Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
szynszyl wrote:aneta ja dostałam od endokrynologa taką karteczkę dla jakiegoś innego lekarza z informacją, że biorę letrox z taka i taka dawką, żeby mógł mi ktokolwiek wypisać
Gratuluję wizyt dziewczyny)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 08:31
-
nick nieaktualnyHej
Byłam wczoraj na powtórnym połówkowym.
Mój synek ma 16 cm i waży 380g.
Wszystko na swoim miejscu.
Dr. trafiła na moment, gdzie było widać jak połyka wody
Mam to na płycie nagraneurocze
Poza tym mam zdjęcie calutkiej dłoni, normalnie mi pomachał heheKai, Chwilka84, aneta93, Blu, szynszyl, Sylwia91, Eryka, Jutysia, Jola1985, Dea28, Limerikowo, MMM2016, Agata84Ign, kasia_1988, India9 lubią tę wiadomość
-
Jupi!!!! Zaczynam drugą połowę ciąży! Szczerze mówiąc, to mam wrażenie, że pierwsza połowa trwała ze dwa lata... Mam nadzieję, że druga połowa szybciej mi zleci.
A z okazji Dnia Dziecka życzę wszystkim Maluszkom, by się pięknie rozwijały i szczęśliwie urodziły, kiedy przyjdzie na to czas. No i Wam też wszystkiego najlepszego, bo dzieckiem jest się całe życie
.
aneta93, marlon, szynszyl, Sylwia91, Eryka, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Dea28, Limerikowo, India9 lubią tę wiadomość
-
ja jak patrzę teraz wstecz to mi też minęło to szybko, ale jak sobie przypomnę to wyczekiwanie na kolejny i kolejny tydzień to trwało wieki
a teraz z kolei mam wrażenie, że wszystko pójdzie tak szybko, że nie zdążę się przygotować, ale będzie super
Dea super wieściDea28 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Mi tez wlasnie twardnial brzuch od 2 tyg mimo 6 tab asparginu na dobe i 2x nospy 40mg
wczor ginekolog powiedziala ze jest jeszcze za wczesnie na stawianie sie brzucha
zakupilam w aptece magnez rozpuszczalny i jak reka odjal od wczoraj
a brzuch twardnial mi juz po pare x dziennie))
-
Cześć dziewczyny
Wszystkiego co najlepsze z okazji Dnia Dziecka dla Was i dla naszych Maluszków, żeby zdrowo rosły!
Ja zaczynam dzisiaj 20 tydzień i o 18:45 mam usg połówkoweJuż nie mogę się doczekać aż zobaczę moją Kluseczkę, a jednocześnie odczuwam lekki niepokój czy wszystko ok... Chyba sporo z nas dzisiaj wizytuje, pochwalcie się jak poszło
Miłego dnia!Dea28, India9, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, gratuluję kolejnych udanych wizyt!
Wrzucam linka do ogólnopolskiej akcji rodzić po ludzku. Może przydadzą się Wam zamieszczone tam informacje.
http://www.rodzicpoludzku.pl/
I jeszcze fajna strona, gdzie można sprawdzić jak dany szpital, w którym chcemy rodzić jest oceniany.
http://www.gdzierodzic.info/
Valeriana o kremach BB czytałam, że należy uważać, bo niektóre mają fatalne składy i w ciąży raczej nie powinno się ich używać. Tutaj link.
http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem-nie-dla-kobiet-w-ciazy-i-matek.html#
-
nick nieaktualny
-
Co do wózka to my szukamy x landera, bo mamy mega mały bagażnik, a on się zmieści i ogólnie czytałam dobre opinie. Chociaż minusem dla mnie jest to, że spacerówka ma tylko jeden kierunek jazdy i nie można dziecka wozić w swoją stronę. W najnowszym modelu już to zmienili, ale my chcemy kupić używany, więc może być ciężko taki ustrzelić.
-
diewuszka dam znać, w sumie mi wszystko jedno byle zdrowe dzieciaki były. Narzeczony sie śmieje, o ciąży dowiedzieliśmy sie 1 lutego a 27 stycznia miałam urodziny a 6 lutego imieniny więc mówi że po jednym na każdą okazje
pielęgniarka no to gratuluję ślicznego i zdrowego i dużego synusia!!!
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Hej dziewczyny
Limerkowo gratuluję wizyty
jestem po badaniu dzidzia ma 490g! już kawał człowieczkanie dostałam żadnych zdjęć, ale widziałam maluszka i wystarczy (na jakiś czas
)
Tak patrze na mojego lekarza przez pryzmat Waszych opowieści i mój taki trochę milczek jest, nie miałam super mierzenia i sprawdzania, tzn sprawdzał, ale nie mówił za dużomąż się pytał czy dzisiaj badanie połówkowe to Pan powiedział, że teraz to już tak nie ma,że to połówkowe a to jakieś inne, bo usg jest na każdej wizycie i on wszystko sprawdza na bieżąco
ale niestety od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg! muszę się ostro wziąć za siebie i ćwiczyć silną wolę w niejedzeniu słodkości
Rutelko w wolnej chwili mi możesz dopisać, że dziewczynka, lekarz stwierdził, że siusiak nie urósł więc zakładam, że już nic się nie zmieni
A co do wakacji to ja myślę, że nad morze sobie wyskoczymy na weekend, albo nawet i na jeden dzień, a tak ogólnie to w sobotę lecę sobie do szkocji, trochę odetchnę od upałówLekarz mówi, że nie ma żądnych przeciwwskazań. powiedział, że miał taką pacjentkę-cygankę, która leciała do Londynu, żeby urodzić w 9 miesiącu i tak się ubrała, że nawet nikt nie pytał czy jest w ciąży
Gratuluję córeczki
szynszyl lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Kochana i jak te twardnienia? Nadal masz spokój? Bo jesli tak, to jutro wybieram sie do apteki
))
No wlasnie po tym magnezie jakos cudownie twardnienia odpuscily uff
sama dziwie sie ale pozytywnie
cos musialo mi juz brakowac 3tyg temu mineralow bo nad ranem wtedy poczulam mini mini idacy skurcz lydki ale zatrzymal sie na szczescie
w poprzed ciazy jak 1y skurcz lydki mnie zlapal nad ranem i krzyknelam z rozdzierajacego miesnia bolu to maz prawie wyskoczyl z lozka bo myslal ze to juz porod zaczyna sie he heBlu, aneta93, Dea28 lubią tę wiadomość
-
India9 wrote:Ja do szkoły rodzenia też będę chciała iść w sierpniu, ale jeszcze nie wiem której
Zainteresuj się może już teraz. Niby sierpień daleko, ale zleci raz, dwa... zobaczysz. A terminy na bezpłatne zajęcia szybko znikają. ja pytałam o 3 terminy (Żelazna) i był już tylko jeden (a wszystko na sierpień oczywiście).
Pielęgniarka, Limerikowo, Dea - Gratuję udanych wizyt! Tak trzymać!(Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam...). Jutysia, a dla Ciebie powodzenia na dzisiejszej wizycie... i jeśli ktoś jeszcze wizytuje to oczywiście także. My 03.06
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Bąbelków - tych w brzuszkach i tych, co już wyskoczyłyDla mnie to specyficzny dzień... dziś mija dokładnie rok od poronienia. Na co dzień o tym nie myślę, ale przez specyficzną datę ciężko zapomnieć. Nie przeżywam, nie rozpaczam, nie, nie... ale taka myśl mi dziś wpadła. Mam nadzieję, że rosnący pod sercem Bąbel odczaruje tą datę i za rok będziemy ten dzień świętować!
Zamówiłam dla niego kilka szmatek z 5-10-15
- z okazji Dnia Dziecka jest przecena -40%! Bardzo fajne bodziaki można dostać z mega napisami
Byłam dziś też u endo - wszytko ok, tarczyca w porządku, ale leki idą w górę. Poprosiłam o poradę w sprawie dodatkowych badań/suplementacji, bo włosy lecą mi jak szalone, ale... lekarz mnie wcale nie pocieszył. Stwierdził, że jest duża szansa, że po porodzie będzie jeszcze gorzej, ale... coś czuje, że do porodu już będę łysaWszystkie wyniki mam w porządku, więc nie ma czym suplementować jego zdaniem... tylko kosmetyki. Ech. Może jakieś sprawdzone sposoby
?
Byłam też wczoraj na bezpłatnym badaniu witaminy D, dla kobiet w ciąży... i... wow, z niedoboru jestem na 61,29 (wg norm stężenie wysokie) Powyżej 100 jest już potencjalne stężenie toksyczne. Pewnie będzie trzeba brać mniejszą dawkę, bo lato za pasem.
Kto jeszcze nie widział/nie był... może jest jeszcze szansa, by się na takie badanie wybrać: http://www.vitrumd3.pl/pl/bezplatne_badanie - Warszawa już była, ale są jeszcze inne miasta.
A tymczasem.... miłego dnia i... jeszcze raz powodzenia na wizytach! Trzymam kciuki za dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:29
Limerikowo, Blu, Ola_Ola, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:No wlasnie po tym magnezie jakos cudownie twardnienia odpuscily uff
sama dziwie sie ale pozytywnie
cos musialo mi juz brakowac 3tyg temu mineralow bo nad ranem wtedy poczulam mini mini idacy skurcz lydki ale zatrzymal sie na szczescie
w poprzed ciazy jak 1y skurcz lydki mnie zlapal nad ranem i krzyknelam z rozdzierajacego miesnia bolu to maz prawie wyskoczyl z lozka bo myslal ze to juz porod zaczyna sie he hew takim razie wyprobuje i mam nadzieję że też mi pomoże ten rozpuszczalny, dzis nie lapaly mnie ani razu ale za to wczoraj byla masakra
-
marlon wrote:Cześć Dziewczyny,
chciałam zameldować, że właśnie jestem po USG połówkowym.
Na 100% Synek, waży około 282 gram, wszystkie parametry ok!
Ma nos po moim mężu.
Łożysko i pępowina też ok
Na początku leżał na brzuszku i nie chciał pokazać buźki, ale jak go mąż poprosił, to się przekręcił
Gratuluję synka
Super, ze wszystko jest dobrze:)
-
Ja staram sie nie pamietac swoich 3 dat strat i zajsc bo bym chyba w Tworkach wyladowala na zoltych papierach
mamy Lolusie , druga panienka w drodze i na tym nalezy sie mocno skupic
momenty smutnej refleksji niestety przychodza, zycie b ciezko doswiadcza niektorych: wiatr w oczy i jak po grudzie
z wlosami nie pociesze, ja tam nie narzekam, ale moja siostra prawie po ciazy wylysiala na zakola z przodu potem po paru mcach wszystko unormowalo sie i wlosy odrosly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:35
-
Visenna, to co sama już przetestowałam na wypadanie włosów to szampon i serum pharmaceris, właśnie przeciwko wypadaniu włosów. Jest super blog anwen.pl i tam laska pisze o sposobach pielęgnacji. Ale mi tam osobiście najbardziej pomogła dieta. Generalnie bardzo dużo zielonych warzyw, orzeszków, gorzkiej czekolady. Poszukaj w necie, bo nie wiem z której strony ściągnęłam listę produktów. Jest też dobry koktajl do picia gelacet, ale to nie w ciąży. Może ktoś ma jeszcze jakieś inne sposoby?
Limerikowo lubi tę wiadomość