X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwostin u mnie nie sprawdza się w ogóle, wręcz rozognia wszystko co może... Po wielu testach dermokosmetyków zostałam przy Dermedic - mają serię dla skóry atopowej. Nie uczula, nie zaognia, dobrze myje, nawilża. Korzystam z serii dermedic emolient linum i bardzo polecam: krem do rąk, balsam do ciała, żel pod prysznic. Plus z innej serii mleczko do demakijażu, żel myjący do buzi i krem. No i dodałam ostatnio wspomniany alantan - maść, bo tłusta i dłużej zostaje na buzi. Działa na wszystko: zaczerwienienia, poparzenie słoneczne, pryszcze, suchość skóry. Brzmi trochę jak z reklamy ale trudno. ;)

Z badań wróciłam, już mam wyniki i jestem pod wrażeniem. Wszystko w normie nie licząc mini anemii ;)

Mam jednak problem z interpretacją glukozy. Na czczo 75mg/dl (norma 60-99) a po obciążeniu 75g roztworu 78mg/dl. Co to oznacza? Nic nie znalazłam u wuja google...

Blu, India9 lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    a ja mam 100% syna a moja twarz i plecy to koszmar :> włosy wypadają i się przetłuszczają, ale za to wysyp włosów na brzuchu :D na brzuchu mam więcej niż na nogach... Może syn będzie taki piękny :D

Haha aneta uśmiałam się :D Ja jeszcze nie na 100% syn, ale jeśli tak to chyba będzie piękniś bo ja jakoś ostatnio mało pociągająco wyglądam. Więc albo jednak będzie niespodziewajka, albo synuś taki śliczny :)

aneta93, India9 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, nie mialas krzywej 3 punktowej w sensie na czczo, po godzinie i po 2 ?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę narzekać, włosy mam super,nie wypadaja mi,troche na buzi i szyi mam drobne krostki,tak to jest wszystko ok,czuje sie bardzo dobrze i cieszę się każda chwila i na razie mini kopniakami:)

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pumpkin, nie mialas krzywej 3 punktowej w sensie na czczo, po godzinie i po 2 ?

No właśnie miałam. I taki właśnie mam wynik:

35aoutv.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:40

• marlon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    chciałam zameldować, że właśnie jestem po USG połówkowym.
    Na 100% Synek, waży około 282 gram, wszystkie parametry ok!
    Ma nos po moim mężu.
    Łożysko i pępowina też ok :)

Na początku leżał na brzuszku i nie chciał pokazać buźki, ale jak go mąż poprosił, to się przekręcił :)

aneta93, Pumpkin, lu.iza, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, India9, Visenna, Jola1985, Limerikowo, Ola_85, szynszyl, Kai, Dea28, diewuszka86, kehlana_miyu, Agata84Ign, Eryka, MMM2016 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Natknęłam się w necie na taką informację : "Jeżeli suplementujesz jednocześnie żelazo i magnez, to powinnaś te preparaty zażywać w odstępach przynajmniej dwugodzinnych, gdyż pierwiastki te zwalczają się wzajemnie."

Żelazo zawsze biorę osobno ;) Lekarz tez zwracał mi na to uwagę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to normalne,że zmieniły się brodawki?u mnie obie sie powiekszyły a jedna zrobiła sie grubsza i bardziej wrazliwa, czy to normanlne?

Pumpkin lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, też tak mam. Do tego kolor - zbrązowiały.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin tam masz 2 oznaczenia napisane, na czczo i po 1 godzinie, a po 2 godzinie nie widze zeby tam bylo;) bo powinno byc glukoza oznaczenie po 2 h jeszcze. bo teraz krzywa jest 3-punktowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 18:28

Visenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mi sie powiekszyly i zrobily sie mocno ciemne, w dodatklu musze codziennie mascia smarowac bo na brodawce robia mi sie strupki ktore pozniej bola

• India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    INDIA zgaga plus czerwone plamy na twarzy to i moj problem... Tez mowie, ze cora mi urode zabiera. Nawet mam wrazenie, ze swoj dziecinny wyraz twarzy straciłam. Teraz wygladam bardzo powazniej... :-P
    To witaj w klubie :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, czy to normalne,że zmieniły się brodawki?u mnie obie sie powiekszyły a jedna zrobiła sie grubsza i bardziej wrazliwa, czy to normanlne?
    Ja tez mam wieksze

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na k9ntroli u gina, wszystko ok. Na twardnienia i skurcze mam brać mg i nospe.
    W II połowie czerwca idę na obciążenie glukozą. Kolejna wizyta 27.06

Visenna, Reni@, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz sprawdzał tętno małej, bo nie miałam info na kartce po USG. Wyszło 140,.więc ok :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India gratulacje pomyslnej wizyty :)

India9 lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będzie może chodzić do szkoły rodzenia na Żelazną? Ja dziś zaklepałam miejsce :) Początek dopiero w sierpniu, innych terminów już nie było, ale... się jaram :) Na zajęcia będę się toczyć, będę wtedy w 31 tc :P

Blu, India9 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wypowiedzi:)uspokoiłam się, sarcia czym smarujesz? wiem, że któraś z Was pisała wczesniej co jest dobre.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maść w aptece MALTAN, kosztuje 15 zł, bardzo dobrze nawilza i przynosi ulege jak brodawki sa obolale nie ma zapachu i mozna ja stosowac w ciazy i przy karmieniu piersia;)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sarcia123:)

sarcia123 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ