Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_08 wrote:Czy ta dieta poprawiła choć troche Twoje wyniki?
Aktualnie mamy bardzo podobne wartości. Ja myśle ze moj organizm nie przyswaja tego żelaza w tabletkach.. Wolałabym uniknąć dożylnego dokarmiania, ale czego sie nie robi dla dziecka. Badanie krwi za tydzień, moze dwa i okaże się..
Czytałam ze żelazo ze szpinaku bardzo kiepsko sie wchłania. Wchłanianie poprawia za to witamina C.
Nic się nie poprawiłowręcz przeciwnie. Wyniki coraz gorsze. Spróbuję dorzucić do tego wszystkiego witamine C. Może choć trochę pomoże.
-
aneta93 wrote:u mnie wyniki są od 3 miesięcy cały czas na tym samym poziomie (różnica 0,1-0,2) a badam co miesiąc. A powiem wam, że zjadam mało żelaza. Może wynik trzyma się w normie bo biorę femibion plus
Ja również biorę Femibion plus. Ale to juz indywidualna kwestia organizmu. U jednych spada wolniej lub wcale a u innych szybciej
Mam nadzieje że jak biorę żelazo to będzie przynajmniej na tym poziomie co w ostatnim badaniu -
Moja ginekolog bez klopotu pisze mi recepty na euthyrox teraz juz 50 i normalnie realizuje je w aptece
u naszej corki alantan ale krem pomaga na skore policzkow, chyba ma sklonnosc do atopiii,dobry jest tez cethapil da ultra jako nawilzajacy i lagodzacy
bratowa ma wozek maxi cosi w Irl ale tylko spacerowka i fotelik i sa w sumie zadowoleni,odkupili uzywany ale kola byly w porzadku po roku plus rama mocna i stabilna
w naszym jane muumkola piankowe sa do wymiany bo zjezdxily sie mocno na 2 lata spacerkow
ja dowiadywac sie bede tel o wyniki morfologii i tsh, mam nadz ze nie sa jakies tragiczne bo zupe buraczkowa jemy 2x w tygodniu a tak to srednio jem, raczej maczno-slodko jak z Lolusia
wspomagam sie magnezem i vibovitem jak w poprzedniej ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:57
-
Chwilka rzeczywiscie z wozkami to szalony zawrot glowy od modeli i cen i gadzetow
najlepiej podjechac do hurtowni, wyznaczyc sobie budzet, pomyslec jaki zestaw sie chce 3w1, 4w1 czy isofix, napisac liste wlasnych kryteriow
porobic fotki i przede wszystkim pojezdzic po sklepie
ja np kierowalam sie by byly ok kola duze, ciezarem wozka, latwoscia skladania, niebrudzacym kolorem, regulowana gondola..
w sumie nie ma pojazdu idealnego, mamy testuja do 2 lat nieraz i 3 wozki
my mamy jane muum i cybex callisto , jestesmy ogolnie zadowoleniWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:13
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
I moja cera się pogorszyła w ciąży, w ogóle to moim pierwszym objawe ciąży był mega wysyp na dekolcie i plecach, był 100 razy gorszy niż najgorszy jaki do tej pory miałam.
Mam cerę naczynkową i co chwilę jakieś plamy czerwone nantwrzy mi się robią, a dekolt cały czas lekko wysypany jak na @.
Mogę jedynie tłumaczyć sobie, że córka zabiera mi urodę
Pojawiła mi się też zgaga. Dzień w dzień po jedzeniu. Plecy na szczęście jeszcze nie bolą.
Jadę na kontrolę do gina, więc mu powiem o moich skurczach i twardnieniu brzucha.
Co do wózka my mieliśmy tako jumper i byliśmy zadowoleni. Teraz też bym brała tako, albo xlandera lub jedo -
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, mam wynik glukozy na czczo (takie zwykłe badanie, nie krzywa) i wyszło 55
norma 70-99. Czyli co to oznacza?
Mi też raz glukoza wyszła poniżej normy, lekarka powiedziała że miałam za duży odstęp między posiłkami- kolacja o 19.00 a pobieranie po 9.00
-
Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
zakupilam w aptece magnez rozpuszczalny i jak reka odjal od wczoraj
a brzuch twardnial mi juz po pare x dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:37
-
Moja cera w ciązy jest całkiem dobra..i przez pierwsze miesiące była wrecz idealna.
Teraz od jakis 2 tyg obserwuje przebarwienia na twarzy..
Ja sie ratuje BBKrem - wyrównuje koloryt skóry i jest lekki. Pudrów fluidów nie używam od 2 lat..żadnych mocno kryjacych podkładów.
Co do kosmetyków - ja używam żelu i kremu Iwostin Puritin (hypoalerguczny nawilżający) Kiedys czytałam że preparaty na trądzik są w ciąży zakazane wiec odstawiłam mój la roche posay effaclar.
A dzis zamówiłam kolejne balsamy do ciała i biustu w ciążyMój biust jest juz 2 miseczki wiekszy!! szok
A Mąż jaki zadowolony
czy Wy bierzecie euthyrox pomimo że Wasze wyniki są dobre? Mój wynik jest w normie ale mam brac dalej...i troche tego nie rozumiem...
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnyIndia9 wrote:I moja cera się pogorszyła w ciąży, w ogóle to moim pierwszym objawe ciąży był mega wysyp na dekolcie i plecach, był 100 razy gorszy niż najgorszy jaki do tej pory miałam.
Mam cerę naczynkową i co chwilę jakieś plamy czerwone nantwrzy mi się robią, a dekolt cały czas lekko wysypany jak na @.
Mogę jedynie tłumaczyć sobie, że córka zabiera mi urodę
Pojawiła mi się też zgaga. Dzień w dzień po jedzeniu. Plecy na szczęście jeszcze nie bolą.
Jadę na kontrolę do gina, więc mu powiem o moich skurczach i twardnieniu brzucha.
Co do wózka my mieliśmy tako jumper i byliśmy zadowoleni. Teraz też bym brała tako, albo xlandera lub jedo
INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej...India9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Nic się nie poprawiło
wręcz przeciwnie. Wyniki coraz gorsze. Spróbuję dorzucić do tego wszystkiego witamine C. Może choć trochę pomoże.
Ja mialam anemie ciazowo i problemy z zelazem. Pilam i pije herbate z czerwono krzewu bogata w zelazo i przeszlo calkowicie. -
Limerikowo wrote:Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
a brzuch twardnial mi juz po pare x dziennie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:32
-
walleriana wrote:czy Wy bierzecie euthyrox pomimo że Wasze wyniki są dobre? Mój wynik jest w normie ale mam brac dalej...i troche tego nie rozumiem...
Bo jak odstawisz to jest ogromna szansa, że wyniki już dobre nie beda. Ja z lekami bede związana do końca życia już raczej, ale przed ciąża miałam zdiagnozowana niedoczynnosc.
walleriana lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
a brzuch twardnial mi juz po pare x dziennie
Możesz podać nazwę tego magnezu? Aspargin u mnie chyba też średnio sie przyswaja
-
Beattkie wrote:INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej...
na brzuchu mam więcej niż na nogach... Może syn będzie taki piękny
Visenna, diewuszka86, Blu, NiecierpliwaKarolina, India9, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Ja również biorę Femibion plus. Ale to juz indywidualna kwestia organizmu. U jednych spada wolniej lub wcale a u innych szybciej
Mam nadzieje że jak biorę żelazo to będzie przynajmniej na tym poziomie co w ostatnim badaniu