Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIwostin u mnie nie sprawdza się w ogóle, wręcz rozognia wszystko co może... Po wielu testach dermokosmetyków zostałam przy Dermedic - mają serię dla skóry atopowej. Nie uczula, nie zaognia, dobrze myje, nawilża. Korzystam z serii dermedic emolient linum i bardzo polecam: krem do rąk, balsam do ciała, żel pod prysznic. Plus z innej serii mleczko do demakijażu, żel myjący do buzi i krem. No i dodałam ostatnio wspomniany alantan - maść, bo tłusta i dłużej zostaje na buzi. Działa na wszystko: zaczerwienienia, poparzenie słoneczne, pryszcze, suchość skóry. Brzmi trochę jak z reklamy ale trudno.
Z badań wróciłam, już mam wyniki i jestem pod wrażeniem. Wszystko w normie nie licząc mini anemii
Mam jednak problem z interpretacją glukozy. Na czczo 75mg/dl (norma 60-99) a po obciążeniu 75g roztworu 78mg/dl. Co to oznacza? Nic nie znalazłam u wuja google...Blu, India9 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:a ja mam 100% syna a moja twarz i plecy to koszmar :> włosy wypadają i się przetłuszczają, ale za to wysyp włosów na brzuchu
na brzuchu mam więcej niż na nogach... Może syn będzie taki piękny
Haha aneta uśmiałam sięJa jeszcze nie na 100% syn, ale jeśli tak to chyba będzie piękniś bo ja jakoś ostatnio mało pociągająco wyglądam. Więc albo jednak będzie niespodziewajka, albo synuś taki śliczny
aneta93, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
chciałam zameldować, że właśnie jestem po USG połówkowym.
Na 100% Synek, waży około 282 gram, wszystkie parametry ok!
Ma nos po moim mężu.
Łożysko i pępowina też ok
Na początku leżał na brzuszku i nie chciał pokazać buźki, ale jak go mąż poprosił, to się przekręcił
aneta93, Pumpkin, lu.iza, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, India9, Visenna, Jola1985, Limerikowo, Ola_85, szynszyl, Kai, Dea28, diewuszka86, kehlana_miyu, Agata84Ign, Eryka, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Natknęłam się w necie na taką informację : "Jeżeli suplementujesz jednocześnie żelazo i magnez, to powinnaś te preparaty zażywać w odstępach przynajmniej dwugodzinnych, gdyż pierwiastki te zwalczają się wzajemnie."
Żelazo zawsze biorę osobnoLekarz tez zwracał mi na to uwagę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPumpkin tam masz 2 oznaczenia napisane, na czczo i po 1 godzinie, a po 2 godzinie nie widze zeby tam bylo;) bo powinno byc glukoza oznaczenie po 2 h jeszcze. bo teraz krzywa jest 3-punktowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 18:28
Visenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czy któraś z Was będzie może chodzić do szkoły rodzenia na Żelazną? Ja dziś zaklepałam miejsce
Początek dopiero w sierpniu, innych terminów już nie było, ale... się jaram
Na zajęcia będę się toczyć, będę wtedy w 31 tc
Blu, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny