Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Czy ta dieta poprawiła choć troche Twoje wyniki?
    Aktualnie mamy bardzo podobne wartości. Ja myśle ze moj organizm nie przyswaja tego żelaza w tabletkach.. Wolałabym uniknąć dożylnego dokarmiania, ale czego sie nie robi dla dziecka. Badanie krwi za tydzień, moze dwa i okaże się..
    Czytałam ze żelazo ze szpinaku bardzo kiepsko sie wchłania. Wchłanianie poprawia za to witamina C.

Nic się nie poprawiło :-( wręcz przeciwnie. Wyniki coraz gorsze. Spróbuję dorzucić do tego wszystkiego witamine C. Może choć trochę pomoże.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 31 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wg norm mojego laboratorium u Ciebie to już za nisko wszystko...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 31 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety też mam problem z cerą. Najgorsze, że również na szyi i dekolcie :-/ mam nadzieję, że szybko minie.
    Co do bólu tyłka to mnie boli mocno kość ogonowa jak więcej posiedzę. Dlatego wiem, że nie byłabym w stanie wysiedzieć 8 godzin w pracy.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    u mnie wyniki są od 3 miesięcy cały czas na tym samym poziomie (różnica 0,1-0,2) a badam co miesiąc. A powiem wam, że zjadam mało żelaza. Może wynik trzyma się w normie bo biorę femibion plus

Ja również biorę Femibion plus. Ale to juz indywidualna kwestia organizmu. U jednych spada wolniej lub wcale a u innych szybciej
    Mam nadzieje że jak biorę żelazo to będzie przynajmniej na tym poziomie co w ostatnim badaniu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015

Wysłany: 31 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wynik glukozy na czczo (takie zwykłe badanie, nie krzywa) i wyszło 55 :-/ norma 70-99. Czyli co to oznacza?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam się kompletnie na wynikach, ale któraś dziewczyna juz pisała o takim niskim wyniku po badaniu glukozy.
    Może oznacza, że powinnaś jeść więcej cukru ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog bez klopotu pisze mi recepty na euthyrox teraz juz 50 i normalnie realizuje je w aptece

u naszej corki alantan ale krem pomaga na skore policzkow, chyba ma sklonnosc do atopiii,dobry jest tez cethapil da ultra jako nawilzajacy i lagodzacy

bratowa ma wozek maxi cosi w Irl ale tylko spacerowka i fotelik i sa w sumie zadowoleni,odkupili uzywany ale kola byly w porzadku po roku plus rama mocna i stabilna

w naszym jane muumkola piankowe sa do wymiany bo zjezdxily sie mocno na 2 lata spacerkow

ja dowiadywac sie bede tel o wyniki morfologii i tsh, mam nadz ze nie sa jakies tragiczne bo zupe buraczkowa jemy 2x w tygodniu a tak to srednio jem, raczej maczno-slodko jak z Lolusia
    wspomagam sie magnezem i vibovitem jak w poprzedniej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:57

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zazwyczaj na czczo cukier ponizej normy i nigdy mi lekarz nie mowil ze jest to zly wynik
    po prostu watroba ok chodzi jesli chodzi o metabolizm cukrow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka rzeczywiscie z wozkami to szalony zawrot glowy od modeli i cen i gadzetow
    najlepiej podjechac do hurtowni, wyznaczyc sobie budzet, pomyslec jaki zestaw sie chce 3w1, 4w1 czy isofix, napisac liste wlasnych kryteriow
    porobic fotki i przede wszystkim pojezdzic po sklepie ;-)

ja np kierowalam sie by byly ok kola duze, ciezarem wozka, latwoscia skladania, niebrudzacym kolorem, regulowana gondola..

w sumie nie ma pojazdu idealnego, mamy testuja do 2 lat nieraz i 3 wozki
    my mamy jane muum i cybex callisto , jestesmy ogolnie zadowoleni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:13

Chwilka84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja cera się pogorszyła w ciąży, w ogóle to moim pierwszym objawe ciąży był mega wysyp na dekolcie i plecach, był 100 razy gorszy niż najgorszy jaki do tej pory miałam.
    Mam cerę naczynkową i co chwilę jakieś plamy czerwone nantwrzy mi się robią, a dekolt cały czas lekko wysypany jak na @.
    Mogę jedynie tłumaczyć sobie, że córka zabiera mi urodę :P
    Pojawiła mi się też zgaga. Dzień w dzień po jedzeniu. Plecy na szczęście jeszcze nie bolą.
    Jadę na kontrolę do gina, więc mu powiem o moich skurczach i twardnieniu brzucha.

Co do wózka my mieliśmy tako jumper i byliśmy zadowoleni. Teraz też bym brała tako, albo xlandera lub jedo

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, mam wynik glukozy na czczo (takie zwykłe badanie, nie krzywa) i wyszło 55 :-/ norma 70-99. Czyli co to oznacza?

Mi też raz glukoza wyszła poniżej normy, lekarka powiedziała że miałam za duży odstęp między posiłkami- kolacja o 19.00 a pobieranie po 9.00

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
    wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
    zakupilam w aptece magnez rozpuszczalny i jak reka odjal od wczoraj
    a brzuch twardnial mi juz po pare x dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:37

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cera w ciązy jest całkiem dobra..i przez pierwsze miesiące była wrecz idealna.
    Teraz od jakis 2 tyg obserwuje przebarwienia na twarzy..
    Ja sie ratuje BBKrem - wyrównuje koloryt skóry i jest lekki. Pudrów fluidów nie używam od 2 lat..żadnych mocno kryjacych podkładów.
    Co do kosmetyków - ja używam żelu i kremu Iwostin Puritin (hypoalerguczny nawilżający) Kiedys czytałam że preparaty na trądzik są w ciąży zakazane wiec odstawiłam mój la roche posay effaclar.
    A dzis zamówiłam kolejne balsamy do ciała i biustu w ciąży :) Mój biust jest juz 2 miseczki wiekszy!! szok :) A Mąż jaki zadowolony :)

czy Wy bierzecie euthyrox pomimo że Wasze wyniki są dobre? Mój wynik jest w normie ale mam brac dalej...i troche tego nie rozumiem...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    I moja cera się pogorszyła w ciąży, w ogóle to moim pierwszym objawe ciąży był mega wysyp na dekolcie i plecach, był 100 razy gorszy niż najgorszy jaki do tej pory miałam.
    Mam cerę naczynkową i co chwilę jakieś plamy czerwone nantwrzy mi się robią, a dekolt cały czas lekko wysypany jak na @.
    Mogę jedynie tłumaczyć sobie, że córka zabiera mi urodę :P
    Pojawiła mi się też zgaga. Dzień w dzień po jedzeniu. Plecy na szczęście jeszcze nie bolą.
    Jadę na kontrolę do gina, więc mu powiem o moich skurczach i twardnieniu brzucha.

Co do wózka my mieliśmy tako jumper i byliśmy zadowoleni. Teraz też bym brała tako, albo xlandera lub jedo

INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej... :-P

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Nic się nie poprawiło :-( wręcz przeciwnie. Wyniki coraz gorsze. Spróbuję dorzucić do tego wszystkiego witamine C. Może choć trochę pomoże.

Ja mialam anemie ciazowo i problemy z zelazem. Pilam i pije herbate z czerwono krzewu bogata w zelazo i przeszlo calkowicie.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
    wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
    bo aspargin ma bardzo mało magnezu w tabletce(17mg), ja brałam ponad 300mg dziennie i w szpitalu jak sprawdzili mi wyniki to miałam dużo poniżej normy, teraz biore 2xaspargin i 2xtri-magb6 i w femibionie tez jest magnez razem wychodzi mi ok 400 mg , ale ciekawe czy nadal nie jest go za mało... po prostu słabo się przyswaja te w tabletakch, może wypróbuję ten rozpuszczalny :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:32

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    czy Wy bierzecie euthyrox pomimo że Wasze wyniki są dobre? Mój wynik jest w normie ale mam brac dalej...i troche tego nie rozumiem...

Bo jak odstawisz to jest ogromna szansa, że wyniki już dobre nie beda. Ja z lekami bede związana do końca życia już raczej, ale przed ciąża miałam zdiagnozowana niedoczynnosc.

walleriana lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

Możesz podać nazwę tego magnezu? Aspargin u mnie chyba też średnio sie przyswaja

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej... :-P
    a ja mam 100% syna a moja twarz i plecy to koszmar :> włosy wypadają i się przetłuszczają, ale za to wysyp włosów na brzuchu :D na brzuchu mam więcej niż na nogach... Może syn będzie taki piękny :D

Visenna, diewuszka86, Blu, NiecierpliwaKarolina, India9, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja również biorę Femibion plus. Ale to juz indywidualna kwestia organizmu. U jednych spada wolniej lub wcale a u innych szybciej
    Mam nadzieje że jak biorę żelazo to będzie przynajmniej na tym poziomie co w ostatnim badaniu
    Natknęłam się w necie na taką informację : "Jeżeli suplementujesz jednocześnie żelazo i magnez, to powinnaś te preparaty zażywać w odstępach przynajmniej dwugodzinnych, gdyż pierwiastki te zwalczają się wzajemnie."

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ