy pewnie wyskakiwać nad jeziorko, ale dalekie wypady odpuszczamy bo tyle lat się staraliśmy o dzidziusia więc wolimy dmuchać na zimne, a kasę przeznaczoną na wakacje włożymy po prostu w nasz dom, bo zawsze jest coś do zrobienia ;)
    Rutelka wrote:
    A gdzie się zapisałaś? I kiedy zaczynasz? Długo trwają zajęcia - w sensie ile jest spotkań?
    Super! Moje się zaczynają około 24-25 tc i trwają do końca ciąży, spotkania są dwa razy w tygodniu po 1 godzinie, na nfz. Położna ma do mnie zadzwonić, gdy termin będzie dokładnie ustalony, więc spokojnie czekam.

Chwilka84 -> super, że apetyt Ci dopisuje, od czasu do czasu można zaszaleć :)

Limerikowo -> gratulacje!

sarcia123 -> czy ja wiem, czy masz większy dylemat niż osoba rodząca po raz pierwszy... masz już więcej doświadczenia, a my jesteśmy zielone i nic nie wiemy o porodach z własnych odczuć...Dla mnie miejsce porodu nie jest bez róznicy - dlatego przezornie będę przyjęta do szpitala jeszcze przed porodem, bo raczej jak bym zaczęła rodzić to nie zdążę dojechac 80 km do Wrocławia.

India9, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola napewno tak, bo ja wiem co mnie czeka i wiem ze moge miec cc na zyczenie jesli nie bede chciala rodzic sn, a jesli sie zdecyduje sn to czy urodze i nie bede musiala miec cc jak w przypadku 1 porodu ? Naprawde na 1 porod szlam kompletnie zielona nie wiedzialam co mnie czeka i nie myslalam jak to bedzie....a teraz mam trudna decyzje do podjecia, bo po cc musze podpisac zgode na porod sn no i nie moga mi tez indukowac porodu jesli jestem po cieciu....musi wszysyko dziac sie samo rozwarcie, skurcze, bole itd...

no tak jesli 80 km masz do szpitala to jasne ze nie bedziezz czekac na skurcze co minute, ja do szpitala w ktorym bede rodzic mam 5 m km przez miasto od mojego domu to moze stad akurat nadtymnie rozmyslam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola dobrze ze mowisz o plloznej bo przypomnialo mi sie ze pllozna mnie olala i miala do mnie oddzwonic i tydzien jakos nie dzwoni, zaraz musze ja przedzwonic :)

• Canario Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam lato :) dlatego wakacji za granica nie odpuszczę, ale oczywiście samolotem, chyba jeszcze któraś gdzieś poleci? Ja planuje koniec czerwca, początek lipca.
    Truskawki kupiłam dziś za 3,50!! Tak pyszne ze nie mogłam sie opanować!
    Czuć czuje sie super, upały mi w ogóle nie przeszkadzają

Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 2.06 mam połówkowe! Już sie nie mogę doczekać podejrzeć moja mała kopareczke :)

India9, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    India byłam w Łebie 3 razy i generalnie bardzo lubię tą miejscowość. Ale w tym roku zdecydowaliśmy, że jedziemy gdzieś gdzie jest trochę mniej tłoczno, a jak wyjdzie to zobaczymy, bo podobno pół Polski w tym roku jedzie nad polskie morze :D
    My byliśmy raz i mój synek zadecydował, że chce do Łeby. Baardzo mi się podobała, więc jedziemy. W zeszłym roku w wakacje i.w tym w marcu byliśmy w Krynicy Morskiej i też super :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie dzisiaj głowa boli, juz drzemke sobie zrobiłam i małą kawke wypiłam,ale nic nie jest lepiej:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno sie zle czujemy przez te wahania pogody :/ mnie tez glowa boli dzisiaj

• Evelle Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja uwielbiam lato :) dlatego wakacji za granica nie odpuszczę, ale oczywiście samolotem, chyba jeszcze któraś gdzieś poleci? Ja planuje koniec czerwca, początek lipca.
    Truskawki kupiłam dziś za 3,50!! Tak pyszne ze nie mogłam sie opanować!
    Czuć czuje sie super, upały mi w ogóle nie przeszkadzają
    Mi lekarz odradzil podrozy samolotem ze wzgledu na przeciazenia i roznice cisnien wiec odpuscilam temat wakacji :-( moze zdecyduje sie na nasz baltyk ale tez mi sie nie usmiecha kilkugodzinna podroz autem

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety też bez wakacji ze względu na skurcze.

Jeśli chodzi o poród to teraz jak juz wiem jak to wygląda jakoś bardziej mnie ta wizja stresuje czy też niepokoi. Pierwszy synek urodził sie szybko bo w 4 godziny ale za to byłam nacinana i dodatkowo pełno szwów w środku. Bardzo długo dochodziłam do siebie.
    W szpitalu w którym bedę rodzić można już sobie ze zażyczyć znieczulenie darmowe , ale do niedawna było dostępne tylko w godzinach pracy anestezjologa czyli 7-14. Musze sie dowiedzieć czy nadal tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:56

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Limerkowo gratuluję wizyty :)

jestem po badaniu dzidzia ma 490g! już kawał człowieczka :) nie dostałam żadnych zdjęć, ale widziałam maluszka i wystarczy (na jakiś czas :P )
    Tak patrze na mojego lekarza przez pryzmat Waszych opowieści i mój taki trochę milczek jest, nie miałam super mierzenia i sprawdzania, tzn sprawdzał, ale nie mówił za dużo :D mąż się pytał czy dzisiaj badanie połówkowe to Pan powiedział, że teraz to już tak nie ma,że to połówkowe a to jakieś inne, bo usg jest na każdej wizycie i on wszystko sprawdza na bieżąco :)
    ale niestety od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg! muszę się ostro wziąć za siebie i ćwiczyć silną wolę w niejedzeniu słodkości ;)

Rutelko w wolnej chwili mi możesz dopisać, że dziewczynka, lekarz stwierdził, że siusiak nie urósł więc zakładam, że już nic się nie zmieni :)

A co do wakacji to ja myślę, że nad morze sobie wyskoczymy na weekend, albo nawet i na jeden dzień, a tak ogólnie to w sobotę lecę sobie do szkocji, trochę odetchnę od upałów :) Lekarz mówi, że nie ma żądnych przeciwwskazań. powiedział, że miał taką pacjentkę-cygankę, która leciała do Londynu, żeby urodzić w 9 miesiącu i tak się ubrała, że nawet nikt nie pytał czy jest w ciąży :)

Blu, Rutelka, India9, Jola1985, Limerikowo, Pumpkin, Eryka, Sunflower, Dea28, MMM2016 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    My jedziemy nad morze w połowie lipca. Już zapowiedziałam, że zatrzymujemy się co pół godziny na siusiu. :D
    my jedziemy po 18 lipca na urlop i tez bedzie przystanek pod tytułem"TATUSIU ja chce siku "

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Aaaaaa to juz inna bajka;-) inflacka i ja rozwazam
    ja tez INFLANCKA ale potwierdzona na 100 % mam tam swojego lekarza.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja bym bardzo chciałam nad morze w te wakacje;-) to takie moje małe marzenie. Jak bede sie dobrze czuła to pojade;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl gartki! Fajnie, ze wizyta udana!;-)

szynszyl lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, Limerikowo gratuluję wizyt:)

Rutelko, dziękuję za aktualizacje na 1 stronie ;) imię na razie jest "robocze", spodziewam się buntu rodzinnego :) u nas sami tradycjonaliści :)
    Jak przesłałaś zdjęcie z Poddąbia, to trochę żałuję, że nie szukałam tam miejscówki na wakacje. No nic pozostaje mieć nadzieję że we Władysławowie tez nie będzie bardzo głośno.

Z upałami jakoś sobie radzę, trawka, cień i nie jest źle. Za to moja córka trochę marudzi :/

Aha i witam nowe koleżanki! Super, że nam się wątek wciąż rozwija :)

Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ