X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwostin u mnie nie sprawdza się w ogóle, wręcz rozognia wszystko co może... Po wielu testach dermokosmetyków zostałam przy Dermedic - mają serię dla skóry atopowej. Nie uczula, nie zaognia, dobrze myje, nawilża. Korzystam z serii dermedic emolient linum i bardzo polecam: krem do rąk, balsam do ciała, żel pod prysznic. Plus z innej serii mleczko do demakijażu, żel myjący do buzi i krem. No i dodałam ostatnio wspomniany alantan - maść, bo tłusta i dłużej zostaje na buzi. Działa na wszystko: zaczerwienienia, poparzenie słoneczne, pryszcze, suchość skóry. Brzmi trochę jak z reklamy ale trudno. ;)

Z badań wróciłam, już mam wyniki i jestem pod wrażeniem. Wszystko w normie nie licząc mini anemii ;)

Mam jednak problem z interpretacją glukozy. Na czczo 75mg/dl (norma 60-99) a po obciążeniu 75g roztworu 78mg/dl. Co to oznacza? Nic nie znalazłam u wuja google...

Blu, India9 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    a ja mam 100% syna a moja twarz i plecy to koszmar :> włosy wypadają i się przetłuszczają, ale za to wysyp włosów na brzuchu :D na brzuchu mam więcej niż na nogach... Może syn będzie taki piękny :D

Haha aneta uśmiałam się :D Ja jeszcze nie na 100% syn, ale jeśli tak to chyba będzie piękniś bo ja jakoś ostatnio mało pociągająco wyglądam. Więc albo jednak będzie niespodziewajka, albo synuś taki śliczny :)

aneta93, India9 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, nie mialas krzywej 3 punktowej w sensie na czczo, po godzinie i po 2 ?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę narzekać, włosy mam super,nie wypadaja mi,troche na buzi i szyi mam drobne krostki,tak to jest wszystko ok,czuje sie bardzo dobrze i cieszę się każda chwila i na razie mini kopniakami:)

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pumpkin, nie mialas krzywej 3 punktowej w sensie na czczo, po godzinie i po 2 ?

No właśnie miałam. I taki właśnie mam wynik:

35aoutv.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:40

• marlon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    chciałam zameldować, że właśnie jestem po USG połówkowym.
    Na 100% Synek, waży około 282 gram, wszystkie parametry ok!
    Ma nos po moim mężu.
    Łożysko i pępowina też ok :)

Na początku leżał na brzuszku i nie chciał pokazać buźki, ale jak go mąż poprosił, to się przekręcił :)

aneta93, Pumpkin, lu.iza, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, India9, Visenna, Jola1985, Limerikowo, Ola_85, szynszyl, Kai, Dea28, diewuszka86, kehlana_miyu, Agata84Ign, Eryka, MMM2016 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Natknęłam się w necie na taką informację : "Jeżeli suplementujesz jednocześnie żelazo i magnez, to powinnaś te preparaty zażywać w odstępach przynajmniej dwugodzinnych, gdyż pierwiastki te zwalczają się wzajemnie."

Żelazo zawsze biorę osobno ;) Lekarz tez zwracał mi na to uwagę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to normalne,że zmieniły się brodawki?u mnie obie sie powiekszyły a jedna zrobiła sie grubsza i bardziej wrazliwa, czy to normanlne?

Pumpkin lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, też tak mam. Do tego kolor - zbrązowiały.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin tam masz 2 oznaczenia napisane, na czczo i po 1 godzinie, a po 2 godzinie nie widze zeby tam bylo;) bo powinno byc glukoza oznaczenie po 2 h jeszcze. bo teraz krzywa jest 3-punktowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 18:28

Visenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mi sie powiekszyly i zrobily sie mocno ciemne, w dodatklu musze codziennie mascia smarowac bo na brodawce robia mi sie strupki ktore pozniej bola

• India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej... :-P
    To witaj w klubie :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, czy to normalne,że zmieniły się brodawki?u mnie obie sie powiekszyły a jedna zrobiła sie grubsza i bardziej wrazliwa, czy to normanlne?
    Ja tez mam wieksze

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na k9ntroli u gina, wszystko ok. Na twardnienia i skurcze mam brać mg i nospe.
    W II połowie czerwca idę na obciążenie glukozą. Kolejna wizyta 27.06

Visenna, Reni@, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz sprawdzał tętno małej, bo nie miałam info na kartce po USG. Wyszło 140,.więc ok :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratulacje pomyslnej wizyty :)

India9 lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będzie może chodzić do szkoły rodzenia na Żelazną? Ja dziś zaklepałam miejsce :) Początek dopiero w sierpniu, innych terminów już nie było, ale... się jaram :) Na zajęcia będę się toczyć, będę wtedy w 31 tc :P

Blu, India9 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wypowiedzi:)uspokoiłam się, sarcia czym smarujesz? wiem, że któraś z Was pisała wczesniej co jest dobre.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maść w aptece MALTAN, kosztuje 15 zł, bardzo dobrze nawilza i przynosi ulege jak brodawki sa obolale nie ma zapachu i mozna ja stosowac w ciazy i przy karmieniu piersia;)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sarcia123:)

sarcia123 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ