X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Czy ta dieta poprawiła choć troche Twoje wyniki?
    Aktualnie mamy bardzo podobne wartości. Ja myśle ze moj organizm nie przyswaja tego żelaza w tabletkach.. Wolałabym uniknąć dożylnego dokarmiania, ale czego sie nie robi dla dziecka. Badanie krwi za tydzień, moze dwa i okaże się..
    Czytałam ze żelazo ze szpinaku bardzo kiepsko sie wchłania. Wchłanianie poprawia za to witamina C.

Nic się nie poprawiło :-( wręcz przeciwnie. Wyniki coraz gorsze. Spróbuję dorzucić do tego wszystkiego witamine C. Może choć trochę pomoże.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 31 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wg norm mojego laboratorium u Ciebie to już za nisko wszystko...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 31 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety też mam problem z cerą. Najgorsze, że również na szyi i dekolcie :-/ mam nadzieję, że szybko minie.
    Co do bólu tyłka to mnie boli mocno kość ogonowa jak więcej posiedzę. Dlatego wiem, że nie byłabym w stanie wysiedzieć 8 godzin w pracy.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    u mnie wyniki są od 3 miesięcy cały czas na tym samym poziomie (różnica 0,1-0,2) a badam co miesiąc. A powiem wam, że zjadam mało żelaza. Może wynik trzyma się w normie bo biorę femibion plus

Ja również biorę Femibion plus. Ale to juz indywidualna kwestia organizmu. U jednych spada wolniej lub wcale a u innych szybciej
    Mam nadzieje że jak biorę żelazo to będzie przynajmniej na tym poziomie co w ostatnim badaniu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015

Wysłany: 31 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wynik glukozy na czczo (takie zwykłe badanie, nie krzywa) i wyszło 55 :-/ norma 70-99. Czyli co to oznacza?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam się kompletnie na wynikach, ale któraś dziewczyna juz pisała o takim niskim wyniku po badaniu glukozy.
    Może oznacza, że powinnaś jeść więcej cukru ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog bez klopotu pisze mi recepty na euthyrox teraz juz 50 i normalnie realizuje je w aptece

u naszej corki alantan ale krem pomaga na skore policzkow, chyba ma sklonnosc do atopiii,dobry jest tez cethapil da ultra jako nawilzajacy i lagodzacy

bratowa ma wozek maxi cosi w Irl ale tylko spacerowka i fotelik i sa w sumie zadowoleni,odkupili uzywany ale kola byly w porzadku po roku plus rama mocna i stabilna

w naszym jane muumkola piankowe sa do wymiany bo zjezdxily sie mocno na 2 lata spacerkow

ja dowiadywac sie bede tel o wyniki morfologii i tsh, mam nadz ze nie sa jakies tragiczne bo zupe buraczkowa jemy 2x w tygodniu a tak to srednio jem, raczej maczno-slodko jak z Lolusia
    wspomagam sie magnezem i vibovitem jak w poprzedniej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:57

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zazwyczaj na czczo cukier ponizej normy i nigdy mi lekarz nie mowil ze jest to zly wynik
    po prostu watroba ok chodzi jesli chodzi o metabolizm cukrow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka rzeczywiscie z wozkami to szalony zawrot glowy od modeli i cen i gadzetow
    najlepiej podjechac do hurtowni, wyznaczyc sobie budzet, pomyslec jaki zestaw sie chce 3w1, 4w1 czy isofix, napisac liste wlasnych kryteriow
    porobic fotki i przede wszystkim pojezdzic po sklepie ;-)

ja np kierowalam sie by byly ok kola duze, ciezarem wozka, latwoscia skladania, niebrudzacym kolorem, regulowana gondola..

w sumie nie ma pojazdu idealnego, mamy testuja do 2 lat nieraz i 3 wozki
    my mamy jane muum i cybex callisto , jestesmy ogolnie zadowoleni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:13

Chwilka84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja cera się pogorszyła w ciąży, w ogóle to moim pierwszym objawe ciąży był mega wysyp na dekolcie i plecach, był 100 razy gorszy niż najgorszy jaki do tej pory miałam.
    Mam cerę naczynkową i co chwilę jakieś plamy czerwone nantwrzy mi się robią, a dekolt cały czas lekko wysypany jak na @.
    Mogę jedynie tłumaczyć sobie, że córka zabiera mi urodę :P
    Pojawiła mi się też zgaga. Dzień w dzień po jedzeniu. Plecy na szczęście jeszcze nie bolą.
    Jadę na kontrolę do gina, więc mu powiem o moich skurczach i twardnieniu brzucha.

Co do wózka my mieliśmy tako jumper i byliśmy zadowoleni. Teraz też bym brała tako, albo xlandera lub jedo

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, mam wynik glukozy na czczo (takie zwykłe badanie, nie krzywa) i wyszło 55 :-/ norma 70-99. Czyli co to oznacza?

Mi też raz glukoza wyszła poniżej normy, lekarka powiedziała że miałam za duży odstęp między posiłkami- kolacja o 19.00 a pobieranie po 9.00

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
    wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
    zakupilam w aptece magnez rozpuszczalny i jak reka odjal od wczoraj
    a brzuch twardnial mi juz po pare x dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:37

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cera w ciązy jest całkiem dobra..i przez pierwsze miesiące była wrecz idealna.
    Teraz od jakis 2 tyg obserwuje przebarwienia na twarzy..
    Ja sie ratuje BBKrem - wyrównuje koloryt skóry i jest lekki. Pudrów fluidów nie używam od 2 lat..żadnych mocno kryjacych podkładów.
    Co do kosmetyków - ja używam żelu i kremu Iwostin Puritin (hypoalerguczny nawilżający) Kiedys czytałam że preparaty na trądzik są w ciąży zakazane wiec odstawiłam mój la roche posay effaclar.
    A dzis zamówiłam kolejne balsamy do ciała i biustu w ciąży :) Mój biust jest juz 2 miseczki wiekszy!! szok :) A Mąż jaki zadowolony :)

czy Wy bierzecie euthyrox pomimo że Wasze wyniki są dobre? Mój wynik jest w normie ale mam brac dalej...i troche tego nie rozumiem...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    I moja cera się pogorszyła w ciąży, w ogóle to moim pierwszym objawe ciąży był mega wysyp na dekolcie i plecach, był 100 razy gorszy niż najgorszy jaki do tej pory miałam.
    Mam cerę naczynkową i co chwilę jakieś plamy czerwone nantwrzy mi się robią, a dekolt cały czas lekko wysypany jak na @.
    Mogę jedynie tłumaczyć sobie, że córka zabiera mi urodę :P
    Pojawiła mi się też zgaga. Dzień w dzień po jedzeniu. Plecy na szczęście jeszcze nie bolą.
    Jadę na kontrolę do gina, więc mu powiem o moich skurczach i twardnieniu brzucha.

Co do wózka my mieliśmy tako jumper i byliśmy zadowoleni. Teraz też bym brała tako, albo xlandera lub jedo

INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej... :-P

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Nic się nie poprawiło :-( wręcz przeciwnie. Wyniki coraz gorsze. Spróbuję dorzucić do tego wszystkiego witamine C. Może choć trochę pomoże.

Ja mialam anemie ciazowo i problemy z zelazem. Pilam i pije herbate z czerwono krzewu bogata w zelazo i przeszlo calkowicie.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
    wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
    bo aspargin ma bardzo mało magnezu w tabletce(17mg), ja brałam ponad 300mg dziennie i w szpitalu jak sprawdzili mi wyniki to miałam dużo poniżej normy, teraz biore 2xaspargin i 2xtri-magb6 i w femibionie tez jest magnez razem wychodzi mi ok 400 mg , ale ciekawe czy nadal nie jest go za mało... po prostu słabo się przyswaja te w tabletakch, może wypróbuję ten rozpuszczalny :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:32

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    czy Wy bierzecie euthyrox pomimo że Wasze wyniki są dobre? Mój wynik jest w normie ale mam brac dalej...i troche tego nie rozumiem...

Bo jak odstawisz to jest ogromna szansa, że wyniki już dobre nie beda. Ja z lekami bede związana do końca życia już raczej, ale przed ciąża miałam zdiagnozowana niedoczynnosc.

walleriana lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

Możesz podać nazwę tego magnezu? Aspargin u mnie chyba też średnio sie przyswaja

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej... :-P
    a ja mam 100% syna a moja twarz i plecy to koszmar :> włosy wypadają i się przetłuszczają, ale za to wysyp włosów na brzuchu :D na brzuchu mam więcej niż na nogach... Może syn będzie taki piękny :D

Visenna, diewuszka86, Blu, NiecierpliwaKarolina, India9, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja również biorę Femibion plus. Ale to juz indywidualna kwestia organizmu. U jednych spada wolniej lub wcale a u innych szybciej
    Mam nadzieje że jak biorę żelazo to będzie przynajmniej na tym poziomie co w ostatnim badaniu
    Natknęłam się w necie na taką informację : "Jeżeli suplementujesz jednocześnie żelazo i magnez, to powinnaś te preparaty zażywać w odstępach przynajmniej dwugodzinnych, gdyż pierwiastki te zwalczają się wzajemnie."

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ