X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Czy Wam też puchną nogi i dłonie??
    Ja się budzę z obrzękami łydek i kostek, w ciągu dnia jest tylko gorzej.
    A jak trochę pochodzę po sklepach to jest masakra, kostek nie widać i dłonie tak spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć w pięść. Czy to normalne?
    Rozumiem, że obrzęki w ciąży występują, ale czy aż takie ?!
    Większość dnia poleguję z nogami powyżej poziomu serca.
    Pielęgniarka, to chyba nie jest normalne w II trymestrze, moja koleżanka tak miała to lekarz zlecił jej jakies dodatkowe badania z krwi,proponuje to skonsultować, bo jak to opisujesz to wygląda,że one wcale małe nie sa.

Gratuluje udanych wizyt:)my czekamy jeszcze tydzień,żeby zobaczyć nasze maleństwo:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puchlam ale tylko troche dlonie i kostki , stopy ale po 35tyg plus bylo b cieplo i zazwyczaj po spacerze 30min, jak sie polozylam odpoczac to obrzek mijal

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to skonsultuj te twardnienia z lekarzem, chyba zwykly mg tu nie pomoze ale moze w kroplowce plus lezenie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo w kroplówce też nie pomagał w pierwszej ciąży. Biorę też luteinę i nospę jeśli skurczów jest więcej albo często . Duzo leżę . W zasadzie nic takiego juz w domu nie robię, nawet za bardzo nie sprzątam. Wszystkie ruchy na zwolnionych obrotach

Lekarz wie o skurczach bo pierwsze pojawiły sie juz w 15 tygodniu.

Jak będzie trzeba to będe leżeć cały czas byleby tylko do szpitala sie nie dostać :( 7 czerwca mam wizytę wiec zobaczymy jak szyjka wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 19:46

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie w kroplówce też nie pomagał w pierwszej ciąży. Biorę też luteinę i nospę jeśli skurczów jest więcej albo często . Duzo leżę . W zasadzie nic takiego juz w domu nie robię, nawet za bardzo nie sprzątam. Wszystkie ruchy na zwolnionych obrotach

Ja brałam 6 nosp dziennie na skurcze, zmienilam gin i dostałam Buscopan forte x2 powiem szczerze, ze dla mnie jest lepszy

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wspolczuje klopotow, to rzeczywiscie potrzebujesz intensywnego nadzoru lekarskiego, na wlasna reke raczej tu niewiele zdzialasz

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Jeszcze pewnie parę super wieści z dzisiaj przed nami.

Odnośnie puchniecia to js dzisiaj zajęłam obravzke bo była u mnie sasiadka której siostra rodziła we wrześniu. Wszystko było super. Nie puchlo jej nic. Rano zdjela obraczke jak naklafala podkład. A o 17 była na pogotowiu i przecinali jej obravzke. Ni z tego ni z owego. Więc może warto już teraz pomyśleć o ściągnięciu piersionkow.

Pamiętam też obrazek jak moja koleżanka rodziła w lipcu a cały czerwiec pomykala już w klapkach swojego męża bo w nic nie mogła nogi włożyć. Boje się tego puchniecia.

Limerikowo lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich udanych wizyt same super wiesci;)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Limerikowo w kroplówce też nie pomagał w pierwszej ciąży. Biorę też luteinę i nospę jeśli skurczów jest więcej albo często . Duzo leżę . W zasadzie nic takiego juz w domu nie robię, nawet za bardzo nie sprzątam. Wszystkie ruchy na zwolnionych obrotach

Lekarz wie o skurczach bo pierwsze pojawiły sie juz w 15 tygodniu.

Jak będzie trzeba to będe leżeć cały czas byleby tylko do szpitala sie nie dostać :( 7 czerwca mam wizytę wiec zobaczymy jak szyjka wygląda
    Ja dostałam w szpitalu magnez w kroplówce i nie wyciszył skurczy... luteinę2x100 i nospę3x mam na stałe niestety a skurcze są nadal,
    czy dziś na wizycie nie sprawdzili Ci szyjki?

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam tylko Usg prenatalne. Badania prenatalne mam w innej przychodni. We wtorek mam wizyte u mojego lekarza wiec na pewno sprawdzi dlugosc szyjki. U mnie w pierwszej ciazy skurcze wyciszal tylko fenoterol w kroplowce przez co kilka tygodni lezalam w szpitalu. Tylko wtedy skurcze byly bardzo regularne juz.Musze wlasnie pogadać z lekarzem co innego moglabym brać.

Widzę aneta93 że mamy podobny przypadek. Oby tylko wytrwac do 37 tygodnia bez problemów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:37

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dzisiaj mialam tylko Usg prenatalne. Badania prematalne mam w innej przychodni. We wtorek mam wizyte u mojego lekarza wiec na pewno sprawdzi dlugosc szyjki. U mnie w pierwszej ciazy skurcze wyciszal tylko fenoterol w kroplowce przez co kilka tygodni lezalam w szpitalu. Tylko wtedy skurcze byly bardzo regularne juz.Musze wlasnie pogadać z lekarzem co innego moglabym brać.

Widzę aneta93 że mamy podobny przypadek. Oby tylko wytrwac do 37 tygodnia bez problemów
    Ja mam jutro wizytę bez usg ale wiem że będzie mi sprawdzała szyjkę palpacyjnie. W poniedziałek mam wizytę prywatną z usg to będę wiedziała dokładnie co z nią jest.
    w domu większość czasu leżę, oby tylko nie szpital...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na Nfz. Juz jedną ciążę prowadziłam u tego lekarza i bylam zadowolona. Za kazdym razem Usg a teraz odkad sa skurcze rowniez Usg dopochwowe i badanie na fotelu takze pelna kontrola. Tez sie najbardziej boje szpitala. Mam 3 letniego synka i nie wyobrażam sobie żeby go zostawić na dłużej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Dzieci jeszcze nie mam, jeśli z szyjką będzie ok, to przy leżeniu jeszcze będą nam wywoływać porody po 40 tyg :P

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    ja Dzieci jeszcze nie mam, jeśli z szyjką będzie ok, to przy leżeniu jeszcze będą nam wywoływać porody po 40 tyg :P

:D Oby

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych udanych wizyt i dobrych wieści :)

Dziewczyny mam nadzieję, że żadna z Was nie trafi do szpitala, bo jednak jest to dodatkowy stres, choć czasami niestety konieczny. Mam nadzieję, że lekarze Was dobrze poprowadzą i będzie wszystko dobrze.

Byłam dzisiaj na zajęciach w szkole rodzenia, najpierw godzinka lekkich ćwiczeń i nauka oddychania przeponowego a potem godzinka zajęć praktyczno-teoretycznych :)
    Ja jestem bardzo zadowolona i dla mnie czas absolutnie pożytecznie spędzony, Pani położna widać, że naprawdę zna się na rzeczy. Bardzo uczulała dzisiaj na sprawę związaną z pielęgnacją skóry noworodka, żeby stosować jak najmniej kosmetyków, bo niestety od tego biorą się alergie, tak fajnie mądrze mówi :)
    podała listę co kupić na początek na poród i czas po porodzie i dla maluszka :)

aneta93, Anoolka, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrzuciłabyś tą liste od położnej :)

MMM jeden na pewno chłopiec a drugi jest tylko podejrzeniem chłopca bo ciężko go dokładnie obejrzeć. może na następnym usg sie uda go lepiej podejrzeć. w sumie nastawiam sie na dwóch chłopców ale uciesze sie też ze zdrowej córeczki ;)

Madziuszka gratuluje dużej córeczki!!!

Blu lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    szynszyl wrzuciłabyś tą liste od położnej :)

MMM jeden na pewno chłopiec a drugi jest tylko podejrzeniem chłopca bo ciężko go dokładnie obejrzeć. może na następnym usg sie uda go lepiej podejrzeć. w sumie nastawiam sie na dwóch chłopców ale uciesze sie też ze zdrowej córeczki ;)

Madziuszka gratuluje dużej córeczki!!!

:) dlatego napisałam dzieciaczki (gdyby drugie dziecko okazało się dziewczynką) / chłopcy (gdyby drugi na 100% był również chłopcem ;)

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl byłoby super gdybys podzieliła sie lista :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, super, jak możesz to.wrzuć nam listę :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Czy Wam też puchną nogi i dłonie??
    Ja się budzę z obrzękami łydek i kostek, w ciągu dnia jest tylko gorzej.
    A jak trochę pochodzę po sklepach to jest masakra, kostek nie widać i dłonie tak spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć w pięść. Czy to normalne?
    Rozumiem, że obrzęki w ciąży występują, ale czy aż takie ?!
    Większość dnia poleguję z nogami powyżej poziomu serca.

Ja tylko raz tak miałam w pierwszej ciąży, pisałam prace na studiach (właśnie w okolicy 6mca) i cała noc siedziałam przy komputerze.. rano nie mogłam włożyć nóg w klapki nawet :/ coś okropngo.
    Myślę, że powinnaś to skonsultować, bo to nie jet normalne w tym tygodniu. Lepiej dmuchać na zimne. Kiedy masz wizyte?

f2w3rjjgdr0iznvo.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ