Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny nie było mnie tu chyba z tydzień.
Byłam dzisiaj na usg połówkowym. To już 22 tydzień!
Mały Borys waży prawie 500 g i jest 3 dni starszy niż wychodzi z om. Wszystko zdrowe i na swoim miejscu. Szyjka też długa i zamknięta.
Ostatnio już czuję dosyć mocne ruchy.
Chyba zacznę w tym tygodniu przygotowania pokoiku. Dominujące kolory to biel czerń szary i żółty.
Jeżeli chodzi i pogodę to ja uwielbiam upały. Chociaż zaczynam się szybciej męczyć. Mój 15 miesięczniak nie daje matce odpocząć.Blu, Chwilka84, Limerikowo, India9, szynszyl, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Kai, Dea28, diewuszka86, kehlana_miyu, Eryka, Jutysia lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Możesz podać nazwę tego magnezu? Aspargin u mnie chyba też średnio sie przyswaja
Magnum forte 375mgb6, 20 tab musujacych, Zdrovit
w poprzedniej ciazy aspargin mi wystarczyl, bo twardnienia brzucha mialam dopiero po 33tyg, a teraz juz po 18 -
nick nieaktualny
-
Limerikowo wrote:Magnum forte 375mgb6, 20 tab musujacych, Zdrovit
w poprzedniej ciazy aspargin mi wystarczyl, bo twardnienia brzucha mialam dopiero po 33tyg, a teraz juz po 18
Dziękuję za odpowiedź. Ja w pierwszej ciaży też miałam skurcze po 30 tyg ale wtedy to od razu szpital i fenoterol w kroplówce. Magnez wogóle nie działał. Skurcze były regularnie co kilkanaście minut
Teraz mam skurcze od 15 tygodnia i obym do końca wytrwała w domu.
Ile razy dziennie bierzesz ten magnez ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:15
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kasia super! Gratulacje
Co do mojej glukozy to dwie godziny temu dzwoniła do mnie pani dr z LuxMedu w sprawie tego wyniku. Powiedziała, że jest on absolutnie niedopuszczalny i mam się pilnie pojawić u lekarza prowadzącego. Jutro mam akurat wizytę, więc powiedziała, że zostawia w takim razie już działanie na jutro lekarzowi, ale coś wspomniała o szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:26
-
nick nieaktualnyReni@ wrote:Dziękuję za odpowiedź. Ja w pierwszej ciaży też miałam skurcze po 30 tyg ale wtedy to od razu szpital i fenoterol w kroplówce. Magnez wogóle nie działał. Skurcze były regularnie co kilkanaście minut
Teraz mam skurcze od 15 tygodnia i obym do końca wytrwała w domu.
Ile razy dziennie bierzesz ten magnez ?
Reni, tez mam problem ze skurczami. Dlatego sporo leze. Czy Twoje nasilaja sie w czasie aktywnosci? -
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Reni, tez mam problem ze skurczami. Dlatego sporo leze. Czy Twoje nasilaja sie w czasie aktywnosci?
Zdecydowanie tak. Nawet chodzic dzybko nie mogę bo od razu brzuch jak kamien. Ale czasami skurcz pojawia sie nawet jak leżę. Mam tylko nadzieje ze szyjka nie będzie sie skracac -
Ja na razie wg ulotki 1tab magnezu rozpuszczana w wodzie i dziala uff
brzuch mi twardnial jak np wstalam ni z tego ni z owego
no coz kazda ciaza jest inna i nowe klopoty do zwalczenia
u mnie na razie szyjka ok 5cm, w poprzedniej ciazy skrocila sie po 32tyg ale do konca 41tyg trzymala na 1cm jak szalonaaz robili balonik na rozwarcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 22:07
-
nick nieaktualny
-
A do października daleko wiec trzeba sie bardzo oszczędzać. U mnie ostatnio szyjka 4.5 cm. 7 mam wizyte u mojego gina wiec zobaczymy co i jak
Ja ok 35/36 tyg mialam juz rozwarcie na 1 cm. Syna urodzilam w 39 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 22:50
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Kasia super! Gratulacje
Co do mojej glukozy to dwie godziny temu dzwoniła do mnie pani dr z LuxMedu w sprawie tego wyniku. Powiedziała, że jest on absolutnie niedopuszczalny i mam się pilnie pojawić u lekarza prowadzącego. Jutro mam akurat wizytę, więc powiedziała, że zostawia w takim razie już działanie na jutro lekarzowi, ale coś wspomniała o szpitalu
Moze błąd laboratorium, bo mało możliwe ze po wypiciu takiej ilości cukru glukoza tak mało urosła.
Na pewno wszystko bedzie dobrze ! -
Dzięki dziewczyny. Na panieńskim super. Opórcz erotycznych gadżetów dostałam szlafroczek, koszule do karmienia i góóóóóre słodyczy
Melduje że wczoraj byłam u gina. Zamiast 9 czerwca wczoraj miałam połówkowe. Dzieciaki mają 348 i 405g. Jeden na 100% jest chłopcem a drugie może na 100% okaże sie następnym razem,ale raczej też chłopiec. Serducha walą jak szalone 144 i 166 uderzeń. Szyjka dowcipnie ma 4cm a na zewnątrz 2cm. lekarz uspokaja że wszystko ok.
marlon- ja miałam obojczyk złamany podczas porodu bo w tamtych czasach jak sie zaklinowałam to mnie położna na siłe wydarła tak mówi moja mama.
Renia witaj!
gratuluje wszystkich udanych wizyt!
diewuszka to co piszesz to wina hormonów. mnie tyłek tez bolał a jak powiedziałam lekarzowi to powiedział że miednica sie rozszerza.
aneta masz racje mi gin kazał magnez brać rano, żelazo w południe i magnez wieczór żeby razem nie łączyć.
kehlana_miyu, Chwilka84, szynszyl, Blu, Eryka, Jutysia, Limerikowo, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
Dea no mam nadzieję, że to normalne i nie muszę się martwić. Na razie na szczęście odpukać wszystko ok.
Tylko ta cera mi dokucza, no ale wszystko przeżyję dla mojego Okruszka kochanego.
A tak poza tym to gratuluję bliźniakówNiezły strzał hehe.
Daj koniecznie znać czy to drugie szczęście to też chłopiec
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję wizyt
NiecierpliwaKarolina - daj znać co lekarz powie.
Dzisiaj 1 czerwca i dużo wizyt z tego co pamiętam - powodzenia :
A tak w ogóle tp wg bbf zaczęłam 6 miesiąc
Ja do szkoły rodzenia też będę chciała iść w sierpniu, ale jeszcze nie wiem którejKai lubi tę wiadomość